Het zelfde cirkeltje

afbeelding van IComeFromHolland

Zijn we weer met een nieuw verhaal..

Een lieve bijzondere ex die lijdt aan depressie. In onze relatie maar ook vooral daarna is er veel gebeurd. Twee personen die ziels veel van elkaar houden qua gevoel maar het beter is dat we uit elkaar zijn. Mijn ex, zo spontaan, vrolijke, mijn maatje, vertrouwenspersoon het meisje waar ik dacht mee oud te worden. Nu 8 maanden verder en we zijn beide geen stap opgeschoten. Het cirkeltje blijft maar draaien van wel contact, geen contact, elke keer is het net niet.

Onze langste periode van geen contact was twee maanden. In die twee maanden voelde ik me oprecht goed en was minder met der bezig (tijd healt wonden) . Maar aangezien wij elkaar niet kunnen loslaten was het eigenlijk meer wachten op wie het eerst contact ging zoeken. Zij deed het wel is waar niet indirect maar hield mij wel nauwkeurig in de gaten via het internet. Had er nooit op moeten ingaan van waarom ben ik nog zo interessant voor jou? Bij mij was de knop om ,laten gaan.tot dat moment waarop ik een mailtje stuurde. Nog wat heen en weer gemaild wat volgde in een 2 uur durende telefoon gesprek. Een gesprek die super goed voelde, een gesprek wat oprecht was. Maar ook een gesprek waar ik hoop uit haalde. Niet de directe hoop dat we gelijk weer in een relatie konden stappen maar wel de hoop dat we vanaf dat moment normaal konden omgaan met elkaar. (Voorheen ging dat moeizaam en waren er veel frustratie s naar elkaar,)

Twee dagen er tussen van bijna geen contact gingen weer voorbij. Ik vond het prima hoe het ging, het contact. Tot vandaag. Vandaag zei ze nog wel dat ze me oprecht mist maar bang is voor gezichtsverlies als ze terug zou komen. Ze gaf aan niet lekker in der vel te zitten, al een tijdje niet en dat niemand dat ziet. Ze was oprecht en eerlijk tegen de gene waarvan ze houd maar ze wist ook dat het niet zo hoort dat ik het aan moet horen. Ik wil der voor der zijn, maar ben geen psycholoog. Dus heb er geadviseerd om professionele hulp te zoeken. Want ze gaf eerlijk toe dat ze nu lijdt aan depressie. En daarom zal ze mijn advies opvolgen.

Na haar verhaal gehoord te hebben had ze me ineens geblokkeerd. Trok er nog niks van aan tot ik het laatste mailtje kreeg. Het mailtje waar ik eigenlijk de schuldige ben waarom ze zich zo voelt. Dit is niet de eerste keer, maar al de derde keer. We blijven in dit cirkeltje hangen en het vreet me op. Ik had gehoopt op het positieve. Maar mag je dat verwachten van iemand met depressie?

Als het echt door mij komt waardoor ze zich zo voelt snap ik haar keuze. Maar waarom als je dat zelf weet in je achterhoofd ben ik nog zo interessant voor je? Ze trekt mij mee in haar negativiteit en ik blijf er maar elke keer in trappen. Iedereen heeft me gewaarschuwd maar lijkt wel nog ik blind ben. Ik dacht dat ik de goede kant op ging, me rust gevonden had. Maar blijkbaar ben ik daar nog lang niet.

Super moeilijk een ex die der eigen niet vertrouwd. Een ex die kan omslaan in haar gevoel en manier van denken. Een ex die der zelf kwijt geraakt is.. voor mij is het nu echt de tijd om het leren los te laten en niet meer terug te vallen op haar. Heel pijnlijk maar ik kom er wel weer.

