Hoe lang nog blijf ik pijn houden wanneer ik haar zie?

afbeelding van always_the_nice_guy

1,5 jaar geleden en nog steeds heeft ze dezelfde impact op me. Haar stem, haar persoonlijkheid, haar uitstraling en haar lach oh haar lach. Ze is zo ontzettend mooi. Ze is alles wat ik me ooit zou kunnen wensen, maar het mag niet zijn. Ik ben 12 jaar ouder dan haar en dit is een verschil waar zij niet voorbij kan/wil kijken. Ik snap het ergens ook wel. Familie en vrienden zullen zo'n liefde nooit accepteren. Alles draait om leeftijd. Ik verplaats mezelf vaak in hun schoenen en kom dan tot de conclusie dat ik hetzelfde denk. Als ik een dochter zou hebben die met een veel oudere man zou aankomen dan zou ik dit ook niet willen voor haar. Ik snap het. Desalniettemin gaan de gevoelens toch naar waar ze niet heen mogen gaan. Ik heb al zoveel geprobeerd, maar wat ik ook doe ik kom niet uit deze helse pijn. Zodra ik haar spreek, zodra ik haar hoor lachen dan begint mijn hart sneller te kloppen en zit ze weer continu in mijn gedachten. Ik hou mezelf groot in het bijzijn van anderen, maar wanneer alleen dan stort ik bijna in. Ik kan wel janken. Ik slik dit echter in, want als ik eenmaal start dan kan ik niet meer stoppen denk ik. Ik voel me hopeloos alleen zonder haar in mijn leven. Het geen wat me misschien nog wel het meeste pijn doet is dat ze het niet lijkt te zien/snappen/doorhebben wat voor impact ze op me had en nog steeds heeft. Ik merk helemaal niets aan haar. Zij gaat intussen(begrijpelijk) vrolijk verder met haar leven. Nieuw vriendje, actief met sport, actief met haar beauty salon. Geweldig voor haar natuurlijk, maar ik wordt gek van alle gedachten aan haar. Ik krijg het maar niet stil in mijn hoofd. Ik weet niet wat ik kan doen om eindelijk verder te kunnen gaan. Sinds dit alles is gestart heb ik gekampt met zelfmoord gedachten(vanwege eenzaamheid), bij een therapeut geweest(was een kwakzalver), alle contact met familie verbroken(kon niet langer tegen al die vragen). Ik ben zwaar depressief geweest. Om hier uit te komen heb ik mijn hele huis opnieuw geverfd en ingericht in de hoop een positieve sfeer te creëren, ben een zwaar eet en sport regime gestart, maar dit alles heeft niet mogen baten. Ik stort mezelf al een jaar volledig op mijn werk. Zoveel mogelijk mijn gedachten onderbreken door werk. Na het werk sporten tot ik erbij neerval. Uiteindelijk zo moe mijn bed in dat ik geen puf meer heb voor gedachten. Ik was op de goede weg. Ik dacht steeds minder aan haar en kon het makkelijker aan om haar te horen en te zien. Deze week echter heb ik haar 3 dagen achter elkaar gezien waarvan 2 lange avonden. Vanavond een etentje gehad waar zij ook bij was. En wat denk je, ik zat recht tegenover haar. Ik had mezelf voorgenomen haar te negeren en niet aan te kijken, maar ik ben echt te zwak. Ze is gewoon echt te mooi. Zij is wat het leven waard maakt, zij is hetgeen dat mening geeft aan mijn leven. Er is niets dat ik niet zou doen voor haar. Ondanks alle pijn, de hel, die ik heb doorstaan en nog steeds door ga blijf ik van haar houden.

Mariëtte je bent mijn alles voor nu en altijd. Waar onze wegen ook naar toe lijden ik zal altijd van je blijven houden en altijd op je blijven wachten.

