Ik weet niet wat doen - Graag advies !!

afbeelding van aior

Het is 1 maand en 7 dagen geleden dat mijn vriendin me na 2 jaar en 9 maanden heeft verlaten.

Ze heeft me bedrogen met iemand van haar werk. We hadden pas 6 maanden geleden een huisje gekocht en we waren aan het gaan voor kinderen.

Ze voelde zich ongelukkig in onze relatie. Alles ging te snel voor haar. Terwijl zij de persoon was die het huisje, tuintje, kinderen concept wilde. En ik enkel toestemde.

Ze hield/houdt niet meer van mij, maar ze ziet mij nog graag, als een hele goede vriend. Bovendien is ze verliefd op die andere persoon.

"Het gras is groener aan de overkant," zegt het welbekende spreekwoord.

Ze komt wekelijks wat spullen oppikken die ze dan opstapelt bij haar vader en/of moeder (=gescheiden ouders). In haar wagen liggen nog een hele hoop kleding. Ze blijft wel slapen met die nieuwe kerel, maar ik vermoed dat ze haar kledij daar niet achterlaat.

Afgelopen maandag kwam ze thuis langs om een aantal zakelijke dingen te regelen, maar geen van beiden hadden geen zin om iets uit te werken. Ik stelde dan maar voor om samen iets te gaan eten en te gaan drinken. Ze stemde toe.

We gingen iets drinken op haar voorstel in mijn stamcafé en nadien gingen we iets eten in een restaurantje waar alles 2j9m geleden begonnen was.

Ik zag dat er iets dwarslag met haar. Ik vroeg ernaar. Eerst wilde ze niet, maar ze gaf dan toch toe. Ze voelt zich in haar nieuwe relatie op de 2e plaats komen. Ze leeft in onzekerheid (net als haar nieuwe vriend). Toen ik dit aanhoorde, klopte mijn hart in mijn keel. Dit deed verschrikkelijk pijn. Na deze mededeling moest ik me eventjes afzonderen op het toilet. Ik wilde vooral mijn gevoelens tonen. Toen ik terugkwam stond het eten op tafel. Net als vroeger pikte ze eten uit mijn bord om te proeven. Ik voelde mij gelukkig, maar er ontbrak iets. Ze stelde vast dat ik wat afwezig was en ze vroeg erna. Net zoals haar, wilde ik dit eerst niet kwijt, maar ze drong ook aan. Ik vertelde haar dat ik nog van haar hou, dat ik haar mis, en dat ik wil dat ze terugkomt.
Toen kon ik echter mijn tranen niet meer beheersen. Ze keek me aan en nam mijn arm vast. Uiteindelijk besloten we om op te stappen.

Terug thuis aangekomen viel ze in slaap op mijn sofa.
Ik heb de ganse avond naar haar gekeken totdat ze omstreeks 20u wakker werd. Ze moest toen voortgaan. Haar nieuwe vriend zou bijna gedaan met werken hebben. Haar 26-jarige vriend is een onlangs gescheiden hulpkok met een dochtertje.
Ze was net vertrokken of ik stuurde al een sms "Ik heb genoten van uw aanwezigheid vandaag. Eigenlijk mag ik het niet zeggen, maar ik hou nog veel van jou. Je bent nog altijd welkom." Hier verwachtte ik en kreeg ik uiteraard geen reactie op.

's anderdaags belde ik haar vader op om iets te bespreken dat totaal niets met mijn ex te maken had. Maar mijn ex nam op. Haar vader was net gaan slapen. Ik had me nochtans voorgenomen om afstand te nemen. We spraken wat en ik vroeg naar haar reactie op mijn sms. Zij gaf toe dat ze zich heel goed geamuseerd had. Ik kreeg toen opnieuw hoop.

