hoe complex kan liefde zijn?

afbeelding van zwaluw

Twee jaar geleden werd ik smoorverliefd op mijn Zoet, en hij op mij.
Maandenlang vochten we beiden tegen onze gevoelens want we waren alletwee getrouwd en hadden alle 2 kinderen.

Voor mij was dit het bewijs dat mijn huwelijk me niet meer gaf wat ik nodig had. Ik keek terug naar het verleden en besefte dat ik al verschillende keren verliefd geworden was op een andere man en dat het deze keer wel heel bijzonder voelde. Om met mezelf in het reine te blijven – ik had geen zin mijn man te gaan bedriegen- ben ik het huis uitgetrokken en alleen gaan wonen met gedeeld hoederecht over de kinderen. Gelukkig is de scheiding met mijn ex man rustig verlopen. Als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat ik nog niet helemaal genezen ben van die scheiding. Ik zal dat trouwens nooit volledig zijn denk ik Ik ben iemand die zich voor de volle 100% geeft. Het was nooit mijn bedoeling mijn huwelijk op te geven. Maar ik zag het dus echt niet meer zitten. Om de haverklap werd ik verliefd, en ik besefte dat mijn man niet van me hield. Ik heb veel van hem gehouden maar na zovele jaren van onbeantwoorde liefde was ook mijn liefde voor hem geslonken als sneeuw voor de zon.

Mijn Zoet en ik hadden ondertussen een geheime relatie. Relatie is veel gezegd. Geheime afspraakjes is beter. Hij heeft anderhalf jaar geleden aan zijn vrouw opgebiecht dat hij verliefd op me was. De daaropvolgende maanden bij hem thuis verliepen in agressie, scheldwoorden, ruzies, crisissen, fysiek geweld. Zijn vrouw was helemaal het noorden kwijt, belde me op mijn gsm met de boodschap dat niemand haar ‘ding’ kon afpakken (zo zei ze het echt! “mijn ding”) , kwam me op het werk een slag in mijn gezicht verkopen, belde me verschillende keren op op mijn gsm …Mijn zoet noch ikzelf durfden haar de volledige situatie opbiechten vanwege de agressie. We dachten dat de tijd raad zou brengen en voelden zoveel liefde voor elkaar dat we meenden dat geduld te kunnen opbrengen. Verschillende keren is hij thuis weggegaan. Gaan logeren bij vrienden. In die periodes zagen we elkaar regelmatig. Telkens toen hij weg was bestookte zijn vrouw hem met sms’en en bedreigingen en telkens weer –uit schrik denk ik- is hij teruggegaan. Ik heb veel pijn geleden in het wachten op hem. We voelden ons beiden niet compleet door het gemis van de ander. Teruggaan naar huis deed hij telkens voor zijn kind. Zijn vrouw bekommerde zich helemaal niet om hun kind en hij werd overstelpt door schuldgevoelens en pijn vanwege de agressie en bedreigingen dat zijn kind telkens weer meemaakte. Ze belde op in het bijzijn van hun kind, ze maakte hem zwart bij zijn kind en hij voelde dat hij alle contact met zijn kind aan het verliezen was.
Zijn vrouw dwarsboomde elk voorstel van hem om de scheiding zo vlot mogelijk te laten verlopen, en mijn Zoet werd in al zijn miserie zwakker en ongezonder en doodmoe.