Met heel mijn hart,
R

afbeelding van lover71

Ik herken veel dingen in je

Ik herken veel dingen in je verhaal.Ook ik ben te zwak om dingen niet aan te trekken.Als ik dezelfde auto zie rijden dan gaat er van alles door me heen of ik zie een vrouw lopen die op haar lijkt..van alles gaat er door me heen dan.Houden van stop je niet zomaar en het denken doe je ook niet bewust..het overkomt je.Ook ik hou nog steeds van haar, ondanks alles en ik moet eigenlijk kwaad op haar zijn maar dat lukt me zelden.Ik denk wel dat als ze een andere vriend heeft dat dan de knop omgaat.Tuurlijk..als ik ze dan samen zie dan zal dat altijd pijn blijven doen.Dat zal niet snel verdwijnen.Ik worstel maar door en hoop dat ik ook weer wat meer geluk kan vinden in de liefde maar liefde brengt ook veel pijn met zich mee en aan die kant staan wij nu.Mijn ex is zich ook niet bewust wat voor impact ze nog steeds heeft op mijn leven.Ook ik sport veel en heb ook mijn huis geverfd en doe leuke dingen maar je bent uiteindelijk weer alleen.Zij heeft nu nog geen vriend na 4 maanden en ik moet ook nog niet aan een andere vrouw denken.Ik hoop dat ze het mij meteen verteld dan kan ik het hopelijk definitief afsluiten met altijd die pijnlijke plek in mijn hart

afbeelding van always_the_nice_guy

Het blijft moeilijk

De auto, iedere keer als ik haar type auto in de betreffende kleur zie rijden dan begint mijn hart meteen weer sneller te kloppen van spanning. Hoe belachelijk kan ik worden denk ik dan meteen. Die knop waar je over praat is bij mij afgelopen maart omgegaan toen ik vernam dat ze in een relatie zit. Ik was kapot, kwaad, radeloos. Het was 1 dag voor mijn vertrek naar de wintersport. De hele week was gelijk klaar voor mij. Ik kon de pijn niet wegduwen. De stunts die ik die week met skiën heb uitgehaald zijn echt levensgevaarlijk. Het maakte me allemaal niets meer uit. Het voelde alsof mijn leven voorbij was. Gelukkig heb ik hem nooit gezien en weet ik niet hoe hij heet. Ik zou dan helemaal gek worden van alle gedachten in mijn hoofd. Liefde is pijn, leven is pijn. Waarom we op deze aarde gezet zijn met de capaciteit voor deze emoties zal ik nooit snappen.

Ik wens jou veel sterkte toe lover71. Ik hoop dat je sneller je leven weer op kan pakken dan ik dat heb kunnen doen.

afbeelding van HugoBos

Re:

Leven is lijden, maar liefde is het antwoord daarop. Dat is althans hoe ik daarover denk. Mits die liefde wederkerig is natuurlijk. En als dat niet zo is, valt zij weer terug in het Leven en dus lijden. Maar dit is filosofisch geratel, waar je niets aan hebt.
Wat mij opvalt is dat je redelijk zelfdestructief over komt op dit moment. Terwijl je schijnbaar wel de kracht in je hebt om goed voor jezelf te zorgen (gezien wat je schrijft over sporten etc). Wat ik zelf gemerkt heb is dat ik emotioneel meer weerbaar was, wanneer ik dat fysiek was. Laat je die boel gaan, dan ligt de ontreddering op de loer.

Sommige mensen die we ontmoeten laten een onuitwisbare indruk op ons achter. Dat is mooi, maar kan ook vreselijk zijn, als deze mensen weer uit ons leven verdwijnen. Dan zeggen mensen om je heen soms dat daar een reden voor was, dat sommige mensen in je leven komen zodat je wat kan leren van die situatie en jadajada. Persoonlijk vond ik dat complete bullshit. Je kan namelijk overal een reden in zien, maar altijd achteraf en ook altijd de reden die je er zelf in wíl zien.

Mijn ex en ik scheelden ook veel. Ik denk dat dit uiteindelijk behoorlijk heeft meegespeeld, maar vooral in hoe haar omgeving er tegenover stond. Ouders, vrienden... Ik mis nog steeds wel hoe ik me voelde bij haar, wat ik toen voelde. Thuis. Echt thuis.
Maar zij voelde dat blijkbaar anders of op zijn minst wilde ze andere dingen met haar leven doen. Dat is waar dat leeftijdsverschil je kan nekken. Maar niet elk mens is hetzelfde. Mijn huidige liefde (waarmee ik al weer wat jaren samen ben) is ook veel jonger dan ik, maar dit werkt dus wel. Toen ik haar leeftijd was, ging ik met een vrouw die 12 jaar ouder was. Dit werkte dus ook niet.

