Huis en haard kwijt na 4 jaar

afbeelding van Musmus

Welnu, mijn verhaal. Stay with me, dit is de korte versie...

Ik 'logeer' nu sinds een weekje bij mijn ouders. Mijn thuis is niet meer; mijn vriendin heeft de handdoek in de ring gegooid na 4 jaar. We leerden elkaar kennen, waren direct verliefd, ik trok na 3 maanden bij haar in. Snel? Ja, maar het werkte en het voelde goed. We hadden wat hobbels in de weg, maar ik liet haar niet los (ik voelde toen al dat zij het was) en dat wierp zijn vruchten af.

We zijn twee verschillende karakters met onze eigen, unieke eigenschappen die elkaar vooral heel sterk aanvulden, complementeerden. Zij doelgericht en georganiseerd, ik filosofisch en chaotisch. Zij outgoing, ik huiselijk. Zij snel gestresst, ik rustig en doortastend. Zij snel geneigd de boel de boel te laten, ik een doorpakker en probleemoplosser. Zij een vluchter, ik een vechter.

Vooral dat laatste lopen we nu tegenaan. Er waren genoeg dingetjes waarin we gewoon verschilden en die irritaties op konden wekken; ik nachtbraker en uitslaper, zij een vroege vogel. Ik een nestelaar, zij een vrij vogeltje met behoefte aan stapavondjes-tot-7-uur-'morgens-met-vriendinnetjes. Enzovoorts, enzovoorts. Maar dat waren, zijn, toch vooral trivialiteiten. Het soort dat elke relatie heeft.

Het mooie was, dat we zo intens van elkaar hielden omdat wij elkaar aanvulden als persoon. Haar leventje van fladderen, vluchten, zelftwijfel, drie keer per week drank & drugs en instabiliteit ging over in een leven van rust, zekerheid, liefde, zelfontplooiing, enzovoorts. Ik ben een prater en praatte veel en vaak met haar. Bracht haar tot rust als ze boos was. Had haar lief als ze verdrietig was. Ik heb vriendschappen gered en haar naar het HBO 'gepraat'. En elke keer als ze door de emoties wilde vluchten (dan kwam ze thuis van werk/school/vriendin, gooide haar armen in de lucht en zei 'fuck het allemaal ook maar, stik er maar lekker in, ik ben er helemaal klaar mee'), praatte ik net zo lang met haar tot het weer goed was, ze niet meer twijfelde, ze begreep hoe het zat. En elke keer, steeds weer, verzuchtte ze hoe veel ze van me hield, dat onze relatie zo fantastisch was door dit soort dingen.
Ik zat in de financiële penarie, zij hielp me het overzicht terug te brengen. Zij steunde me in het durven opkomen voor mezelf, doen wat ik echt wil, zei dat ze me het liefst gelukkig met haar in een huurhuisje zag dan dat we een droomhuis zouden kopen maar dat ik elke dag leeg en uitgeput van mijn kantoorpand thuiskwam. Zij geloofde in mij, ik geloofde in haar.

Enter een fase waarin het allemaal even wat minder goed ging, voorafgegaan door een periode van groei. En we weten allemaal, hoe hoger je komt, hoe harder je kunt vallen. Dat blijkt.

September vorig jaar; zij kreeg een nieuwe (hogere) functie bij haar werkgever. Ik kreeg een nieuwe functie bij mijn werkgever, allebei happy-de-peppy.

Aangemoedigd door nieuwe vooruitzichten en kansen, besloot ik ook om mijn chaotische, ongeordende natuur aan te pakken door in therapie te gaan - ik bleek ADD te hebben.

Op dit punt, medio november, liep zij enorm vast in haar nieuwe functie. Ze werd tegengewerkt, buitengesloten, eigenlijk gewoon gepest door mensen in het team dat zij aan moest sturen. Dit ging zo diep en ver dat zij in juli dit jaar is gediagnosticeerd met PTSS. Haar emotionele reserves waren op, haar energie was op, alles was op. En natuurlijk was mijn therapie inmiddels voorbij (er was een max van 12 sessies) en dacht ik mijn medicatie (dexamfetamines) af te kunnen bouwen. Ik kreeg een enorme terugval, werd gedemotiveerder dan ooit, sloot me af.

