Ik haat haar en tegelijkertijd hou ik van haar

afbeelding van Jorgos

Hey lotgenoten, heb een aantal verhalen gelezen en dacht ik zet die van mij er ook op. Alles begint bij mij op 6 juni j.l. Kreeg een factuur van de mobiele provider die niet klopte en vroeg om een uitgebreide rekening en tot mijn stomme verbazing zag ik op de rekening van mijn vrouw een mobiele nummer die voor 90 % voorkwam op de factuur.
Ik dacht gelijk al dat het goed fout zat. De bevestiging kwam toen ik alle uitgebreide facturen tot 4 jaar terug opvroeg. Op dat moment ging heel wat door mijn hoofd. Als dit en als dat ... En ga zo maar door.
Ze stuurde sommige maanden wel 500 sms' jes.

Twee weken later confronteerde ik haar ermee en vroeg direct of ze ook sex had gehad. Op dat moment antwoordde ze nee schat het is puur een sms vriend. Ik geloofde haar natuurlijk niet en ging zelf op onderzoek uit en stuitte op software om verwijderde berichten terug te krijgen en het lukte. Eindelijk keiharde bewijs.

Op een mooie middag gingen we een terras pakken en bestelden wat te eten. Ik kreeg niks door mijn keel, zo emotioneel was ik en voordat alles op was liet ik haar al haar sms'jes op mijn mobiel zien en zei wat heeft dit te betekenen , je hebt dus wel sex met hem gehad.

Ze kon het niet meer ontkennen en begon alles te vertellen, hierop stonden we op en liepen naar een rustige plek waar ze alles opbiechtte.
Op dat moment voelde ik me heel leeg van binnen, radeloos, onmacht, hoe kon dit bij mij gebeuren. Dit alles speelt nog 3 dagen voor vertrek naar onze vakantiebestemming.
Jullie mogen het best wel weten ik was zeer geëmotioneerd en heb heel veel huilmomenten gehad. Nou ben ik altijd iemand geweest die een grote mond had, maar ja toch noch een klein hartje. Ik zocht allemaal antwoorden en die kreeg ik een voor een.
Het begon allemaal met complimenten naar haar toe tot de eerste kus en verder de tweede ontmoeting waarbij de sex aan te pas kwam.
Uiteindelijk is het een spannende spel tussen beiden geweest met geile sms'jes en om de 3 a 4 maanden sex in de auto. Alles draaide om de sex en de spanning.
Inmiddels hebben we bijna elke dag gesprekken gevoerd en langzamerhand ben ik haar gaan begrijpen. Ja ! Jullie horen het goed. Het is niet alleen het vreemdgaan vaak zit er meer achter , zoals de relatie onderling. Ik was altijd met mijn werk en carrière bezig en nooit is een keer een compliment of een spontane knuffel of andere aandacht.

Door dit alles ben ik voor ons allen achter een ding gekomen en is mijn motto " als je liefde geeft krijg je liefde terug "

Ik wist vanaf het begin dat er twee opties zijn , linksom de scheiding in en inmiddels 21 jaar relatie beëindigen " of " rechtsom haar vergeven en dan in relatietherapie gaan om alles een kans te geven inclusief onze twee kinderen" . En mijn keus is op de tweede optie gevallen.
En om eerlijk te zijn heeft mijn vrouw al die jaren voor ons heel goed gezorgd en die vent ... Dat was een iemand die te weinig sex thuis kreeg en mijn vrouw te weinig aandacht.

In september beginnen onze sessies bij de relatietherapeut en heb goede hoop op een positief resultaat. Ik kan een ding zeggen dat wij in ieder geval sterker uit deze affaire zullen komen dan ooit tevoren ook door mijn motto " als je liefde geeft krijg je liefde terug".........

afbeelding van kiki70

Jorgos

Het is zo iets moois dat je haar kunt vergeven, ik kon het niet

Maar ben je niet bang dat het weer kan gebeuren maar dan met een ander?
Ik zal ten alle tijden wantrouwig blijven. Maar gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde.

