Ik begrijp het niet HELP !!

afbeelding van bobby1972

In januari 2015 heb ik iemand leren kennen en bij het zien was het liefde op het eerste gezicht. We hebben eigenlijk vrij snel daarna een relatie gekregen en voor het eerst in mijn liefdesleven was het goed. ik was thuisgekomen. Zij heeft last van bindingsangst en is daar tijdens onze relatie voor naar therapie geweest en vocht daar tegen omdat ze ontiegelijk veel van me hield zei ze altijd en ook omdat ze op haar 42e niet meer weg wilde rennen. We waren maatjes. We konden alles met elkaar bespreken er was begrip en rust, we hadden dezelfde interesses, we verrasten elkaar, deden leuke dingen en hadden een goed seksleven al hoewel ik meer behoefte had aan seks dan zij maar daar in kwamen we elkaar ook te gemoet. Er lagen plannen om over 2 jaar samen te wonen en dan uiteindelijk wilde ik haar dan ten huwelijk vragen. Tot zover niets aan de hand.

Eind vorig jaar zat ik niet heel lekker in mijn vel en was druk op mijn werk. Ik kon niet goed slapen en ging dan naar beneden zodat ik haar niet wakker zou maken. In deze periode trok ik mezelf ook wat meer terug en "vluchtte" op mijn telefoon. FB, spelletjes en Whatsapp. Ik merkte dat ik wat dingetjes voor mijzelf op een rijtje moest krijgen en deze dingen nog niet met haar besprak. Op een gegeven moment gaf ze aan dat ze mij niet vertrouwde omdat ze dacht dat ik met andere vrouwen in contact was en met hen zat te appen of te chatten. Ze bedacht dit omdat ik veel op mijn telefoon was, veel online was op whatsapp en soms midden in de nacht nog online bleek te staan op Whatsapp. Ik heb haar toestemming gegeven om op mijn FB een kijkje te nemen om aan te tonen dat ik niets te verbergen had.

In mei van dit jaar was er een vrouw die zakelijk iets voor mij kon regelen en deze vrouw liet al vrij snel doorschemeren meer van mij te willen. Ik heb diverse keren ook letterlijk aan gegeven dat ik dat niet wilde. Ik had zo slim moeten zijn dit af te kappen maar zakelijk gezien was zij een sleutel tot een eventuele nieuwe opdrachtgever. De vrouw bleef maar seksuele toespelingen maken dat het mij de keel uit ging hangen, ik had dit echt gewoon direct af moeten kappen maar nogmaals wilde graag de klus. Het gesprek was vanuit de vrouw seksueel en vanuit mij helemaal niet. Wat ik op een gegeven moment probeer te doen is haar het gevoel te geven dat ik wat wil (WAT ECHT NIET ZO IS!!!) en daarna keihard NEE IK WIL NIET te zeggen dat het dan tot haar door zou dringen en dat ze dan zou stoppen (wat ook gebeurt). De chat was niet heel spectaculair was niet expliciet en ging over ene massage, de vrouw was daarin de spreker en ik wakkerde het bij haar aan. Maar doordat ik toestemming had gegeven om op mijn FB te kijken om te zien of er wat was heeft ze uiteindelijk dit gesprek gevonden, het feit dat het er nog stond betekent al dat het niets betekende, toen ze me er mee confronteerde wist ik niet eens waar ze het over had. En zonder er met mij over te praten neemt ze direct een time out.

Afgelopen zondag wilde ze afspreken om te praten dacht ik. Binnen 5 minuten boort ze alle hoop de grond in met de mededeling dat ze niet meer met mij verder kan omdat ze alleen nog met haar verstand van mij houdt en niet meer met haar hart. Ik ken haar inmiddels zo goed dat ik aan alle kanten aan haar merkte dat er gemixte gevoelens zijn die gemixte signalen afgaven. Een aantal dingen klopten niet helemaal.

