@ iedereen

afbeelding van bacootje

vriendschap met je ex

ik ben eigenlijk best benieuwd naar jullie reakties

ik lees in vele blogs dat als de relatie ten einde is (helaas) dat ze wel vrienden willen blijven
ik vind het allemaal heel mooi gezegt maar ik denk werkelijk dat degene die dat zegt meestal degene is die het uitmaakt en dat dan zegt om de pijn te verzachten

ik denk werkelijk dat dat onmogelijk is om vrienden te zijn als de 1 meer wil als de ander

hoop reakties te krijgen van jullie

liefs cootje

afbeelding van vlindertje59

hey cootje, daar zal ik

hey cootje, daar zal ik morgen op reageren. Ik ga nu proberen te slapen.

Liefs
Vlinder

afbeelding van bacootje

@ vlinder

ik w8 (on)geduldig af Tong
ben benieuwd

liefs cootje

afbeelding van roos1

ja mijn ex heeft ook gezegt

ja mijn ex heeft ook gezegt dat we vrienden blijven.
ene ik ben toen bij hem geweest en dat was werkelijk een hel dus vraag me ook af of dat wel kan.
je kan zeker wel vrienden blijven met je ex maar als de ander meer wil dan niet hoor denk ik.

afbeelding van bacootje

@ roos

bedankt voor je reaktie

kan me best voorstellen dat het een hel was ja
idd als je alle 2 op een gelijk niveau zit kan het wel
maar als een relatie net over is lijkt het me echt onwaarschijnlijk gaat zeker enige tijd overheen

afbeelding van christ

chris@bacootje

ja dat is om de pijn te verzachten ze geven dan niks meer om de ander of minder tenminste
mijn ex had gelijk een ander toen we nog wat hadden net of er ooit was was tussen ons
nee vriendschap gaat niet werken tenzij je sterk genoeg bent en niks meer voor die persoon voelt
in mijn geval lukt dat niet
wens je alle goeds toe gr chris

afbeelding van moemi72

alles is mogelijk

Vrienden zijn met je ex, als je nog van deze houd is nogal gecompliseerd en vergt erg veel incasseringsvermogen van je. Op het moment dat 'n relatie verbroken wordt kun je ook niet direct omschakelen naar vriendschap. (uitzonderingen daar gelaten) Er zijn te veel emoties op dat moment. Die moeten eerst verwerkt worden. Ik heb eens gelezen dat het na het verbreken van een relatie verstandig is om afstand te nemen. 60 dagen geen contact. Dat is natuurlijk niet altijd helemaal mogelijk, bijv. als er kinderen bij betrokken zijn. Maar over het algemeen is dit 'n heel goed beginsel. In deze 60 dagen kun je je gedachten en gevoelens laten bezinken en overdenken en dan kun je voor je zelf de realiteit evalueren en bekijken of vriendschap haalbaar is. Het is niet altijd onmogelijk, maar het is wel een keuze die je heel bewust moet maken. En die alleen werkt als je eerlijk tegen bent, vooral tegen jezelf. Soms is/was je partner ook gewoon je beste vriend.

afbeelding van tomaatje

@Cootje

Vriendschap met je ex,

ik denk dat het wel kan werken. Hangt natuurlijk van de omstandigheden af HOE je natuurlijk uitelkaar bent gegaan.
Mits er geen andere partners in het spel zijn. Het verschilt per persoon denk ik of we vrienden met onze ex willen en kunnen zijn. En wat is het je nog waard en wat levert het uiteindelijk op.

Toen wij uitelkaar gingen wilde mijn ex ook vrienden met mij blijven. Zij was de gene die vreemd was gegaan en wilde mij en haar vriend. Achteraf gezien uit eigen ervaring ben ik blij dat ik geen vrienden ben met mijn ex. Heb zelf middels een nieuwe relatie en ben een van de weinge denk ik die zijn ex voor geen goud terug zou willlen.
Helaas heb ik mijn ex wel nodig i.v.m. mijn kinderen maar ik ben er wel achter hoe minder ik mijn ex zie en spreek hoe beter het voor mij is.

Vrienden zijn met je ex is alleen nog interresant als je nog gevoelens voor elkaar hebt. al met al vraagt het een hoop zelf dicipline en ik denk ook een hoop energie.

" Achteraf gezien waarom zou ik nog vrienden zijn met mijn ex en waarom zou ik daar nog energie in willen steken terwijl er nog genoeg andere mensen zijn die het wel waard zijn dan een ex.." en daarbij wil ik ook niet dat mijn ex nog een onderdeel wordt van mijn leven of daar invloed op gaat uitoefenen, ik heb al genoeg tijd en energie verspilt aan mijn ex.

De wereld draait door het leven gaat verder en daar heb ik mijn ex niet voor nodig nu niet nooit niet
en in de toekomst wil ik dat ook niet. Wat er ook gebeurt.

Overigens moet ik er wel bij vermelden dat ik gevoelsmatig helemaal klaar ben met mijn ex dus dat maakt het misschien ook wel wat gemakkelijker.Ook al heb ik kinderen van haar ik voel zelf geen enkele band meer. En ze is mijn vriendschap ook beslist niet waard.

Tomaat.

afbeelding van Moerbei

Tuurlijk kan het! Een van

Tuurlijk kan het! Een van mijn exen is nu een goede vrien. Ik moet wel zeggen dat dat door de jaren heen gegroeid is. Zolang de een nog hoop heeft op een verzoening en de ander niet is het erg moeilijk. Mijn visie is altijd geweest dat ik indien ik iemand speciaal genoeg vind voor een relatie ik die persoon ook buiten de relatie speciaal vindt. Hangt er wel vanaf hoe de relatie gestrand is. Vreemdgaan bijv. Vind ik van weinig respect tuigen.

afbeelding van blueskybird

Lastige vraag...

Mijn eerste reactie: Ik geloof er niet in...

Ik denk dat het gewoon te pijnlijk is. Zeker omdat je gekwetst bent geweest... Ik had er in ieder geval geen kracht voor om vrienden te zijn met mijn ex.

Maar mss, als jullie beide gegroeid zijn, elkaar afstand en ruimte hebt kunnen geven, mss zelfs aan een nieuwe relatie begonnen zijn...

Maar ik denk dat ik toch eerder zou passen Glimlach

Blue