Gisteren had ik dan bij haar vader thuis afgesproken om 15u. Ik was een uur te vroeg en zat in de zon met gesloten ogen te genieten van mijn mp3-speler. Totdat er een auto voor mij stopte. Mijn ex-vriendin kwam eerder naar huis van het werk omdat ze nog diende bij te studeren. Terwijl ze wist dat ik met haar vader zaken moest regelen. We spraken wat met elkaar. En opnieuw kon ik mijn gevoelens niet onderdrukken. Hierop antwoordde ze :"Ik wil je geen valse hoop geven. Maar ik zit in de knoop met mezelf. Ik heb tijd nodig." Ik vertelde haar dat ik kon wachten, maar niet voor eeuwig. Want die lege, lange dagen doen mij ontzettend veel pijn. We genoten samen van de dag. Ze liet me haar nieuwe beha's bewonderen (die ze van een vriendin had gekregen). We lachten, speelden met elkaar. We zijn samen boodschappen gaan doen. Ze vroeg of ik bleef eten. Ik stemde toe. Na het avondmaal ging ze een douche nemen want ze moest 's avonds bij haar vriend zijn, na zijn werk. Toen ze uit de douche kwam vroeg ze me of dat kleedje dat ze droeg haar paste. Ik knikte, maar ik wist dat ze met dat kleedje en mijn goedkeuring bij die andere gast ging zitten. Ik kreeg opnieuw de krop in de keel en ging toen eventjes naar buiten.

Na een tijdje kwam ze naar buiten met mijn gsm. Ik had een berichtje ontvangen. Ze vroeg me wat er scheelde. Ik vertelde haar dat ik het moeilijk had. En opnieuw dat ik van haar hou, haar mis en terug wil. Zij zei : "Geduld." Ik vroeg haar om haar te knuffelen. Ze liet dit toe. Ze gaf me een kus op de wang en drukte me stevig tegen haar aan.

Nadien vroeg ze me of ze me kon wegbrengen. Ik ging naar mijn stamcafé. Ze vroeg of ze mee mocht. Ik kon dit niet weigeren. Na één drankje vertrok ze naar haar nieuwe vriend (rond 21u). Ik stuurde haar opnieuw een bericht "fijne dag - leuk gezelschap - the good old days - xxx".

Aangezien ze al lange tijd naar een welbepaalde discotheek wenste te gaan, maar niemand vond, stelde ik voor om mee te gaan. Ze stemde toe.

Vandaag zou ze dan een ganse dag met haar vriend doorbrengen. Ik heb de ganse dag gebaald en in de knoop gezeten. Deze middag stuurde ze een sms : "Zaterdag naar disco gaat niet door. Die van mij gaat mee en we gaan morgen. Sorry andere keer"
Ik had eerlijk gezegd niets anders verwacht. Ik antwoordde niet op haar sms.

Iets na het werk, belde ze me op om te vragen of ik al thuis was (terwijl ze goeg genoeg weet dat dat niet het geval is) en of ik beschikte over windows xp voor haar laptop. Ik bevestigde. Ze komt morgenavond langs om de cd op te halen. Ze wou toen nog iets vertellen, maar zei plotseling "ik moet doorgaan"

Ik kon het spijtig genoeg niet laten en belde haar later opnieuw op met de vraag om welk uur ze langskwam en één andere vraag : "Mis je me soms?".
Ze antwoordde "Ja".

Door de feiten van de afgelopen dagen heb ik opnieuw hoop gekregen dat ze terugkomt.

Anderzijds keert ze wel steeds terug naar die gast.

Ik weet niet wat ik moet verwachten. Ik kan haar niet loslaten. Ik hou te veel van haar. Ik denk dat ze twijfelt, maar weet het niet. Houdt ze nog van mij? Heeft ze nog gevoelens voor mij? Of is het gewoon vriendschap? Moet ik wachten of doorgaan? Al deze onzekerheden bezorgen mij verdriet en ik kan er echt niet mee omgaan.

Alle advies is steeds welkom!!

afbeelding van Dearest

Hoi Aior, Ik weet zelf ook

Hoi Aior,

Ik weet zelf ook niet wat ik ervan moet denken. Ik denk aan de ene kant dat ze niet weet wat ze wilt. Aan de andere kant denk ik: ze gebruikt je misschien wel. Zoals. die xp cd voor haar computer. Ze weet toch dat ze je pijn doet? Waarom gaat ze dan nog zo close met je om? Normaal gesproken laat je elkaar gwn met rust.

Mijn ex en ik hebben dezelfde vriendenkring. Dus met uitgaan zien we elkaar. Ik heb hem deze week met uitgaan volkomen genegeert. Die volgende dag nam hij gelijk contact met me op via msn. Dat heeft hij niet meer gedaan sinds het uit was. Misschien wou hij aand8 van me hebben. Misschien kan hij me niet loslaten, en die gedachte heb ik ook soms bij jou verhaal.

