Hij is niet verliefd.

afbeelding van Chan

.

Ik heb 2 maanden geleden een jongen ontmoet. Voordat we elkaar hebben ontmoet hebben we eerst geappt, wat super goed klikte. Na ongeveer een week hebben we onze eerste date gehad; we zijn een hapje gaan eten en een wijntje gaan drinken. Tijdens deze avond hebben we het super gezellig gehad. Hij probeerde allerlei moves te maken, maar ik heb niet toegehapt. Ik ben, na een gezellige avond, gewoon naar mijn huis gegaan en hij naar zijn huis. Onderweg naar huis belde hij: het was super leuk en hij wilde 2 dagen later voor me koken. Ook zei hij dat ik eventueel kon blijven slapen (was een uur rijden naar zijn huis). Ik wilde graag bij hem eten, maar het slapen bedankte ik voor. Dit, omdat dat voor mij voor een tweede date veel te intiem voelt.
De dag naderde en hij zou voor mij koken. Zo gezegd, zo gedaan. Het was echt heel erg leuk en vanaf moment 1 dat ik hem zag voelt het goed.. echter heeft hij mij die tweede avond samen toch verleid en zijn we (na lang knuffelen en alles) toch in zijn bed beland. Het voelde geweldig maar ik had toch het gevoel dat ik naar huis moest gaan...... hij niet. Hij wilde dolgraag dat ik bleef slapen. Noem me stom, maar dat heb ik toen gedaan en het voelde heel fijn. In de ochtend ben ik weg gegaan. Vanaf dat moment ging alles in sneltreinvaart. Let wel; op zijn initiatief. Het weekend dat volgde zou hij vrijdagavond bij mij zijn en eventueel slapen. Dit voelde goed en vervolgens is hij (op zijn initiatief) het hele weekend gebleven. Maandagmiddag ging hij pas weg. 2 dagen later wilde hij weer voor me koken. Ik ben naar hem toe gegaan... we hebben het wederom super gezellig gehad en hij kwam zelfs met verhalen over zijn jeugd/fotoboeken en al. Ook met 'plannen' uitspreken voor de zomer was hij niet terughoudend: hij vindt me gewoon heel erg leuk. We zijn samen naar de tennis geweest, waar hij al jaren komt.. hij heeft me voorgesteld aan de buurman waar hij een vriendschap mee heeft en wilde vanaf dag 1 al 'exclusiviteit' afspreken. Hij wilde echt vanalles.... dat ik mee ging stappen. Dat ik er bij zou zijn als hij een avond zou organiseren met zn vrienden.. hij wilde langskomen op mijn werk.. en ga zo maar door. Nu ik dit zo typ... blijft het voor mij onbegrijpelijk maar na 1 maand was het 'ineens' over en zei hij 'niet verliefd te zijn'. Het kwam bij mij aan als een klap in mijn gezicht en bij hem was ook duidelijk veel emotie te zien. Hij wilt heel graag dat ik in zijn leven blijf... maar als 'goede vrienden'. Voor mij is dit onmogelijk, ik heb gevoelens voor hem. Veel gehuil en verdriet laten hebben we nogsteeds contact. Hij heeft meerdere keren aangegeven dat het voor hem ook heel intens was, dat ie het heel leuk had met mij en dat hij mij heel erg leuk/aantrekkelijk enz vindt. Het enige wat mist.... zijn de vlinders in zijn buik. We hebben elkaar nu bijna 3 weken niet gezien en mijn verdriet blijft en hij zegt mij ook te missen en veel aan mij te denken. Hij heeft een meid ontmoet waar hij morgen een date mee zou hebben. Vrijdag zouden wij wat gaan drinken samen 'als vrienden'.... dus ik heb gezegd dat het mij kwetst dat hij een date heeft..... maar dat hij moet doen waar hij zich goed bij voelt, omdat k hem alle geluk gun. Een uur nadat ik dit zei, kreeg ik een app dat hij mij heel graag wilde zien. Dat het hem ook pijn deed dat hij mij vertelde dat hij die date had.. en dat hij die meid heeft afgezegd. Ook hebben we hierna de hele avond gebeld en dit voelde heel fijn. Hij bewaart wel wat 'afstand', maar benoemt wel dat hij mii heel graag wilt zien. Gisteren na het bellen zegt hij dat hij zeker weet niet van me af te kunnen blijven als hij bij me was geweest en dat hij een beetje vlinders in zijn buik voelt bij zo'n intiem gesprek...
Vanochtend word ik wakker met een keelontsteking en hij biedt direct aan dat hij mij komt verzorgen en ijsjes komt brengen. Als 'vrienden'. Ook niet onbelangrijk is dat hij, in de 2 weken dat we elkaar niet hebben gezien... hij heel vaak heeft gezegd dat ik altijd welkom ben en dat k bij m langs mag komen wanneer ik wil. Ook dat hij niet verliefd is, maar dat hij niet uitsluit dat dat nog kan komen. Want hij zegt dat ik 'fucking perfect' ben.... is dit paniek/benauwdheid... bindingsangst? Of speelt hij met mijn gevoel....

