Iets vreselijks wat ik gedaan heb

afbeelding van Gast

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier en zal m'n verhaal kort proberen te houden.
Ik heb 4 jaar lang een relatie gehad. In die 4 jaar is het twee keer uit geweest, omdat mijn vriend niet zonder zijn vrijheid kon. Uiteindelijk konden we toch niet zonder elkaar en hebben we het weer geprobeerd. Tot het weer mis ging en we alleen maar ruzies kregen, hij kon me geen bevestiging geven dat hij echt voor me wilde gaan.
Het is nu 4 maanden uit en we hebben elkaar nog om de week gezien omdat we probeerden het contact te verbreken maar op een of andere manier zaten we toch elke keer weer bij elkaar op de bank.
Op een dag besloot ik tegen hem te zeggen geen contact meer te zoeken. Als hij alleen al hallo hoe gaat het met je?, ging er iets om in mn hersenen dat ik alles moest laten vallen waar ik mee bezig was en naar hem toe moest.
We gingen ook nog steeds met elkaar naar bed en dat was weer heel spannend en romantisch.
Maar goed, ik had hem gezegd geen contact te zoeken met me. Ik werd niet ongesteld op een gegeven moment. Acht dagen later belde ik hem op om te vertellen dat ik dacht dat ik zwanger was. Wat ik ook echt dacht. Hij zei tegen me dat ik naar hem toe kon komen om dit samen met hem te doen, samen hierdoorheen. We wilden het allebei niet houden. De volgende dag deed ik een test en bleek ik niet zwanger te zijn. Ik genoot zo erg van al die aandacht en dat hij bij me wilde zijn! Toen deed ik het volgende.
Ik zei tegen hem dat ik zwanger was, hij schoot enorm in de stress, maar hield me in zn buurt we zouden dit samen aanpakken. Ik loog en loog en loog. Ik loog mezelf zo erg de problemen in dat ik zelf ziekenhuisbezoeken begon te faken. Dat ik naar een abortuskliniek moest, maar omdat ik hem er niet al te dichtbij kon hebben omdat het niet waar is werd hij wantrouwend. En terecht. Ondertussen bijna anderhalve week later en bij hem geweest te zijn, belde hij me op dat we moesten praten. Ik wist het dit was het. Nu was het stuk.
Ik ging daarheen en hij liet me een gesprek met een arts horen waarin verteld werd dat sommige dingen niet klopte aan mn verhaal. Hij was laaiend, schold me uit en wilde me natuurlijk nooit meer zien. Die stress waarin ik hem heb laten zitten is onvergefelijk bovendien wordt je ook nog zo gekwetst door de persoon waar je het allermeest om geeft. Ik zou hetzelfde doen.

Ik heb hem alles opgebiecht en hij heeft me duidelijk gemaakt me nooit meer te willen spreken wat heel terecht is. Ik begrijp niet hoe ik zo ver heb kunnen gaan om hem naar me toe te trekken, om mezelf interessant te maken.
De volgende dag ben ik naar de huisarts geweest en heb haar alles verteld. Zij adviseerde me alles eruit te huilen rust te nemen en na te denken, ze gaf me oxazepam mee voor de paniekaanvallen. Ik heb hem miljoenen keren gezegd hoe het me spijt en dat neemt hij nogal logisch niet van me aan.

Het is nu echt over, ik moet verder alleen. Door mijn schuld.
Hoe heb ik dit kunnen doen? het enige wat ik weet is dat ik dit deed omdat ik hem bij me wilde hebben en zoveel van hem hield, maar mag je eigenlijk wel zeggen dat je zoveel van iemand houd als je iemand dit aandoet?
Ik ben dus blijkbaar echt één van de vrouwen die misbruik maken van 'de macht die een vrouw heeft'. Met dit soort dingen dan.

Ik wilde dit heel graag aan jullie kwijt omdat ik niet meer weet wat ik moet doen, ik kan hem nooit meer spreken door mezelf.

groetjes,

Melanie

afbeelding van MisterXXX

Herkenbaar

Ik heb ooit ook een knettergestoorde vriendin gehad.
Die zei dat ze geopereerd moest worden...
Natuurlijk wilde ik daarbij zijn, maar dat wilde ze niet.
Een paar dagen na die 'operatie', kon ik haar thuis bezoeken.
Ze had verband op de plek waar het zogenaamd open gesneden was.
Het verband zag er rood uit.
Dus ik nam aan, dat het bloed was.
Wie zou daaraan twijfelen?

Ze heeft uiteindelijk opgebiecht dat het allemaal verzonnen was.
Ik stond werkelijk paf!
Wie doet zoiets?!
Toen heb ik voor het eerst het woord 'psychose' gehoord.
Een psyschische aandoening, die de realiteit vervormd.

