Ik mis hem zo

afbeelding van xxindyxx

2 januarie heeft mijn ex het uitgemaakt.
Sinds die dag voel ik me verschrikkelijk. Ik voel me zo verdrietig en de pijn lijkt niet minder te worden. Juist erger!
Ik heb geen moment meer dat ik me vrolijk voel. Ik leef mijn leven op een soort automatische piloot. Ik hou zo verschrikkelijk veel van die man. Ik weet dat hij ook veel van mij houd. Maar ik weet ook dat we elkaar echt onderuit haalde.
Hij heeft beloofd zijn leven te gaan proberen op te pakken. Alle dingen waaraan hij moet werken. We weten gewoon dat we niet samen kunnen zijn. Maar ik ga kappot. Hoe ik verder moet met mijn leven weet ik niet. Ik denk de hele dag aan hem.
Dit nu al 7 weken lang en het gaat alleen maar slechter met me.
Afspreken met vriendinnen. Wandelen met mijn hond. Mijn dagelijks werk. Ik doe alles gewoon door. Wat nu?

afbeelding van Pim56

Re Ik mis hem zo

Beste xxindyxx,

Vreselijk voor je, hoe je je voelt. Ik ken het, mijn relatie ging 7 januari uit, helaas kampte mijn ex met borderline.
Ik herken alles wat je zegt, dus ook:
'maar ik weet ook dat we elkaar echt onderuit haalde' en 'we weten gewoon dat we niet samen kunnen zijn'. Dit zijn de 'kale' feiten. Je gevoel, je hart zegt iets anders, begrijpelijk, want je houdt van hem.
Ga voor jezelf na: waar wordt ik op dit moment gelukkig van? Sta ik mijzelf toe gelukkig te zijn? Ondanks de situatie, waarvan je ook de feiten weet.
Geef hem de kans aan 'zijn dingen' te werken, hopende als hij zijn beloften waar heeft gemaakt, dat hij dit aan jou laat weten.
Blijf jij vooral doen wat je hebt neergeschreven en probeer de situatie te accepteren en hierin gelukkig te zijn. Ik weet het klinkt tegenstrijdig, maat het gaat nu even om jou.

Liefs, Pim

afbeelding van Klavertje4

Sleur

Onze situatie is anders maar het verdriet en gemis is er bij ons beide. Het verdriet is er maar een deel hou je zelf in stand. Zoals Pim ook zegt het is goed dat je door gaat met je leven maar je moet juist uit die dagelijkse sleur proberen te komen. Je kan de situatie en de ander niet veranderen maar wel hoe je zelf denkt. Zoek een nieuwe hobby of ga sporten, probeer je leef omgeving te veranderen. Richt het huis opnieuw in, geef het huis desnoods een ander kleurtje, koop nieuwe dingen om het jou plekje te maken. Kleine veranderingen in je leef patroon kunnen je al op weg helpen. Het is moeilijk maar dit heeft mij ook erg goed geholpen. Ik ben daarbij ook een soort dagboek gaan bij houden, al mijn gevoelens en gebeurtenissen van elke dag van me af schrijven. Ook dit lucht op aangezien er niet elke dag iemand is om tegen te praten.

Ik hoop dat ik je hiermee een beetje kan helpen. Heel veel sterkte!

Liefs, klaver.