Ik begrijp er niks van. Nu hebben we afgesproken volgende week wat te gaan drinken op neutraal terrein (niet bij iemand thuis, want we willen niet in de verleiding komen om seks te hebben). Hij staat hier heel erg voor open en is nu alweer uitspraken aan het doen van dat we 'vaker af kunnen spreken en misschien samen kunnen slapen (zonder seks).
Ik denk zelf dat hij, naast dat we het geweldig hebben samen, de verliefdheid verwacht die je hebt als je puber bent.... waarvan ik denk dat ie niet bestaat als je volwassenen bent.

Misschien is het voor een buitenstaander heel erg duidelijk wat hier aan de hand is. Ikzelf begrijp er helemaal niks van en wil graag vragen wat hierover jullie mening is. Moet ik heel hard wegrennen want speelt hij met mijn gevoel.. of is dit een man met bindingsangst die in paniek raakt ofzo denken jullie hier anders over?

Groetjes.......

afbeelding van Hetlevenismooi

@Chan

Ik denk dat de gevoelens die jij hebt, intenser zijn.
De beruchte vlinders, het verliefd zijn, dat geeft hij aan, niet te hebben.
Hij kan vrienden zijn, jij niet, wat ik helemaal kan snappen, door jouw verdriet lukt dat niet. En daar zit het verschil in. In de gevoelens die nodig zijn voor een liefdesrelatie. Die zijn er wel van jouw kant. Om het voort te zetten.

Hij was met een andere date bezig. Is wel een behoorlijke alarmbel.

Het is natuurlijk mooi als het van beide kanten komt, verliefdheid... je kunt het niet sturen. Dat heb je niet in de hand. Opeens besef je dat dan.

Je zegt dat het onmogelijk is om vrienden te zijn, dan kun je toch verder gaan op je eigen weg? Voor iemand die er wel voor gaat?

Sterkte!

Groetjes terug! Glimlach

afbeelding van Chan

Hey! Bedankt voor je

Hey!

Bedankt voor je reactie.
Je hebt gelijk, denk ik. Ik wilde dat het zo makkelijk was... dat verder gaan.

Ik heb naar hem uitgesproken dat ik het moeilijk vind en nog hoop heb. Dan zegt hij dat hij begrijpt dat ik hoop heb en dat hij de kriebels in z'n buik wel voelt na ons gesprek....

Ik heb sterk het gevoel dat hij zijn gevoel niet toelaat en dat hij als excuus maar zegt dat 'hij niet verliefd is'.

afbeelding van Hetlevenismooi

Hey Chan :-)

Het is ook niet makkelijk verder te gaan.
Jezelf dan dwingen.
Ook niet makkelijk om hierin te blijven.
Het gaat om jou natuurlijk, wat jij aankunt.

Waarom zou hij dat heerlijke gevoel van verliefdheid niet toelaten?
Hij ging er juist helemaal voor. Om te kijken of het erin zou kunnen zitten?

Kriebels geven de adrenaline om er voor te gaan.
Voor minder zou ik het ook niet doen. Jij?

afbeelding van Chan

Is het, volgens jou, ook niet

Is het, volgens jou, ook niet mogelijk dat het later ontstaat. Die verliefdheid? Door gewoon plezier te maken samen.

