Hij wil zijn zoontje zien

afbeelding van Nici

Waar hij anderhalve week geleden nog boos riep: "Hou hem maar hoor....ik hoef hem niet meer!!" heeft hij zich nu schijnbaar bedacht en wil hij toch ons zoontje zien.Ik heb hier uiteraard al van tevoren over nagedacht.Want "stel dit? Of wat als?" Ik zal wel de laatste moeder op aarde zijn die haar kindje weg wil/gaat houden van de vader.Hij heeft ook het recht om die kleine te zien.Alleen?? Wel alles in goede orde en in het belang van die kleine! Al is hij 12 weken oud?? Hij voelt echt wel die spanningen en hoort ook echt wel aan de tonatie van de stem,dat er iets gaande is.Dat wil ik ten alle tijden voorkomen.We hebben na 8 dagen radiostilte weer wat app contact gehad.In de eerste instantie wilde hij een cadeautje vandaag langs komen brengen voor die kleine (uit naam van ons??) dus ik verzocht hem vriendelijk of hij dat zelf wilde geven als hij hem weer zag.Eventueel dit weekend 1 dag? Of later ietsje langer...ik wil dat even opbouwen eerst.Dat lijkt mij voor die kleine man het beste.Laten we wel wezen?? Mijn exit meer dan 1 derde van die kleine zijn leven afwezig geweest!! Misschien wel meer.Die kleine is alleen maar mij gewend.Mijn stem,mijn geur,aanrakingen,knuffels,verzorging,aandacht en liefde.En dan ineens een heel weekend (3 dgn) weg?? Om bij een man te zitten die er meer NIET dan WEL geweest is?? Dat lijkt mij even too much.
Ik zei dat hij uiteraard zijn kindje mocht hebben dit weekend? Maar dan 1 volle dag.De volgende keer bv 1,5 dag? En dan uitbreiden naar een heel weekend.Ook verzocht ik hem dat een geliefde uit zijn omgeving die kleine maar op moest halen en terug moest brengen (iemand die ik ook ken en vertrouw) omdat het voor ons beiden beter was elkaar even niet te zien.Dat komt later wel weer.Een goede vriendin komt mijn mannetje halen morgen.Van haar hoor ik hoe of wat.Prima geregeld even zo,voor alle partijen.
Wel heeft hij van de week geld achtergelaten in de brievenbus.Dat verbaasde mij enorm,aangezien hij ons eerder twee keer met niets achterliet en zomaar vertrokken was.Ik heb hem ervoor bedankt en gezegd dat ik het apart zal leggen voor voeding,luiers etc.
Schijnbaar heeft hij wel nagedacht over bepaalde handelingen en gedragingen van zichzelf.Hij zei ook spijt te hebben van wat hij eerder allemaal zei en dat hij goed uit elkaar wil gaan.Dat hij zijn zoontje erg mist ("en jou ook") erachteraan.Ik ga op niets in wat met mij te maken heeft meer.Dat is zinloos.Wel wil ik hem op de hoogte houden van het welzijn en de ontwikkeling van onze zoon.En wat nu verder qua praktische afwikkeling.

Tja....best tevreden over hoe ik handel momenteel.Dat ik het simpel hou.Vriendelijk maar toch zakelijk.Dat geeft de minste kans op spanning en escalatie.Toch heb ik nog vaak momenten dat ik mij enorm verdrietig en teleurgesteld voel!! Zooo jammer dat het zo gelopen is! Maar je kunt onmogelijk als enige aan de kar trekken.En dat besef ik wel degelijk nu....zucht....

afbeelding van rik21

Hou er rekening mee

Hou er rekening dat een kindje zich in de eerste maanden aan beide ouders hecht.
Juist in de eerste maanden is het belangrijk dat een kindje zich kan hechten aan zowel de vader als de moeder.
Zoek maar eens op "hechtingsproblematiek" of "hechtingsstoornissen". Geloof het of niet, maar de eerste maanden van het leven van je kindje kan de rest van zijn leven beïnvloeden, aangezien hechtingsstoornissen vaak levenslang zijn. Denk hier dus heel goed over na. Ik heb namelijk het idee dat je niet helemaal doorhebt hoeveel impact het heeft om een kindje weg te houden bij zijn vader!

