Hoe moet ik hem loslaten

afbeelding van Mieke0904

Hoi allemaal,

Ik ben een jaar met iemand geweest. De betreffende man was niet goed voor me, maar op een of andere manier ben ik gewoon zo ontzettend verslaafd aan hem. Het is namelijk al een aantal keren 'uit' geweest maar hij hoeft me maar te appen en ik sta voor zijn deur. Ik weet zo donders goed dat ik me eigenlijk niet zo moet laten behandelen. En hoewel ik dat telkens heb laten doen ben ik nu op het punt dat ik er klaar mee ben. Eigenlijk niet met hem, maar wel met dat gevoel telkens. Dus ik heb hem overal op geblokkeerd (ik weet hoe zielig het is, maar ik heb mezelf niet in de hand als hij me weer app, dan ga ik daar meteen naar toe, dus beter voorkomen toch?) maar het valt me erg zwaar. Ik wil zo graag dat het dat gevoel voor hem over is, maar wat verlang ik naar hem. Toch heb ik dus voor mezelf gekozen door hem te verwijderen.

Hoe moet ik hem in Godsnaam loslaten? Mijn hoofd lijkt wel geobsedeerd door hem.. Terwijl hij echt niet goed voor me was..

afbeelding van Dolfijn36

Hoi

Lastig ik weet er alles van maar door zetten een andere keus hebben we nu niet meer.ik ben 11 weken onderweg en ken je gevoel van niet kunnen /willen loslaten.maar willen we zelf gelukkig worden moeten we nu voor ons zelf gaan.sterkte het gaat ons lukken .

Groeten dolfijn

afbeelding van Mieke0904

Voel je je wel al wat beter

Voel je je wel al wat beter naar 11 weken? Want dat is al wel een tijdje
Groetjes

afbeelding van Dolfijn36

Hoi

Ja dat gelukkig wel maar ze maakt nog veel bij me los.ben nog niet los van haar .maar nog eens 11 weken erbij denk ik maar dan hoop ik me weer eens stuk beter te voelen .

Sucses gr dolfijn

afbeelding van Hetlevenismooi

Hoi Mieke,

Het loslaten doe je ook niet 1.2.3.
Het valt ook zwaar.
Maar bedenk wat zwaarder valt als je niet eerlijk tegenover JEZELF bent.
Hij was niet goed voor jou.
Doorbijten tot je los bent.
Dan heb je eer van je ver(werk)ing. Knipoog

Sterkte!!!

afbeelding van Mieke0904

Bedankt Hetlevenismooi

Ik heb er veel aan om zulke dingen te lezen. Dan voel ik me niet totaal hopeloos

afbeelding van Quilt

@ Mieke0904

Ik denk dat het loslaten pas kan beginnen, als je alles hebt geaccepteerd. Ten minste, zo heb ik het ervaren.

Wat gebeurd is, is gebeurd. Het is in het verleden en aan het verleden kan je helaas niets aan veranderen.
Harde woorden. Ik weet het. Ik had hier zo veel moeite mee, want ik dacht altijd "had ik maar dit gedaan" of "had ik dit maar gezegd". En ik maakte mij helemaal gek met zulke scenario's. Continue terug kijken. En alleen ik had er last van. Want ik kon niet slapen. Ik viel zoveel kilo's van de stress af. Ik zorgde niet goed voor mezelf. Ik was mijn ergste vijand.

Acceptatie wilt niet zeggen dat je alles goed keurt. Acceptatie wilt zeggen dat je alleen naar het heden kijkt. Je blijft hangen in het verleden en daarom is het loslaten zo moeilijk. De toekomst is onzeker en daar kijk je liever niet naar. Je had dit gepland, en nu moet je een andere pad inslaan. Moeilijk, lastig en vooral pijnlijk.

Ik schreef het volgende op en las dit elke dag hardop. "Ik accepteer de situatie zoals het nu is. Wij zijn uit elkaar. Hij leeft zijn leven en nu is het aan mij om mijn leven weer voor mijzelf te gaan leiden. Had ik een andere situatie voor ons gewild? Ja. Kan ik er wat aan doen? Nee. Ik heb het eerder zonder hem gedaan en nu ga ik zonder hem verder. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk. Hij koos voor zijn geluk en nu kies ik weer voor mezelf. De relatie is voorbij en ik verdien beter".

Ik had dit nodig om elke dag te lezen, zodat ik kon beginnen met het 'rouwproces'. De relatie was voorbij. Punt. Hij gaf mij continue valse hoop en -verwachtingen en dat maakte mij nog ellendiger, dus ik stopte elke vorm van contact. Als hij mij wat stuurde, stuurde ik niets terug. Hoe moeilijk dit ook was! Ik wilde altijd wat terug sturen, want 'stel je voor..'. Maar mijn verstand wist wel beter. En daar moest ik op focussen. Je hart houdt je vaak voor de gek, maar je verstand die weet wel wat goed voor je is.