Wees verder voorzichtig met hoeveel gewicht je haar geeft. Je komt bijna obsessief over. Zij is het voor jou en omdat dit zo is (voelt voor jou) moet zij dat ook maar voelen. Maar dit doet zij dus niet. En hoe kut dat voor jou voelt dat jouw liefde niet beantwoord wordt, je kan haar dit niet kwalijk nemen. Zij voelt dus niet wat jij voelt. Dat is enorm pijnlijk, maar je kan leren leven met pijn en gemis. Ik spreek uit ervaring, zoals zovelen hier. Ik geloof er wel in dat een ander je gelukkig(er) kan maken, maar niet dat je iemand tot het object van je geluk moet maken. Niet als zij dat niet wil zijn. Hoe zou jij dat vinden, stond je in haar schoenen? Waarschijnlijk zou je je gevleid voelen, maar ook verstikt. Als je zou weten wat er in die ander omgaat.

En op haar wachten? Dude, dit is jouw leven, dus leef het. Stap uit die wacht-modus en stap in dit leven. En vind iemand die wel zit te wachten op de liefde die je in je hebt.
Sorry voor t lange verhaal trouwens:-)

afbeelding van always_the_nice_guy

Bedankt voor je genomen tijd Hugobos

Ik reageer wat laat daar ik eerst alles goed heb laten bezinken. Veel van wat je zegt klopt natuurlijk volledig. Waar idd mijn grootste probleem ligt is dat ik haar veel te veel gewicht geef. In mijn hoofd was het zoveel meer dan dat het werkelijk is geweest. Obsessief ben ik niet hoor. Ik doe niets anders dan afstand van haar nemen/houden sinds ze is gestopt met communiceren 1,5 jaar geleden. Het blijft alleen zo'n pijn doen, zien hoe weinig het haar doet/heeft gedaan en hoezeer ik eronder moet lijden. Het geeft me zo'n gevoel van waarom ik, wat heb ik ooit gedaan om deze behandeling te verdienen? Deze en meer negatieve gedachten blijven maar door mijn hoofd schieten. Ik ben intussen weer aan het pogen de stap te zetten richting een psycholoog, maar ik vind het een hele grote stap om te zetten. Ik praat heel moeilijk over mezelf face to face. Plus dat mijn 1e ervaring met een psycholoog niet bepaald positief was. Desalniettemin is het een stap die ik zal moeten nemen wil ik ooit uit dit depressieve dal komen.

Nogmaals bedankt voor je genomen tijd Hugobos.

afbeelding van hortensia

@always the nice guy

Even een klein applausje weer voor Hugo , duim omhoog Glimlach

Citaat:

Het blijft alleen zo'n pijn doen, zien hoe weinig het haar doet/heeft gedaan en hoezeer ik eronder moet lijden

Zou jou pijn een stuk minder zijn als zij zou zeggen tegen jou : always the nice guy ik zie hoeveel pijn het je doet, nog steeds en het spijt me zo voor je ????

Citaat:

Het geeft me zo'n gevoel van waarom ik, wat heb ik ooit gedaan om deze behandeling te verdienen?

Misschien denkt zij dat ook wel.....

Je kunt ook denken , wat heb ik een ontzettende mooie vrouw leren kennen , wat een unieke ervaring zoveel liefde voor haar , ik hoop dat ooit nog eens te mogen ervaren in de toekomst mss met iemand anders ,wat zou dat heerlijk zijn. En leef in het nu niet in het verleden.

afbeelding van Klavertje.

Leeftijd.

Ik vind dat de leeftijd niet zo een hele grote rol speelt. Mijn intresse ligt ook bij mannen die wat ouder zijn. Heel veel sterkte & veel liefs van klavertje.

afbeelding van Lovertje85

@always_the_nice_guy

Uit je verhaal begrijp ik dat je haar nog steeds spreekt?
Waarom stop je daar niet mee?
Dat is denk ik hetgeen waardoor je dit gevoel in leven houdt en waardoor je het nooit af kunt sluiten.
En natuurlijk zegt je gevoel dat je dat niet wilt, maar wil je dit gevoel dan de rest van je leven houden?
Misschien kan je ooit het contact weer oppakken, maar nu maakt het je kapot en is het voor jou onmogelijk.
Elke keer als er een klein laagje over die wond heen komt dan spreek je haar weer en is die wond weer dieper dan voorheen.
Probeer eerst eens een tijdje los te laten... Want anders blijf je in deze cirkel hangen.
Dit is een keuze die je zelf maakt en dus ook zelf zal moeten aanpassen als je hier echt vanaf wilt.

