Hoe kom ik hier ooit uit?

afbeelding van Lina30

Hallo allemaal,

Ik ben 4 weken geleden na een relatie van bijna 15 jaar verlaten voor een ander.

Het zit me heel erg dwars wat er allemaal gebeurt is en weet ook niet goed wat ik ermee aan moet.
Mijn (ex) partner heeft me niet eerlijk verteld dat hij vreemdging hier ben ik zelf achter moeten komen. Hij heeft heel erg veel tegen me gelogen en doet dat nu nog. Verdraait zaken die ik vertel en maakt beloftes die hij niet nakomt.

Voor mij erg moeilijk om mee om te gaan. We hebben een gezamenlijke woning die verkocht zal moeten worden, maar hij wil niks regelen en zaken die ik dan zelfstandig regel om los van hem te komen, maken hem erg kwaad.
Ik wil graag zaken afhandelen zodat we daarna ieder onze eigen weg kunnen gaan hoe moeilijk dat ook voor me zal zijn.

Een aantal zaken waarover ik graag jullie mening zou willen weten:

Mijn (ex) partner hangt vrijwel iedere avond een paar uur bij zijn scharrel, overdag als hij aan het werk is zit hij mij continu te bellen en te appen, als ik dan toevallig een keer pas reageer als hij daar is, is het hek van de dam en wordt gedaan alsof hij helemaal geen contact met mij heeft?
Ik wil hem zelf graag loslaten, maar merk dat me dat nog niet heel goed lukt. Ben er gevoelig voor zijn berichtjes en ben ergens blij als hij dan weer contact opneemt, wat meestal vervolgens op oneindige discussies uitloopt. Zelf merk ik dat ik ook elke gelegenheid aangrijp om contact op te nemen.
In mijn ogen is hij in veel zaken niet duidelijk en wil dan graag antwoord op de vragen die ik heb, zoals waarom heb je dit op deze manier aangepakt, wou je al langer hier weg gaan. Maar krijg eigenlijk op het moment dat ik die vragen stel alleen maar te horen dat ik hem verwijten maak?
Weet af en toe niet hoe ik uit deze put moet komen, heb veel vragen en er moet veel geregeld worden en hij lijkt alleen maar dwars te willen liggen. Hij wil niet meewerken aan de verkoop van de woning, maar wil ook niet zelf in de woning blijven.

Hoop dat iemand van jullie een goede raad heeft!

afbeelding van Time

Hallo

Logisch dat je hem niet makkelijk kan loslaten jullie hebben immmers veel samen meegemaakt. Feit is dat hij een ander heeft en dat hij vreemdging. Dan zal er nooit meer vertrouwen zijn en is de relatie echt stuk.

Ja hij zal stiekem met jou in contact zijn en als hij bij zijn nieuwe scharrel is mag zij dat niet weten natuurlijk. Zo te horen kun je blij zijn dat je van hem af bent, onbetrouwbare klootzak. Vreemd dat hij niet mee werkt, je zou denken dat hij het ook zo snel mogelijk geregeld wil hebben aangezien hij een nieuwe heeft of voelt hij toch nog te veel voor je en is huis verkopen een teken voor hem dat definitief voorbij is?