Voor nu zeg ik slaaplekker!

afbeelding van jellysy

Heel herkenbaar. Bijna 5 jaar

Heel herkenbaar. Bijna 5 jaar in een dergelijke situatie geleefd met een borderline meisje. Alles was altijd mijn schuld, maar ze bleef mij opzoeken, en ik haar. We konden niet accepteren dat het niet werkte tussen ons op een volwassen serieuse manier. Zij was zo enorm bang mij kwijt te raken als we weer kortstondig samen waren, dat ze hele rare dingen deed en zei. Mij verguisde...heb letterlijk 100 keer gehoord dat ze mij nooit meer wilde zien. En 2 weken later mailde of appte zij mij weer doodleuk. Doch Ik " trapte" er ook steeds in, was zo ontzettend verliefd op haar, en hield van haar. Totdat ik ziek raakte en zij mij desondanks alsnog figuurlijk kapot trapte. Daarna knapte er iets in mij en kon ik haar los laten.

afbeelding van IComeFromHolland

@jellysy

Heel kut is dat dan. Iemand met borderline is zws moeilijk mee om te gaan. Zij kan er uiteindelijk niks aan doen. Gelukkig voor jullie beide heb je het los kunnen laten!

Denk alleen niet dat mijn ex het heeft. Lijkt er verdomd veel op, maar dan zou ik het zelfde moeten hebben. Zij heeft alleen nooit der gevoel getoond toen het uit ging, dat doet ze nu pas. Ze begint me nu pas te missen na twee maanden geen contact waar ze wel met andere in bed duikt wat uiteindelijk niks geworden is. (Rebound volgens haar)

Haar vriendin heeft der in de macht tot op de dag van vandaag. We weten dat het beter is zo maar gaan beide ook kapot van het gemis. Ze contact mij stiekem zonder dat haar vriendin der vanaf weet. Ze is bang voor haar reactie.

Ze voelt zich kut en daarom ben ik even goed maar zodra het weer ok is kan ik oprotten. Of ze kan heel goed toneel spelen en speelt een vies spelletje met me. Ze zegt van alles maar als puntje bij paaltje komt mag ik der niet zien omdat ze dat nog moeilijk vind.

afbeelding van torn

Bijrijder

Heel logisch menselijk maar doodvermoeiend om continue bezig te zijn met je eigen hersenspinselen, invullingen, complot theorieën, in de rol van hulpverlener kruipen en daarnaast nog moeten dealen met je eigen verdriet.

Weet je dat je ook mogelijkheid hebt om uit het cirkeltje te stappen of het te doorbreken. Dus i.p.v bijrijder te blijven en het je allemaal te laten overkomen zelf het stuur in handen te gaan nemen en beslissingen te nemen die goed voor JOU zijn?

afbeelding van IComeFromHolland

@tom

Je hebt gelijk hoor. Maar elke keer dat wij in contact komen gaat het ook goed. Kunnen het over koetjes en kalfjes hebben maar dan uit het niets draait het gesprek om naar het negatieve waardoor we dan weer beslissen om geen contact te hebben. Elke keer krijg ik toch hoop ik de momenten dat het wel goed gaat en uiteindelijk weer in een zwart gat vallen. Daarom nu voor mezelf gekozen om pas contact met haar te hebben zodra we er beide overheen zijn. Op deze manier blijven we elkaar pijn doen en komen we geen stap verder.

afbeelding van torn

Prioriteiten stellen

IComeFromHolland schreef:

Daarom nu voor mezelf gekozen om pas contact met haar te hebben zodra we er beide overheen zijn.

Andere optie is om helemaal niet meer bezig te zijn met het 'wanneer kunnen we weer contact hebben' gedeelte.
Jij hebt verdriet, jij hebt iets te verwerken, het is aan jou om je leven weer op te pakken en invulling te geven zonder haar.

Dat is volgens mij nu jouw prioriteit, wat er daarna komt wijst zichzelf wel uit,.....Je bent, wat een mooie eigenschap is, veel teveel bezig met haar i.p.v met je eigen welzijn.