* Ze toonde weinig tot geen emotie en zat op een toren.
* Wanneer er wel emoties waren dan zei ze dat ze zo verdrietig was om te zien
dat ik verdrietig was
* Wanneer ze sprak had ze het zonder dat ze dat door had de hele tijd over op
dit moment kan ik het niet, op dit moment gaat het niet, op dit moment wil ik
niet
* We liepen hand in hand, knuffelden elkaar en kusten elkaar op de mond
* Uit boosheid heb ik haar van mijn FB afgegooid waar ik later spijt van had en
haar verzocht me weer toe te laten en haar woorden zijn het is even beter zo
want ik kan het moeilijk handelen om posts van jou voor bij te zien komen.

Ik zit echt met een enorme kater want juist wat ik niet wilde is gebeurd ik ben de liefde van mijn leven kwijt en het bizarre is dat er nooit echt gesproken is over de dingen die zij in haar hoofd haalt. Iedereen die ik ken die dit hoort staat met verbazing te kijken juist omdat ik overal waar ik kwam zo vol trots en liefde over haar spra. Ze heeft aangegeven nu rust te willen om alles te laten bezinken en neemt later weer contact op aar zegt wel dat ze niet geoeg liefde voelt om door te gaan (terwijl 5 weken ervoor we in Parijs het nog hebben over de toekomst). Ik wil knokken voor haar en haar laten zien dat ik te vertrouwen ben. Ze mag daarvoor ook alles hebben, toegang tot alles ik heb nl niets te verbergen. De pijn is inmiddels wel onder controle en de meeste tranen geplengd maar boosheid en frustratie neemt nu de overhand. Ik weet niet wat ik moet doen omdat ik haar de ruimte wil geven om mij te gaan missen, Ik wil haar wens om geen contact te hebben respecteren en daar waar ik haar vroeger op allerlei manieren lief kon hebben kan ik nu alleen mijn liefde tonen door die afstand te bewaren. aar ondertussen heb ik het gevoel dat ze tussen mijn vingers wegglipt

Help me alsjeblieft ik weet het niet meer en dat frustreert me......

Bedankt alvast

afbeelding van torn

#Vrouwelijke intuïtie

Vrouwelijke intuïtie,valt zelden aan te tornen...

Begrijp je haar echt niet of wil haar je niet begrijpen?

Ik denk zelf namelijk wel wat (dikke) puntjes in je verhaal te lezen waardoor er bij haar een vertrouwensbreuk of wantrouwen kan zijn ontstaan. Zeker bij iemand die zelf de eerder de stap heeft durven maken 'strijd' met haar zelf en angsten aan te gaan en ineens geconfronteerd wordt met wat onhandig of schimmig gedrag van haar partner.

afbeelding van bobby1972

haar begrijp ik wel maar de manier waarop ze reageert niet

Hoi natuurlijk snap ik haar wel dat is niet vreemd kom niet uit een ei. Wat ik wel vreemd vind is dat onze eerlijke open communicatie over alles en de afspraken die we daar over gehad hebben nu niet op gaat.

Je mag mijn gedrag schimmig vinden maar ben altijd open en eerlijk geweest over wat ik heb gedaan ook het contact mbt deze betreffende vrouw. Ik ga niet zweren oid maar neem maar van mij aan dat er niets maar totaal niets van gevoel bij was. Ik had het gesprek moeten kappen en dat heb ik niet gedaan omdat deze mevrouw mij bij een grote opdrachtgever naar binnen kon loodsen. Had ik het maar wel gedaan.

Wat ik dus niet begrijp is dat we over wat er gebeurd is niet een gesprek kunnen voeren waarin ik eea uit kan leggen. Er staat duidelijk 4x in de chat dat ik niet geïnteresseerd ben in seks met de betreffende vrouw. Iedereen om mij heen geeft aan dit niet te snappen omdat ik altijd vol trots liefde en respect over haar sprak. Dat zij bezeerd is kan ik begrijpen maar ik geloof nog steeds in communicatie en dat communicatie opheldering geeft. Zij heeft nu een verhaal op basis van halve informatie gecreëerd waarvan de inhoud gewoon niet is zoals zij denkt dat het is en daar wordt een beslissing op gemaakt.

