Ik wil haar terug

afbeelding van Gast

Hey,

Ik ben deze week (maandag)mijn vriendin kwijt geraakt.
De relatie was nog niet zo lang bezig(1.5maand) maar toch doet dit ontzettend veel pijn omdat we zoveel mooie momenten hadden.
De reden hiervoor was voornamelijk omdat we telkens "strubbelingen" hadden als het ging over het ontmoeten van haar of mijn familie.
Voor haar kon dit niet snel genoeg gaan,terwijl ik er angst voor had en dit systematisch uitstelde!
Ik had nooit gedacht dat ze hier zo zwaar aan ging tillen om het nu al uit te maken,in mijn hoofd dacht ik "de stap naar haar familie zal er wel gouw komen" maar helaas ben ik nu te laat! Verdrietig

De dag dat ze zei dat het niet meer ging verliep via de telefoon en toen heb ik niet te best gereageerd...
Ik zag het leven zonder haar niet zitten,ik zei dat ze dit niet kon menen en ja ik huilde aan de telefoon.
De eerste 2 dagen heb ik mij niet kunnen bedwingen en haar gesmsd en e-mails gestuurd en ja ook al huilend zitten bellen. Heel af en toe antwoorde zij eens maar ze hield eigenlijk meer de boot af.

In een e-mail zei ze dat ze het niet meer ziet zitten maar dat ze wel van me hield en dat waarschijnlijk altijd zal doen.
Ze wilt mij later gelukkig zien met een ander(!?) want met haar gaat het niet lukken.
Ze wilt iemand dat naast haar staat en niet in haar schaduw.

Ik weet nu niet meer wat te doen,ik hou zielsveel van deze vrouw en wil haar dat duizend maal zeggen.
Ik wil al die stappen ondernemen zodat ik haar man kan zijn!
Maar overal op het internet vindt je de informatie van geen contact op te nemen en ze zelf contact te laten zoeken.
Wel ik vind dit verdomd lastig en twijfel eraan of dit wel zou werken!
En ja wij passen bij elkaar,ik was gewoon te onzeker en bleef ter plaatse trappelen terwijl zij vooruit wilt.
Ik begrijp wat ze wilt en zou het nu ook zo doen,alleen kan ik haar niet overtuigen want dan komt dat ongeloofwaardig over.
Ik heb er nu al een 3tal dagen geen contact meer mee en ik loop er de muren van op!
Ik wil haar men liefde bewijzen en heb het gevoel dat ik ervoor moet vechten maar blijkbaar mag dit niet?

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen hierin en mij het juiste advies geven...
mvg,

Spidey

afbeelding van Thom

Vrouwen zijn emotionele

Vrouwen zijn emotionele wezens, geen rationele. Je kan hen dan ook niet met rationele argumenten overtuigen om terug in een relatie te stappen. Ze moeten het voelen.
Stop met haar te contacteren of te huilen aan de telefoon. Telkens je dat doet duw je haar steeds verder weg. Geloof me, been there, done that. Geef haar tijd om te denken. Ze weet je wel te vinden. Als ze echt wilt neemt ze terug contact met je op. Maar of ze dat doet of niet heb je helemaal geen invloed op.

Succes. Ik voel met je mee
Thom

afbeelding van waterman

Mannen zijn ook geen

Mannen zijn ook geen rationele wezens, hoor. Laat je niets wijsmaken. Relaties en gevoelens hebben soms nu eenmaal niks met ratio te maken. Maar verder helemaal eens, met deze reactie! Ik denk dat je tot rust moet komen, bepalen wat je tegen haar wilt zeggen (niet emotioneel, maar rationeel Knipoog ), en proberen met haar in gesprek te komen. Ik denk dat jullie elkaar de kans moeten gaan geven goed en indringend met elkaar hierover te praten. Duidelijkheid verschaffen, niet om haar te overtuigen en te pleasen, maar om je eigen positie duidelijk te krijgen. Effe wachten, niet te snel, eerst zelf op de been zijn. Anders wordt het een emotionele puinhoop.....

afbeelding van spidey

Bedankt voor de

Bedankt voor de antwoorden,wat als zij ook denkt dat ik haar moet contacteren?dan zijn we eindeloos bezig natuurlijk. Maar ik ga me sterk houden en niets laten weten tot ze zelf hopelijk begint tegen mij! Haar ouders hebben een eigen zaak en nu krijg ik soms de ingeving om naar daar te gaan en mij voor te stellen en hen te vertellen hoe het is fout gelopen...dan ziet ze dat ik men verantwoordelijkheid neem en ervoor ga! Dat ik eindelijk haar ouders durf onder ogen te komen maar ik veronderstel dat dit geen goede ingeving is,beter eerst met haar terug op 1 lijn komen lijkt me!