Ik denk dat hij misschien zijn gevoel niet toelaat, omdat hij daar bang voor is. Omdat hij denkt dat een relatie hebben benauwend is en dat hij dan niet meer 'vrij' is.

Ik weet dat mijn gevoel intenser is dan dat van hem. Dat is wel duidelijk. Maar ik vind het zo moeilijk om los te laten. Vooral, omdat ik bang ben dat ik over een tijdje denk 'had ik maar'. 'Had ik maar' alles gedaan om te kijken wat er in zit....Vooral, omdat hij zegt dat hij zeker denkt dat het mogelijk is dat hij verliefd wordt alsnog en dat hij zich ook goed, veilig en vertrouwd voelt bij mij.

Pffff

afbeelding van waterman

Hoi Chan

Misschien moet je meer uit gaan van wat je zelf acceptabel en aanvaardbaar vindt. Dus vind jij het acceptabel dat jullie wel bij elkaar in de buurt blijven maar geen relatie hebben? Of vind jij dat eigenlijk niet prettig, zit jij dan eigenlijk jezelf in de weg en voor de gek te houden? Als dat zo is, als je eigenlijk hier geen zin in hebt, dan kan ik je maar een raad geven. Praten met hem, en lukt het niet dan wegwezen. Anders leidt het misschien tot meer verdriet aan jouw kant. Hij krijgt de kans, en als hij die nu niet pakt, dan verloopt het tij.........

Let goed op je eigen gevoel, of jij bij deze situatie rust kunt vinden.

Sterkte!
Waterman

afbeelding van Chan

Hele fijne tip en hier heb ik

Hele fijne tip en hier heb ik zeker wat aan.
Volgende week hebben we afgesproken wat te gaan drinken en dan wil ik het er zeker over hebben. Van te voren wil ik goed bedenken wat ik dan inderdaad aanvaardbaar vind en op welke manier ik mezelf bescherm tegen nog meer verdriet.

Bedankt voor je bericht Glimlach

afbeelding van Hetlevenismooi

Hoi Chan,

Jazeker zou dat wel kunnen ontstaan, later verliefd worden. Ook kan het niet komen.
Als je samen leuk plezier maakt is het helemaal goed.
Maar als je er pijn van gaat ondervinden zoals nu met die date dan zou ik mezelf beschermen.
Het is altijd aftasten in het begin.
Ik ben dan wel voor 1 op 1.
Hij is vrij om te doen en te laten wat hij wil nu en jij ook.

afbeelding van Chan

Precies. Bedankt voor je

Precies.

Bedankt voor je reactie. Ik denk dat ik het date verhaal met hem moet bespreken.. als hij met mij wil 'kijken hoe het loopt' moet het voor ons beiden goed voelen.

Ik heb mijn hoop nu heel erg gevestigd op het feit dat verliefdheid/houden van kan groeien. Misschien ook niet goed, maar ik kan niet begrijpen dat we ons zo goed voelen samen... maar dat er verder niks is.

Nogmaals bedankt

afbeelding van waterman

Hoi Chan

Hopen mag je zeker, hoor! Hopen op het beste! Maar blijf realistisch, he! Beide beentjes op de grond. Eigen grenzen leren kennen, en focus op jezelf houden.

Zoek een vriendin die bereid is je met beide benen op de grond te houden. Dat is altijd prettig.

Waterman

afbeelding van Chan

Bedankt, waterman

Bedankt, waterman

afbeelding van Nientjuh1

Chan

Liefde kan op verschillende manieren ineens opduiken. Je kan meteen verliefd op iemand zijn (liefde op het eerste gezicht). Liefde kan groeien, door inderdaad veel samen te zijn, leuke dingen te doen enz. Liefde kan ook ineens na een lange tijd komen. Dat 2 beste vrienden na een hele lange tijd ineens verliefd worden. Dat kan allemaal.

Hij geeft om je, vind je aantrekkelijk, is sexueel tot je aangetrokken, doet graag leuke dingen met je, zegt dates af voor jou. Op papier zou dat al een verliefdheid zijn, maar dan heb je dat stomme gevoel nog. Als hij dat niet heeft, dan kan je er wel op wachten, maar daar kwets je jezelf alleen maar mee. Het kan uiteraard komen dat hij nog verliefd word, maar hoe lang wil je daarop wachten? Als het goed voelt zoals het is moet je daar vooral mee doorgaan. Maar weet wel dat hij niet altijd die dates afzegd en je er echt aan moet geloven op een gegeven moment.