Succes!

afbeelding van always_the_nice_guy

Waarom spreek ik haar nog steeds...

@ lovertje85,

Ik geef zwemtraining/les aan kinderen en jeugd. Sinds ongeveer 2 - 2.5 jaar doet zij dit ook. Hetzelfde zwemuur. Ik ga haar zoveel mogelijk uit de weg en gelukkig is ze er niet wekelijks. Maar het is geeneens nodig dat ze tegen me begint te praten om bij mij de wond weer open te leggen. Haar zien en horen is al voldoende. Ik zou dolgraag een gigantische afstand van haar willen houden. Maar werken met kinderen is het enige positieve/leuke deel van mijn week. Dit kan en wil ik niet opgeven omwille van haar. Dus aan de ene kant is het een keuze, maar aan de andere kant ook weer niet.

afbeelding van Lovertje85

@always_the_nice_guy

En wisselen naar een ander uur is dat mogelijk?
Dit om het voor jezelf makkelijker te maken?

afbeelding van always_the_nice_guy

Helaas niet Lovertje85

Helaas niet. Het betreft 2 lesuren die ik allebei geef en zij (gelukkig) alleen de eerste. Eerder dit jaar zwom ze zelf nog mee het 2e uur en moest ik om de maand haar baan ook training geven. Gelukkig is ze intussen gestopt met zelf zwemmen dat uur. Ik hoop, egoïstisch van mij misschien, dat ze binnenkort er helemaal mee stopt. Dat zou voor mij het beste zijn vanzelfsprekend.

afbeelding van petals

hoi Always the Nice Guy, je

hoi Always the Nice Guy, je schrijft dat dit werken met kinderen het enige positieve punt aan je week is. Ik vraag me af of hier niet een (groot) deel van het probleem ligt. Als ik jouw blogs zo lees, dan lees ik iemand die niet blij is, door het liefdesverdriet, maar blijkbaar haal je je vreugde ook niet echt uit andere dingen dan? Je op andere dingen richten, om je leven leuker te maken? Achter de dingen aangaan die jou echt inspireren? Bij mezelf werd het liefdesverdriet heel erg versterkt door negatieve gevoelens in het algemeen, ik zag ook niet meer echt het perspectief of vreugde in andere dingen. Doordat iemand zelf niet lekker in zijn vel zit, ligt de focus dan nog meer op die onbereikbare liefde en je gaat er nog meer waarde aan hechten, het wordt als het ware uitvergroot.

afbeelding van always_the_nice_guy

@Petals, je slaat de spijker op zijn kop

Hoi Petals,
Als ik lees wat je schrijft herken ik hier mezelf direct in. Het klopt wat je zegt en ik probeer al héél lang andere dingen buiten mijn comfortzone. Hopende dat ik nieuwe inspiratie op doe, een nieuwe passie vind. Ik weet gewoon echt niet meer hoe ik uit dit dal moet komen. Niets lijkt te helpen. Ik zit sinds dit alles is gestart niet meer lekker in mijn vel inderdaad. De reden dat ik zo zwaar til aan deze liefde zal vast en zeker te maken hebben met onderliggende emoties die ik niet kan verwoorden. Ik voel veel wrok jegens mijn ouders en jeugd "vrienden". Dit heb ik jaren kunnen wegduwen/verdringen, maar is na dit alles keihard terug komen zetten. Ik heb ook sinds dit alles alle contact met familie verbroken, omdat ik zoveel woede voel. Regelmatig denk ik weleens dat ik mijn emoties weer onder controle heb, maar de kleinste herinnering aan haar doet alles weer terug komen. Zoals ik al zei, ik weet het gewoon allemaal echt niet meer.