Veel mensen zeggen: geen contact is het beste. MIsschien is dat ook handig voor jou? Zodat jij ook alles op een rijtje kan zetten en zij ook.
Ik vind het allemaal maar een beetje vreemd dat ze nog zo close met je om gaat. Maar dat kan ook aan mij liggen. Probeer anders afstand te nemen, ze weet dat je haar mist en dat je haar terug wilt. Nu aan haar de kans om een keuze te maken. Jij hebt je plicht gedaan.

Liefs,
Dearest...

afbeelding van Roberto

Geduld

Jij kan alleen maar afwachten. Duurt het echter te lang dan moet je haar voor een keuze gaan stellen. Dit is moeilijk want het is alles of niets maar dit hou je niet eeuwig vol. Sterkte ermee.

Roberto

afbeelding van Bert85

Zo smerig...

Hey Aior,

Ik herken deze situatie wel een beetje. Toen het een week uit was met mijn ex omdat ze voor een andere gast had gekozen, stuurde ze plots uit het niets een sms. Kan me hem nog vrij goed herinneren, ook al is het 6 maand geleden: Hey, sorry voor al de last die ik je heb bezorgd. Misschien kunnen we terug opnieuw beginnen, ik weet het zelf niet. Nog eens sorry... Ik heb na die sms eens sms teruggestuurd en gevraagd of ik mocht bellen. Dat mocht en ik heb toen een uur lang aan de telefoon gehangen met haar. Vrij emotioneel gesprek, precies terug the good old days. Ze leek van alles spijt te hebben en ik kreeg dus terug hoop. We hadden afgesproken om binnen 5 dagen af te spreken, want dan was ze vrij van haar werk (ondertussen ging ze dus nog altijd met die gast).

Ik ben netjes op tijd op de afspraak verschenen, om 20.00u aan de kerktoren in mijn gemeente. Het werd 10 na 8, 15 na 8, 20 na 8... Toen besloot ik om te bellen. Ze nam tot 2 keer toe niet op. Dan maar naar een heel goede vriend van mij gebeld die haar ook kende en die heeft dan geprobeerd haar te bereiken met een gsm waarvan ze het nummer niet kende. Maar nog nam ze niet op. Nu ja, ben in de kou toen om kwart voor 9 doorgegaan. Die mooie madam heeft me toen dus 3 kwartier letterlijk in de kou laten staan. Ik heb geen sms gekregen, blijkbaar wel een mail, maar haar mail-adres had ik na die avond geblokkeerd. Om mezelf te beschermen... Heeft niet veel geholpen, heb mijn examens voor het grootste gedeelte naar de verdoemenis geholpen.

Ze heeft wel een zeer verontwaardigde mail gestuurd via haar msn-profiel omdat ik niet antwoorde(wist niet dat dat kon). Heb toen geantwoord dat ik even tijd voor mezelf wilde, zij kreeg toen blijkbaar eindelijk door dat ze niet van mij kon profiteren.

Een maand nadien had ik haar geunblocked, ze sprak me aan alsof er niets gebeurd was en vroeg hoe de examens waren gegaan. Toen ik zei dat die niet zo best waren gegaan reageerde ze heel verbaasd. Toen was voor mij de maat vol en heb haar goed mijn gedacht gezegd. Bleek dat ze die bewuste avond dat we afgesproken waren, moest werken en geen geld meer op haar gsm had. Dus voor haar was het niet de moeite om de gsm van iemand anders te nemen en maar het kleinste smsje te sturen op een sms die ik haar die avond gestuurd heb. Ook een telefoontje kon er blijkbaar niet af.

Om maar te laten zien Aior: er bestaan mensen die een rare kronkel in hun hersenen hebben en er dus niet veel mee inzitten mensen valse hoop te geven en ze achteraf tot diep in hun hart te kwetsen.

Ik zeg niet dat dit bij jou het geval is, maar zij geeft jou ook hoop en kwetst je ook. En dat weet ze eigenlijk maar al te goed. Pas op dat ze jou niet gebruikt als back-up voor dat kokje van haar. Het kan zijn dat ze serieus twijfelt, maar tegelijkertijd lijkt ze jou ook te gebruiken. Dat je haar hebt gezegd dat je tijd hebt, maar niet eeuwig is goed, maar als zij jou geen duidelijkheid geeft, vind ik dat vrij smerig van haar.

