hoe nu verder...

afbeelding van gewoonik

Nou, zit ik dan. In ons huis, leeg, kaal. Alleen.
Ja, ze is weg, sinds 26 juni. Wie ben ik? Een gewone jongen, van 26. We hadden een relatie vanaf 01-10-11. Ik ken haar nu ongeveer 5 jaar. Waar het fout ging?
Nouja, we kochten een huis, of ik kocht een huis, op papier dan. Het huis is van mij, alhoewel, we hebben een samenlevingscontract, en daarbij behorend testament ed. Zij is mijn enige erfgenaam en andersom tot we eventuele kinderen zouden krijgen. Dat is een gezamenlijke beslissing geweest. Het was wel een huis van ongeveer 4 ton, een redelijk bedrag met best wel een hypotheek (ik kon ong. 6,5 lenen, ja ik heb best een goed lopende zaak, daar ging het niet om)

Nu hebben we ons huisje sinds vorig jaar. Eind 2014 hebben we het voorlopig koopcontract getekend. In april 2015 konden we pas verhuizen. Maargoed, ons huisje. Nu heb ik ADD, dus adhd, maar zonder het stuiteren (dat doe ik in mijn hoofd al voldoende Tong ) Dat had ik altijd al btw. Ik wordt er sinds een x-aantal maanden voor behandeld. Omdat ik er niet meer alleen omheen kon werken, want ik had simpelweg teveel stress. Wij hadden stress moet ik zeggen.
Oh voeg daaraan toe, ik ben hoogbegaafd, zij heeft asperger. We zijn me een stelletje, maar wel ontzettend gelukkig, tot een tijdje geleden.

Het ging met de zaak minder, ik was dus minder. Ik voelde me minder, sliep en at nog amper, MOEST EN ZOU harder werken, voor ons. Om alles te fixen. Waar ik zovaak om gevraagd wordt. Ook op relationeel gebied.
En ik weet het verdomd goed. Dat is het meest frustrerende. Ik ben niet de domste, alhoewel ik soms wat traag van begrip blijk. Ondanks eventuele intelligentie. Geloof me, heb je niks aan. Extreem intelligent zijn, is simpelweg vervelend.

Oja, geld maakt dus serieus niet uit voor je geluk, zonder is niet leuk. Maar meer dan je nodig hebt, is meer stress.
Dat zag ik anders destijds... Ik dacht: mijn meisje verdient het beste, daar zorg ik wel voor. Zo gezegd zo gedaan etc.

Nu is ze na een heftige periode weg. Dat begon eind december, toen ze met het uitlaten van onze hond dr enkel brak, en ik haar met 220 km/u naar het ziekenhuis heb geracet. (er was niemand op de weg verder, en de auto is erop gebouwd al kan die niet harder dan 250 door begrenzing, en het was een noodgeval) Ik wil het commentaat voor zijn... Maar de noodzaak is duidelijk. Ze was vanaf toen dus thuis, want kon de deur niet uit. Ik werk het liefst ook vanuit huis, dan krijg ik simpelweg veel meer gedaan. Ik had collega's op de zaak zitten. Maar ik moest nog voor dr zorgen, niet dat ik het erg vond. Ik deed het met liefde. Maar het komt mij ook niet aanwaaien, daar moet ik gewoon een 70+ uur voor werken.

Ofwel, ergernis volgde. Ruzies, ontevredenheid. En op gegeven moment kwam ik erachter dat ze een huis voor zichzelf aan het zoeken was, toen brak ik. Ze ging op zoek naar een baan (ik heel erg trots en blij) maar toen ook een auto (we hebben er 2, ook 2 motoren, en zij nog een scooter) ofwel, ja, ze ging. Dat wist ik toen zeker. Ik was reeds een aantal maanden aan de ritalin. Positief, ik ben nu zo nuchter als wat, ik neem hierna mijn eerste 20mg van de dag. Ik ben overdag gedempt. Afgevlakt. Niet mezelf. Niet meer die spontane lieve jongen die ze heeft leren kennen. Maar dit is niet de oorzaak. De problemen zijn eerder begonnen. Ik ben wegens haar gestart met medicatie. (ik heb geen officiele diagnose, voor de ADD die ik heb. Omdat ik dat niet wil. En het hoeft niet,ik heb het enkel niet geregistreerd staan, is door meerdere psychiaters vastgesteld. ADHD-C gecombineerd type noemen ze het...)
Maargoed, de 26e juni ging ze plotseling, MOEST direct weg naar dr ouders, en ik voelde al hoe laat het was. Met ouders en halve familie erbij kwam ze een uur of 2 later thuis, ik aan het werk in mijn kantoor. Huilend, kapot. Zeggen dat ze ging. Echt niet vanuit dr gevoel, ze was oprecht verdrietig en doodongelukkig.

