Hoe moet ik mezelf beschermen?

afbeelding van dpo

Hallo Allemaal,

Ik ben nieuw hier en weet niet hoe ik moet beginnen maar ik zal een poging wagen.

Ik ben een man van 33 en heb ruim 2 jaar geleden een meid leren (zij is nu 26) kennen via tinder. Zoals bekend start je met een date en van het een komt het ander. Ik was net vrijgezel en kwam uit een relatie van ruim 13 jaar. Zij heeft mij weer het gevoel gegeven dat ik weer leefde en spraken wij regelmatig af. Wij hebben de beste seks die je je maar kunt bedenken en we hebben de gekste dingen meegemaakt op dat gebied. Een paar maanden later heeft ze eerlijk toegegeven niet te kunnen binden aan 1 man en dat tussendoor ook andere dates had. Dit vond ik toen prima en zo ging ruim een jaar voorbij. Wij zagen elkaar heel vaak, deden veel leuke dingen samen maar hadden geen "relatie". Ik begon echter wel gevoelens voor haar te krijgen en dit liet ik af en toe merken. Hierdoor raakte zij in paniek en gaf aan dat ze dit niet wilde. Dit respecteerde ik en trok ik me daarom terug en gingen we verder als scharrels. Op een dag kreeg ik een telefoontje van haar dat ze een punt hierachter wilde zetten omdat het ook voor haar steeds lastiger zou worden om afscheid van mij te moeten nemen wanneer ze het gevoel zou krijgen dat ze dat moest doen. Ik was hierdoor enorm verbaasd want dit kwam voor mijn gevoel zomaar uit de lucht vallen. Ik was er helemaal kapot van want ik voelde echt iets voor haar. Voor ruim 2 maanden hebben wij geen contact gehad en ik moet eerlijk toegeven dat deze maanden voor mij een hel waren.

Ik moest elke dag aan haar denken en keek vaak op social media om zo te kunnen zien wat ze uitspookte etc. Op een dag kreeg ik een bericht van haar en begonnen wij weer met elkaar te praten via de app. Het duurde niet lang en we hadden weer een date waarna wij natuurlijk weer in bed zijn beland. Zo gingen wij weer verder en begonnen we weer leuke dingen samen te doen. Wij brachten weer weekenden met elkaar door en mijn gevoel voor haar werd alleen maar sterker. Na 5 maanden was het weer zover. Ze had iemand ontmoet en wilde geen contact meer met mij zodat ze hem een kans kon geven. Je raad het al... dit heeft me helemaal gebroken want ik hoopte stiekem dat zij ook wat voor mij voelde en niet zonder mij kon. Ik was ten einde raad en heb gezworen nooit meer contact met haar te willen hebben. Totdat ze weer 2 maanden later contact met mij zocht. Weer zijn wij elkaar gaan zien maar ietsjes minder dan voorheen. Ook probeerde ik iets meer te begrijpen wat voor persoon zij nou precies is en wat haar behoeftes zijn. Wij hadden/ hebben open gesprekken over andere mannen en vrouwen etc en zij gaf aan dat ze oprecht had gehoopt ooit verliefd op mij te kunnen worden. Dit kon ze helaas niet en dit terwijl ik wel heel veel gevoelens voor haar heb.

Inmiddels gaan wij nu meer dan 2 jaar met elkaar om en ik merk dat ik niet zonder haar kan maar zij wel zonder mij. Zij staat hoog op mijn prio lijstje maar ik dus niet op haar lijstje. Ik weet dat ze geen relatie met mij wil hebben maar tch hoop ik stiekem dat ze dit ooit zou willen. Ze geeft aan dat onze seks van een andere planeet is en ik denk dat ze daarom steeds weer contact zoekt. Nu heeft ze een jongen leren kennen waarvan ze aangeeft dat het of niks gaat worden of dat ze vol voor een relatie met wil gaan. Ik heb duidelijk tegen haar gezegd dat ik mezelf wil beschermen zodat ik niet weer gekwetst zal worden. Mijn vraag is; hoe doe ik dit? Is het beter dat ik nu de beslissing neem om haar niet meer te zien en dit ook volhoud? Of moet ik gewoon zo door en afwachten hoe het loopt met die beste jongen? Ik ben heel bang dat ik binnenkort weer een bericht ga krijgen van haar met de mededeling dat ze een punt hierachter wil zetten.

Een heel verhaal maar graag ontvang ik jullie advies.

Mijn dank is enorm!

afbeelding van Amandaaa

Om je vraag te beantwoorden

Om je vraag te beantwoorden hoe je niet meer gekwetst wordt: al het contact verbreken en dit zo houden, dus volhouden. Zo te horen komt ze alleen bij je wanneer het haar uit komt, dit moet je niet willen. Wanneer het niks wordt met die jongen komt ze vast terug bij je, maar wat heb jij er aan? Niks. Je moet iemand willen die graag bij je wil zijn en je niet 10x laat vallen.
Ik spreek inmiddels uit ervaring dat het beter is om geen contact te hebben. De eerste maanden zijn erg zwaar, maar daarna zul je je beter gaan voelen. Ook wanneer zij contact gaat zoeken zal het heel moeilijk zijn om niet te reageren, maar denk aan jezelf en niet aan haar. Ze heeft haar kansen wel gehad.