afbeelding van petals

hey nice guy, nieuwe

hey nice guy, nieuwe inspiratie en nieuwe passies zijn mooi, maar wat zijn je oude passies Knipoog? Waar vond je vroeger je vreugde in? Wat maakt jou echt jou? Kan ook iets binnen je comfortzone zijn hoor, het hoeft niet per se een grote uitdaging te zijn of iets nieuws, eerder terug naar jezelf. Ik proef bij jou een verdriet dat veel dieper zit dan 'alleen' deze vrouw. Heb jij al hulp bij het verwerken van die dingen die dieper zitten? Het lijkt me een goed plan om daar mee aan de slag te gaan. Want zo lang je dat allemaal blijft verdringen, zul je zelf ook minder stabiel zijn en kan zoiets als het verliezen van een grote liefde nog wel eens veel harder aankomen. Spreek helaas uit eigen ervaring, breuk met mijn laatste ex heeft ook heel wat losgemaakt en een zoektocht naar mezelf in gang gezet. Ben als het ware terug naar mijn eigen roots gegaan.

afbeelding van always_the_nice_guy

Eerlijk gezegd Petals

Eerlijk gezegd Petals, dat weet ik gewoonweg niet meer. Misschien heb ik dit ook wel nooit geweten.
Ik heb nog geen hulp. Ik vind het een erg grote stap om te zetten. Ik weet dat deze stap al heel lang nodig is, maar ik krijg hem maar niet gezet. Na wat er gebeurt is heb ik grote moeite nog in iemand te vertrouwen.
Ik heb het gevoel dat ik mijn hele leven al in een afwachtingspatroon zit. Wachtende voor iets dat moet komen/gebeuren in mijn leven. Een reden voor mijn bestaan. Ik probeer regelmatig dit patroon te verbreken door impulsief activiteiten te ondernemen, maar niets lijkt me echt los te maken van dit. Ik sta wijd open voor suggesties. Enig idee hoe/waar te beginnen om terug naar mijn roots te gaan?

afbeelding van petals

ik herken heel veel van wat

ik herken heel veel van wat jij omschrijft bij mezelf hoor. Denk dat jij een gevoelig mens bent, op zoek naar een reden, misschien wat geneigd tot denken, analyseren, misschien niet van nature heel positief. Wat jij nu vertelt, het op zoek zijn naar een reden voor het bestaan, heb ik ook heel lang gehad. En ik zocht die reden voor mijn bestaan in iets buiten mij. Ik ben op zoek geweest bij religies, levensovertuigingen, en ja ook in de liefde. Ik hing dan weer heel tijdelijk mijn bestaan op aan het verliefd zijn, gaf mezelf compleet, werd weer teleurgesteld, trok en passant nog totaal foute mannen aan ook. Waardoor ik boos en gefrustreerd werd, misschien herken je dat, ik lees er iets van terug in je naam: ik ben verdomme zo lief altijd voor iedereen, ik heb het beste met iedereen voor, waarom krijg ik er dan nooit iets voor terug? Ik was het zo zat om altijd de lieve vrouw te zijn, en elke keer op mijn bek te gaan.

Ergens is bij mij de knop omgegaan, heb ik gekeken naar mijn eigen patronen hierin. Niks komt van buitenaf, de wereld is nou eenmaal af en toe hard en als je gaat wachten op een reden om te leven van buitenaf, kun je volgens mij lang wachten. Ik realiseerde me dat het ook in mezelf lag: ik liet het toe, ik was zelf te lief naar anderen, hechtte veel te veel waarde aan anderen en dingen van buitenaf, altijd op zoek naar vervulling van buitenaf. Ik wist niet eens wie ik zelf was. Ik ben nu 33 en tot voor kort wist ik echt niet wie ik eigenlijk was. Tenminste er was heel veel maar dat was door de pijn en de zoektocht ondergesneeuwd. Grenzen had ik niet, ik was altijd al lang blij dat er weer iemand was om mijn bestaan aan op te hangen, zielsblij dat ik een nieuwe liefde had gevonden.

Ik heb de regie van mijn leven zelf in handen en jij ook. Stop met wachten, maak korte termijn doelen, wat jij echt zou willen bereiken binnen nu en een half jaar bijvoorbeeld. Ga leven puur om het leven, ga voor jezelf zorgen puur voor jezelf, niet uit stress of onrust van ik moet nu weer wat ondernemen want anders heb ik geen zin voor mijn bestaan. Dat is allemaal vluchtig. Er is niks buiten, jij bent de baas, neem de regie weer terug.

