Hoe geraak ik hier door ?

afbeelding van Blauw

Ik moet toch verhaal eventjes kwijt. Het doet nl zo'n pijn dat ik het gevoel heb dat ik in het dagelijkse leven niet meer naar behoren kan functioneren.
Vorig jaar heb ik na een huwelijk van 15 jaar besloten om er een punt achter te zetten. Hier heb ik achteraf gezien zeker geen spijt van. Het verdriet dat ik al jaren had in mijn relatie omdat zaken helemaal niet goed liepen, had ik blijkbaar grotendeels verwerkt vooraleer ik deze stap nam. Uiteraard gaat er dan heel wat door je hoofd en probeer je onzekerheden een plaatsje te geven. Was goed op weg en maakt dan de fatale fout om te vallen voor een vriend. Serieus verliefd werd ik op hem. Ik die dacht dat ik alles onder controle had. Dit had ik niet in de hand. Op een of andere manier wist ik dat ik hierdoor gekwetst zou geraken maar ik had het totaal niet in de hand. Ik heb geprobeerd om te negeren, tevergeefs. Langs de andere kant was het ook wel een fijn gevoel ... weten dat dit nog kon na de verschrikkelijke teleurstellingen in mijn huwelijk.
Voor mijn vriend heb ik mijn gevoelens trachten verborgen te houden. Ik hoopte dat dit wel over zou gaan of misschien hoopte ik nog meer dat het toch iets zou worden. Tot 2 weken geleden. Toen kon ik het niet meer houden en heb ik alles opgebiecht. Hij kwam blijkbaar uit de lucht vallen. Nu weet ik niet meer waar ik sta. Hij zegt me dat ik heel wat eigenschappen heb die hem erg aantrekken maar tevreden is met zijn vrijgezellenleven. Ik weet dat hij in het verleden wel wat teleurstellingen heeft opgelopen en volgens mij zijn laatste relatie nog niet heeft verwerkt. We hebben elkaar niet veel meer gezien en zijn niet echt in omstandigheid geweest om hier rustig over te babbelen. In het laatste gesprek geeft hij aan dat alles me mee zit maar dat alleen mijn timing niet deugt. Wat betekent dit ? Volgens hem heeft hij het nu te druk voor een relatie maar misschien over x jaar. Ondertussen ben ik tot de ontdekking gekomen dat hij terug contact heeft met zijn ex. Is het daarom dat de timing niet klopt ? Wil hij terug naar haar alhoewel die relatie hem duidelijk geen deugd heeft gedaan in het verleden en hij zeker beter verdient.
Probeer de hoop die hij vorige week heeft gegeven uit mijn hoofd te zetten. Maar dat is zo moeilijk. Het ene moment denk ik, dit gaat goed komen, hij twijfelt gewoon even ... het volgende moment beeld ik me in dat hij een nieuwe start neemt met zijn ex. Dan kan ik me wel voor het hoofd slaan dat ik niet eerder alles heb opgebiecht en dan zakt de grond onder mijn voeten weg. Hij is de laatste tijd als vriend erg belangrijk geworden voor mij. Zou hem op deze manier niet willen missen maar zou er ook niet mee om kunnen om hem als vriend te houden als hij met zijn ex terug begint. Hoe ben ik hier toch in verzeild geraakt ?

afbeelding van Hetlevenismooi

@Blauw

Hoi Blauw,

Als er geen acties naar jou toe zijn zou ik me toch afvragen?
Kijk naar handelingen naar jou toe of er iets in zou kunnen zitten, zoniet dan verder gaan op een ander weggetje.

Ja, snap dat je hoop hebt als je verliefd bent door dingen die gezegd zijn. Dat wordt dan nog meer uitvergroot door de emoties. Is er al een meerwaarde voor jou gekomen?
Eigenlijk is het zoals het is op dit moment.

Veel Geluk!

afbeelding van Blauw

Bedankt voor je reactie,

Bedankt voor je reactie, hetlevenismooi,

Je hebt natuurlijk volledig gelijk ... Het is zoals het is op dit moment ... Maar toch gek wat gevoelens met een mens kunnen doen. Zou gewoon willen dat deze periode voorbij was ... Voel me behoorlijk puberaal

afbeelding van Hetlevenismooi

Hoi Blauw,

Haha, zijn menselijke gevoelens.
Je bent verliefd. Verliefdheid is heerlijk maar zoals het nu loopt kan ik me voorstellen dat je hoopt dat deze periode voorbij is. Verliefdheid heeft dan ook weer een andere kant. Liefdesverdriet.

De timing is nu niet goed. Geeft hij aan en ja dan is het ook zoals het is.
Of het door een ex komt of iets anders.
Niet te lang in die wachtkamer hoor, ondertussen verder gaan
Cupido zou raak moeten schieten.