Het rouwen was voor mij afscheid nemen van hem, de relatie en de toekomst die wij tegemoet zouden gaan. Zelfs kleine dingetjes heb ik gerouwd: samen boodschappen doen, hem ophalen van werk, zondagse ontbijt enzovoorts. Ik nam de tijd om alles te verwerken. De man wie hij was, is hij nu niet meer. En dat is (nu) oké. Ik keur zijn gedrag niet goed en ik keur mijn gedrag destijds ook niet goed, maar wij hebben allebei gehandeld hoe wij dachten dat het goed was. Het is gebeurd. Ik weet nu dat ik beter kan en verdien.

Zelfinzicht is ook een onderdeel van het loslaten, denk ik. Wat was jouw aandeel erin? Kun je jezelf vergeven dat je zo hebt gehandeld, omdat je niet beter wist? Kun je hem vergeven dat hij zo heeft gehandeld, omdat hij ook niet beter wist?

Ik wist niet eens hoe sterk ik was, totdat ik iemand moest loslaten (en vergeven) voor iets waar hij nooit spijt van heeft gehad en getoond. Loslaten is een lastig proces, maar je komt er wel doorheen. Jezelf op nummer 1 plaatsen. Dingen doen die alleen jou gelukkig maken. Je oude hobby's oppakken. Afstand nemen van alles (en iedereen) die negativiteit in je leven brengen. Dat is niet egoïstisch, maar zelfliefde.

Enige troost, je bent niet alleen.

Veel sterkte!

afbeelding van Mieke0904

He Quilt

Ik heb al ooit een relatie gehad, 3 jaar, die over ging. Dat koek was gewoon op in die relatie maar ik kijk er met heel veel liefde op terug. Hoewel ik destijds compleet achter het beëindigen van die relatie stond heb ik het daar ook moeilijk mee gehad. Maar wat jij ook zegt: ik voelde me elke maand sterker en sterker. Gewoon, omdat ik mijn grote liefde (want zo voelde dat) kon laten gaan..

Het is nu wel wat moeilijker, omdat ik op zich niet terug kan kijken op deze man als die man destijds. Dit is meer een verslaving zoals ik al zei. Iets wat dus niet goed voor me is.. waar ik echt van moet afkicken. En dat vergeven, dat is zo moeilijk. Hij heeft me zo veel dingen aangedaan die ik niemand toe wens en ik denk daarom dat het het ook extra moeilijk maakt.

En het zijn inderdaad die kleine dingetjes. Het is niet de grote relatie waar het om gaat, maar die kleine dingetjes al samen een borrel doen op zaterdag avond in de kroeg voor de gezelligheid maar uiteindelijk kogel lam en gelukkig met zijn tweeen thuis in bed belanden en wat jij ook had: boodschappen doen, wat het zo moeilijk maakt..

Maar ik blijf sterk, er zal vast wel iemand op mijn pad komen die me echt weer goed kan laten voelen.

Erg bedankt voor je bericht in ieder geval! X

afbeelding van waterman

Hey Mieke

Je zegt een paar dingetjes tamelijk sterk. Namelijk dat hij niet goed voor je is. En dat je wel verslaafd lijkt aan hem. En geobsedeerd door hem. En dat je je niet zo moet laten behandelen. Dat alles bij elkaar zou toch voldoende argumenten moeten zijn om hem los te laten, en zelf verder te gaan?

Toch heb je er heel veel moeite mee om hem los te laten. Wat biedt hij dan wel? Veiligheid? Vertrouwdheid? Zekerheid? Dat lees ik allemaal niet in je verhaaltje. Wat biedt hij dan wel?

Ik snap dat het soms heel moeilijk is hem los te laten. Ik hoor dat van meer mensen, dat ze toch zo enorm vast komen te zitten, aan partners die niet goed voor ze zijn. Ook als je googled op destructieve relaties en zo kom je dit vaker tegen. Toch denk ik dat het heel belangrijk is dat jij de beslissing neemt dat je dit niet meer wilt. Dat JIJ er uit wilt stappen, dat JIJ er uit gaat stappen. Zoek wat mensen om je heen, die je kunt vertrouwen, voor de broodnodige steun. Tegen wie je aan kunt praten, die je een beetje op het juiste pad houden...

Citaat:

Dus ik heb hem overal op geblokkeerd (ik weet hoe zielig het is, maar ik heb mezelf niet in de hand als hij me weer app, dan ga ik daar meteen naar toe, dus beter voorkomen toch?) maar het valt me erg zwaar.

Ik denk dat het heel verstandig is dat je hem overal geblokkeerd hebt. Dan kan je niet zo makkelijk in de verleiding komen. Ik vind het niet zielig, ik vind het juist sterk!!!

Meid, de eerste stappen heb je gezet. Het is uit, je hebt hem geblokkeerd, je bent hier gaan praten! Allemaal goede stappen. Nu verdere stappen zetten. Zodat je echt los kot van hem!

Heel veel sterkte!
Waterman

afbeelding van Mieke0904

Hoi Waterman

Heel erg bedankt voor dit bericht, je hebt gelijk, ik ben me gaan afvragen: wat bied hij dan wel?? En tuurlijk, er zijn wat dingen die hij heeft, maar inderdaad, dat zijn niet de dingen die ik belangrijk acht in een man waarmee ik een relatie wil gekeken naar de toekomst! Ben blij dat je me dat hebt laten inzien!

Dankjewel!