Hoe het nu gaat...

afbeelding van Carrie07

Hallo lieve LDVD'ers.

Ik ben een aantal weken heel erg stil geweest, maar hem wel met iedereen meegelezen. Op een of andere manier voelde ik dat het voor mij niet het moment was om mee te schrijven op deze site. Ik heb de verhalen gelezen van ieder waarmee ik voorheen contact had, heb zelfs moeten lachen om de blog van Hanske.

De afgelopen weken zijn voor mij een emotionele rollercoaster geweest, met de up's and downs, de loops en de kurkentrekkers. Ik merk dat ik niet zoveel behoefte meer heb om over mijn verdriet te praten, dat het niet echt uitmaakt of ik erover praat want het veranderd helemaal niets. De enige met wie ik erover wil praten, mijn ex, wil er niet met mij over praten.

Zoals jullie misschien weten ging het goed met mij na mijn korte vakantie, ik had zelfs iemand ontmoet met wie ik leuk kon praten en waarmee ik het gezellig had. Er was misschien zelfs wel een soort van aantrekkingskracht. Dat contact is er nog steeds, we spreken elkaar bijna dagelijks en dat is ontzettend gezellig. Alleen hij vult niet die leegte, dat gat, in mijn dagelijks leven, in mijn bed, op mijn bank. Dat gat, die ruimte, die is er nog steeds, en ik verwacht niet dat die binnenkort wordt opgevuld.

Mijn ex, die vult die ruimte af en toe. Natuurlijk is dat niet goed, maar we hebben het leuk, gezellig, en ik laat me er niet al te veel door beïnvloeden. Ondanks ons contact ben ik heel bewust bezig met het verwerken van onze relatie, dat terwijl hij er nu steeds meer aan gaat twijfelen of hij wel echt uit elkaar wil. Twijfelen heb ik niets aan, er moet voor hem echt een radicale verandering plaatsvinden, en dat is niet gebeurd. Nu komt dat misschien ook omdat we nog contact hebben en ik dus op een bepaalde manier nog beschikbaar ben. Als al het contact verbroken zou zijn weet ik zeker dat hij heel snel tot de conclusie zou komen dat hij niet zonder mij kan. Alleen ik weet oprecht niet meer of ik dat nog wel zou willen....

Naar omstandigheden voel ik mij verschrikkelijk goed, ik heb geen verplichtingen, aan niemand. Ik doe waar ik zin in heb, ga dansen wanneer ik daar zin in heb, en hoeft geen tijd in mijn (toch al hele volle) agenda vrij te maken om hem te zien. Als hij mij wil zien, dan gaat dat op mijn voorwaarden en op de dagen dat IK daar behoefte aan heb of tijd voor kan vrijmaken. Toch merk ik soms, zoals zaterdag, dat ik mij enigzins vervelend voel omdat ik al andere afspraken gemaakt heb, en hij mij dan in een keer wil zien. Zijn gezelschap is namelijk nog steeds het beste dat ik mij kan wensen.

Hij heeft slechts 1x bij mij geslapen sinds mijn vakantie, we hebben elkaar de hele nacht vast gehouden, het was fijn. 1x heb ik hem een paar uur gezien, we hebben toen de hele tijd geknuffeld. Tuurlijk is het verwarrend, brengt het mij tijdelijk van mij stuk, maar dat wordt steeds korter, en minder intens.

Nog steeds kan ik enorm van hem genieten, van zijn hele zijn... Zijn lichaam en geest, zijn ogen, zijn handen, het doet me smelten, maar ik besef me ook steeds meer dat hij en ik niet de gouden combinatie zijn. Misschien zijn wij inderdaad niet meant to be, misschien bestaan er inderdaad lievere, eerlijkere mannen.. Waarmee ik niet door zo een onstabiele relatie beleef, misschien moet ik mijn stabiele factor nog vinden in het leven. Ik hoop dat het dan snel gebeurd, ik ben nou eenmaal niet iemand om alleen te zijn.

afbeelding van Besef

@Carrie

Ik hoop dat je eerlijk en oprecht tegen jezelf bent.

Als ik dit stuk lees, wek je het een moment een sterke indruk. En het andere moment moment komt het enorm dubbel over. Je geeft aan voor jezelf te willen kiezen, maar toch niet zonder hem te kunnen.

Zo krijg je nooit de kans om eventueel er overheen te komen, of je (ex)vriend die blijft ook maar doorsukkelen. Ik hoop dat je achter je keuze staat op dit moment.

Je zegt hij doet je ''smelten'' maar let op, laat jezelf niet weer wegdwalen in hoop en verdriet. Want ik ben bang dat het daartoe eventueel gaat lijden, en dan kan het net zo goed zijn, dat jij het niet weet of dat hij het niet weet.

Ik kies daarom ook zeker geen kant, maar dit is wel een verhaal met een enorm open einde, waarin jij echt niet alleen de regie of de spreekwoordelijke touwtjes in handen hebt.