Toen mijn vorige relatie uitging, ook weer zo'n relatie waar ik me helemaal in gestort had, inclusief een andere levensbeschouwing waar ik dacht mijn vervulling in te vinden, ging ik heel intuïtief terug naar de basis. Ik ging heel goed voor mezelf zorgen, lekker koken voor mezelf, mijn levenstempo naar beneden, ik ging mediteren. Ergens zat toen al een deel van de omslag. Maar pas na de relatie van een jaar geleden was ik het echt zat, ergens vanbinnen was ik er zo klaar mee. Ik was ook zo moe.

Ik dacht what the hell ik moet nu eens radicaal het roer omgooien, ik ben het zelf die mijn leven maakt, waar wacht ik op? Ik ben nog meer naar de basis gegaan. Heel basaal, niet eens nieuwe activiteiten hap snap, geen ingewikkelde dingen, maar heb mezelf doelen gesteld: wat wil ik? Ik wil fitter zijn, dus ben gaan sporten.
Ik wil goed voor mezelf zorgen, dus ben gezond gaan eten. Ik wil niet meer naar foute mannen, mezelf geven aan een ander. Dus moet ik bedenken waarom ik dat doe. Zelfkennis, durven naar mezelf te kijken. Wat vind ik leuk? Antwoord: muziek. Dus ben ik weer gaan zingen. Allemaal heel kleine dingen. Ben gaan mediteren, dat heeft ook heel erg geholpen. Mindfulness gaan doen. De kern voor mij: ik wacht niet meer op iets of iemand om mij 'verlichting' te brengen. De verlichting is er niet, en dat hoeft ook niet. Die gedachte gaf mij verlichting. Ik denk dus dat de roots in de eerste plaats te vinden zijn in het weer gaan richten op het nu, niet in allerlei activiteiten steeds maar. En basale dingen met meer aandacht te gaan doen, en stap voor stap te luisteren naar je eigen stem: ik doe nu dit, vind ik dit prettig of niet? Zo ja, doorgaan, met aandacht, zo nee, weg ermee en ook niet aan blijven vasthouden. Die stem hoorde ik niet eens meer. Ik wist bij wijze van niet meer of ik meer van koffie of van thee hield Knipoog.

Ik liet mensen toe die niet te vertrouwen waren, soms ook mensen die best te vertrouwen waren maar nu eenmaal ook mensen zijn, die dus weer weg gingen of ook hun foutjes maakten naar mij toe. Maar het probleem lag ook in mij: ik hechtte daar veel te veel waarde aan en was vanbinnen ergens razend op die mensen en op mezelf dat ze mij niet brachten wat ik van ze had gehoopt. Waardoor ik weer terugviel in mijn rol van zie je wel, ik kan lief zijn maar het helpt me niet. Het maakte me steeds verdrietiger. Maar het antwoord is volgens mij: ik doe het zelf, ik laat die mensen toe. Ik zoek het antwoord op de verkeerde plek, buiten mij. Ik kan het ook anders doen, ok sommigen zijn misschien niet te vertrouwen, maar ik vertrouw ze ook veel te snel, het hoeft niet zo zwart wit, het is niet zo zwart wit. Ik kan rustig de tijd nemen om iemand te leren kennen, stapjes zetten, kijken, observeren, en vooral: mijn eigen grenzen aanhouden. Want mijn leven wordt bepaald door mezelf en niet door een ander. Daardoor werden dingen die fout gaan ook minder belangrijk, minder zwart wit en minder pijnlijk.

Ik weet niet of het ergens op slaat wat ik schrijf Knipoog. Het is een heeeeel lang stuk geworden. Ik heb het ook nog nooit zo voor mezelf verwoord, voor mij hielp dit ook weer. Hoop dat je er wat aan hebt.

Waar ben je precies bang voor dat er zou gebeuren als je hulp zou zoeken?

afbeelding van Arya

wow

en ja ook in de liefde. Ik hing dan weer heel tijdelijk mijn bestaan op aan het verliefd zijn, gaf mezelf compleet, werd weer teleurgesteld, trok en passant nog totaal foute mannen aan ook. Waardoor ik boos en gefrustreerd werd, misschien herken je dat, ik lees er iets van terug in je naam: ik ben verdomme zo lief altijd voor iedereen, ik heb het beste met iedereen voor, waarom krijg ik er dan nooit iets voor terug? Ik was het zo zat om altijd de lieve vrouw te zijn, en elke keer op mijn bek te gaan.