Maar goed ik ben de lul en de man van de schimmige activiteiten.... Denk je nou echt dat als ik wat kwaads had gewild dat ik de chat niet had verwijderd ? Denk je dan echt dat ik haar op mijn Facebook zou laten ? Toen ze erover begon wist ik niet eens waar ze het over had (was in mei) denk je dat dat niet zo zou zijn als ik daadwerkelijke gevoelens van dat ik iest fouts had gedaan bij mijn actie had gehad ??

Ik snap echt wel dat de chat voor haar kwetsend kan zijn maar de inhoud van de chat was niet expliciet was niet pornografisch was niet heftig. Maar zij heeft het als pijnlijk ervaren en dat vind ik echt het ergste van alles. Niet voor mijn situatie maar dat zij weer een teleurstelling heeft. De mensen dicht om ons heen geven aan dat de reactie van haar icm wat er daadwerkelijk gebeurd is te groot is en jiet in verhouding staan. Daarmee wil ik niet bagataliseren en geef alleen maar aan dat ik niet begrijp waarom er geen communicatie kan plaats vinden en vraag wat ik moet doen om die communicatie wel op gang te krijgen. Dan kun je me sarcastisch benaderen maar daar word ik niet warm of koud van. Ik vraag gewoon een antwoord en hulp thats all. Gelukkig mag men in het leven fouten maken en daarvan leren.

afbeelding van chelle

# 'creatief' zaken doen?

Deze:

bobby schreef:

"In mei van dit jaar was er een vrouw die zakelijk iets voor mij kon regelen en deze vrouw liet al vrij snel doorschemeren meer van mij te willen. Ik heb diverse keren ook letterlijk aan gegeven dat ik dat niet wilde. Ik had zo slim moeten zijn dit af te kappen maar zakelijk gezien was zij een sleutel tot een eventuele nieuwe opdrachtgever. De vrouw bleef maar seksuele toespelingen maken dat het mij de keel uit ging hangen, ik had dit echt gewoon direct af moeten kappen maar nogmaals wilde graag de klus. Het gesprek was vanuit de vrouw seksueel en vanuit mij helemaal niet. Wat ik op een gegeven moment probeer te doen is haar het gevoel te geven dat ik wat wil (WAT ECHT NIET ZO IS!!!) en daarna keihard NEE IK WIL NIET te zeggen dat het dan tot haar door zou dringen en dat ze dan zou stoppen (wat ook gebeurt). De chat was niet heel spectaculair was niet expliciet en ging over ene massage, de vrouw was daarin de spreker en ik wakkerde het bij haar aan...."

Even los van de gevolgen die het heeft gehad op het thuisfront: wat was het precies in jouw 'zakelijke inschattingsgeest' dat je echt geloofde dat het jouw kans om 'die klus' te krijgen zou vergroten door uiteindelijk dan toch maar, zogenaamd dan, mee te gaan in de seksuele advances van een potentiele 'klant', 'zakenpartner' of 'opdrachtgever' en deze vervolgens 'keihard' af te wijzen?

Seksuele interesse veinzen en dan een hardhandig 'nee' verkopen. Haha, sorry. Komt verre van professioneel over. Zou dat nou echt het zakelijke vertrouwen stimuleren, denk je?

Alleen al op die inschatting en overwegingen zie ik overal rode vlaggen wapperen.

bobby schreef:

"Ik snap echt wel dat de chat voor haar kwetsend kan zijn maar de inhoud van de chat was niet expliciet was niet pornografisch was niet heftig. Maar zij heeft het als pijnlijk ervaren en dat vind ik echt het ergste van alles. Niet voor mijn situatie maar dat zij weer een teleurstelling heeft."

Precies mooi samengevat. Vanwaar dan die grote verontwaardiging en defensie die je hebt?

Jammer dat we haar beleving van het verhaal hier niet horen. Ik vind het een zeer aparte voltrekking van het proberen binnen te halen van een 'zakendeal'. Over wat voor soort 'produkten of diensten' hebben we het hier eigenlijk...

En dan druk ik me nog mild uit Knipoog

afbeelding van bobby1972

jA IK BEN EEN DOMME LUL

Volgens mij ben ik niet heel duidelijk geweest.