Eind Juli, paar maanden geleden. Daags nadat wij een bod op ons droomhuis hadden gedaan, waar we zo intens naar verlangden en waar we zo eindeloos over konden fantaseren, kreeg ik te horen dat mijn contract niet werd verlengd. Bam: baan weg, huis weg, toekomst onzeker. Het deed me geen goed.

Onze vakantie (3 weken Italië) ging gewoon door, maar we waren meer in onszelf gekeerd dan ooit. Logisch, zou je denken, geef het tijd. Zo dachten wij er ook over.

Anderhalve maand later: Mevrouw komt zondagmiddag nog halfdronken thuis, begint te janken, ze is vreemdgegaan. Ze was strontlazarus en heeft enorme spijt, maar geeft ook toe 'verliefd' te zijn op hem. Ze kent hem niet, alleen van een paar keer stappen, maar meneer heeft ook PTSS en geeft haar veel begrip, aandacht, het hele cliché-boekje.

Enter haar vluchtgedrag: opeens was er zo veel mis aan onze relatie, voelde ze 'het' niet meer, had ze toch altijd al twijfels, alles erop en eraan. Ze stuiterde hevig tussen 'fuck-die-gozer-jij-bent-de-ware' en 'het was toch altijd al gedoemd te mislukken'. De koek is op, het ligt niet aan jou maar aan mij... Alles. Na een paar dagen bij mijn ouders logeren merkte ze dat ze de 'rust in haar kop' toch wel heel fijn vond, ze zich nu op werk en studie (laatste jaar) kan storten en dat ze geen energie kwijt is aan 'ons'. Dus; plots staan werk en school ver boven onze gezamenlijke toekomst verheven.

Enfin, ik zit dus nog steeds bij mijn ouders, terwijl zij bij ons thuis voortvarend al mijn spullen aan het inpakken is, veel en vaak omgaat met haar enige single (party hardy) vriendin en moeder* voor 'advies' en mij gewoon zo uit haar leven knikkert.

*hele lieve, maar moeilijke vrouw met wie ze een enorm wisselende relatie heeft. Veel ellende, scheidingen, dwalingen en uitspattingen. Ze zet haar moeder regelmatig aan de kant als instabiele/stressopwekkende factor, maar het blijft natuurlijk ook haar moeder...

Mijn leven ligt nu dus aan diggelen. Zij is gevlucht, gooit doodleuk 4 jaar aan liefde, groei, stabiliteit en vooruitgang weg. En 2,5 maand geleden gingen we nog verhuizen, waren we zo blij, was ze nog diep teleurgesteld dat ik haar tijdens onze vakantietjes in Londen en Antwerpen niet ten huwelijk had gevraagd (maar haar wel op het hart gedrukt dat ik dat spoedig na deze roerige tijden zou doen).
En ik? Geen baan, geen huis en een geliefde die alles in de prullenbak kiepert.

Wel heb ik allang besloten hoe dan ook energie in mezelf te steken en weer sterk te worden. Mezelf aanpakken, doorpakken. Ik ben heel diep gaan kijken, ik pak mezelf aan bij die dingen die mij tot nu toe zo vaak hebben tegengehouden. Ik besef me heel goed dat ik niet goed (genoeg) heb gereageerd op haar PTSS diagnose en dat ik haar vaker het gevoel heb gegeven kritisch i.p.v. onvoorwaardelijk begripvol te zijn (was ik wel en zei ik ook vaak, maar ik reageerde soms ook sceptisch of kon door mijn eigen ellende haar behoefte aan aandacht/liefde/begrip niet goed inschatten). Maar come on, dat was nog maar een paar maanden geleden en ik heb juist al die tijd heel veel energie in haar gestoken. Kan ik me dan geen terugval permitteren zonder dat mijn leven bijna direct in de gootsteen belandt?