Een paar weken geleden is hij terug weggegaan. Voor de laatste keer zei hij. Nu weet ik dat ik geen medewerking moet verwachten, nu weet ik dat ze ons kind tegen mij op zal zetten, nu ben ik voorbereid. Ik beloof het je, het is de laatste keer, ik ga nu door tot het einde. De liefde was nog altijd torenhoog dus ik kon niet anders dan hem geloven. Al die tijd heeft me natuurlijk ook aan een aantal zaken doen twijfelen: kan hij niet beslissen? Is hij wel eerlijk? Is hij wel een echte man met ‘ballen’ aan zijn lijf ? Want een pantoffelheld is toch niet waar ik zin in heb… Ik had het al eerder gemerkt: als hij pijn heeft sluit hij zich af voor alles en iedereen. Nooit zal hij hulp vragen, zelfs niet aan mij. Neen, hij leeft in schuldgevoel en dat heeft ons ‘relatie’ de das omgedaan. Ik kreeg het gevoel altijd maar beschikbaar te moeten zijn als het hem uitkwam. Telkens hij naar huis terugkeerde bleef ik in pijn achter. Telkens hij weer wegging stond mijn deur wagewijd open. Laatst was er een misverstand in een mail tussen ons en toen ik hem belde heeft hij me niet willen antwoorden. In 24u tijd kreeg ik verschillende lelijke sms’en, maar mij bellen of mij antwoorden om te luisteren naar wat ik te zeggen had deed hij niet. Ik ben daarna door het lint gegaan en heb hem op zijn antwoordapparaat ingesproken dat hij de boom in kon, dat hij een smeerlap is, dat het voor mij onaanvaardbaar is dat mijn partner mij niet wil antwoorden om te luisteren wat ik te zeggen heb. Ik ben nogal impulsief en gebruikte in mijn colère stevige woorden als smeerlap,…daarna heeft hij mij een weekend lang een staaltje van smeerlap gegeven. Gans het weekend lang bellen en afgooien, lelijke sms’en, en op zondagavond kwam een sms waarin stond dat het nu toch wel duidelijk moest zijn voor mij wat het verschil is tussen een smeerlap en de man die van me houdt en waarvan ik hou. Dat hij het ‘smeerlapspelletje’ niet graag gespeeld had, en dat we nu elk onze eigen weg gingen.
Ik geloofde mijn ogen niet. De pijn was onbeschrijflijk. Ik herkende mijn zoet niet meer. De man waarmee ik zoveel liefde gedeeld heb, de man die zoveel van me houdt. Dat weet ik zo zeker, vandaag nog altijd. T is alsof hij me strafte als een klein kind voor het leed dat ik heb aangericht,dat we hebben aangericht Achteraf is hij nog verder gegaan met sms’en, al eens heel lastige en dan weer pijnlijk lieve. Hij is duidelijk zichzelf verloren. Ik hou van hem tot in het diepste van mijn hart. Ik weet dat het wederzijds is. Nu zitten we vast. Ik forceer mezelf hem met rust te laten. Hem tijd te geven zichzelf te vinden, maar ik gaf hem al zo lang, ik kan toch niet blijven wachten?! Ik hoop nog altijd op een verzoening. Ik weet dat hij zich schuldig voelt in zijn scheiding en het zal ongetwijfeld beter zijn dat hij het doet zonder mij. Maar ik vrees het ergste, ik weet dat het geen doorzetter is. Ik denk dat hij nogmaals zal terugkeren, om te sterven, dat zegt hij zelf. Daar leef ik niet, maar daar wacht ik om te sterven… Ofwel gaat hij me dan toch eens heel erg verbazen en de scheiding alleen aanpakken zonder mij en wie weet kunnen we elkaar later nog terugvinden… Wie weet…

Ik kijk uit naar eerlijke reakties. Ik zou geen vlieg kwaad doen, waaraan heb ik dit alles verdiend?

