Ik mis haar elke dag en afstand nemen lukt me niet

afbeelding van Johan75

Mijn verhaal,

Ongeveer 10 jaar terug gescheiden van de moeder van mijn kinderen, was een vervelende periode met veel onzekerheid omtrent de toekomst.
Maar beiden overtuigd dat het zo beter was dus emotioneel niet heel zwaar geweest ( buiten de zorgen of ik nog wel een vader voor mijn kinderen kon zijn, en dat is gelukkig goed uit gepakt )

Daarna ongeveer 7 jaar alleen geweest ( op wat scharrels na maar nooit echt iets serieus geweest )

En toen !!!!
3 jaar terug de vrouw van mijn leven leren kennen !!!!
Al vrij snel is ze toen bij mij ingetrokken.
De gelukkigste tijd van mijn leven aangebroken !!!

Iets meer als 2 jaar terug mijn woning verkocht en samen onze drromwoning gekocht.
3 jaar lang elke dag gelukkig geweest, Eke dag verliefd.
En ook zij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken hoe gelukkig ze was !
Anderhalf jaar terug getrouwd ( ook met oog op dat mijn moeder er dan nog bij kon zijn omdat ze terminaal ziek was )

Meeste tijd samen doorgebracht (heb ik me altijd prima bij gevoeld en was ook op haar verzoek )en ander werk gezocht omdat ze ook graag wilde dat ik meer thuis zou zijn.

Zo'n 5 maanden terug samen besloten te stoppen met roken ( waarbij haar tekst nog was ,, ik kan dit nu alleen omdat ik zo gelukkig ben en omdat wij het zo goed hebben,, ) waarbij zij dit deed met behulp van champix via de huisarts en steun van een consulente.

Dit is waar de ellende begon !
Vrij snel na het stoppen met roken merkt ik dat ze en beetje depressief werd,
Gevraagd of ze daar niet mee naar de huisarts of de consulente moest,
Maar dat was volgens haar helemaal niet nodig.

In de volgende 8 weken werd ze al depressiever en wilde er ook niet over praten.

Vervolgens eind november kwam ze met de mededeling dat ze even ruimte en tijd voor zichzelf nodig had, dat ze ging kijken hoe ze dat ging doen.
Maar dat het niks met ons te maken had !!!!!!!!!

Nog geen week later vertelde ze op vrijdag middag dat ze en kamertje in een hotel kon krijgen vanaf de zondag en even duur rust nodig had.
( kwam toch wel koud op mijn dak )

De zaterdag samen de stad in geweest om een paar spullen te halen voor haar verblijf in het hotel ( een opschrijfboekje en nog wat dingetjes, omdat ze haar gedachten wilde ordenen )
Daarna samen ergens iets te drinken gehaald waarbij ze me huilend vertelde recent met een andere man te hebben gezoend en dat ze daar zoveel spijt van had.

Op dat moment was ze nog wel gewoon aan het werk,
Waarvan ik gezegd heb dat het wel raar is te vertrekken van alles wat je zo goed doet omdat je in de war bent en vervolgens wel vol gas doorgaan met je werk.
Echter een week later ook dar ziek gebeld en toch uiteindelijk bij de huisarts terecht gekomen war ze de diagnose depressie/ burn out kreeg.

Tijdens haar verblijf in het hotel hebben weer spanningen gekregen die er nog nooit eerder waren ( ik zat vol met vragen ,, ook door mijn onzekerheid omdat ze met iemand anders had gezoend,, en zij wilde heb vragen beantwoorden of kon dat niet ) afspraken omtrent contact ( bellen of even samen iets drinken of iets anders ) waren er niet te maken, en de afspraken duur gemaakt werden kwam ze niet na.

Jullie begrijpen misschien dat ik best wanhopig werd van alle onzekerheid en me ook wel zo gedragen heb ( spijt )

Begin januari kwam het hoge woord eruit
,, ik wil scheiden,,
Lag nog steeds niet aan mij en niet aan ons maar zoals ze zelf zei ,, ik heb zoveel issues uit mijn verleden dat ik altijd op mijn tenen loop voor anderen en niet doe wat ik zelf graag wil, ik hou heel veel van je maar ik kan nooit meer met iemand samen wonen,, ( en tussen de regels door eigenlijk het verwijt naar mij dat ze niet genoeg ruimte had voor zichzelf terwijl het juist altijd haar wens was alles samen te doen )

Ik in paniek !

Voorgesteld om dan misschien te gaan latten als dat voor haar een betere leefvorm is.
Dit werd niet uitgesloten maar ze kon eet nu geen antwoord op geven want nu wist ze niks.

Half februari is ze terug gekomen thuis uit dat hotel ( kon niet langer blijven dar omdat het pand verkocht was )
Maar in de tussentijd dat ze daar zat is ze al enorm gaan stappen ( paar foute vriendinnen ) en heeft ze een aantal nieuwe mensen ontmoet ( lees mannen ) en heeft ze zich zo gedragen dat ik haar bijna niet meer herkende.
Daardoor terug thuis nog met spanningen, en ik hard geprobeerd het gemakkelijker te maken voor haar, maar Eke stap in haar richting leek haar nog een stap de andere kant op te doen maken.

