hoe moet dat nou?

afbeelding van deggie

Na een lange tijd alleen te zijn geweest ben ik een leuke meid in de vakantie tegengekomen. Haar vorige relatie was nog niet lang geleden verbroken (ze was gedumpt, zoals ze dat zelf zegt) en was zeer huiverig iets nieuws te beginnen. Ik had veel begrip voor haar situatie maar even later sprong voor haar ook de vonk over, waarvan ze zelf ook verbaast over was. Inmiddels zijn we 4 maanden verder en we hebben veel leuke momenten inmiddels samen gehad. We wonen ver bij elkaar vandaan en er zijn van beide kanten kleine kinderen dus het bleef bij ongeveer 1 x in de week dat we elkaar op zochten. Toch zegt ze zelf dat ik eigenlijk te vroeg in haar leven ben gekomen, ze heeft de vorige relatie nog lang niet verwerkt dus een jaartje later zou beter gepast hebben. Alleen,zo lopen zulke dingen niet. Hoewel ik nog steeds dol op haar ben heb ik zo vaak m'n twijfels over deze relatie of dit in stand te houden is. Ik moet zo ontzettend voorzichtig met haar doen en niet te veel pushen. Ondertussen weet ik vaak niet waar ik aan toe ben.
Ik kan/mag geen planning maken over weekenden, over de kerst, alles moeten we maar op het laatste moment bekijken. Dus als ik bij haar weg ga weet ik dus zelden wanneer we elkaar de volgende keer weer zien. Hoewel ik toch absoluut het idee heb dat ze echt gek op me is, wordt het voor mij toch gaandeweg moeilijker om op zo'n manier met elkaar om te gaan. Ik weet dat ik geduld moet hebben maar hoeveel en hoelang voordat we gewoon als een stel verder kunnen gaan. De laatste tijd heb ik hierover vaak veel verdriet (hoewel ik nooit een jankerd was), ik heb het dus blijkbaar toch flink te pakken van haar.Nu is ook weer zo'n moment, ze belde me zelf net nog op, wel weer gezellig maar toen ik begon of we elkaar nog dit weekend nog zouden zien was het antwoord niet gunstig voor mij. Ze wilde een avondje alleen zijn en nog op bezoek gaan bij haar ex-schoonfamilie. Ook over de kerst was het antwoord nog geen ja. Ik weet het gewoon effe niet meer.
Ik wacht nu maar eens een spontane reactie van haar af wanneer ze mij weer wil zien, ik kan niet blijven bedelen. Dus veel geduld hebben of heb ik gewoon een bord voor m'n kop en is dit een hopeloos iets?

afbeelding van lovebug

Beste Deggie, ik snap prec

Beste Deggie,

ik snap precies wat je bedoelt met dat onzekere de hele tijd. Als je mijn verhaal leest met als titel 3 maal is niet scheepsrecht kun je het ten dele wel vergelijken met jou situatie. Steeds maar dat onzekere, steeds maar wachten op een reaktie en steeds maar aan de deur kloppen als zij je weer mist. Op dit moment is het zo dat ze nu helemaal niets meer met me wil. Maar ik heb na die drie keer nog steeds het gevoel dat ze plotseling weer aan deur staat. Ik ben net als jij totaal smoorverliefd op deze meid. Mijn verstand zegt kom op joh ga verder met je leven en vergeet haar. Maar het gevoel zegt me steeds dat ze er weer aan komt. Het grote probleem bij haar is ook wel dat ze zeer gesloten is. Dat maakt het een stuk moeilijker omdat je dan totaal niet kunt peilen wat er gaat gebeuren. Wat ik mij steeds probeer voor te houden is dat ik me niet meer aan het lijntje moet laten houden. Als ze echt de gevoelens voor je heeft dan komt het allemaal wel goed. Maar ik ben net als jij te ongeduldig. Jij bent ook een hele tijd alleen geweest, dat was ik ook. Het is ook niet niets als iemand na een lange relatie alles op een rijtje moet zetten en zich in iets nieuws stort.
Ik wou je dit even laten weten dat je in iedergeval niet de enigste bent die met zoiets zit.

gr.

Lovebug

afbeelding van m_huizinga

eerlijk zijn!

Ik heb ook zoiets meegemaakt, de vader van een vriendin van mij kon het heel mooi omschrijven wat er tussen ons gaande was wat nu ook tussen jullie gaande is. De ene keer trekt ze je naar zich toe om je vervolgens op andere moment weg te duwen. Dat maakt je heel erg gefrustreerd omdat je niet meer weet of je het nu wel goed doet. Maar belangrijk is om jezelf te blijven en eerlijk te zijn dus zeg gewoon maar dat je het niet leuk vindt om de hele tijd afgestoten te worden door haar en dat ze maar eens moet bepalen wat ze wil, omdat je je anders alleen maar klote voelt en er is daar een mooi nummer van met de zin, when love hurts, it won't work. Dus als de liefde bij jou alleen zorgt voor frustratie wat je wel en niet moet doen en onzekerheid moet je er mee stoppen en iemand vinden die het wel leuk vindt. Maar misschien schrikt ze ook wel als je dat zegt en besluit ze toch voor jou te kiezen en je meer aandacht te geven. Maar ZEG DAT JE HET VERVELEND VINDT!!