Als hij zegt dat hij jou mist en spijt toont, zou ik er toch over nadenken om hem een tweede kans te geven. Niet persé voor jezelf maar vooral voor je kindje. Het is gewoon het beste voor een kind om op te groeien met 2 ouders. Ga met elkaar in therapie. Ik vind gewoon dat op het moment dat je samen een kind hebt, je niet zomaar uit elkaar kunt gaan. Het is namelijk niet alleen eigenbelang meer, maar ook het belang van je kind!

afbeelding van Nici

@rik21

Dank je wel voor je reactie en feedback.Ik hoor wat je zegt en begrijp je helemaal! Toch voel ik mij vrij om er anders over te denken.Ik weet niet of je mijn eerste blog gelezen hebt? Maar daar staat eigenlijk het antwoord al in,waarom ik het niet met je eens ben.Ten eerste bleven mijn ouders ook bij elkaar tot mijn 17e.Met alle ellendige gevolgen van dien.Vreselijk slecht huwelijk,enorm veel spanningen,onvrede,fysieke en mentale mishandeling en ze raakten beiden zwaar verslaafd.Totaal geen oog voor de kinderen meer,onveiligheid,veel om angstig voor te zijn.Wij zijn beiden zeer onveilig gehecht daardoor.Laat ik het zo zeggen??....mijn broertje is er niet voor niets meer...
Ik snap wat je bedoelt met "blijf bij elkaar voor de kinderen" maar het mag niet zo zijn dat je je hele leven jezelf weg moet cijferen,op eieren moet lopen,diep ongelukkig zijn in die relatie,ruzie hebben,elkaar niet meer begrijpen,op een totaal andere frequentie zitten,beiden andere dingen willen in het leven schijnbaar ...je verwachtingspatroon blijven verlagen om het te laten werken,spanningen hebben.Geloof me? Daar hebben kinderen veel meer last van! Ik heb relatie therapie voorgesteld maar hij wil zelf niet eens in therapie.Dus waar blijf ik dan? Waar blijven mijn kinderen dan? Dan is het beter om de kans te pakken om individueel gelukkig te worden.Die kleine is nog zo klein? Die is nog erg flexibel en nog niet zo bewust als een wat ouder kind.Hij weet straks niet beter.
En ik zal die kleine nooit weghouden van zijn vader! Maar dit leek mij even verstandiger (om het op te bouwen) ik heb zelfs advies gevraagd aan jeugdzorg voor ik dit besloot? Al sta ik achter mijn mening....en zij vonden daar ook niets mis mee.
Dus bedankt voor je feedback,dat waardeer ik zeer!! Toch is deze situatie iets genuanceerder dan jij schetst.Fijne avond

afbeelding van mrpither

Re:

Cursusje begrijpend lezen zou voor jou geen overbodige luxe zijn Rik21.
Heb je zelf kinderen?

afbeelding van rik21

Haha.

Ten eerste ben ik 21 dus nee heb geen kinderen.
Daarnaast heb ik niet de tijd om alle blogs van iedereen te lezen. Ik vertel alleen mijn standpunt over scheiden als je samen kinderen hebt. Het lijkt mij vanzelfsprekend dat je gaat scheiden als je kinderen er aan onderdoor gaan. Maar als de situatie houdbaar is vind ik dat je alles moet doen om samen te blijven. Ik heb niet de tijd om alle blogs te lezen, dus als in dit geval de situatie onhoudbaar is dan begrijp ik het best.

Hoef je niet meteen zo wijs te doen overigens Knipoog

afbeelding van torn

Dapper

Nici schreef:

Ik zei dat hij uiteraard zijn kindje mocht hebben dit weekend? Maar dan 1 volle dag.De volgende keer bv 1,5 dag?

Als ik de beschrijving lees die je geeft van je ex in je vorige blog vind ik het dapper dat je hem, na alles wat je zelf met hem meegemaakt hebt een dag de verantwoording durft te geven (zonder jouw toezicht) voor jouw/jullie kind van 3 maanden..

Wat hoop je ermee te bereiken na alles wat je de afgelopen tijden met je ex hebt doorgemaakt?

afbeelding van Nici

Nou dat is vrij simpel? Hij

Nou dat is vrij simpel? Hij heeft gewoon het recht om zijn kindje te zien.Hij is de biologische en rechtmatige vader.En hij is ook wel zorgzaam (als hij er was dan) buiten dat,zijn er nog twee vrienden die een oogje in het zeil houden vandaag.Dus ik weet zeker dat dat wel goed komt.
Vandaar dat langzaam opbouwen wel even goed is nu.Vanavond is mijn schatje weer terug bij mij Glimlach
Ik hoop te bereiken dat we neutraal samen door 1 deur kunnen en dat we beiden kunnen genieten van ons kind.En zelf alles kunnen geven wat ons kindje nodig heeft.Dat is het mooiste scenario