Succes

afbeelding van Chan

Bedankt voor je reactie. Op

Bedankt voor je reactie.
Op papier klinkt het zeker als een verliefdheid en daarom is het voor mij ook zo verwarrend. Ik denk dat ik voor mijzelf een ultimatum moet stellen. Tot wanneer ga ik hiermee door (de twijfel/aftasten) en wat moet er gebeuren om duidelijkheid te krijgen.
En inderdaad moet ik mezelf de vraag stellen hoe lang ik wil 'wachten' op zijn verliefdheid (of dat hij z'n gevoel wil toelaten).

Ik vind jullie berichten heel behulpzaam. Het is fijn om meningen te lezen van buitenstaanders, die geen gevoel hebben bij mijn verhaal.

afbeelding van Chan

Hoi allemaal. Inmiddels is

Hoi allemaal.

Inmiddels is het een tijd geleden dat ik hier mijn verhaal heb gedaan.
In de tussentijd heb ik geprobeerd hem te vergeten en weer verder te gaan, zonder hem. Het verdriet bleef lang aanhouden en ook miste ik hem nog lange tijd. Altijd nog 'hoop' gehad dat hij mij zou gaan missen.
Wel heb ik wat contact gehad met andere mannen (geen dates, maar gewoon wat appen/bellen). Deze avond zou ik eigenlijk een date hebben met een jongen.

Af en toe heb ik nog contact gehad met mijn 'ex' hij vroeg dan hoe t met mij ging en wat me bezig hield. Ik had me 2 weken geleden voorgenomen hem te zeggen dat het heel goed met me gaat en dat ik hem ook niet meer mis, omdat ik maar in dat verdriet bleef hangen. Hij zei dat hij het fijn vond om te horen, maar vanaf dat moment merkte ik meer 'interesse' van zijn kant. Afgelopen dinsdag vroeg hij mij of ik alweer aan het daten was... en ik vertelde hem dat ik deze week een date had gepland. Hij vroeg een foto van mijn date en vroeg wat verder over hem door. Pijnlijk, vond hij. Dit, omdat hij echt wel om mij geeft.
Een dag later ging het appen over en weer en begon hij (meer dan anders) te flirten en uit te dagen. Ik zei dat hij niet zo moest bluffen... hierop reageerde hij met 'bluffen? Ik bluf niet, kan om 11 uur vanavond bij je zijn.' Waarop ik antwoordde met 'oh ok, tot dan!' Omdat ik echt dacht dat hij blufte. En ja hoor.. om 11 uur stond hij voor de deur. Ik wilde afstand houden, maar hoe moeilijk is dat als je heel veel gevoelens hebt voor iemand..... hij is blijven slapen. En nu zou je denken dat het hem om 1 ding te doen was, maar de dag erna hebben we een geweldige dag gehad en zijn we samen naar een meer gereden, gezwommen, gegeten, gewandeld, gepraat en alles wat hierbij hoort. Ik vond het geweldig. Hij ook en hij heeft op Facebook gezet dat hij een leuke dag had met mij en hij heeft een foto van ons samen gestuurd naar zijn vriend... We hadden afgesproken dat hij naar huis zou gaan, maar eenmaal terug bij mijn huis vroeg hij of hij nog 1 nachtje bij me mocht blijven.. hebben we nog een bordspel gespeeld. Ook vertelde hij dat ie zichzelf zo stom vindt, omdat hij me echt heel erg leuk vindt maar dat het 'verliefde gevoel met die knikkende knieën en vlinders in de buik' er niet is.. hij zei wel dat hij hoopt dat dit nog komt, omdat we een goed team zouden zijn in zijn ogen.

Nu ga ik volgende week op vakantie (alleen) en hij wilt me graag brengen naar de opstapplaats vd bus....