Ik? Was kapot. En nu, praten we nog, ze is gisteren nog geweest. Ze ziet me graag, maar als ik over iets begin ebt. relatie. Dan is ze steenkoud. Ze gaat ook 'echt niet' iets leuks met me doen. Alsof het het vreemdste is wat ik zou kunnen denken. Ik ben een ontzettend goede verkoper, ik kan mensen lezen, is een soort aangeboren handigheidje. Liegen of mijn gevoel onderdrukken, kan ik gewoon niet. (impulsief door add, en veel te veel principes, dat ben ik gewoon)

Nu is het 18 juli, ik heb dr niet onder druk gezet of wat dan ook. Maar ik wil niet alleen verder. Ik ga niet meer volle poule op de zaak zitten. Omdat het me daadwerkelijk geen ene reet meer kan interesseren. Dat is voor mij enkel nog mijn brood, verder zegt het me niks meer. Ik wil mij en haar, ons. Inkomen, dat komt wel. met een maandelijkse 3000 netto ipv 15000 ben ik ook perfect tevreden. En zij blijkbaar ook. Wist ik dat maar...

Nu moet ik dus iets. Haar terug. Ik heb er over nagedacht, ik eet niet meer, drink amper, slaap vrijwel niet. Ben van 95 kg naar 67 kg gegaan (dat begon een maand voor ze ging) Ik ben 1,85 lang en was altijd vrij fors, zowel spier als vetmassa zijn in 2 maanden simpelweg verdwenen, ik ben zowat 30kg afgevallen in 2 maanden. En het wil niet terugkomen.

Maar, wat moet je in godsnaam dan... Ze denkt oprecht dat ik niet meer van dr houdt, terwijl ik JUIST van haar houdt en daarom mezelf finaal naar de klote hielp, lichamelijk dan. Om enkel haar een perfect leven te kunnen bieden. Fout dus. Ik denk teveel na voor anderen, de reden dat ik voor haar ging, is dat ik haar niet als een boek kan lezen. Waarschijnlijk door de autische trekjes, waar ik ook van houdt. Zo is ze mijn meisje geworden en altijd geweest.

Ik ben verdrietig, kan en wil niet meer. Hoe in godsnaam verder?

afbeelding van Trustinangels

Ik vind het heel erg

Ik vind het heel erg vervelend voor je dat je in deze situatie zit.
Maar ik vond je tekst best storend eigenlijk. Je gaat heel erg "makkelijk" om met geld lijkt het, of je praat er in ieder geval heel "makkelijk" over.
Dingen als achja met 3000 ipv ...., redt ik ht ook prima. Misschien een idee om te proberen wat meer na te denken over het feit dat andere mensen soms dagen niet eens wat kunnen eten omdat ze geen inkomen hebben of bijna geen of andere situaties. Ook bv dat geld hebben je stress brengt? Ik denk dat je jezelf heel gelukkig mag prijzen met wat je hebt. Ik kan uit ervaring zeggen dat elke dag gaan slapen met zorgen in je hoofd of je het überhaupt allemaal wel redt financieel nog 1000 keer erger is.
Verder hoop ik dat het wel allemaal goed komt met je/jullie

afbeelding van Nientjuh1

Wat Trustinangels zegt heb ik

Wat Trustinangels zegt heb ik ook wel een beetje. Je zegt dat geld niet gelukkig maakt en niet belangrijk is, maar door je blog te lezen denk ik juist dat jij dat wel heel belangrijk vind, aangezien je het een aantal keren herhaalt.

Desalniettemin vind ik het wel heel rot voor je en hoop dat je er goed uit komt. Ldvd is gewoon heel klote, maar het komt wel goed.

In mijn familie zit ook Asperger. Alle mannen (2 neven, opa en m'n broer) en misschien m'n nichtje hebben het ook. Ik ben de enige die het niet heeft van alle neven en nichten. Ik weet dus hoe het is. Het is zeker niet altijd even makkelijk. Helemaal om gevoelens te uiten. Aan m'n broer zie je ook bijna nooit hoe hij zich voelt. Hij zou nooit vragen hoe het met mij is, nooit meepraten met onze onderwerpen of hij trekt het onderwerp naar hem toe. Maar als het over iets gaat wat hij leuk vindt kan hij uren doorpraten. Dat is soms erg moeilijk, helemaal als je een liefdesrelatie hebt met iemand met Asperger.

Heel veel sterkte

afbeelding van gewoonik

Even verder - rust - en een nieuw begin lijkt te komen.