afbeelding van spidey

Sterk houden is makkelijker

Sterk houden is makkelijker gezegd dan gedaan.
We zijn een paar uur verder en de drang om haar te contacteren neemt weer enorm toe,daarom dat ik het ook hier van me af probeer te typen (om toch ergens men verhaal kwijt te kunnen).
Ik heb berichtjes terug gelezen die ik haar had gestuurd net voor ze het had uitgemaakt...
Nu besef ik maar al te goed hoe belachelijk ik gedaan heb die dag,waarom ben ik op dat moment zo dom geweest!?
Elke minuut dat ik niets van haar hoor sterft er een stukje van mij,ik wil ingrijpen maar mag ik dat wel...

Is de no contact rule dan zo heilig? ik weet het niet!
Het lijkt me eerder iets om jezelf terug op te beuren terwijl ik net de relatie wil redden.
Vanaf wanneer mag je vragen om met haar nog eens te praten?
Ik weet alvast weer waarom ik vroeger zo schuw was voor de liefde,éénmaal dat het over is ben je een wrak dat nog moeilijk boven water geraakt.
Van de sportman die ik ooit was schiet nu nog maar weinig over,de motivatie is weg en als ik dan toch sport zit ik er nog altijd mee in men hoofd.
Dat ze mij maar snel contacteert,als ik daar tenminste nog op mag hopen! Verdrietig

afbeelding van Thom

Ik weet dat het ongelooflijk

Ik weet dat het ongelooflijk moeilijk is om geen contact te hebben. Ik weet niet of ze nog ooit contact met je opneemt maar ik weet wel 1 ding zeker: als je gaat pushen en je gaat aanstellen komt ze zeker niet terug. En laat dat idee van haar ouders op te zoeken maar heel anel varen.
Je moet 1 ding goed begrijpen: als ze je terugwilt weet ze je te vinden. Dan is echt de bottomline, hoe hard het ook is. Toon haar dat je haar respecteert door haar met rust te laten. Doe je dat niet dan loop je het risico haar definitief kwijt te raken. Geloof me jongen, ik heb het meer dan 1 keer meegemaakt. I learned it the hard way zeg maar Glimlach

afbeelding van spidey

allen hartelijk bedankt voor

allen hartelijk bedankt voor de raad! Glimlach

afbeelding van waterman

Hallo Spidey, de No Contact

Hallo Spidey,

de No Contact rule is niet heilig en schrijft niet voor wanneer je de ander weer kunt benaderen. Zo werkt dat niet, er is ook geen 'formele' no contact rule. Waar het volgens mij om gaat is dat jij weer vanuit je eigen, onafhankelijke positie met haar kunt omgaan. Je schrijft dat je huilend aan de telefoon hebt gezeten, en haar heel veel sms-jes hebt gestuurd. Je snapt wel dat dat niet hetzelfde is als: vanuit je eigen, onafhankelijke positie met haar omgaan. Meestal zeggen ze dat je pas klaar bent voor weer contact als je zeker weet dat je makkelijk zonder haar door kan gaan. Pas dan ben je weer in staat te praten over wat er goed en fout ging, pas dan kan je haar standpunten weer begrijpen, zonder dat je zelf zoooo ontzettend moet gaan smeken om haar bij je te houden. Pas als je ze kunt laten gaan ben je er klaar voor...

afbeelding van spidey

Zou een handgeschreven brief

Zou een handgeschreven brief een goed idee zijn?
Niet om haar te smeken van terug te komen maar gewoon om te zeggen dat ik haar nu begrijp waarom ze het niet meer zag zitten en dat Ik fouten heb gemaakt waarvoor ik me schaam.Dat ik door dit te beseffen mijn leven heb verandert en hierdoor een betere man ben geworden...?

afbeelding van waterman

Poeh beste mensen, het is

Poeh beste mensen, het is echt niet zoooooo moeilijk. Het is wel heel vervelend. Maar lees ook de hele discussie bij NoContact maar door. Je moet gewoon effe wachten!!!! Alle input nu komt pathetisch over, raakt je zelfbeeld van aangetast en ga je van over de kop!!! Duw je haar/hem mee weg.

Niet doen. Wachten. Haar beurt. Geef haar de ruimte. Als ze wat wilt, komt ze wel naar je toe.