En ondanks dat ik besef dat dit allemaal noodzakelijk is, voor beiden, om de boel op een rijtje te krijgen, en een vriendin met vluchtgedrag, een drank- en drugsprobleem en nu zelfs vreemdgaan niet goed voor mij zijn, kan ik niet anders dan door en door beseffen dat ik met hart en ziel van haar houd. Bij een herkansing zou er veel moeten veranderen, maar ik ben wat dat betreft een vechter.

Ik beweeg, val af, praat heel veel, heb veel en goed contact met vrienden die ik uit het oog verloren was, dat zit allemaal wel goed. Maar verstoken van huis en haard is het gewoon heel erg moeilijk allemaal. Verdrietig

Lang verhaal, mea culpa - maar wellicht herkennen mensen iets, wil je een tip achterlaten, alles is welkom Glimlach

afbeelding van rik21

Respect

Ten eerste heb ik diep respect voor je dat je zo rustig overkomt.
Je hebt een hele toekomst met iemand voor je en uit het niets valt alles weg.

Zo te lezen had je inderdaad ook een relatie met een vrouw die niet al te stabiel is.
Als ik je verhaal zo lees heb jij geen reden om de schuld op jezelf te leggen.
Zij is immers vreemdgegaan, en als ik dit zo lees heb jij (naar mijn mening) al teveel voor haar gedaan.

Ik wens je heel veel sterkte en denk er goed over na of je wel terug wilt naar deze relatie, ookal houd je nog zoveel van haar!

afbeelding van jamor

bij elkaar rapen en doorgaan

Elke relatie is er één om van te leren. En deze is er zeker één waar je grote stappen kan maken. Het is nu een kwestie van bij elkaar rapen en doorgaan. Werk aan jezelf, en niet aan je relatie!!
Je praat heel positief over de relatie die je had, maar als ik jouw verhaal lees kom ik heel veel negatieve zaken tegen. Die je op dit moment op de koop toe neemt, omdat je graag terug wil... Maar wil je daadwerkelijk terug in een relatie, met drank, drugs, vreemdgaan, etc. Je mag dan een vechter zijn, soms is het beter om ergens juist niet voor te vechten en zal je iemand los moeten laten om zijn/haar eigen weg te laten bewandelen. Wat ook liefde is!!!
Je bent een gever, je bent een hulpverlener, je bent iemand die graag wil helpen. Dit is het moment dat jij de best hulp kan bieden, voor JEZELF.

afbeelding van rik21

Inderdaad

We zijn het soms oneens jamor, maar hier geef ik je 100% gelijk.
Ik heb dit probleem zelf ook ervaren, ik ben ook iemand die in relaties niet op wil geven, ondanks dat het eigenlijk
al niet meer gaat. Je bent inderdaad een gever, iemand die graag wil helpen, en dat is een hele mooie eigenschap van je persoonlijkheid. Alleen de valkuil is dat je aan jezelf voorbij loopt in het helpen van anderen.

Denk wat meer aan jezelf en neem deze tijd om jezelf te helen.

afbeelding van torn

Mooie eigenschap!

rik21 schreef:

Je bent inderdaad een gever, iemand die graag wil helpen, en dat is een hele mooie eigenschap van je persoonlijkheid. Alleen de valkuil is dat je aan jezelf voorbij loopt in het helpen van anderen.

Dat is helemaal geen mooie eigenschap maar diepgewortelde problematiek. Zolang je maar heel druk bezig bent met een ander te helpen of te willen redden hoef je niet met je eigen problematiek aan het werk.

afbeelding van rik21

Nee

Hier ben ik het niet mee eens.
Ik houd er ook van om een ander te helpen, puur uit liefde en geloofsovertuiging.
Natuurlijk kan het zo zijn dat bepaalde mensen zich volledig op andersmans problemen storten om weg te
lopen van eigen problemen, maar je kunt niet iedereen over 1 kam scheren.
Hoe kun je überhaupt zeggen dat zorgzaamheid een slechte eigenschap is trouwens.

afbeelding van torn

'Gevers'.........

rik21 schreef:

Hoe kun je überhaupt zeggen dat zorgzaamheid een slechte eigenschap is trouwens.