Ik bleef met haar in contact om de opdracht binnen te halen en heb ongeveer een keer of 4 aangegeven dat ik niet gediend was van haar avances. Ik ben er NIET op ingegaan omdat ik daar absoluut geen enkele behoefte aan had. Op een gegeven moment was ik het zo zat dat ze door bleef gaan dat ik haar heb uitgedaagd om haar het idee te geven dat ik wat wilde en heb haar uiteindelijk keihard gezegd toen ze wilde dat langs zou komen dat IK NIET LANGS KWAM. Als je de chat zou lezen dan zou je eigenlijk lachen om de inhoud omdat deze vrouw zich in alle bochten wringt en ik haar eigenlijk laat zwemmen. Geloof me het was een domme actie en die zal ik ook nooit meer doen.

Het antwoord van de vrouw op mijn niet langskomen:"Dat antwoord verbaasd me dan weer niks" Zegt wel genoeg niet ??

Voordeel ze is er direct ook mee gekapt en heb er geen last meer van gehad.

afbeelding van Pallmallwoman

#bijzonder

Bijzonder om te zien hoe aanvallend jou reacties zijn!

afbeelding van bobby1972

ja he

Dat komt waarschijnlijk omdat ik zelf ook wel snap dat het niet een hele handige actie is en ik daardoor het liefste wat ik bezat kwijt ben geraakt. Ik vraag om hulp en alleen maar over me heen krijg dat ik een domme lul ben (mijn eigen woorden) maar dat wist ik al..... Vraag meer om opbouwend advies thats all

afbeelding van torn

@Bobby1972: Passief-agressief

Breath in....breath out. Wax in...wax out!!! Knipoog

Niet dat je er verder wat mee hoeft maar vindt je erg als ik je vrij passief-agressief vind overkomen?
Grove taal, capslock aan.....

bobby1972 schreef:

Wat ik dus niet begrijp is dat we over wat er gebeurd is niet een gesprek kunnen voeren waarin ik eea uit kan leggen. Er staat duidelijk 4x in de chat dat ik niet geïnteresseerd ben in seks met de betreffende vrouw. Iedereen om mij heen geeft aan dit niet te snappen omdat ik altijd vol trots liefde en respect over haar sprak. Dat zij bezeerd is kan ik begrijpen maar ik geloof nog steeds in communicatie en dat communicatie opheldering geeft. Zij heeft nu een verhaal op basis van halve informatie gecreëerd waarvan de inhoud gewoon niet is zoals zij denkt dat het is en daar wordt een beslissing op gemaakt.

Volgens mij, en dat is natuurlijk mijn kijk afgaande op jouw verhaal erop, ga je met al je goede bedoelingen om het vanuit jouw beleving uit te willen leggen voorbij aan haar gevoel.

Je hebt het voornamelijk over wat jouw werkelijke bedoeling was met die chat, dat het niets betekende, dat jij niet begrijpt dat zij het niet begrijp of dat je het haar niet kan uitleggen, etc,ect.

Allemaal vanuit jouw referentiekader met hier en daar een summier regeltje dat je het van haar kant wel begrijpt.....
Daarmee de kracht van oprecht erkenning kunnen en willen geven aan het gevoel van een ander onderschattend.

Het gaat hierin niet om wat jij of wie dan ook om je heen (familie of vrienden) wel of niet snapt. Of met hoeveel liefde jij bij anderen over haar praat. Jij, en alle mensen om je heen worden niet geconfronteerd met een partner die (in haar beleving), voor zakelijk belang of niet, over een grens is gegaan. Haar grens, haar norm en het vertrouwen wat zij in je had.

Misschien dat je daar mee kan beginnen haar daarin te erkennen en haar de ruimte geven die zij nu op dit moment nodig heeft.....

bobby1972 schreef:

Maar goed ik ben de lul en de man van de schimmige activiteiten....

Grappig toch. Ik benoem het ook als onhandig gedrag. Jij kiest ervoor om 'schimmig' eruit te halen en mijn reactie als sarcastisch te benoemen. Daar waar ik feitelijk maar 4 regeltjes heb geschreven en verder totaal geen oordeel over heb of jouw verhaal in twijfel heb getrokken......

