ik voel me zo klote

afbeelding van Sillie78

Hoi Allemaal,

Ik ben nieuw hier. En ik wil graag mijn gevoel van me afschrijven, omdat ik van gekkigheid niet weet wat ik moet doen. Ik ben jaren samen geweest met iemand met narcistische trekken. De "goede vent" voor iedereen en iemand die altijd in de slachtofferrol heeft gezeten. Het heeft erg lang geduurd (maarliefst 17 jaar en een kind later) voordat ik eindelijk inzag wat voor iemand het was. Nadat ik van een zelfverzekerde en sterke vrouw veranderd was in een onzeker vogeltje, ben ik naar een hypnotherapeut gegaan. Daardoor begon ik in te zien dat ik ook mijn behoeftes mocht vertellen en daar ook recht op had. Maar helaas was daar geen ruimte voor. Hij begon zich steeds meer als een hufter te gedragen en daar kon hij uiteraard niets aan doen. Ik kon niet anders meer dan de relatie verbreken. En dat terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet wilde. Ik wilde gewoon dat hij inzag wat zijn gedrag met mij deed. Maar dat is met een narcist natuurlijk een uitzichtloze situatie. Nu zit ik hier alleen en hij gaat gewoon door met zijn leven alsof de afgelopen 17 jaar niets hebben voorgesteld. En dat doet zo ontzettend veel pijn. Ik voel me zo eenzaam. Ik ben ook helemaal mezelf kwijt en weet echt niet meer wat ik met mezelf aanmoet. Ik heb nergens meer zin in en heb al mijn energie nodig om toch nog een beetje een leuke moeder te zijn. Terwijl hij met al zijn vrienden gezellig biertjes gaat drinken en naar festivals gaat, zit ik hier mezelf hartstikke eenzaam te voelen. Ik zit nu dus even in de slachtofferrol. En dat voelt heel erg onrechtvaardig, omdat ik altijd voor hem moest zorgen om wat voor zielige reden dan ook. Hij is niet eens verdrietig over dat hij mij kwijt is na alles wat ik voor hem heb gedaan en opgegeven. Sorry mensen, zo ben ik echt niet. Ik ben juist een vechter en daarom weet ik ook met mezelf geen raad. Ik voel me zo verdrietig. Ik heb er even totaal geen vertrouwen meer in dat mijn leven ooit nog een beetje leuk gaat worden. verstandelijk gezien weet ik wel dat ik op ten duur mijn leven wel weer een beetje op orde krijg, maar zo voelt het nu totaal niet.

afbeelding van En_weer

Welkom Sillie78

Allereerst wil ik mijn bewondering uitspreken dat je de stap hebt kunnen nemen om voor jezelf te kiezen en zijn gedrag te begrenzen. Dat is altijd ingewikkeld bij narcisten, maar zeker nog eens extra als je zo'n lange relatie hebt gehad.

Ik weet niet of je ex er echt geen verdriet van heeft, maar als dat echt zo is, dan geeft dat alleen maar extra aan dat hij niet helemaal normaal is.

Ik zou je tijd nu vooral steken in je eigen herstel. Een leven met een narcist kan behoorlijk je eigen persoonlijkheid doen afbrokkelen.
Ken je het boek "Als hij maar gelukkig is"?

afbeelding van mrpither

Re:

Je hebt jezelf en je kind een nieuwe kans gegeven.
Een grote dappere beslissing.
Richt al je energie op je eigen toekomst en laat hem los.

afbeelding van Crank10

Waarom blijf je dan zo lang

Waarom blijf je dan zo lang bij iemand als
je weet dat hij Narcistisch is? Je wilt
toch iemand die jou ook wilt? Snap niet dat je
er zo mee zit terwijl hij niks om je lijkt te geven..

afbeelding van s.nikki25

Tja

Dat wist ze waarschijnlijk niet meteen, en wanneer je daar eenmaal achter bent, is het vaak te laat.
Het is juist super pijnlijk als iemand waar je zelf veel om gaf, er zelf helemaal niets om lijkt te geven.

afbeelding van s.nikki25

Tja

Dat wist ze waarschijnlijk niet meteen, en wanneer je daar eenmaal achter bent, is het vaak te laat.
Het is juist super pijnlijk als iemand waar je zelf veel om gaf, er zelf helemaal niets om lijkt te geven.

afbeelding van Sillie78

Bedankt voor jullie reacties.

Bedankt voor jullie reacties. Het klopt dat ik dat pas sinds een paar maanden echt weet.. Ik voel me ook stom natuurlijk. Achteraf denk ik ook dat ik veel eerder weg had moeten gaan. Er zat ook iets in mij wat maakte dat ik bleef. Me gemakkelijk een schuldgevoel aan laten praten. Met hem te doen hebben omdat hij het zo zwaar heeft, bevestiging zoeken dat ik niet niets ben, etc Ik hoop dat ik daarin iets heb geleerd. Maar ook al ben ik stom geweest. Dat maakt helaas het verdriet niet minder erg, want over het algemeen hou ik van mensen waar ik een groot gedeelte van mijn leven mee heb gedeeld. Zelfs al heeft die persoon mij heel veel pijn gedaan. Er waren natuurlijk niet alleen maar slechte momenten.