Goed lezen! Ik heb niet geschreven dat zorgzaamheid een slechte eigenschap is.
Van nature behulpzaam, zorgzaam, een ander (partner of niet) ondersteuning bieden in moeilijke tijden of fases in het leven is een ding. De helper, redder of hulpverlener, vaak ten koste van jezelf binnen een relatie blijven spelen is weer een ander ding.

Zijn bibliotheken vol met boeken overgeschreven. Worden duizenden uren aan therapie voor gevolgd omdat het toch een vrij ongezond herhalend patroontje lijkt te zijn in partnerkeuzes wat dieper ligt en lastig te doorbreken schijnt te zijn.

Ik denk dat iemand die van nature behulpzaam of zorgzaam is dat zelden over zichzelf zou roepen en zich niet als een 'gever' zou omschrijven. Op het moment dat jij jezelf als gever gaat zien binnen een relatie weet je eigenlijk al dat er iets scheef zit binnen de relatie en probeer je door maar te blijven geven de relatie te redden.

Bijzondere is dat de zogenaamde gevers ook zelden uit zichzelf die onevenwichtige (of ongezonde) relatie beëindigen. Het zijn toch vaak de partners van die zogenaamde gevers die uiteindelijk de relatie beëindigen. Waarna de 'gever' teleurgesteld gaat roepen hoeveel zij wel niet gegeven hebben binnen die relatie en weer opzoek gaat naar iemand anders die 'geholpen' of 'gered' moet worden. Is de kern waar 75% van de blogs op dit forum overgaat.

afbeelding van krulie

Goed dat het geschreven staat, torn.

Ja, daar gaat het vaak over. En ook dat juist de ontvangers de relatie verbreken!! Wat ik van de gevers om me heen en naar mij zelf toe ook merk, is dat hun gedrag heel irritant en bevoogdend/bemoederend/uit de hoogte/benauwend kan overkomen.
Verbolgen blijft de gever achter na zoveel ondankbaarheid...

afbeelding van torn

Frisse allergie. ;-)

Hahahahaha, je lijkt ervaring en een frisse allergie te hebben voor 'gevers".

krulie schreef:

Wat ik van de gevers om me heen en naar mij zelf toe ook merk, is dat hun gedrag heel irritant en bevoogdend/bemoederend/uit de hoogte/benauwend kan overkomen.

= een vorm van controle willen houden op anderen.
Je kan er de metafoor op loslaten van iemand die honger heeft leren vissen om zelf de honger te stillen of vis blijven geven. Gevers zullen bijna altijd voor de laatste optie kiezen.

afbeelding van rik21

Ik snap je

Snapte niet in welke context je het bedoelde, dank voor je uitleg.
Hier heb je inderdaad gelijk in.

Heb zelf mijn relatie 2 maanden geleden verbroken, tijdens de relatie achtergekomen
dat mijn ex borderline heeft. Ook ik zat in een ongelijke/onevenwichtige relatie en ik kan je vertellen dat het heel lastig
is om daar uit te stappen. Vooral omdat je tijdens zo'n relatie een enorm verantwoordelijkheidsgevoel voor de ander opbouwt. Toch was ik wel degene die uiteindelijk de knoop doorhakte, omdat het ten koste ging van mijzelf.

afbeelding van torn

Verhaal?

rik21 schreef:

Heb zelf mijn relatie 2 maanden geleden verbroken, tijdens de relatie achtergekomen
dat mijn ex borderline heeft. Ook ik zat in een ongelijke/onevenwichtige relatie en ik kan je vertellen dat het heel lastig
is om daar uit te stappen. Vooral omdat je tijdens zo'n relatie een enorm verantwoordelijkheidsgevoel voor de ander opbouwt. Toch was ik wel degene die uiteindelijk de knoop doorhakte, omdat het ten koste ging van mijzelf.

Interessant! Hoe was dat voor je?
Ik was al opzoek naar je verhaal maar zie het nergens staan.

afbeelding van rik21

Heb mijn verhaal hier niet gedaan

Hey torn, ik heb mijn verhaal hier niet gedaan inderdaad!