afbeelding van MissDoubt

Het klinkt allemaal niet

Het klinkt allemaal niet heel erg volwassen, zowel zijn acties als die van zijn vrouw. Een heel erg ongezonde situatie en ik kan me wel voorstellen dat je ivm je kind het toch niet zo makkelijk los kunt laten.
Als die vrouw niet naar hun kind omkijkt, kan hij dan niet eens bij een advocaat nagaan of hij kans van slagen heeft om voor volledige voogdij te gaan bij de scheiding?
Bij die vrouw blijven zal geen oplossing bieden, dat is hel op aarde, zo te horen. Maar ja, HIJ zal het moeten doen en jij kunt 2 dingen doen, afwachten of voor jezelf kiezen en dit achter je gaan proberen te laten.
Besef je wel dat jullie inmiddels een ongelooflijke ballast hebben samen en dat het nu een stuk minder mooi zal zijn om nog samen te komen dan wanneer dit toen direct was gebeurd. De vraag is of dit niet al lang een wig tussen jullie heeft geslagen en of je dat in de praktijk zult kunnen vergeten. Hij heeft waarschijnlijk nu een bepaald beeld van zichzelf bij jou neergezet (pantoffelheld, geen doorzetter) en wanneer jullie samen verder zouden gaan, is dat jouw referentiekader geworden omtrent hem. Ik vraag me af of je positief zult blijven over jullie als je hem hebt.
Mijn advies aan jou is sowieso om hem zijn eventuele scheiding af te laten wikkelen zonder jou in de buurt. Dat kan ook echt beter los van jou staan, dat zou zijn vrouw milder stemmen en hem achteraf het gevoel geven dat hij een evenwichtige keuze heeft gemaakt. Ook al is dat moeilijk...

afbeelding van zwaluw

Zwaluw Je hebt mijn verhaal

Zwaluw
Je hebt mijn verhaal goed gelezen, dat zie ik uit je reaktie. Bedankt MrsDoubt! Alles wat je schrijft is waar, dat zie ik nu ook in. Daarom hou ik me afzijdig hoe moeilijk het ook is. De gevoelens hé, die kan je niet zomaar uitschakelen...Ik ben inderdaad op een punt gekomen waar mijn verstand zegt stop maar mijn hart roept naar hem. Dat is nu al 2 jaar zo, dat ik schrik krijg dat het mijn volledige leven gaat bepalen en ik nooit meer echt verliefd kan worden op iemand anders. Zijn lelijke smsen en onvolwassen gedrag is ook toe te wijden aan zijn schrik om mij te verliezen. Ik ben een heel spontane en niet lelijke vrouw en graag gezien door vele mensen. Hij is eerder een eenzaat en is 10 jaar ouder dan ikzelf. Zelf is hij ook knap maar de last van de voorbije jaren beginnen hun sporen achter te laten.
Wat je schrijft ivm met zijn kind: hij is al naar een advocaat geweest, maar het duurt allemaal zo lang voor er echt iets gebeurt. Zijn kind heeft de leeftijd bereikt waarop ze gehoord zou worden in de rechtzaal en zijn kind wil bij haar mama blijven ondanks haar vele crisissen. Ik besef nu ook dat ik het niet voor hem kan doen. Hij moet dit alles zelf doen en ik betreur het ernstig dat hij onze relatie in zijn verdriet zo ernstig verstoord heeft. Ik heb schrik gekregen om met hem verder te gaan gezien zijn onvolwassen gedrag en zijn 'smeerlapspelletje'. Ik ben bereid veel te geven maar ik wil me niet laten kapotmaken door hem. Ik wil mezelf beschermen tegen nog meer pijn maar kan het toch niet volledig uitschakelen omwille van de liefde die ik nog altijd voel.
En ja, ik weet het ook niet meer dat het de goede man voor mij is, maar mogen we in het leven dan onze 'buik' ons 'hart' niet volgen?

afbeelding van MissDoubt

Jawel, hoor, alles is

Jawel, hoor, alles is toegestaan in love and war, toch? Ik ben zelf ook al jaren tegen beter weten in mijn hart aan het volgen en ik weet zeker dat mijn hart het vanzelf zal aangeven als het ECHT genoeg is geweest.
Wel maak ik me zorgen om onze balast en ik weet niet of we erover heen kunnen komen.
Als jij het nog kunt opbrengen... ?!
Ik ben iemand die veel kan hebben en ik geef het zelf in ieder geval nog even niet op...