Laatst hoorde ik via via, dat ze inmiddels al 3 huwelijken achter de rug heeft.
Ik denk dat haar psychische problematiek daar ongetwijfeld mee te maken heeft.

afbeelding van bjm

mister xx

he man, vervelend voor je zo'n ervaring ! maar denk je dat het hier echt helpt om het verdriet van melanie te kunnen verwerken ?
jij hebt een oordeel gegeven over je vriendin, die is knettergek volgens jou, je voegt er het woordje ook aan toe...daarmee geef je ook een oordeel over de persoon die het stuk heeft geschreven, is dat ook je bedoeling ? kan mij dat bijna niet voorstellen om dat er grote verschillen zijn tussen beide situaties, op basis van hetgeen ik gelezen heb over beide situaties is dat mijn oordeel uiteraard daarover.
tegelijkertijd lees ik dat je vermoed dat er sprake is van een psychose bij jouw vriendin, nu mensen vaak praten over wat hen dwars zit, hoe zij denken projecteren op anderen, heb ik hier een vermoeden dat jij de situatie van je vriendin nu projecteert op melanie, heb ik dat goed gezien ? en is dat ook terecht volgens jou ? kun jij die conclusie trekken op basis van wat je gelezen hebt ? ik kan het niet in ieder geval ! de reden waarom heb ik in het antwoord op het blog van melanie geschreven !
groetjes
bjm

afbeelding van Melanie..

psychisch

Beste Mister xx en BJM,

Ik ben inderdaad geschrokken van mezelf en heb er ook zeker aan getwijfeld dat ik gek ben geworden. Ik ben van mening dat hij me heeft aangetrokken en afgestoten aangetrokken en afgestoten. En dat dat een verslavende werking heeft. Dat praat niet goed wat ik heb gedaan, absoluut niet, maar ik denk dat ik wel weet waarom ik dit heb gedaan en dat het ergens vandaan kwam. Ik vind het verschrikkelijk dat ik mijn beste vriend zo gekwetst heb en dat ik hem nu voor altijd kwijt ben. Het was een schreeuw om aandacht. Een verkeerde schreeuw. Een fout een cruciale fout zoals mijn ex zei.

afbeelding van bjm

@melanie

zelfinzicht is goed, is ook knap dat je zover al bent, tegelijkertijd is het ook een reactie op een actie, op het negeren van jouw behoeftes ! en door het negeren van jouw behoeftes heb je gedaan wat je hebt gedaan. ik veroordeel dat niet. het is een reactie op een actie, op het weglopen, het weglopen voor verantwoordelijkheid, jouw schreeuw om aandacht tegenover zijn vlucht naar zijn eigen vrijheid, jouw behoefte om samen te zijn, zijn behoefte om zonder jou te zijn....hij snapt niet dat hij zelf een gigantische fout heeft gemaakt door jou niet serieus te nemen ! door weg te lopen voor jouw behoeftes , door daar zonder begrip mee om te gaan. de mededeling : ik ben zwanger ..is een hele zware als die onverwacht is, als je niet zeker bent van elkaar...en dan gestresst reageren...is gewoon niet passend !
en dan ook nog de boosheid nu, het afreageren op jou, terwijl die boosheid echt diep van binnen bij hem zelf ligt ! hij is boos op zichzelf ! lees mijn blog maar eens over boosheid, het ligt in hem ! en dat moet hij gewoon niet op jou afreageren...toen jij hem melde ik ben zwanger...weet ik zeker dat hij wel zei ...kom maar af dat is iets van ons samen, maar in werkelijkheid heeft hij de hele wereld waarschijnlijk vervloekt als waar is wat jij schreef...dat hij vrijheid wilde..dat het uit was tussen jullie...hij was de eerste keer begripvol, maar de 2 e keer kwam zijn ware aard boven...hij was gestresst...boos...waarom ? omdat hij zijn behoefte niet meer kon waarmaken, welke dan...vrij zijn, doen wat hij wilde, zijn wereld storte in...en weet je toen had hij er vrede mee, had hij het geaccepteerd misschien wel..en toen heb jij gezegd...ik doe abortus...maar...was hij het niet die eerst gezegd had...ik wil het niet ? was hij het niet die niet was opgestaan om het kindje te houden ? (de 1 e keer ? ) kijk dus als hij nu boos is dat er geen kindje komt, als hij nu boos is dat je hem voor het lapje hebt gehouden dan komt dat slechts omdat hij je niet gesteund heeft, niet gesteund heeft toen het erop aan kwam! en jij hebt dat getest...misschien verdient dat de schoonheidsprijs niet, maar...door de test weet jij nu wel wie hij echt is !
en dat heeft hij helemaal aan zichzelf te danken ! dat moet hij dus niet op jou afreageren ! ik hoop echt dat je wat aan mijn boodschap hebt, dat je er wat aan hebt om te verwerken, dat je dat ook echt doet, zodat je niet met een trauma en schuldgevoel blijft zitten, want dat heb je niet verdiend !
JE BENT NIET GEK ! HIJ VEROORDEELT JE, hij reageert zonder begrip EN DAT VERDIEN JE NIET ! jij bent niet schuldig, en als je dat al bent dan is hij dat minstens net zo erg ! hij die zonder zonden is werpe de eerste steen.....en er zullen geen stenen gegooid worden, geloof mij !
nogmaals heel veel sterkte !
bjm