Hoe moet ik omgaan met (valse) hoop?

afbeelding van Adrian

Mijn ex-vriendin heeft het een maand geleden na 7 maanden met mij uitgemaakt. Want haar hart is nog bij haar vorige relatie. Dat was geen leuke relatie zei ze, maar ze klampte zich eraan vast. (Met haar ex was ze 3 jaar samen en anderhalve maand voordat wij iets kregen ging dat uit, dus nog veel onverwerkt verdriet.) Ik stelde een pauze voor, maar ze wist niet of ze dat wilde. Door haar depressiviteit (waarvoor ze naar de psycholoog gaat) heeft ze het gevoel dat ze nooit uit dit zwarte gevoel komt.

Toen ik mijn spullen in haar studentenflat ging ophalen zei ze nog: "Misschien besef ik uiteindelijk wel wat voor een idioot ik ben dat ik jou laat gaan." Ze zei ook dat ik alles ben wat ze kan wensen in een vriendje maar dat ze mij geen valse hoop geven en hoe ze er nu in staat kan ze geen 'Ja' zeggen. Ze wilt me niet laten wachten op iets waarvan ze niet weet of het komt.
Daarna ben ik - nadat ik haar op dezelfde manier gekust had als toen op onze eerste date - vertrokken.
Het is nu een maand uit en 14 dagen geleden dat ik mijn spullen heb opgehaald. Sindsdien heb ik geen contact meer met haar opgezocht.

Om de dingen die ze zei heb ik (valse) hoop dat we nog bij elkaar komen. Ik weet dat ik eerst aan mezelf moet werken om over dit verdriet heen te komen voordat ik weer contact met haar opneem.
Hoe weet ik wat het beste moment is om dat te doen? Want op het internet word ik doodgegooid met 'ex-terug' coaches die zeggen dat je 30 dagen geen contact moet hebben en daarna actief aan de slag moet om haar terug te winnen. Maar ik weet niet of dat het juiste is om te doen.

Is het niet belangrijker dat mijn ex eerst geneest? Want ze is depressief en mijn aanwezigheid zal alleen maar haar genezingsproces vertragen. Mijn gevoel zegt dat ik langer moet wachten dan 30 dagen om contact op te nemen, maar mijn angst zegt dat ik sneller moet zijn omdat ze anders al verder is gegaan met haar leven.

Hopelijk kan iemand mij van advies voorzien.

afbeelding van Time

Je moet helemaal geen contact

Je moet helemaal geen contact opnemen, zij heeft er een punt achter gezet. Laat haar zelf de eerste stap zetten mocht ze daar behoefte aan hebben/krijgen. Nooit wanhopig achter iemand aan blijven zitten hoe moeilijk dat misschien voor je is. Ze moet zelf inzien wat ze evt. mist.

p.s. Nooit naar zogenaamde 'coaches' luisteren die alleen uit zijn op je geld! Deze mensen zijn gewoon oplichters!

afbeelding van NanoZ

^^

Precies wat Time zegt.
Mocht je ook weer een kans willen maken bij haar, dan zou ik toch echt de eerste stap aan haar overlaten.
Zet jij de eerste stap dan kom je waarschijnlijk over als wanhopig en zielig.
Maar als ze niks van je hoort en misschien via via hoort dat het goed met je gaat + dat ze jou begint te missen.
Dan maar alleen dan maak je kans.