Wees jij eens degene waar achter moet gelopen worden, als zij jou nog terug wil zal ze dat heel hard laten merken met meer dan een sms en een babbeltje.

Hetgene wat ik met deze blog heb willen doen is je laten zien dat sommige mensen (hoe goed je ze ook denkt te kennen) zeer wreed kunnen zijn en blijkbaar een zeer duister kantje hebben dat maar af en toe het daglicht ziet.

Ik zeg niet dat jouw ex zoals mijn ex is, maar probeer je er tegen te wapenen en hou er rekening mee dat ze jou serieus aan het lijntje probeert te houden en dat ze contact met jou houdt omdat het haar goed uitkomt (ze gaat plots met die mooie vriend van haar naar de discotheek ipv met jou terwijl die afspraak met jou vast stond => jij bent dus overbodig voor haar).

Jij zou er geen boodschap aan mogen hebben dat ze twijfelt: het is verdorie niet fair dat ze eigenlijk 2 mannen aan het lijntje houdt. Enkel voor haar eigenbelang, wat mss begrijpelijk is in liefde, gaat om iets heel belangrijks. Wel, wees jij dan ook eens ego?ɬØstisch en denk ook eens aan jezelf...

Ach ja, ben me ook aan het opwinden omdat ik terugdenk aan die tijd van mij dus niet al te veel op letten. Ik weet ?ɬ©?ɬ©n ding, niet meer met mij, en ik hoop ook niet met jou. Hopelijk doe je hetgene waar uiteindelijk jij je het beste bij voelt...

Sterkte Aior...

afbeelding van Lifebegins

Laat je niet gek maken hoor.

Laat je niet gek maken hoor. Gewoon geen contact meer hebben is gewoon het beste. Ik had ook zo'n ex die niet wist wat ze wilde totdat ik de beslissing maar heb geforceerd. Je gaat er helemaal aan kapot als je je zo heen en weer laat slingeren tussen hoop en wanhoop (lees anders mijn blogs maar eens).
Dus kies voor jezelf en neem geen contact meer op. Als ze echt voor jou zou kiezen, zou je nu niet in deze shit zitten.

Succes en sterkte,
LB

afbeelding van aior

Gisteren is ze langsgekomen

Gisterenavond is ze dan langsgekomen om de cd te komen ophalen.

Ze kwam binnen en vroeg als we samen niets gingen eten. Om de hoek van de straat is een gezellig restaurantje. Ik ging akkoord.

Ik vroeg als ze zich niet moest haasten, want ze ging nog op stap gaan met haar nieuwe vriend.
Neen, zei ze. Ik blijf vanavond bij mijn vader op de zetel slapen.

Tijdens het eten begon het gesprek over onze relatie. Ze zei me dat ze woensdagavond zwaar heeft overwogen om terug te komen, maar uiteindelijk besloot ze toch niet meer terug te komen. Ze zou dan enkel komen voor de vriendschap en de zekerheid. Ze heeft schrik als ze terug komt, dat ze binnen een paar maanden opnieuw weg is en dat wilt ze me niet aandoen.

Ik stelde haar drie vragen waarop ze eerlijk moest antwoorden. 1) Mis je me ? 2) Hou je van me? 3) Zie je me graag ?
Op alledrie antwoordde ze direct "Ja". "Wat houdt u dan tegen om terug te komen?" Vroeg ik haar. Ze kon er niet op antwoorden of eerder ze wou er niet op antwoorden.

Ik heb op verschillende manieren (emotioneel geladen, maar altijd lief tegen haar)op haar trachten in te spreken om haar te overtuigen om terug te komen. Ze kan het niet en ze weet niet waarom. Ze heeft tijd voor haar alleen nodig.

Ik vroeg haar als ik nog moest wachten. Ze wist niet wat antwoorden. Ze zei twijfelend "Nee". Toen stelde ik voor dat ik zou wachten tot half juli. Ze stemde toe.

Tot dan gaat ze niets meer van me horen. Zij moet zelf contact zoeken. Ze weet dat het verdomd veel pijn doet, maar ik hou het nog eventjes vol.

Ik had misschien gisteren de afstand moeten behouden, maar ik heb altijd de neiging gehad om te zeggen wat ik denk en voel.