Vanmorgen is hij bij me weg gegaan, hij apte vanmiddag dat hij het fijn vond en dat ie me lief vindt.....nu vraag ik me weer af wat ik moet doen. Wat vinden jullie??? Ik kan echt wel wat advies gebruiken.......

Groetjes

afbeelding van waterman

Hoi Chan

Eerlijk gezegd denk ik dat jij het jezelf heel moeilijk maakt. Jij bent overduidelijk wel verliefd op hem, jij wilt overduidelijk wel meer met hem. Hij is veel afstandelijker, maar vind jou wel leuk, en wil graag bij je blijven slapen en zo. Maar hij is ook heel duidelijk in zijn uitspraken dat hij niet verliefd op je is, en geen relatie met je wil. Maar.... hij is wel leuk. Maar wil geen commitment aangaan.

Dat brengt jou in een heel moeilijk parket. Het brengt jou in een moeilijk parket, niet hem. Want hij is leuk, en als hij bij je is geniet je er wel van. Maar als hij weer gaat, sta jij weer met lege handen, en moet je weer wachten tot hij terugkomt. Er is immers geen commitment van zijn kant, dat zegt hij zelf toch ook?

Wat er ontbreekt is evenwicht. Dat jullie in min of meer gelijke mate van elkaar afhankelijk zijn, en op min of meer gelijke mate aan elkaar verbonden zijn. Dat evenwicht lijkt ver weg. Maar dat is een heel belangrijk evenwicht. Onderlinge afhankelijkheid, onderlinge commitment. Maar het is in jullie geval eenzijdige afhankelijkheid......... En dat loopt meestal fout.

Het evenwicht ligt scheef. Hij heeft zijn vrijblijvendheid, jij hebt jouw onrust. Dat is niet goed, dat is niet fout, maar dat is denk ik wel hoe het nu ligt.

Wat je je af moet gaan vragen is of je dit wel wil. Of je hier op langere termijn brood in ziet. En of dat een reeele optie is, of dat het een wanhoopsvoorspelling is. Wil je dit, accepteer je dit, ga dan gewoon door. Het is leuk, het is vrijblijvend, maar het is ok. Wil je dit niet, zoek dan een ander maatje. Een waar het verwachtingspatroon, de afhankelijkheid, de commitment meer in evenwicht is. En misschien draait hij wel bij, als jij meer afstand neemt. Soms moeten mensen ook gaan beseffen wat ze kwijt zijn geraakt. Maar ik zou er niet te hard op rekenen.

Als je hier gelukkig van wordt, als je het kunt accepteren, ga dan door. Wordt je hier niet gelukkig van, kies dan voor jezelf. Focus terug naar Chan.

Heel veel sterkte!!!!
Waterman

afbeelding van Chan

Bedankt waterman voor je

Bedankt waterman voor je heldere antwoord. Ik denk dat je gelijk hebt en dat ik afstand moet nemen.

Het ie alleen zo dubbel, omdat ik me niet kan voorstellen dat hij 'speelt' met mijn gevoel, omdat het echt een gevoelige jongen is. Ook kan ik het me niet voorstellen omdat we het oprecht heel erg leuk hebben als we samen zijn. Ik vind het heel erg moeilijk te verkroppen dat hij dit ervaart als iets wat niet bijzonder is en iets wat hij niet mist als het stopt.

Toch denk ik dat je gelijk hebt en is er maar 1 manier om mijn focus weer bij mezelf te leggen en dat is door afstand te nemen.

Groetjes

afbeelding van waterman

Hoi Chan

Eigenlijk denk ik niet dat hij met jouw gevoel speelt. Ik denk niet dat er per se kwade opzet in het spel is. Alleen, jullie staan er gewoon te verschillend in. Daar kan jij niks aan doen, daar kan hij niks aan doen. Maar alles wat voor hem vrijblijvend is, is voor jou serieus. Daar is niks aan te doen, je kunt hem niet serieuzer maken dan hij is. En je kunt jou niet vrijblijvender maken dan jij bent. Dat maakt dit soort situaties zo pijnlijk, het is niemands schuld. Alleen loopt het gewoon niet goed op deze manier. En dat stukje zul je moeten accepteren. Misschien komt hij wel weer terug. Misschien vinden jullie wel een parallel weggetje. Maar misschien ook niet. Laat hem dan zijn paadje lopen, en loop je eigen paadje.