Ik had het vermoeden dat ze iets met iemand anders had en heb dat ook uitgesproken,
Zelf zei ze dat hij gewoon een vriend is.
Echter en week terug dagen gegeten en toch even samen uit geweest ( was niet slim, ik was de hele dag al niet zo goed te genieten omdat ze op de meest simpele vragen geen antwoord kon of wilde geven )
Uiteindelijk was die andere man dar ook in de kroeg en hadden weer de hele avond al wat woorden.
Waarna ze op een gegeven moment zei dat ze toch wel verliefd is op hem. En vervolgens is ze met hem vertrokken.

Wederom paniek.

( vanaf dat ze weer thuis was sliep ze overigens in en andere kamer )

Ik heb haar begin van deze week gezegd ( hoewel dat me veel pijn deed ) dat als dit is wat het is, dat ik hoop dat ze gelukkig wordt.

Afgelopen donderdag is ze weer behoorlijk ingestort en verteld ze me dat ze niks heeft met hem maar dat gezegd had uit boosheid op mij die zaterdag.
Dat ze eet gewoon op de logeerkamer heeft geslapen en hij echt niet meer als en vriend is.
Maar dat ze de spanningen thuis niet meer aan kan.
Dus haar tas gepakt en jullie raden het al.
Naar die man toe !!!!

Was verder wel een goed gesprek donderdag. En ze geeft me vaak nog het gevoel dat ze on me geeft ( contact is nu geminimaliseerd tot misschien 3 appjes Piet dag ,, eerlijk is eerlijk meestal van mij uit,, ) zegt in de app ook nog steeds dat ze van me houd.

Haar zus zegt al weken lang tegen me ,, stop ermee ! Ze behandeld je als stront dat moet je niet pikken !,,
( zij is ook degene die wil scheiden maar ik degene die Aaalles moet regelen, papieren uitzoeken, mediator geregeld, makelaar geregeld, in huis nog klussen voor het in de verkoop kan )
Haar zus zegt ook dat ze haar vorige relatie zo heeft verbroken, iedereen dacht dat ze gelukkig was en ineens liet ze alles achter en ging het nacht leven in.

Ik wil graag proberen los te laten.
Dat is voor iedereen beter denk ik ( zeker voor mezelf omdat ik nu al 3 maanden bijna niet slaap )
Maar is enorm lastig.
Weer hebben de woning nog samen dus ook nog diingen te regelen.
En de momenten dat we samen zijn zijn we wel op gemak in elkaars nabijheid
( afgelopen donderdag nog en knuffel en huilen bij me omdat ze zo in de put zit, en bij vertrek een kus op mijn mond )

Ik denk dat het nooit meer goed komt,
Maart mis haar Elke dag nog de hele dag en weet niet wat ik moet doen !

afbeelding van Johan75

Ik probeer wel meer afstand

Ik probeer wel meer afstand te houden,
Dit lukt me redelijk sinds een week ( kost nee enorm veel moeite )
En resultaat is dat ze nu een keer of 2 zelf en berichtje heeft gestuurd om me een fijne dag te wensen.
Gisteren is ze even langs geweest om wat te bespreken omtrent de verkoop van het huis, half uurtje met een bakje koffie erbij.
Was een prettig gesprek waarin we afgesproken hebben zaterdag hier samen dingen op te ruimen omdat er zondag voor het eerst kijkers komen ( veel Sneller als verwacht, officieel nog niet in de verkoop )
Zondag zak ze hier dan ook zijn.
Was en fijn gesprek waarin ze aangaf nu wel iets meer rust te voelen en ook wel aan mij te denken soms.
Echter zegt ze wel weer ,, ga je eigen ding doen, dat doe ik ook !!!,, wat bij mij de vraag oproept wat dat dan is bij haar ( stel de vraag niet maar toch bang dat ze op zoek is naar een nieuwe vlam of deze al heeft en er niet eerlijk over is )
Was wel heel bijzonder dat we weer zo op ons gemak waren bij elkaar ondanks alles.
Op mijn vraag of ze zaterdag ook even mee wil eten als ze toch hier komt ( ze komt pas in de middag ) kreeg ik echter het antwoord ,, dat moet ik nog even zien, het is min vrije weekend en misschien maak ik wel andere plannen,, ( ben ik toch meteen wel weer bang voor wat voor plannen, ben nog erg achterdochtig door alles en moet eigenlijk ook wel gaan beseffen dat ze een leven zonder mij opbouwt al doet het pijn dat ze dat zo snel doet )
Komend weekend dus de praktische zaken maar even dien ( hopelijk ook welb ets van gezellig )
En verder maar weer verder gaan met proberen afstand te nemen.

afbeelding van IComeFromHolland

Je maakt je onnodig gek en

Je maakt je onnodig gek en doet jezelf pijn. Tuurlijk die gedachtes van afgewezen worden en daardoor voel je je minder waard en door al die emoties maak je zelf gek. Beantwoord niet zelf de vragen want je hebt meer aan jezelf op dit moment. Doe inderdaad lekker jou ding wat jou gelukkig maakt. Tevens is dat ook je afleiding om niet aan zulke dingen denken. Wees een beetje hard voor je zelf. Afstand, het geen contact hebben zal je echt beter doen. Het is super zwaar, loodzwaar maar het went, geloof me.

