Hoe ga je hiermee om?

afbeelding van MickeyArnhem

Mijn ex en ik zijn uit elkaar sinds eind 2016. 8 jaar samen geweest, waarvan bijna vijf jaar getrouwd. 1 dochtertje wat hoofdzakelijk bij mij woont. Ook fysiek drie maanden uit elkaar want ex had nog geen woning. Nu drie maanden verder heeft ze weer close contact met haar vorige relatie (dus voor mij). Die man is ook net gescheiden en ‘ze kletsen fijn en zijn destijds goed uit elkaar gegaan’. Hij komt vaak savonds langs, dat hoorde ik via via en dat heeft ze -na eerst over te liegen- ook bevestigd. We zijn uit elkaar dus het is haar eigen leven, dat weet ik wel. Maar tijdens onze scheiding (die zij zelf wilde omdat ze naar eigen zeggen ‘alleen wilde zijn’ en moederschap onderschat heeft) gaf ze juist vaak aan niets nieuws te willen. We hebben ook nooit ruzie gehad of iets. Ik weer heus wel dat ze ooit iemand anders leert kennen, zo is het leven. Juist omdat het haar ex is waar ze over loog, voelt het nu als een schop na. Tijdens onze relatie heb ik de laatste twee jaar aan een dood paard getrokken. Ik wilde ons gezin bij elkaar houden. Emotioneel is zij dus verder dan ikzelf dat weet ik. Maar ze is bijvoorbeeld ‘fysiek’ of ‘sexueel’ nooit echt enorm actief geweest en daar ook niet naar opzoek. Geen stap-beest en eigenlijk meer saai dan vol actie. Ze ontkent ook dat ze iets heeft gedaan met die man, of wil. Toch komt hij regelmatig langs, avondjes ‘praten’ bij haar zoals ze noemt. Ze hebben 1,5 een sexuele relatie gehad maar hij stelde haar nooit voor aan zijn familie, vertelde ze me ooit. Een nare relatie, zo bestempelde ze destijds met hem. En uitgerekend met déze man papt ze nu weer aan (en ik geloof niet dat hij steeds 50km reist om haar te zien zonder dat ze fysiek zijn samen). Het voelt gewoon als een mes in mn rug, feitelijk zegt ze ermee dat ze het met hem fijner heeft dan met mij, want ze verlaat mij (grote liefde zei ze altijd) en is nu weer met hem... weet niet hoe ik er mee om moet gaan. Boos, verdrietig, ze loog weer en dat doet ook pijn, maar moet wel met haar omgaan ivm ons dochtertje van 3. Mensen met dezelfde ervaring hier?

afbeelding van mrpither

Re:

Verwarrend verhaal.
Al een jaar uit elkaar en pas drie maanden fysiek?

Zij lijkt haar leven op te willen pakken, en iedereen pakt in eerste instantie terug naar de meest recente good feeling momenten. Een soort "terug naar af".
Jullie relatie is voorbij dus heeft ze daar alle recht toe, ze hoeft geen rekening met jouw gevoelens te houden.
Dat ze liegt over bepaalde dingen is waarschijnlijk om jou niet onnodig pijn te doen.

Richt je op je eigen leven, ook in het belang van je kinderen.

Sterkte

afbeelding van MickeyArnhem

re

Hi, dank je wel voor je reactie. Ja, verwarrend, als ik zo terug lees begrijp ik dat het zo overkomt.
In 2016 gaf ze aan alleen verder te willen, ons dochtertje was toen nog maar 10 maanden oud. Omdat ze behoorlijk overspannen was, spraken we af dat ze eerst psychologische hulp ging zoeken om weer 'fris en helder' te kunnen denken en dan pas zo'n ingrijpende beslissing te nemen. Dat deed ze. Eind december voelde ze zich weer helemaal goed zei ze en wilde ze graag weer samen verder. In 2017 dus weer 'normaal' verder gegaan, dat duurde helaas maar 2 maanden. Toen wilde ze toch weer alleen verder. Gedurende de hele relatie (in totaal 8 jaar) heeft ze vaak gelogen, vrijwel altijd gingen die leugens over andere jongens. Het 'liegen' is dus niet om mij niet onnodig pijn te doen...