Ik heb je hele verhaal even gelezen en herkende mij hier erg in. Vooral dit stukje over er altijd voor andere te zijn maar hierzelf altijd op je bek van gaan. Je tekst heeft me echt een boost gegeven dit ook te gaan doen. Mijn relatie van 6 jaar en verloofd is bijna twee week geleden ook verbroken en ben er helemaal ondersteboven van. Ik heb hier ook mijn hart en ziel in gestopt en uiteindelijk ben ik dus bij niet. (huis van hem enz) Ik zit nu nog heel even terug bij mijn ouders word vreselijk is en probeer mezelf op de been te houden met afleiding enz. Aangezien het slecht lukt en me af vraag waarom kwam ik uit bij je verhaal wat mij een enorme kick gaf...Bij deze bedankt!

afbeelding van petals

ja ik moest bij mijn relatie

ja ik moest bij mijn relatie van 5 jaar terug ook vertrekken het was zijn huurhuis. Het is zwaar...
De eerste periode is sowieso moeilijk hoor, het is een tijd van afleiding zoeken en proberen die eerste shock door te komen. Maar je kan het dus ook proberen te gebruiken om te kijken naar jezelf en er je lessen uit te trekken. Lief zijn is een mooie eigenschap alleen zorg niet dat die tegen je gaat werken. Ik ben echt veel egoïstischer geworden, en vind dat niet zo'n slechte eigenschap, kom gewoon veel beter voor mezelf op. Terwijl ik dus eerst niet eens wist wat ik zelf wilde, alleen al het mezelf stellen van de vraag 'wat wil ik eigenlijk' kwam niet bij me op. Ik vond heel veel leuk en alles eigenlijk wel best, flexibel en altijd met anderen bezig. Dat heeft heel erg tegen me gewerkt. Het hier schrijven is voor mij ook een manier om dingen te verwerken en te verwoorden, helpt enorm.

afbeelding van Hetlevenismooi

@petals

Jij bent zo gegroeid de laatste tijd, zat daar van de week nog aan te denken.
Nu schrijf jij jouw verhaal.

Je bent een ontzettend lieve vrouw die met beide benen op de grond staat.
Je weet het goed te filteren wat goed of slecht is voor jou.
Ik ben trots op je!

Het is opmerkelijk en ook een mooie ervaring voor jezelf.
En ook natuurlijk fijn dat je er anderen mee helpt.
Mooi om te lezen.
X

afbeelding van waterman

Petalssssssssssssssssss!!!!!!!!!!

Wat een geweldig verhaal van een geweldige dame!!!! Ik kende er al best wel wat van, van je verhaal, zo in de loop der tijd al wel wat van gehoord, en ik weet dat je van heel ver gekomen bent. Maar je bent wel heel stevig en sterk zo!!!! Geweldig!!!! Heb je je eigen verhaaltje alweer doorgelezen?????? Trots, hoor!

Liefs van Waterman. Sterkte van Waterman. Knuffel van Waterman. Knipoog

afbeelding van petals

ja dank je wel maar ik

ja dank je wel maar ik schrijf het vooral voor Always Knipoog. Ineens was het toch wat langer geworden dan verwacht...

afbeelding van always_the_nice_guy

Dank je wel Petals,,,

Dank je wel Petals voor je lange stuk. Ik stel het zeer op prijs dat je er zoveel tijd in hebt gestoken.
Het is nogal wat, je verhaal. Ik zie ook wel aan de reacties van anderen dat je zelf ook van ver hebt moeten komen. Ben blij voor je dat je nu zoveel sterker in je schoenen staat.