Ik was zelf ook super wanhopig, beantwoorden vragen van haar zonder enige reden te hebben. daardoor kwam ik in een fantasie wereld en haalde der zelfs hoop uit. Tijd voor een psycholoog dus. Die heeft mij echt aangeraden om geen contact te hebben, echt 0, niks ookal berichten zij. Super kut omdat je het niet gewend bent en daarvan echt moet afkicken. Gaat een beetje langs je gevoel. Maar daardoor heb ik wel geleerd dat de relatiteit hard is, en het echte liefde was was ze terug gekomen. Dat is ze niet dus maar beter zo. Als ik me kut voelde schreef ik alles op in een dagboek die ik later kan verbranden als de tijd daar is. Op de dag van vandaag geef ik mezelf 5minuten de tijd om te schreeuwen, janken en even aan onze fijne tijd te denken. Maar na die 5 minuten gaat het leven door dus zoek ik afleiding. Door dingen te doen die me positieve energie geven.

Veel sterkte, komen betere tijden en niet teveel piekeren waarvan er geen reden voor is!

afbeelding van Johan75

Bedankt voor je reactie

Bedankt voor je reactie !
Denk idd dat helemaal geen contact nu het beste zou zijn.
Helaas nog samen financiële dingen te regelen en dingen omtrent de verkoop.
Dus hoe dan ook is dat contact er nog wel even regelmatig.
Denk er idd wel goed aan te doen om als dat af is ( hopelijk snel en anders hopelijk de meest nodige dingen snel zodat daarna het contact naar een heel laag niveau kan ) het contact helemaal te verbreken want ik maak mezelf idd gek.

Intake bij de praktijk ondersteuner over 2 weken want zie zelf idd ook dat ik er aardig in blijf hangen.

Zou al prettig zijn als ik iets beter slaap, dan denk je ook helderder.

afbeelding van dnme

burn-out/depressie

Misschien moet je eens gaan inlezen wat een burn-out/depressie inhoud.
Dan kom je er achter dat het echt niet aan jou ligt en dat je eigenlijk ook niks kan doen.
Alle adviezen die gegeven worden voor een partner zijn: richt je op jezelf!
Zet je zelf op de eerste plaats, want anders ga je er zelf aan onder door en dat moet je niet willen.
Je kan iemand met een burn-out/depressie maar beter rust gunnen, want wanneer je dit niet doet maak je het alleen maar erger (heb ik zelf pijnlijk ervaren).
Neem dus geen contact op!

Ondertussen moet je zeker niet gaan zitten wachten en ga zorgen dat je je eigen leven weer op orde krijgt.
Ik zit namelijk precies in dezelfde situatie als jou.

afbeelding van Johan75

Balen dat jij ook in deze

Balen dat jij ook in deze situatie zit !!!!!

Vind het zo raar dat alles zo geweldig was en van de ene op de andere dag zag alles er anders uit.
Mijn bijna ex vrouw is wel weer begonnen met werk nu.
Ze is er nog niet ( denk dat ze later een terugval gaat krijgen maar daar kan ik ook niks aan doen )
Maar is nu meer helder als een maand tot 2 maanden terug.
Nare is dat ze beslissingen heeft gemaakt uit die situatie die het voor mij erg moeilijk gemaakt hebben maar waarvan ik denk dat ze nu zelf ook het idee heeft dat er zoveel is gebeurt dat we niet meer terug kunnen ( waarschijnlijk heeft ze dan gelijk )
Maar vooral jammer dat het nu af en toe op zo'n rare ( asosiale ) manier moet.
Bij momenten zijn we echt oké in gesprek ( en hoewel ik zou willen ben ik me wel bewust dat het niet meer goed komt ) maar bij andere momenten doet ze weer dingen waarvan ik denk dat dat zo kwetsend is, en waarvan ik denk dat ze zelf niet eens in de gaten heeft dat het zo kwetsend is.

afbeelding van IComeFromHolland

@jogan

Kan me zo vinden in dit stukje. Ene moment praten alsof het nooit wat gebeurd is en voelen we ons aangetrokken en dat zegt ze dan ook. En paar uur later zijn de gevoelens weg en ben ik lucht..

Hun zullen vast en zeker ook nog bepaalde gevoelens hebben maar weten zich er geen raad mee. Anders weet ik het gedrag niet te verklaren en zijn we nog alleen goed wanneer ze het even moeilijk hebben. Iig in mijn situatie..

@johan als je teveel piekert over teveel dingen en daardoor slecht slaap heb ik misschien wel een website voor je? Je mag me altijd een pbtje sturen.