Hoe dat voor mij was?
In het begin (dit was mijn eerste serieuze relatie, ben pas 21) vond ik het vooral leuk om zo belangrijk voor iemand te zijn. Haar hele wereld draaide alleen nog maar om mij en kreeg de hele dag door aandacht. Het eerste jaar was ik nog erg verliefd op haar, wel regelmatig ruzie omdat zij moeite had met het feit dat ik minder tijd voor haar had dan andersom.

Na een jaar, toen de verliefdheid iets minder werd begon ik de relatie steeds meer als een last te beschouwen. Zij had mij altijd maar nodig, maar als ik even niet lekker in mn vel zat kon zij niet veel voor mij betekenen. Nu heb ik meer dan genoeg vrienden waarop ik altijd kan terugvallen en goede gesprekken mee heb, maar toch verwacht je in een relatie dat je ook van de ander steun kunt krijgen. Zij zat echter teveel met zichzelf in de knoop om die steun aan mij te kunnen geven. De relatie was ongelijk, ik had altijd het laatste woord en zij hing heel erg aan mij.
Al vrij snel kwam voor mij toen het besef dat dit niet het soort relatie is dat mij op de lange termijn gelukkig kan maken.

Het laatste halfjaar van de relatie nam ik (onbewust) al meer afstand door vaker met vrienden af te spreken en het contact iets te minderen. Hierdoor kwamen vanuit haar kant veel irritaties en begon het schreeuwen om mijn aandacht.
Ik heb kort daarna besloten dat het beter was om uit elkaar te gaan. Was geen makkelijke beslissing want ik hield zeker van haar, maar zij kon mij simpelweg niet geven wat ik verlang. Ook was de relatie niet stabiel, minstens 1 keer per week ruzie en zij heeft door de relatie heen veel gelogen waardoor ik haar niet helemaal meer vertrouwde. Door alle leugens kreeg ik last van de drang om alles van haar te controleren. Een relatie als deze wil ik echt nooit meer.

afbeelding van jamor

bewondering

Lijkt erop dat je veel bewondering nodig hebt en zo gauw die bewondering weg is, ben jij ook gevlogen! Je zegt nooit meer zo'n relatie te willen hebben, maar als ik het zo lees dan ben jij diegene geweest die voornamelijk de relatie bepaald heeft. Ik zie namelijk veel zaken die aan haar zijde niet "gezond" zouden zijn, maar zie eigenlijk helemaal niets over wat jezelf anders had kunnen doen.
Tenslotte heb je toch voor deze relatie gekozen, je hebt ervan geleerd het niet nog een keer te willen op deze manier, maar wat ga JIJ veranderen aan jezelf, zodat je niet weer zo'n relatie gaat krijgen? Dat zij zal moeten veranderen ben je duidelijk over, maar die relatie bestaat niet meer. Nu mag je alleen nog kijken naar wat jouw aandeel is!

afbeelding van rik21

Kerel

Heb ik jou om advies gevraagd? Volgens mij niet hè?
Torn was benieuwd naar mijn verhaal, daarom heb ik dit hier neergezet.
Helaas leef jij in een zelf gecreëerde wereld waarin je denkt alles beter te weten.
Ook heb ik het idee dat jij anderen het gevoel probeert te geven dat zij een probleem hebben.

In dit korte stukje tekst leg ik namelijk lang niet alle aspecten van de relatie uit, ook benoem ik bij lange na niet alle redenen die er bij mij voor hebben gezorgd om de relatie te beïndigen. Daarnaast ben ik 21 kerel. Ik heb geen bak levenservaring en dit was mijn eerste serieuze relatie. Ik ga niets veranderen aan mijzelf, behalve het feit dat ik liever niet meer in een relatie stap met een borderliner, omdat dit simpelweg voor mij niet vol te houden is!
En ja, haar stoornis is gediagnosticeerd door een professioneel hulpverlener.