"Actions speak louder than words" denk ik (naar mijn ex toe)
altijd maar. Knipoog

afbeelding van Pallie

@HLIM...stempeltje

ook voor jou, word je niet MOE van jezelf? ipv dat je goed of mooi advies geef, ga je in je verliefdheid, handelingen, balansjes, 100 procentjes, enz enz zitten, en dat het wel beter word in de toekomst, ik weet niet hoor...maar we hebben hier te maken met een vrouw die een huwelijk achter de rug heeft van 15 jaar, die verliefd is geworden op de man die er op dat moment voor haar was, een vriend, dus geen puberale verliefdheid die jij waarschijnlijk mee gekregen heb, waar je 3 jaar later nog altijd over praat of als voorbeeld neemt in een gecompliceerde story, actions speaks louder than words pffff besef jij wel eens dat woorden belangrijker zijn, dan acties? altijd maar weer dat voorbeeld erbij halen van je ex, WHY? ben je er nog altijd niet overheen? en dan dat gelul het word beter je komt er over heen, net als ik.want dan zeg je toch altijd? wat nou als iemand niet zo is of denkt als jij HLIM, waar blijf je dan nog met je advies?

HET IS ZOALS T IS, dacht ook jij zo? net nadat je GEDUMPT was? hou eens rekening met andermans gevoelens, ipv je stempel te willen drukken hier net als je mattie waterman....

afbeelding van torn

#Meerwaarde

Hetlevenismooi schreef:

Is er al een meerwaarde voor jou gekomen?

Die 'meerwaarde' die er is gekomen zou in dit verhaal wel eens hier

Blauw schreef:

Langs de andere kant was het ook wel een fijn gevoel ... weten dat dit nog kon na de verschrikkelijke teleurstellingen in mijn huwelijk.

En hierin kunnen zitten:

Blauw schreef:

Hij is de laatste tijd als vriend erg belangrijk geworden voor mij.

Het gevoel dat je ondanks eerder ervaren teleurstellingen in een huwelijk/relatie, toch nog instaat blijken gevoelens voor een ander te ontwikkelen en die toe laten.

Kan een zeer waardevolle ervaring zijn om dat bij jezelf te (her)ontdekken, toch?

Zoiets ............?

afbeelding van Blauw

Zo had het nog niet helemaal

Zo had het nog niet helemaal bekeken. Bedankt voor het inzicht. Helpt natuurlijk niet onmiddellijk

afbeelding van mrpither

Re:

Kan niks geks ontdekken of iets waarvoor je je zou moeten schamen.
Je bent verliefd geworden omdat daar ruimte voor was, je relatie was al veel langer geëindigd denk ik.

Ik denk ook dat je die vriendschap moet koesteren en op je gemak moet bepalen wat je wilt en welke vorm het gaat krijgen.

afbeelding van Blauw

Mijn relatie was inderdaad al

Mijn relatie was inderdaad al veel langer over. Heb alleen nog veel te lang geprobeerd. Ik geef niet graag te snel op ...
De vriendschap koesteren ... zal ik inderdaad doen zolang dit kan. Maar dat is niet zo eenvoudig. Geduld is soms een schone deugd ...

afbeelding van waterman

Hoi Blauw

Even heel hard uithuilen, en dan doorgaan. Soms loopt het zo. Er zit geen enkele "fatale fout" tussen. Er is geen enkele reden om jezelf voor je kop te slaan. Je hebt gedaan wat je wilde doen. Hem vertellen wat je voor hem voelt. Het is nu aan hem hoe hij dit oppakt, maar je was eerlijk tegen hem. Dus is er niks fout gegaan.

Maar hoe hij het oppakt, en wat hij ermee wil, dat is aan hem. Hoe jij ermee om wilt gaan, en hoe jij het oppakt, dat is aan jou. Hoe jullie samen verder gaan, dat wordt vanzelf wel duidelijk. Dus laat het gewoon gebeuren. Geef het wat tijd. En accepteer dat het gewoon gebeurt.

Iemand vertellen dat je voor hem/haar voelt is altijd heel gevaarlijk. Maar eigenlijk ook niet. Want het is gewoon zeggen wat je vindt. Dat is dan het begin van de toekomst. Dus het is gevaarlijk, maar het moet soms gebeuren. Soms lukt het, maar soms ook niet. Maar anders kom je niet verder. Nu kun je verder. Laat hem maar even. Hij moet nu ook nadenken. Toch?

Heel veel sterkte, heel veel geluk!
Waterman

afbeelding van Blauw

Bedankt voor de wijze raad.

Bedankt voor de wijze raad. Is op dit moment niet zo eenvoudig om gewoon door te gaan. Had mijn hoop misschien wat te hoog gesteld ...