Nu heb ik er spijt van dat ik gisteren zo handelde tegen haar, maar ze moet begrijpen dat het voor mij ook niet eenvoudig is.

Ik wil verder gaan met mijn leven, maar ik slaag er niet in. Ik kan me zelf niet genoeg concenteren om bv. het gras af te rijden.

afbeelding van Bert85

Het was mss niet slecht een

Het was mss niet slecht een soort van deadline te stellen ja. Weet zij ook ineens waar ze aan toe is. Ik zou nu echter geen toenadering meer zoeken en laten zien dat je niet voortdurend aan een koordje hangt. Hoe hard het ook is, je zou terug met je leven verder moeten. Laat haar maar nu eens denken, ze moet het voor zichzelf uitvissen wat ze nu eigenlijk wil. Wel vreemd dat ze jouw eerste 3 vragen met ja beantwoordt en de laatste (wil je terugkomen) met nee beantwoordt. Toont maar al te goed dat ze niet weet wat ze wil. Blijf er daarom niet al te veel op wachten, probeer je leven een beetje in handen te nemen en zie hoe het evolueert. Afstand nemen is vaak een oplossing in deze situaties, kun je allebei eens nadenken over de toestand en kun je de dingen helderder zien. Veel sterkte Aior.....

afbeelding van aior

Ik heb al 2 dagen niets meer gehoord

Vrijdagavond hadden we een gesprek over het verder bestaan van onze relatie (lees hoger).

Mijn ex zit in de knoop met haar zelf. Ze antwoordde op al mijn vragen (mis je me? hou je van me? zie je me graag?) volmondig ja, behalve op de vraag of ze terug wou komen. Eerst zei ze neen, totdat ik voorstelde om te wachten tot half juli.

Ze zei dat ze het allemaal niet meer weet en dat ze tijd voor haarzelf nodig heeft.

Ik gun haar de afstand en tijd, maar niet voor eeuwig, want dit doet pijn.

Gisterenavond belde ze met ?ɬ©?ɬ©n van mijn beste vrienden (en ook van haar) om met haar op stap te gaan. Nochtans wist ze dat wij samen naar een barbecue moesten en nadien op stap gingen. Mijn kameraad wees het voorstel af. Ze vertelde hem dat ze problemen had aan haar hoofd.

Ikzelf heb al twee dagen niets van haar gehoord, maar ik verlang er naar om haar te bellen, te sms-en en met haar te spreken. Toch denk ik dat dit geen goeie oplossing is.

Maar is niets van me laten horen (= de afstand) wel een goede oplossing ?

Ik weet het zelf niet meer. Ik wil mijn eigen leven kunnen leiden, maar bij elk vrij moment denk ik aan haar. Nochtans heb ik genoeg om handen. Ik ben continu op stap, maar toch denk ik nog aan haar. Denkt zij wel aan mij ? Kan ik haar niets liefs sms-en om de aandacht op "ons" te vestigen ? ????

afbeelding van dantheman

ik heb in een soortgelijke situatie gezeten

Hoi ajor,

Ikzelf heb ook zoiets vergelijkends meegemaakt.
zelfs zo erg dat ik elke dag hoofdpijn had van de stress, op een dag hakte ik de knoop door en besloot mij nooit meer door iemand in de maling te laten nemen en zeker niet te wachten!
Dit is denk ik een van de beste omslagen in mijn leven geweest, ookal had ik pijn ik ben meteen wat anders gaan doen, in mijn geval motorrijles nemen Glimlach
ik kan je hetzelfde adviseren,

waarom zou je gaan zitten wachten en je druk blijven maken terwijl zei bij een ander in bed ligt?
ookal zou ze bij je terugkomen, deze scheur komt nooit meer goed, als een glas gebroken is kan je hem lijmen maar je blijft de barst altijd zien.
ookal is het hard, ik zou in een keer al haar spullen naar haar vader/moeder brengen of weet ik veel waar en al het contact verbreken.

ga weer lekker genieten van het vrijgezellen leven, het kan zo mooi zijn allemaal en het leven is zo kort, waarom zou je het verspillen met druk maken?!!

tot kort een oud chinees gezegde waar ik in die periode steeds aan dacht:

een diamant wordt niet gepolijst zonder splinters, de mens niet beter zonder hindernissen.

sterkte ermee!