Maar ik denk dat er hier dit forum vast genoeg andere mensen zullen zijn die zich wat beter kunnen verplaatsen in het onbegrip wat jij nu hebt.

-check. Tong

PS.

bobby1972 schreef:

Als je de chat zou lezen dan zou je eigenlijk lachen om de inhoud omdat deze vrouw zich in alle bochten wringt en ik haar eigenlijk laat zwemmen.

Wat zeg je hier nu eigenlijk mee? En even wat kritisch, wat zegt dit over jezelf? Hoe onwenselijk of vreemd het gedrag van een ander ook kan zijn.....

afbeelding van bobby1972

Je hebt gelijk

Hoi

Allereerst mijn excuses als ik passief agressief overkom..... Ik weet niet welke Capslock je bedoeld.

Ik hoop dat je kan begrijpen dat ik me besef dat ik haar heel veel pijn heb gedaan. Ik heb op dat moment een verkeerde inschattingsfout gemaakt die haar heel veel pijn en ellende heeft veroorzaakt en ik zou dat graag goed willen maken en dat is de reden dat ik het verhaal heb opgeschreven met al mijn fouten en mijn gedrag tot in detail benoemd en dat doe ik alleen maar om een volledig beeld te geven en mijzelf niet goed te praten.

Het enige wat ik graag zou willen is een gesprek we zouden immers gaan samenwonen en trouwen. We konden overal over spreken en daarom vind ik het pijnlijk dat er over dit geen gesprek plaats kan vinden. Mijn enige vraag is hoe kan dat gesprek wel plaats vinden

afbeelding van torn

@Bobby1972: respect!!

Ik heb altijd respect voor mensen die instaat zijn kritisch naar zichzelf te kijken en te erkennen....

bobby1972 schreef:

Ik hoop dat je kan begrijpen dat ik me besef dat ik haar heel veel pijn heb gedaan. Ik heb op dat moment een verkeerde inschattingsfout gemaakt die haar heel veel pijn en ellende heeft veroorzaakt en ik zou dat graag goed willen maken en dat is de reden dat ik het verhaal heb opgeschreven met al mijn fouten en mijn gedrag tot in detail benoemd en dat doe ik alleen maar om een volledig beeld te geven en mijzelf niet goed te praten.

Enige wat je kan doen is als het ter sprake komt dit wat jij nu schrijft aan haar te erkennen.
Zonder mitsen, maren of excuses, en haar verder de tijd geven die zij nodig heeft.
Het geeft geen garantie dat het uiteindelijk allemaal goed zal komen. Het is vrij sneu dat je onhandige keuzes hebt gemaakt maar dat overkomt iedereen wel eens in het leven.

Het gaat ook hierin niet over fouten maken. We blijven mensen. Het is aan haar of zij uiteindelijk instaat zal zijn jouw daarin het voordeel van de twijfel te geven.

Luister naar haar, laat haar boos zijn, erken oprecht haar teleurstelling. En vermijdt dat aan te dragen wat anderen ervan vinden en jouw welgezind is....

Ik heb verder geen behoefte aan een strijd om visie of aanpak, dus laat ik het hierbij.
Hoop dat je hier wat mee kan. En blijf vooral, maar dat is mijn mening, bij jezelf en hoe jij er in deze reactie tegen aankijkt.

Succes,
torn

Just my 5 cents...

PS.

bobby1972 schreef:

Ik weet niet welke Capslock je bedoeld.

Schrijven met hoofdletters. Komt over als schreeuwen........

afbeelding van waterman

Hoi Bobby

Ik heb je verhaal gelezen. Het is altijd verschrikkelijk, als een relatie ineens overgaat in elkaar niet vertrouwen. Terwijl jij eigenlijk vind dat dat onterecht is, dat zij jou niet vertrouwt. Maar, bottomline is dat ze jou niet vertrouwt, en jij niks fout hebt gedaan.