Ik kom hier niet op deze site om te janken, omdat ik zelf geen problemen heb. Anders had ik allang een uitgebreid verhaal op de voorpagina gepost. Ik vraag niet om advies, ga het dan ook niet ongevraagd geven.

afbeelding van jamor

diagnose

Heb jij deze diagnose zelf gesteld? Of heeft zij zich laten onderzoeken...
Daar waar iemand borderline heeft, daar is ook iemand die aangetrokken wordt door de persoon met "borderline".
Dus welke stempel geef je jezelf?

afbeelding van rik21

Stempel?

Ik ga mijzelf geen stempel geven. Heb je soms het gevoel dat jij hier de enige bent met gezond verstand?
Borderline komt meestal opduiken na het 18e levensjaar.
Toen ik mijn ex ontmoette was zij 17. Sowieso al onmogelijk om op die leeftijd vast te stellen of iemand borderline heeft.
Ik wist van tevoren dus ook niet dat zij dit had.

afbeelding van jamor

"zogenaamde" gevers

De "zogenaamde" gever, is dat een gever of een nemer? Sorry Torn, maar vlg mij is een gever een gever en een nemer een nemer. Zo moeilijk zijn die woorden nu ook weer niet.
Ik kan je wel vertellen ik ben een gever, geen zogenaamde, nee een echte. En het zal je verbazen, maar de meeste relaties heb ik zelf beëindigd. Dus ga mij niet vertellen dat als ik een "zogenaamde' gever ben, die een ongezond herhalend probleem heb, want dat noem ik generaliseren en dat blijkt heeeel erg uit dit verhaaltje van je.

Als er gevers bestaan moeten er ook nemers zijn, anders kan een gever niets geven. De optelsom van geven + nemen zal dan ook een verhouding aangeven. Die GOED is voor de relatie!!! Pas wanneer de nemer meer gaat nemen van de gever dan deze kan bieden, dan ontstaat een relatieprobleem!. Waarom zegt de nemer dan dat hij zoveel heeft gegeven.... Dat heeft hij namelijk niet, de nemer heeft het van de gever GENOMEN.

Het ging goed totdat de nemer meer ging nemen dan de verhouding toelaat.

Normaal gesproken zal de nemer dan de relatie beëindigen, aangezien deze niet meer in de behoefte van hem of haar wordt voorzien. De nemer ontvangt te weinig... Alleen de gever kan niet meer geven, want dat gaat ten koste van de gever zelf.
Als ik als gever dus de relatie beëindig, heb ik zelf bepaald dat ik genoeg gegeven heb en er niet meer gegeven kan worden. Wanneer de nemer dit wel gaat eisen, tsjaa, dan houdt het op. Ik laat mij niet mishandelen.

Dus roep niet gelijk iets waar je waarschijnlijk zelf mee te maken hebt gehad en je behoorlijk dwars zit. Want dat je gefrustreerd overkomt is mij wel duidelijk.

afbeelding van rik21

Instabiel

Jamor, het is mij allang duidelijk dat je psychisch onstabiel bent.
Denk dat torn dit bedoelt.

afbeelding van jamor

waar blijkt dat uit

Geen onderzoek voor nodig. Kun je de onstabiliteit nog iets meer definiëren? Scheelt me weer een bezoek aan de psychiater. Wat een uitspraak trouwens voor iemand die niet oordeelt.

afbeelding van torn

Op je Hoog Sensitieve Piemeltje getrapt?

Oei, ik heb met mijn met lompe voeten op het Hoog Sensitieve Piemeltje gestaan van Jamor de zelfverklaarde 'redder van vele vastgelopen LDVD-zielen ' van dit forum. Wat waarschijnlijk alles te maken zal hebben met mijn schoenmaat.

Vriendelijk bedankt voor je reactie, maar je had jezelf de moeite kunnen besparen om die zelfingenomen leuterkoekjes van je aan mij te serveren. Dat je jezelf als de Gulle Gevert, inc. de gedragspatroontjes, ziet had een wakkere lezer hier al kunnen waarnemen: http://www.ldvd.nl/everything-i-like#comment-151964

Komt nog bij dat je in deze en andere reacties overduidelijk laat zien te voldoen aan kwalificaties die de zogenaamde 'gevers' beheersen........hooghartig, hautain, drammerig en wrokkig reageren als de hulpbehoevende niets kan met jouw op je 'zogenaamde HSP' gebaseerde eigen aannames en adviezen .

