Hoe word ik ooit weer verliefd?

afbeelding van Qtie

Ik hen het al in even vorige blog gepost: ik geloof dat ik immuun ben geworden voor verliefdheid.

ik heb al mannen ontmoet, ook al me gekust en zo, maar dan is het spannende voor mij er af en heb ik geen interesse meer...

Mijn beste vriendin geeft mij het gevoel dat het zo hoort: een relatie beginnen met iemand waar je gewoon even klik mee hebt, het liefst met iemand waar ik uit het gevoel van mijn verstand voor heb gekozen (iemand met een goede job bijvoorbeeld). Zij zegt dat je niet meer holderdebolder verliefd kunt worden op oudere leeftijd, en indien dit zich toch zou voordoen "ik daar beter niet aan toegeef want dat zijn over het algemeen foute mannen".

Is dit het dan? Is dat nu echt de bedoeling dat, als je een relatie wilt, je uit eem soort van verstandhouding iets moet beginnen met een "goede partij" en er geen verliefdheid is maar gewoon "een klik"?

Sorry, maar Dan blijf ik liever alleen...

Ik will terug dat verliefde gevoel, en het komt niet meer Verdrietig!!!

afbeelding van waterman

Hoi Qtie

Citaat:

Is dat nu echt de bedoeling dat, als je een relatie wilt, je uit eem soort van verstandhouding iets moet beginnen met een "goede partij" en er geen verliefdheid is maar gewoon "een klik"?

Zit er dan op die manier voldoende meerwaarde in voor je? Heb je dan iets bereikt wat je graag wilt? Of heb je alleen maar je eigen leven ermee ingewikkelder gemaakt? Als er voldoende meerwaarde is, prima dan, maar als het overlast is, gewoon niet doen, toch?

afbeelding van Qtie

Dat is het nu net, enkel een

Dat is het nu net, enkel een klik is voor mij niet voldoende... Ik ben echt al verliefd geweest en will gewoon dat gevoel terug, maar vriendin raadt dit af omdat het mij blind maakt en voor de verkeerde kies dan

afbeelding van petals

dat je verliefd wordt, wil

dat je verliefd wordt, wil toch nog niet zeggen dat je compleet verblind hoeft te zijn? Het risico is wel wat groter maar blijf ook gewoon met je hersens nadenken en kijken naar of die persoon zich goed gedraagt tegenover jou. Dan kun je prima weer verliefd worden hoor. Als je in het verleden op de foute mannen bent gevallen, kijk dan wat de signalen waren dat ze niet goed voor je waren en zorg ervoor dat je die signalen herkent.

afbeelding van misszotje

Qtie

Een klik/vonk vinden met iemand had ik ook en hij was jonger dus leeftijd dat zegt niets toch Glimlach foute mannen bestaan ongeacht de leeftijd.
Denk niet dat je immuun ben geworden voor de liefde.
Je word verliefd of je het nu wilt of niet, en verliefd worden doe je wel weer een keer.
Je moet je eigen niet gaan dwingen om verliefd te worden.

Ik heb ook geleert dat zelfs in de liefde hoe hard je klap ook is, je moet opstaan, helen en verder gaan, moeilijk maar liefde in je leven komt misschien niet nu maar sta er voor open.

afbeelding van Qtie

Maar die klik/vonk is zo

Maar die klik/vonk is zo weinig... Ik ga altijd het gevoel hebben "is dat alles?" Op mijn ex was ik tot over mijn oren verliefd en dat gevoel wil ik terug bij een nieuw persoon, maar het komt precies niet meer...

afbeelding van misszotje

klik/vonk

De klik is ontstaan omdat ik hem destijds leuk vond en hij had dat ook.
En vonk is ontstaan omdat ik verliefd word althans dat had ik bij mijn ex als ik in zijn kraaloogjes keek. Nu kan ik ze er wel uitsteken maar dat is een ander verhaal.

En het gevoel is dit alles
De een is de ander niet en je kan het nieuwe niet gaan vergelijken met de oude.

En ja ik begrijp dat gevoel wel. maar als je niets opbouwt met een ander,( het hoeft niet snel Rome is ook niet in 1 dag gebouwd) maar ik denk dat jij zo iets wilt dat je met je ex had.
Helaas , het is niets voor niets je ex. klink lullig. En dat gevoel komt wel... op een andere manier je moet je eigen wel toelaten om op de andere persoon te vallen en niet steeds terug denkend van me ex deed dit dat . ( je moet het willen )
Niet iedereen is het zelfde God zij dank.
Het komt wel als jij het toelaat.

afbeelding van Claudia29

@ Qtie

Soms moet die verliefdheid groeien en soms is deze er heel snel. Geef op zijn minst wel iemand een kans!
Rustig aan daten, soms kan iemand wat terughoudend zijn op een eerste date? Puur uit zenuwen? Maar geef dan wel iemand een tweede kans. Misschien is een tweede date wel onwijs leuk en heel gezellig. En waarom direct zoenen? Bouw die spanning op!

Ik merk aan mijzelf ook, dat naar mate ik ouder word ik "kieskeuriger" word. Althans, ik weet wat ik wel wil en absoluut niet.
Het snel verliefd worden? Is ook niet meer aan mij besteed, maar ik geloof er nog wel in. Voor jou en ook voor mij loopt er echt wel iemand, waarbij je weer die kriebels zult gaan voelen. Nogmaals, haak niet te snel af! Die gevoelens groeien of sluipen er soms langzaam in.

Je kan het niet forceren hè? Leun achterover en geniet van de leuke mensen die je ontmoet.. relax en het komt vanzelf wel weer.

afbeelding van waterman

Hoi Qtie

Citaat:

Je kan het niet forceren hè? Leun achterover en geniet van de leuke mensen die je ontmoet.. relax en het komt vanzelf wel weer.

100% Knipoog

Joh... het wordt wel weer duidelijk. Wat je voor mensen voelt, en wat niet.......

Waterman