In de rest van het jaar 2017 woonden we nog onder 1 dak. Dat bedoelde ik met 'fysiek' nog niet uit elkaar. Ze kon geen andere woning vinden, die kreeg ze pas eind van het jaar. We hebben in 2017 nog veel samen gedaan, dagjes weg, we hadden het ook best leuk, zoals 'normaal'. Geen intimiteit, dus meer als broer-zus eigenlijk, maar dat vond ik logisch. We hadden ook nooit ruzies.

Je hebt gelijk, we zijn (officieel gescheiden enz sinds december 2017) uit elkaar en ze woont sinds december 2017 ook in haar eigen huis. Dus wat we beide doen, moeten we zelf weten. We hoeven elkaar geen verantwoording te geven maar juist omdat we beide de verstandhouding met elkaar in tact willen houden (voor ons dochtertje) willen we elkaar ook niet pijn doen of kwetsen. Ze gaf ook continue aan totaal geen relatie-plannen te hebben, daar geen tijd voor te hebben en ook helemaal geen zin in.
Wat ze nu heeft gedaan, is contact zoeken met haar laatste 'ex' , waar ze enorm nare ervaringen mee heeft op relatievlak. En daar ook intiem/close contact mee heeft weer. Dat dat pijn doet, juist met die jongen, begrijp je? En daar loog ze ook weer over, pas later kwam weer de waarheid boven tafel.

Kijk: natuurlijk doet dat pijn. Zo lang zijn we nog niet echt 'uit elkaar'. Mentaal ben je nog best wel een 'team' geweest, we hielpen elkaar nog met van alles en de band die je hebt samen is niet zomaar weg natuurlijk. Maar dit raakte me zo hard, dat ik nu koeltjes, afstandelijk en zakelijk ben. Alleen contact over de kleine. En ja, ik richt me volledig op mijn kinderen hoor, zeker wel! Ik schrijf dit hier, omdat ik elk advies hoe ik hier het beste mee kan omgaan, goed kan gebruiken. Ik weet het niet namelijk. Waarom doet het zeer? Ik zou haar niet meer 'terug' willen hoor, dat is wel klaar. Maar hoe lang blijft het pijn doen, die gedachte van haar samen met hem op onze 'oude bank' daar... het laat me niet los.
Het is makkelijk gezegd 'los laten, komt wel goed, pijn gaat minder worden, je bent emotioneel nog niet los van haar' enz enz... maar het doet wel iets met mijn 'houding' naar de moeder van mijn dochter.. snap je?

Dank je wel voor je reactie in ieder geval, we gaan het zien allemaal. Knipoog

afbeelding van mrpither

Re:

Stuk helderder nu.

Veel herkenning mbt tot de kinderen.
Na mijn scheiding heb ik de ovoeding volledig op mij genomen, met instemming.
Ook wi bestaan nog als team voor de kinderen, dus gevoelsmatig snap ik je wel.

Wat je zou moeten proberen is je te focussen op je dochter en haar belang voor te laten gaan. Zorg er voor dat je voor haar een veilige plek bent. Respecteee ook de moeder, ook al verkloot ze haar leven.

Je pijn en verdriet zal langzaam verdwijnen op het moment dat je het goed onder controle hebt.
Het wordt alleen maar beter, dat staat vast

afbeelding van En_weer

Acht jaar is een lange tijd,

Acht jaar is een lange tijd, zeker als je bedenkt dat jullie getrouwd zijn, een kindje hebben en haar overspannenheid hebben doorgemaakt. Ze is nu pas 2/3 maanden niet fysiek meer aanwezig, dat is nog héél erg kort. Geef jezelf wat meer tijd om te helen.

Wat ze met haar ex doet is misschien veel minder dan dat jouw gedachten je heen leiden. Hoe meer je aan haar denkt, des te minder ruimte is er om jezelf te helen, te herontdekken, te ontwikkelen.
Wat ze wel of niet met haar ex doet staat volledig los van jou, het zegt 0,0 over haar gevoelens destijds voor jou of over hoe belangrijk jij voor haar was/bent. Ze heeft waarschijnlijk behoefte aan mannelijke aandacht, misschien kijken hoe ze in de markt ligt.
Zij maakte de keuze om weg te gaan, dus ze is zeer waarschijnlijk veel verder in haar verwerking dan dat jij bent. Maar ook voor haar is het pas 3 maanden geleden dat ze nog bij jou was en alles deelde met jou en jullie kindje. Ook zij is haar weg nu aan het zoeken.

Ik wens je veel wijsheid en kracht. Wees extra lief en goed voor jezelf nu. Ga jezelf (her)ontdekken, focus op jou en je heling.