Ik kan er nog steeds niet bij....

afbeelding van glgroen

Ik kan er nog steeds niet bij... ruim 1,5 jaar lang had ik een intense lat-relatie met mijn ex-vriendin. We zagen elkaar meestal 2-3 dagen per week. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat onze relatie niet altijd over rozen is gegaan en we samen wel een paar keer een crisis in de relatie hebben overwonnen. Voor het laatst eind juli van dit jaar. Ik zag de relatie toen niet meer zitten maar ben toen toch overstag gegaan toen ze me (huilend) belde en dingen zei als "met jou wil ik oud worden" en "we komen hier samen uit, desnoods met relatietherapie". Sinds die dag in juli ging het juist goed tussen ons. Tot zaterdagavond 21 oktober, bij mij thuis op de bank. We hadden een discussie en plotseling staat ze op, geeft mij mijn sleutel terug en vraagt haar eigen sleutel terug en gaat naar huis. Daarna heb ik haar nooit meer gezien en ik kan haar zelfs niet meer bereiken want ze heeft zelfs haar telefoonnummer veranderd. Ik voel me zo verschrikkelijk, 90% van de dag kan ik nauwelijks aan iets anders denken. Ik hou nog van haar, ik wil haar terug, maar ik heb het gevoel dat dat dit keer niet meer gaat lukken. Ik ben er kapot van... Ik moet er niet eens aan denken dat ze een ander heeft, laat staan dat ik dat wil weten. De gedachte dat ik haar nooit meer in mijn armen kan nemen, we nooit samen meer die fijne momenten zullen hebben, nooit meer in die ogen kunnen kijken, het vreet me echt op van binnen. Dit was de liefde van mijn leven en nu is alles in een keer weg.....

afbeelding van littleme

heel vaag dit.. gewoon zo

heel vaag dit.. gewoon zo opeens opstaan en weggaan en niets meer laten horen.. snap best dat jij het niet snapt want ik snap er ook niets van.. but have patience.. je weet het niet.. ze moet toch met je gaan praten ooit..

afbeelding van Lien143

@glgroen

Ik hoop voor je dat ze toch een keer contact met je zal opnemen. Zou het ook erg oneerlijk vinden als ze dat niet doet, want je hebt er wel recht op
om te weten waarom ze zo plotseling opstaat je sleutel terug geeft, de
hare terug wil en de deur uit loopt en dan zelfs haar nummer heeft veranderd.
Heel onbegrijpbaar.. en dan ook helemaal niet makkelijk voor jou, want je bent met vraagtekens en onzekerheid achtergelaten.
Hmm.. over deze situatie is moeilijk meer over te zeggen, sorry, ik kan niet meer zeggen dan dat ik je veel sterkte wens en hopelijk ziet ze in dat dit tegenover jou niet kan!

Lien

afbeelding van Dinges

Erg vreemd

Hai glgroen,

Eerlijk gezegd vind ik dit wel heel erg vreemd. Ik bedoel, je ex levert je sleutel in, vraagt de hare terug en vertrekt daarop met de
noorderzon om vervolgens niets meer van zich te laten horen en een ander nummer te nemen. Het lijkt erop alsof ze ergens heel erg kwaad over is, maar goed dat kun jij zelf het beste beoordelen. Desalniettemin vind ik het persoonlijk echt niet kunnen om op een dergelijke manier een relatie te beeindigen; ook al ben je nog zo kwaad. Als een relatie op de klippen loopt, dan behoor je daar mijns inziens op een fatsoenlijke manier een punt achter te zetten. In de eerste plaats ben/was je natuurlijk elkaars maatje en zoiets flik je ook niet bij je andere vrienden. Het is bijzonder unfair om van de ene op de andere dag (eenzijdig) te besluiten om alleen verder te gaan en de ander vervolgens met kweet niet hoeveel vragen te laten zitten.

Hoewel dit erg makkelijk klinkt, zou ik me echt niet zomaar laten
afschepen. Als jullie niet alles uitspreken, dan blijf je uiteindelijk met al die vragen zitten en geloof me....., dat wil je niet. Als je je gevoelens niet uitspreekt (en dat geldt voor haar net zo) tegenover elkaar, dan zal het erg moelijk worden om alles af te sluiten. Je kunt wel wachten tot zij contact met je opneemt, maar ik zou in dit geval even zelf het initiatief nemen; desnoods ga je er langs ofzo.

Niet dat alles per definitie weer koek en ei is na een goed gesprek, maar het is wel de enige manier om alles goed af te sluiten en ervoor te zorgen dat al die vragen niet meer door je hoofd blijven malen. Geloof me maar, want ik spreek uit ervaring. Ik heb zelf namelijk ook een lat-relatie gehad met een meisje uit het buitenland. Na bijna 5 jaar werd ik zonder tekst en uitleg over de telefoon gedumpt. Ik was daar (uitmaken zonder fatsoenlijk gesprek) toen zo boos over dat ik haar letterlijk uit mijn leven gebannen heb. Hoewel mijn liefde voor haar na dat laatste 'gesprek' vrijwel gelijk bekoeld was, spoken er na bijna 2 jaar soms nog steeds allerlei vragen door mijn hoofd.

Vandaar dat ik het belang van een goed gesprek in het kader van het afsluiten van jullie relatie nogmaals benadruk. Ieder mens gaat natuurlijk op een andere manier met zijn gevoelens om, maar ik kan alleen maar zeggen dat ik er zelf erg veel spijt van heb dat ik toententertijd niet alles fatsoenlijk heb uitgepraat. Ik hoop dat je de kracht kunt vinden om het verleden achter je te laten en je eigen koers uit te stippelen...