Ik weet het niet goed wat ik ermee moet doen

afbeelding van Misslovertje

Heej iedereen
Ik heb nu al 1 jaar een relatie met mijn vriend.
Toen we uitgingen naar een of ander jeugdhuis was zijn ex er ook. Toeval was het niet want ze stond ons haast op te wachten ze keek mij vuil en kwaad aan en ze lachte naar mijn vriend. Gedurende heel de avond konden ze de blikken van elkaar niet afhouden. Ik moest voor mijn vriend gaan staan om aandacht te krijgen. Hij is ook een roker en moet veel naar buiten. Als we dan naar buiten gingen kwam zij ook bij toeval. Als ze mijn vriend passeerde wreef ze over zijn poep en kneep er zo eens in. Later op de avond verergerde dat naar wrijven over de rug. Telkens zij dat deed lachte mijn vriend. Hij zei er helemaal niks op. Ze volgde ons ook de hele avond. Uit woede heb ik gezegd dak naar huis wou en als hem ni mee ging hij maar te voet moest gaan. Hij ging mee. In de auto confronteerde ik hem me wa ik zag. Zijn uitleg was "ik wou geen ruzie me niemand dus heb ik het maar late doen" na veel ruzie heb ik hem nog een kans gegeven. Alleen denk ik niet dat het toen echt gestopt is. Het gaat nu van kwaad naar erger liegen over waar hij is, liegen in het algemeen, 02:30 op een trein wachten terwijl hem er al 4 kon nemen, achter mijn rug ziekteverlof regelen als ik op teis ben. Een hele boterham hem zelf zegt dak hem ni moet beschuldigen en da het ni waar is. Ik weer niet wat te doen nu. Is het zo of zijn het enkel maar stomme toevallen. ik weet het niet. Moet ik hem nog een kans geven of niet?

Jullie zouden schatjes zijn als jullie me wat raad konden geven wanr ik ben ten einde raad met heel de situatie.

Groetjes
Dreams

afbeelding van Lovertje85

@Dreams

Ik zou hier een goed gesprek met hem over hebben.
Wat is een relatie nog als het vertrouwen er niet meer is.
En je moet vooral uitkijken dat je niet para overal wat achter gaat zoeken.
Want op dit moment denk je al snel ergens wat over.

Als je dit niet los kunt laten is dit gedoemt te mislukken, en kan je er beter gelijk mee stoppen...

Sowieso vind ik het weinig van respect naar jou getuigen dat hij zijn ex niet aangesproken heeft op haar gedrag.

afbeelding van Lovertje85

Foutje

*edit*

afbeelding van Max1974

Oude liefdes...

Oude liefde roest soms maar slecht. Natuurlijk hebben hij en zij nog wat dingetjes samen. Een goede vriendschap hoeft niet erg te zijn, daar hoef je niet jaloers op te worden of zo. Beter om daarboven te blijven staan. Maar... Dat zij nog zo close zijn met elkaar, zelfs met jou in de buurt, dat is nou niet charmant nee. Dat hoef ik hier thuis ook niet te flikken. Een welgemeende knuffel, een diepgaand gesprek met een ex, dat heeft geen betekenis. Maar jaloezie uitlokken hoeft zij niet te doen en dat mag je vriend eigenlijk niet accepteren. Maar het is lastig om daar adequaat op het moment suprême een pasklare oplossing voor te hebben. Dus ik begrijp zijn reactie ook ergens wel.

Nu is jouw vertrouwen weg. Begrijpelijk. Het is aan hem om dat vertrouwen weer op te bouwen. Hij mag heus wel duidelijker zijn. Maar geef hem ook de ruimte om zijn eigen dingen te doen, zijn eigen leven te leiden! Dat betekent natuurlijk niet dat hij dan ook zomaar achter jouw rug om met zijn ex mag omgaan (laat staan dat hij er nog wat mee heeft buiten jouw weten om).

Te veel jaloezie zal je relatie kapot gaan maken, dat beloof ik je. Maar je mag er rustig met hem over praten. Vraag hem op de man af wat hij wil en wat hij doet en uit ook gedoseerd je gevoelens. Als je hem echt kunt betrappen op liegen, dan heeft hij te weinig respect voor je. Helemaal wanneer je hem erop betrapt dat hij dingen doet bij/met zijn ex waar jullie toch werkelijk andere afspraken over hebben...