Het maakt me niet uit welke regels er voor zijn, hoe die heten, wat die regels precies voorschrijven, en hoe die regels formeel toe te passen. Doe gewoon effe verstandig!

En ga geen boekjes lezen "Hoe krijg ik mijn ex terug in 20 seconden".

afbeelding van spidey

@waterman

Bedankt allereerst voor je reactie! Je hebt gelijk dat ik geen boekjes of video's moet gaan bekijken van hoe krijg ik haar terug...ik heb dat wel gedaan puur uit wanhoop en omdat ik het juist wil aanpakken.ik heb er vooral uit begrepen dat je tijd moet geven tot zij jou begint te contacteren.als dat gebeurd moet je opgewekt en zelfzeker/vastberaden zijn.ik weet waar ik tekort schoot,ik was niet de sterke arm die ze zocht... Nu zou ik veel meer men verantwoordelijkheid ervoor opnemen maar spijt komt altijd te laat! De algemene tip is dus vooral ze met rust te laten en als zij jou nog wilt,neemt ze contact op...ik heb alleen het gevoel dat deze raad aan iedereen gegeven wordt en dat er dan uiteindelijk geen 1 van de 2 nog contact oppakt.

afbeelding van chelle

Focus @ spidey

Citaat:

“ik heb er vooral uit begrepen dat je tijd moet geven tot zij jou begint te contacteren…”

Ik denk dat je hier een denkfout maakt. Geen contact is erop gericht om de regie over je eigen leven weer terug te krijgen. Zodat je niet steeds als een pop aan de touwtjes blijft dansen waardoor die ander alle controle over jou blijft houden. In plaats van je te blijven richten op de ‘ex’, probeer je juist (door al het contact uit te sluiten) de focus weer terug op jezelf te richten.

Ik krijg de indruk dat je, ondanks het toepassen van het ‘Geen Contact’ hebben, nog veel te veel bent gericht op haar mogelijke terugkomst. Jouw inzet lijkt gestuurd door jouw wens om door deze stilte & afstand juist te pogen dat zij weer bij je terugkeert. Je maakt haar het 'doel'--in plaats van jezelf.

Je kan weleens van een koude kermis thuiskomen...

afbeelding van spidey

Tuurlijk wil ik haar terug!

Tuurlijk wil ik haar terug! Daar is toch niets mis mee? Ik weet wat haar stoorde en dat wil ik net veranderen...wat moet je dan doen als je haar terug wilt ? Zeggen van ik ga voort met men leven en zie wel wat ik tegenkom? Dan zal ik haar alvast niet meer zien want wij komen elkaar normaal niet tegen! Volgende week is er een familiefeest voor haar en normaal was ik daarbij...dat was haar wens vroeger,moet ik haar niets sturen dat ik aan haar denk ofzo? Ik mis haar en blijkbaar als je haar mist,dan heb je je leven niet onder controle? Beter nooit met de liefde beginnen dan Verdrietig

afbeelding van chelle

Focus II @ spidey

Tuurlijk is er 'niets mis mee' om haar 'terug te willen'.

Behalve dan, als zij jou gewoon niet meer terug wil...

Denk je daar ook weleens aan? Of ben je eigenlijk alleen maar bezig met de manieren en pogingen om haar weer terug te zien keren? Accepteer je het feit dat zij hier ook een keuze in heeft, of ben je het meeste gefocused op wat JIJ wil?

Wat je verlangt is menselijk, begrijpelijk, logisch, etc--maar ik blijf erbij dat je er verkeerd in staat...

Citaat:

"Ik mis haar en blijkbaar als je haar mist,dan heb je je leven niet onder controle? Beter nooit met de liefde beginnen dan."

Missen is een universeel gevoel. Maar dat jij haar mist, zal voor haar geen valide reden (moeten) zijn om bij jou terug te willen keren. Tenzij ze het uit medelijden wil doen... Knipoog

afbeelding van Jeannette

Right!