Daar is weinig aan te doen. Zij heeft blijkbaar andere dingen nodig dan jij kunt geven. Haar behoefte aan vertrouwen is blijkbaar gegrond in dingen die voor jou anders liggen. Jij vindt uiteindelijk niet dat je haar vertrouwen geschonden hebt, zij vind van wel. Je hebt er over gepraat, je hebt haar inzicht gegeven in jouw facebook, je hebt haar inzicht gegeven in hoe jouw leven in elkaar zit, en toch vertrouwt ze het niet. Op een gegeven moment houdt het dan op. Hoe graag je haar ook ziet, hoe lief zij jou ook is, als het vertrouwen er niet is, en jij niet vind dat je dingen fout gedaan hebt, dan houdt het een beetje op.

Nou speelt altijd mee dat relatiebreuken emotioneel worden. Zij denkt niet helder, jij denkt niet helder. Er is sprake van te veel spanning, er is sprake van paniek. En dan denken beide partijen niet goed na. Dan nemen emoties de overhand, en worden er dingen gezegd en beweerd die soms ietsje genuanceerder liggen. Maar omdat er teveel adrenaline in het spel is, kunnen dingen ook niet uitgepraat worden. In plaats van beter, wordt alles wat je zegt verkeerd geinterpreteerd. En snap je haar ook niet meer. En meer praten levert meer chaos. Wegwezen, dus, ieder even eigen wonden likken.

Laat haar gaan. Kijk of ze over een tijdje wil/kan praten. Of jij over een tijdje wil/kan praten. Het heeft nu geen zin meer, het werkt nu averechts. Ga over dingen nadenken, geef haar de tijd over dingen na te denken. En dan, als het ietsje rustiger is geworden, de storm ietsje is gaan liggen, ga dan met haar praten. Kijken of jij dingetjes uit kunt leggen, kijken of zij dingetjes uit kan leggen. Maar alles is nu gebaat bij rust, rust, rust...........

Heel veel sterkte!!!!!!!!
Waterman

afbeelding van bobby1972

Het is niet onterecht hoor op

Het is niet onterecht hoor op geen enkele wijze is het niet dat ik haar niet begrijp. ik begrijp haar heel goed. Ik ken haar door en door en weet hoe belangrijk vertrouwen voor haar is. Wat ik moeilijk vind aan deze situatie is dat er niet over gesproken kan worden en ik haar niet eea uit kan leggen over het hoe en waarom van de betreffende chat.

Iedereen in mijn omgeving kijkt me met appelige ogen aan en zegt jij ?? Vanmiddag nog een vriendin die ik al meer dan 20 jaar ken zegt:"Ze zou toch beter moeten weten je bent hartstikke puur en eerlijk" Maar dat neemt niet weg dat ik te dom ben geweest en een inschattingsfout heb gemaakt. Ik had dat nooit moeten doen.

Je hebt gelijk zij heeft pijn en er is onrust. Ze geeft veel gemixte signalen en weet dat ze veel van mij houd maar doordat ik haar gekwetst heb nu haar hart voor mij afsluit wat ik haar niet kwalijk neem. Ik vind het frustrerend dat er geen communicatie is en weet ook niet hoe ik dat kan krijgen. Vraag me af of ik het nog kan herstellen..... Al deze vragen gaan dagelijks door mijn hoofd en ik huil de ogen uit mijn lijf

afbeelding van waterman

Hoi Bobby

Probeer een beetje weg te blijven van schuldgevoel. Schuldgevoel is een ontstellend complexe emotie, en meestal niet erg bruikbaar. Jij brengt jezelf mee in een relatie, zij brengt zichzelf mee. Jij hebt hier dus geen schuld aan, maar het loopt eventjes (?) gewoon niet........

Je kunt het op het moment niet uitleggen. Zij is er niet ontvankelijk voor, en jij zit ook met mixed emotions. Probeer het dus even niet uit te leggen. Dat werkt averechts. Zij is er niet ontvankelijk voor, immers.

Geef de tijd de tijd........ Echt waar. Zij moet gaan denken. Jij moet gaan denken. En daar moet je tijd en ruimte voor krijgen. En die krijgen jullie niet als je op elkaars lip gaat zitten. Geef haar de tijd.

Ik snap dat je je ogen uit je kop huilt. Zoek vrienden, zoek vriendinnen, praat met ze, zoek afleiding. Maar zoek vooral afstand en rust, dat is denk ik altijd het belangrijkste!!!!!!!!!!!

Waterman