Waar ik bang voor ben bij het zoeken naar hulp is niet begrepen te worden. Gezien te worden als laf/zwak. Ik voel me mijn hele leven al onbegrepen. Niemand heeft dit ooit willen zien/horen. Wanneer ik als tiener probeerde een ouder of leerkracht te vertellen wat me dwars zat werd ik afgewimpeld of werd er gezegd dat ik me als een vent moest gedragen. Kort gezegd, weinig positieve ervaringen met in vertrouwen nemen van mensen. De eerste persoon sinds 15 jaar die ik binnen liet was zij. Grootste vergissing van mijn leven. Leugens en valse hoop was alles dat ze te geven had. Echter is zij niet alleen de reden voor mijn huidige staat. Zij was de laatste klap. Ik snap nog steeds niet hoe zij zo'n wond heeft kunnen maken in mij. De beerput aan ellende wat ik ver weg had gestopt heeft zij allemaal weer naar boven gehaald.

Ik ben al beter voor mezelf gaan zorgen, kijkende naar voeding en sport. Hier kan ik veel in kwijt, maar op de een of andere manier blijf ik terugvallen. Ik hang veel te veel aan haar op dat weet ik maar al te goed. Ik herinner mezelf daar regelmatig aan. Wanneer ik echt down ben dan gaan mijn gedachten in overdrive en vervagen de lijnen tussen weten waarom dit alles zo is en vragen waarom dit alles zo is.

Ik zal je verhaal nog regelmatig opnieuw lezen. Misschien dat het me wakker schud. Nogmaals héél erg bedankt.

afbeelding van twinkelloos

always the nice guy

Ik begrijp waar jij bang voor bent, echt helemaal.....
Maar....Hulp vragen is geen teken van zwakte...maar juist van kracht!!!

afbeelding van petals

hey Always the nice guy, ook

hey Always the nice guy, ook hier moet je denk ik weer uitgaan van jezelf: die mensen begrepen jou niet, dan lag dat dus duidelijk niet aan jou maar aan die mensen, die wimpelden jou af deden niet eens een poging om je te begrijpen misschien. Laat dat alsjeblieft niet jouw beeld van hulp vragen bepalen! Jij hebt die hulp nodig, dus ga jij zorgen dat je hem krijgt. Ga je naar een psycholoog die je voor jouw gevoel niet verder helpt, dan naar de volgende. Jij hebt volgens mij heel goed door dat het niet zo goed gaat en waarom durf je daar niet pal achter te gaan staan en die hulp gaan vragen? Zoals twinkelloos zegt, ik vind het juist dapper dat je het erkent en die stap wil nemen.

Voeding en sport zijn heel goed maar ook die dingen zijn maar voeding en sport als de onderliggende reden waarom je het doet niet goed zit. Mijn zus is ooit heel erg gaan sporten en afvallen maar meer ook weer als een soort vlucht - als ik nou maar dit of dat doe, dan vind ik wel iemand, of wordt mijn leven beter... niet puur voor zichzelf uit zelfzorg. En als de ellende er blijft zitten dan is liefde en vooral het verlies van liefde of teleurgesteld worden door iemand de ideale aanleiding om die wond weer open te rijten. Want verliefd zijn maakt enorm kwetsbaar, je stelt je vertrouwen in iemand. Het is dan het verlies van haar, maar vooral al die ellende, die zat er al en daar moet je dus mee aan de slag.

afbeelding van waterman

Always......

wat iedereen hier zegt, en wat heel vaak gewoon onmogelijk lijkt, is DE KNOP MOET OM!!! Jouw leven staat geheel in het teken van haar. Je hebt verdriet, je lijdt er onder, en er verandert ondertussen niks. Zij komt niet terug. Dat gaat niet, he... Jouw leven staat on hold voor haar. En het is zinloos geworden. Zij komt niet terug. Ga dat accepteren. Ga accepteren dat jouw leven weer helemaal van jou is. Dat jij daarvoor verantwoordelijkheid moet nemen. Voor de goede zaken, en voor de slechte zaken. Want zij is er niet meer. Zij is herinnering. Misschien een mooie herinnering, maar een herinnering. Niet reeel meer, niet NU meer. En er ligt toekomst op je te wachten. Ga je die toekomst vullen met verdriet om haar? Met wachten op iets wat niet meer komen gaat?

Je mag verdriet hebben om haar..... Maar je moet haar achter je laten. Dat ben je aan jezelf verplicht. Zij gaat door. Jij gaat ook door........ Pak het weer op, jouw leven. Ga er weer mee door. Je staat nu stil, op een heel slechte plek. Dat is niet goed voor jou. Wegwezen hier. De toekomst in.

Heel veel sterkte!!!!!!!!
Waterman