Probeer het los te laten. Probeer iets anders te doen. Dat is beter, meestal.
Waterman

afbeelding van Chan

Bedankt waterman, Ik heb veel

Bedankt waterman,

Ik heb veel aan je antwoorden. Ik weet bijna zeker dat hij dit niet opzettelijk doet. Ik zie namelijk in alles dat het een lieve en goede jongen is.
Het gekke is wel dat het lijkt alsof hij aan de ene kant inderdaad die vrijblijvendheid wilt, maar toch ook weer te hard van stapel wilt. Sinds dat hij bij mij bleef slapen heb ik besloten 'afstand' te nemen en het contact van hem af te laten hangen.... nu trekt hij toch ineens weer naar mij toe (appen, bellen, foto's sturen, vragen of we kunnen afspreken, wanneer we elkaar weer kunnen zien, peilen of ik met anderen wil daten enz).

Ik begrijp niks van mannen haha maar ik denk dat ik het lekker aan hem overlaat en toe laat wat goed voelt.. en inderdaad de focus op mezelf en goed naar m'n gevoel luisteren.

Groetjes

afbeelding van waterman

Hoi Chan

Citaat:

Ik begrijp niks van mannen haha

Dat gevoel deel je waarschijnlijk met meer dan 90% van de mensheid. Mannetjes die niks van vrouwtjes begrijpen, en vrouwtjes die niks van mannetjes begrijpen. Denken er niks van te begrijpen.

Trek het je niet al te erg aan. Dat andere geslacht is soms ook inderdaad onbegrijpelijk. Maar soms zijn ze gewoon op zoek naar warmte, aandacht en liefde. En soms zijn ze gewoon op zoek naar spanning, avontuur en vrijheid. Zoals alle mensjes.

Laat het lekker aan hem over. Focus lekker op jezelf. Altijd goed.

afbeelding van Hetlevenismooi

@Chan

Hij vindt je wel leuk en lief maar heeft de beroemde kriebels niet.
Houd dat in gedachten.
En blijf dicht bij jezelf, kijk goed hoe het zich ontwikkelen gaat.
Dan voel jij wel of jij zo verder wil als er niet meer inzit.
Verliefdheid, het kan wel groeien.
Of niet!
Het is wel de bedoeling dat jij je happy voelt en niet ongelukkig.
Kijk of je het wel aan kunt.

Veel liefs!

afbeelding van Chan

Dankjewel voor je antwoord!!

Dankjewel voor je antwoord!!

Uiteindelijk moet ik m'n eigen geluk bepalen .... moeilijk.

afbeelding van mrpither

Re:

Klassiek geval, jij bent wat mannen noemen "easy meat".
Leuk voor nu, maar zodra er iets beters langskomt ben je gezien.

En liefde groeit niet, het is er of het is er niet, daartussen zit niks.

Sterkte

afbeelding van Chan

Hoi mrpither, Mag ik vragen

Hoi mrpither,

Mag ik vragen waarom je dat vindt?

Ik weet (uit eigen ervaring) wel degelijk dat liefde kan groeien.

afbeelding van hortensia

@Chan

Lieve Chan,
Ik lees een beetje laat jou verhaal dus sorry voor deze late reactie . Toch wou ik nog even reageren .
kan het zijn dat hij zelf heel snel wil omdat hij het natuurlijk graag wilde een relatie met jou , maar als het dan zo makkelijk gaat zijn interesse juist wegebt . Eigenlijk heeft hij het nodig dat jij een beetje de boot afhoudt , dat houd hem weer scherp en wakkert zijn gevoelens weer aan. Ga je gelijk overal in mee , meteen blijven slapen etc , dat is voor hem te makkelijk .
Nu hij ziet dat je gewoon je eigen leven weer hebt opgepakt en zelfs een date hebt ...ja dan is hij weer wakker want nu kan hij je verliezen en dat is net een brug te ver . Maar ook dit wakkert wel weer zijn gevoelens aan , maakt jou voor hem weer meer begerenswaardig , bij hem is het echt nog de jacht zeg maar om een vrouw te veroveren denk k .