Ik wens jullie beide heel veel succes en sterkte aankomende tijd

Kiki

afbeelding van Jorgos

Vergeven

Beste Kiki, al die jaren bij elkaar ken je op gegeven moment haar karakter. Ze is altijd erg goed voor ons geweest en is nog steeds dat het positieve gevoel overheerst boven het negatieve. Na alles wat ze me verteld heeft en wat ik aan sms gezien heb met een klein kindje die verleid wordt eerst met een snoepje dan met twee enz. En die zak met snoep raakt maar niet op.

Degene waar ze mee een affaire had leek meer op een father figure dan op een minnaar. Het is een vent van 52 dood saai gekleed , die heel aardig leek te zijn tot om zijn slag te slaan.
Op moment walgt ze ervan voor wat ze met hem uitgespookt heeft.
Ik had door onze zakelijke problemen haar te weinig aandacht geschonken, het huishouden de kinderen haar werk en onze zakelijke problemen werden haar te veel en zocht zij een luisterend oor alleen die klootzak heeft van de situatie geprofiteerd.

We maken elke dag goede stappen en hoop met de relatietherapie nog sterker uit te komen dan ooit te voren. Er zitten nog een paar stevige wortels voor de liefde en het houden onderling. Die gaan we de komende tijd water geven om weer een stevige boom van te maken.

Ik wil je nog bedanken voor je reactie ! En een fijn weekend.

afbeelding van Pallmallwoman

@jorgos

Citaat:

ik had door onze zakelijke problemen haar te weinig aandacht geschonken, het huishouden de kinderen haar werk en onze zakelijke problemen werden haar te veel en zocht zij een luisterend oor alleen die klootzak heeft van de situatie geprofiteerd.

Als ik het goed begrijp, vergeef jij haar, omdat jij je schuldig voelt omdat je haar te weinig aandacht hebt gegeven? 

had het niet mooier geweest, zodra de sleur erin begon te groeien, dat ze dat eerst met jou besproken had, ipv een spannend spel met een ander te spelen?

Wat me opvalt in jou verhaal is, dat de man in kwestie, misbruik gemaakt zou hebben van de situatie, maar was jou vrouw daar zelf ook niet bij, is het wijs om de man overal de schuld van te geven, en jezelf doen geloven dat hij jou vrouw met een snoepje verleid heeft? 

want daar zijn nog altijd 2 partijen voor nodig, heeft jou vrouw er niet zelf voor gekozen, om in dat spannende verhaal van geile smsjes en sex in de auto,mee te gaan?

Kan je daar echt van zeggen, dat hij van haar geprofiteert heeft? of heeft ook zij daar een beetje de vruchten van geplukt?

Snap best dat het voor jou vrouw spannend was, iemand die haar aandacht gaf, en ook op haar sexuele gevoelens inspeelde, iets wat ze blijkbaar thuis niet kreeg, maar is dat in jou ogen een gegronde reden om stiekum een affaire te beginnen? 

Je schrijft eerder, dat jullie 21 jaar bij elkaar zijn, ik kan me dan heel goed voorstellen dat er een stukje sleur in een een huwlijk komt, en dat het allemaal wat gewoontjes word na zoveel jaar, voor mijn gevoel, zal je altijd moeten blijven werken aan een goede en spannende relatie tussen beide, als het houden van nog zo diep geworteld zit, vind jij dan zelf niet dat zij dat bij jou zelf aan had moeten geven dat ze "iets" miste in jullie relatie? ipv het bij een ander te zoeken?
Ik neem aan dat je na 21 jaar toch wel goed met elkaar kan praten, over dit soort gevoelens...

Het is mooi dat jij het haar vergeef, laat dat voorop staan, maar om de misstap van jou vrouw goed te praten, door jou zelf de schuld te geven, vind ik een beetje gek.

je rechtvaardigt eigenlijk haar gedrag, omdat jij er niet voor haar was.

in deze kan ik alleen maar zeggen, denk je ook aan jezelf?

pallmallwoman

afbeelding van kiki70

Pallmallwoman en jorgos

Ik moet hier Pallmallwoman gelijk in geven. Je geeft jezelf de schuld terwijl vreemdgaan niet door de beugel kan en ze had je er inderdaad op kunnen attenderen dat ze meer aandacht van je wilde.