Wat je uitleg over gevers en nemers betreft had je jezelf ook de moeite kunnen besparen met dat verwarrende gewauwel. Ik gok erop dat iedereen die mijn reactie gelezen heeft het in de juiste context in relatie tot het verhaal en de reacties in dit blog kan plaatsen. Maar neem gerust alle ruimte die jij nodig hebt om de kleutertjes van het forum te onderwijzen in de leer van jamor............

jamor schreef:

ik ben een gever, geen zogenaamde, nee een echte. En het zal je verbazen, maar de meeste relaties heb ik zelf beëindigd.

Dat jij die relaties waarin jij de gever was zelf beeindigd hebt is helemaal niet zooooo interessant.
Interessanter (voor jezelf ) zou zijn om na te gaan hoe het komt dat je voor partners/relaties kiest waarin jij je steeds in die rol van gever kan wentelen......

Nou toedels maar weer.

afbeelding van jamor

gefrustreerd tot op het bot

Wat kom jij ook gefrustreerd over zeg. Is het zo moeilijk voor je om een tekst te accepteren.
Vlg. mij vind je het alleen maar interessant om met je nagels te krabben, zodat je enige reactie krijgt.
Voel je je misschien een beetje eenzaam? En ben je hier om reacties te vergaren, zodat je enigszins het gevoel
krijgt dat er toch nog mensen zijn die jou belangrijk vinden....

Helaas ken jij mijn verhaal niet, wanneer je dat had geweten had je nl die laatste zin niet hoeven plaatsen.

"Interessanter (voor jezelf ) zou zijn om na te gaan hoe het komt dat je voor partners/relaties kiest waarin jij je steeds in die rol van gever kan wentelen......"

Of misschien de verleden tijd had moeten gebruiken. Want wie zegt dat ik dat niet gedaan heb? Wie weet, heb ik daarom wel de mogelijkheid om de reacties te plaatsen zoals ik ze plaats. Het grappige is altijd, dat wanneer ik een reactie krijg zoals jij nu geeft, de frustratie van je meer zegt dan je acceptatieniveau. Als het je niets zou doen, zou je niet zo reageren. Schijnbaar raak ik een gevoelige snaar en dat geeft toch te denken over wat waarheid is en wat niet.

afbeelding van mrpither

Re:

Als helderziende HSP'er kun je in je conclusie er niet verder naast zitten dan nu.....

Torn gefrustreerd? Lachen

afbeelding van hortensia

Frustratie /blog Musmus

Jamor , nu ken ik torn toch al een aantal jaartjes en net zoals mrPither aangeeft , hij is zeker niet gefrustreerd . Ik denk eerder dat andere mensen gefrustreerd raken wanneer ze een reactie krijgen die pijnlijk zijn doel treffen , soms zelfs zo, dat diegene dan pas de ogen wordt geopend .....soort opbouwende kritiek , zeg maar Knipoog

afbeelding van T16

Ik wilde ook even zeggen dat

Ik wilde ook even zeggen dat ik enorm veel respect heb voor de manier waarop je er in staat. Denk dat dit de meest gezonde manier is, en het zal ongetwijfeld niet de makkelijkste zijn.

Ook jij zal terugvallen, haar missen en niet weten wat je moet doen.
Je vraagt om tips: ik denk eigenlijk dat jullie relatie best nog kans van slagen heeft, maar wel met veel moeite van beide kanten. Jullie kunnen samen groeien, die basis is gelegd.
Het punt is echter dat zij volledig over de schreef is gegaan en het slechtste, in my opinion, is denk ik door dat zo naast je neer te leggen. Ik denk dat zij zich echt zal moeten bewijzen en dat dat betekent dat jij het beste een hele tijd geen contact met haar kan hebben.

In die tijd kan zij aan zichzelf werken, komt ze er achter wat jullie hadden en ze nodig heeft en heb jij ook tijd te bedenken of dit eigenlijk wel is wat je wil..