Het is inmiddels een aantal maanden geleden, ik heb veel nieuwe vrienden, de zaak, begint weer te lopen. En interesseert het me nog, geld? Mwah, niet echt. Maargoed, ik zie nog steeds een toekomst, en werken moet, kom ik niet omheen.
Dat ik er luchtig over praat? Ja, sorry, is niet de bedoeling om zo over te komen. Het komt mij echt niet aanwaaien, ik ben simpelweg zo gestoord (geweest) dat ik elke seconde dat ik wakker was bijna hard aan het werk was om onze dromen waar te maken. Klinkt leuk als je het over cijfers hebt. En ik ben blij dat ik het zo heb gedaan, aan de andere kant had ik moeten weten wanneer ik de rem er iets op had moeten gooien.

Dat had deze ellende compleet kunnen voorkomen.

Hoe het met ons gaat? Beter. Veel beter.

Nee we zijn nog niet 'officieel' terug bij elkaar. Of dat gaat gebeuren? Ik heb er weer vertrouwen in gekregen, al wil ik niet al te voorbarig zijn.

Nu, ze nam een tijdje geleden weer contact met me op, gewoon om wat van haar spullen op te halen. Op een gegeven moment nodigde ze me uit in haar nieuwe (tijdelijke) woning. Ik ben er, sinds gisteren, altijd welkom, ze verteld me wanneer ze werkt en vrij is, vraag ik niet om, zegt ze wel.

Het is bijna als vroeger, toen we elkaar net kenden, draaien een beetje om elkaar heen, echt duidelijk is ze niet, maar dat ken ik van d'r. Ze heeft een beslissing gemaakt, en eenmaal gezegd kan ze er niet meer op terug komen, maar de signalen nemen steeds meer toe dat dat wel in haar hoofd speelt. Ik neem weinig tot geen contact op, het moet nu toch echt van haar kant komen. Maar bijna dagelijks belt of appt ze. Ze wil weer dingen samen doen, die we 'vroeger' altijd samen deden, uiteraard, ik neem daarin ook wel initiatief, in licht toenemende mate.

Ik wil niets overhaasten, en zeker niet te snel al te zware onderwerpen omhoog brengen die haar mogelijk juist weg drijven.
Nee, we hebben een leuke tijd samen als we samen zijn, gewoon.
We zijn.

Ik ben weer vrolijk, blij, tevreden, vol nieuwe plannen, vooral voor mezelf, voor ons samen is daarin weinig veranderd. Al gingen we wellicht te snel, voor haar vooral, mij is het gewoon alles overhaast te doen. Wat betreft de adhd behandeling, dat heb ik maanden geleden gestopt. Ik was er maanden geleden totaal klaar mee.
60kg is geen gezond gewicht voor iemand van mijn lengte, zeker niet als je van een 95kg af komt (ja ik had licht overgewicht) Door stress, de medicatie, geen/weinig slaap, etc.
Met mijn gezondheid gaat het weer goed, ik kan loslate, ben relaxt, druk, altijd, maar niet meer gejaagd en gestresst als ik was.
Ik ben merkbaar mijn oude ik weer geworden zeggen vrienden, ik vermoed dat zij dat bewust danwel onbewust merkt, hoe het nu allemaal kwam dat we weer naar elkaar toe begonnen te groeien? Weet ik niet precies.

We zijn nog niet waar ik ons graag samen zou willen zien, maar ik kan mijn gedrevenheid in bedwang houden.

We zien wel, dat kan ik niet alleen nu zeggen, maar ook menen. Is het gevoel voor haar dan over? Nee, ik ben na 5,5 a 6 jaren, hoe vreemd ook, nog steeds dolverliefd op mijn meisje.

Ik heb mijn mindset aangepast, van hopen, naar weten dat het goed komt. Zoniet, dan toch.
En als het toch echt niet zo mag zijn? Dan dus niet. Maar dan had ik het ondertussen ook echt wel gemerkt.

afbeelding van Max1974

Gaaf!

Wat een gaaf verhaal om te lezen! Soms loopt iets nou eenmaal vast. Dat is niet erg. Maar als 2 personen dan samen aan het werk gaan om de boel vlot te trekken, dan komt je daar altijd sterker uit! Of het nou weer tot samenwonen en relatie komt of niet. Hoewel ik wel degelijk hoop dat jullie het samen weer prima kunnen vinden met elkaar.

Even loslaten, tot bezinning komen en dan de draad weer oppakken.. waarom moet dat altijd zo ernstig zijn? We hebben soms even een bepaalde 'rust' van elkaar nodig, een soort verandering. Dat hoeft niet altijd definitief te zijn. Laat deuren op een kier staan, blijf positief en verbeter jezelf waar mogelijk, dan krijgt ware liefde echt nog wel een kans extra!

Succes!