Kiki

afbeelding van torn

Misschien heeft zij dat op

Misschien heeft zij dat op haar manier wel gedaan, maar werd zij daarin niet 'gehoord' of 'gezien'......?
En als de 'ontevredenheid' nooit eerder is uitgesproken of kenbaar gemaakt zou het ook wel weer iets over de 'verhoudingen' binnen het huwelijk/relatie kunnen zeggen......
Er vanuit gaan dat mensen die al 21 jaar bij elkaar zijn overal open met elkaar over kunnen communiceren en dat ook doen of gezamenlijk op een lijn over zitten is een illusie....

Ik zou zeggen kijk of vraag maar eens even goed om je heen......

Dat 2 mensen dan toch de bereidheid lijken te hebben om samen verder te gaan, daar in te willen investeren om onder begeleiding van een derde te leren luisteren naar elkaars behoeften en waar de knelpunten zitten is een mooi gegeven.

Of het dan alsnog gaat werken moet dan nog blijken. Het minste wat het oplevert is dat als het alsnog beter lijkt te zijn om uit elkaar te gaan of de verschillende behoeftes onoverbrugbaar zijn dat er dan wederzijds iets meer begrip voor de keuze kan zijn.

afbeelding van hortensia

@jorgos

Ik vind het heel knap dat jij er zo "makkelijk" overheen kunt stappen , ik hoop alleen niet dat je je zelf sterker voordoet dan dat jij je eigenlijk diep van binnen voelt....
Wat mij nu opvalt , dat het niet een "incidentje"was van 1 keer waarin om bepaalde redenen deze misstap kon gebeuren , maar willens en wetens een tijd lang een dubbelleven te gaan leiden.
Ik vind het zo makkelijk gezegd....te weinig aandacht ....hoezo dan ? waar was haar inzet om die aandacht op te eissen , om te willen zien dat jullie uit elkaar groeiden , haar behoeftes onbevredigd waren en ze opzoek ging naar iemand die haar aanvulling kon bieden.... er geen andere optie voor handen leek te zijn dan toegeven ..aan wat precies eigenlijk ?
Ik begrijp niet zo goed , dat jij je niet afvraagt hoe is het gvd mogelijk dat iemand die je denkt te kennen zo over je heen walst en je zo kan belazeren en dat niet 1 keer .
Je ziet de mooie kanten van haar en dat siert je , dat vind ik zo onwijs knap dat je dat doet en haar vergeeft . Omdat ze altijd voor jou en de kinderen heeft gezorgd , maar wat pallmallwomen ook zegt , jou aandeel ?? was jij niet keihard aan het werk voor je gezin zodat het niemand aan iets kan ontbreken ?
Ik vraag me eigenlijk af , of jij jezelf ook ergens door bezwaard voelt , want het lijkt alsof de score nu 1-1 is en mogelijk jou kwestie niet meer uit de doeken hoeft te doen ....

Wat torn ook aangeeft over mensen die al zolang bijelkaar zijn , lijkt het me ook wel dat je misschien bepaalde fantasieen kunt hebben . Alleen lijkt het me wel dat je toch een grens bewaken kunt en niet willens en wetens een affaire begint waarmee je weet dat je alles op het spel zet en bovendien het ene persoon die zo veel van je houdt zoveel pijn te doen. Ik vind het zorgelijk dat zij daar aan toe kon geven meerdere keren en niet met pijn in haar hart aan thuis kon denken ....

Nogmaals ik bewonder jou om je wil om te kunnen vergeven dat vind ik echt ook van heel veel liefde getuigen voor haar, maar naar mijn idee moet dat er altijd al geweest zijn ....er zijn twee mensen voor nodig om het vuurtje brandend te houden en ook dat vergt enige inzet van beide , als je al zolang bij elkaar bent .
Heel veel succes met de therapie en ik hoop oprecht dat het goed komt en jullie herboren verder kunnen .