Maar ik heb het beste met je voor, wil je alleen behouden voor de valkuilen. Heb er zelf namelijk ook al een paar gezien en tegengekomen. Onbewust voedt je je lichaam, geest en gedachte met iets wat er misschien wel helemaal niet is.

Je zei: Als al het contact verbroken zou zijn weet ik zeker dat hij heel snel tot de conclusie zou komen dat hij niet zonder mij kan.

Wie zegt dat? Dit denk jij, dit voel jij.. maar staar jezelf hier niet blind op.

Kortom, je hebt nog een hoop om over na te denken, let op voor die klap in je gezicht..

Zijn gezelschap is het beste wat je je kan wensen, je spreekt jezelf tegen met het feit dat je aangeeft dat je je eigen gang wilt gaan, maar toch baalt of vervelend vindt als je hem dan niet kan zien.

Let op, je wordt onbewust enorm afhankelijk, lees je stuk maar terug. Niemand, zelfs de sterkste niet hebben dit in de hand. Nogmaals ik hoop dat je jezelf, en je ex hier goed aan doet. En je kan zijn gevoelens niet invullen.

afbeelding van Binas

@ Besef

Besef, je projecteert je eigen gevoel op dat van Carrie. Ik lees in Carrie's blog iets heel anders.
Zeker als je begint met

Citaat:

Ik hoop dat je eerlijk en oprecht tegen jezelf bent.

zou ik toch maar eens te rade gaan bij jezelf. Jou blogs bestonden uit het goed willen praten voor jezelf en naar de buiten wereld.
Toon je eigen emoties. Is dat: Ik wil haar terug! Dan is dat gewoon zo. Doe jezelf niet groter voor, juist dan behoed je jezelf voor valkuilen.

Ik lees in Carrie haar blog eerlijkheid over haar gevoel. Ze ordent het voor zichzelf en dan maak je stappen.

Geen verwijt naar jou besef, wil je alleen even een spiegel voor houden Glimlach Heel lief dat je haar probeert te waarschuwen voor de valkuilen.

Binas

afbeelding van Besef

@Binas

Bedankt voor je reactie, even een kleine gedachtewisseling.

Het enigste dat ik probeer te bewerkstelligen is waarschuwen voor de valkuilen niets meer en niets minder. Ze geeft aan enorm te twijfelen, dat komt naar voren in haar doen en laten en schrijven.

Even ter verdediging maar vooral voor de duidelijkheid.

Mijn eigen gevoel, die is op het moment van schrijven nieteens bekend. Heb al een week geen blog geschreven dus alle respect, maar jij oordeelt op dit moment op basis van jou gevoel. Dus zou eerder ten rade gaan bij jezelf haha.. ( Klinkt niet zo aardig hé?, en dit is net als jou ook geen verwijt maar even een spiel voorhouden) Maar snap je hoe het ''over'' of ''binnen'' komt bij mij.

Carrie, het komt goed.. volg je hart;) Let op de valkuilen, neem de reacties van de mensen hier met een korreltje zout. Het is een ''mening'' van een ieder die verschillend is.

Hoop dat jij mij wel begrijpt, alles komt uit een goed hart (Die op dit moment dondersgoed weet wat hij aan het doen is)

Gr.

afbeelding van Binas

@ Carrie

Logisch je gevoelens! Echt rot allemaal, het is zo lastig om afstand te nemen. Goed dat je voor jezelf al begint te voelen: Wil ik dit nog wel? Uiteindelijk gebeurt er zoveel, dat je soms niet eens meer verder kan met elkaar.

Die eenzame momenten die je beschrijft, of het eenzame gevoel, dat hoort er bij. Zelfs als je (in mijn geval) achter de breuk staat, komen die momenten naar boven. Het is het weer wennen aan het alleen zijn, het niet meer iemand kunnen bellen/spreken wanneer je dat wil. Je moet er toch doorheen, nu grijp je dan nog steeds terug op je ex. Zelf voel je al dat je liever wel afstand wil, maar de ex is nog zo verleidelijk.
Wat houdt je tegen om toch de afstand te nemen? Waar ben je bang voor? Je zegt zelf ook, dat als je dat wel had gedaan, hij allang bij je terug zou zijn geweest, hoe komt het dat je die stap dan niet durft te zetten? Waardevol om te onderzoeken.

Wel wil ik je mee geven, die jongen waar je nu contact mee hebt, of elke jongen waar je contact mee krijgt terwijl je nog niet los bent van je ex, is een rebound: vluchtgedrag van je gevoel.
Je zegt dat je niet gemaakt bent om alleen te zijn, is dat niet iets wat je wel zou willen? Het niet meer bang hoeven zijn voor het alleen zijn, is een heel fijn gevoel. Pas als je alleen kunt zijn, jezelf volledig herontdekt hebt, kan je bewust kiezen welke partner er bij jou zou passen.
Anders maak je keuzes vanuit gevoelens die opdat moment moeten worden opgevuld, daar groei je vaak weer uit en ben je weer alleen en verdrietig.

Ik wens je in elk geval veel sterkte en kracht!

Binas