Mooi gesproken Chelle!
It takes two to tango hé
Twee harten moeten het voelen en vervolgens samen willen delen...en je kunt niemand dwingen om je lief te hebben.
Liefs Jeannette

afbeelding van spidey

9dagen ver

9dagen ver en heb haar niet meer gehoord.ik weet dat no contact wordt aangeraden maar ik besef ook dat als je te lang wacht dat er een ander mee kan gaan lopen...en dat zou werkelijk verschrikkelijk zijn!!! ik weet waar ik fout zat,ik weet dat ik het nu wel zou aandurven voor haar sterke man te zijn en ik weet ook dat een leven zonder haar mogelijk is! maar toch wil ik haar bereiken door gewoon te vragen hoe het met haar gaat en als ze reageert -> vragen of we eens kunnen praten.dat ze zelf kan zien dat ik niet te emotioneel reageer en dat ik verandert ben! Hoe kan zij dat anders ooit zien? We komen elkaar normaal nooit tegen en hebben een andere vriendenkring! No contact is goed om jezelf te helen maar om haar terug te krijgen moet je toch iets doen lijkt me :/ ik weet zeker dat ze mij mist,maar zij gaat zich ook sterk houden omdat ze denkt dat het niet gaat lukken.nogmaals sorry voor mijn gezeur! Ik apprecieer jullie antwoorden,ik zie haar doodgraag en dan wil je ervoor strijden..

afbeelding van Jeannette

Spidey

Give her time and give her space.....

afbeelding van Hetlevenismooi

@spidey

Hai lieve spidey,

Jij zit pas in het liefdesverdriet en omdat de stofjes in je hoofd nu in een liefdesverdriet staat verkeren is het normaal hoe jij denkt op dit moment. Ik ben er zelf voor om er in het begin alles aan te hebben gedaan wat in je vermogen ligt. En daarna de No Contact Rule... Ook ik heb net als jij mijn neus een paar keer gestoten en toen was het voor mij genoeg geweest. Nu wil jij het weer doen...(als je het doet hoop ik dat het goed voor je uitvalt) Ik heb het in het begin vol met emoties ook dat gedaan, maar stel dat het averechts uit valt, kun jij dan nog normaal met haar praten? Dan schieten alle emoties alle kanten op behalve de goede.

The No Contact Rule is er ook voor dat de ander JOUW gaat missen en dan contact zoekt. Zo te lezen heb jij dat al een paar keer gedaan en is dan toch de zet aan haar nu. Jij kunt niet denken voor haar of zij jou mist, dat is jouw gevoel. Het gaat om de liefde en als jij iets niet wilt moet dat ook kunnen. Geven en nemen en na een tijdje zou je wel naar haar familie gaan als jij er aan toe bent. Je ging nog maar zo pas met haar. Dat daar een relatie om kapot gaat, het gaat toch om de persoon?

Doe wat je voor je gevoel nog moet doen, wij de Ldvders wilden je behoeden voor een pijnlijke afwijzing... heel veel kracht en liefs van Hetlevenismooi.Glimlach

afbeelding van spidey

Dank je! Heb er terug

Dank je! Heb er terug smscontact mee opgenomen..eerst zei ze koelbloedig dat alles goed was.maar dan verliepen de gesprekken snel heen en weer (vaak met smiley's).ik haar men fouten toegegeven maar niet gesmeekt ofzo! Het rare is wel dat ze nu zei dat ze voor lange tijd naar het buitenland kan vanwege een wedstrijd,iets waar ze al lang mee bezig zou zijn.(raar want ik wist hier niets van! En nu zou dat allemaal op een paar dagen zo ver staan al) maar ik heb gewoon kalm gereageerd en haar gesteund.(volgens mij is het een truk om mij te testen ofzo,zo voelt het toch aan) maar oké ik doe stapje per stapje nu en zie wel hoe het loopt,ben al heel blij dat we terug contact hebben! Veel beter dan in de put te zitten Glimlach

afbeelding van Hetlevenismooi

@spidey

Heeeeel goed dat het goed verlopen is Glimlach en dat je niet meer in de put zit. Vaak is de No Contact Rule ook van toepassing als je merkt dat je te vaak je neus gestoten hebt, het steeds geprobeerd hebt en dan nul op het rekest gekregen hebt.Dronken

Zou best kunnen dat ze jou aan het testen is maar kan ook een andere reden zijn en knap dat je zo kalm bleef. Hoop op een goede afloop voor jou...maar denk er ook aan het is niet voor niks uit of was dit meer een soort van strijd tussen jullie door onenigheid?? Veel liefsss.Glimlach

afbeelding van spidey

Het was vooral uit omdat ik

Het was vooral uit omdat ik te weinig zelfvertrouwen had ivm haar familie te ontmoeten enzo.
En dat begon haar te storen wat ik nu wel begrijp.
Nuja het is nog maar een kleine stap vooruit maar we hebben toch terug contact en dat is al veel waard...
Niets overhaasten is nu de boodschap lijkt me,we zien wel waar het schip strandt. Glimlach
Als het contact gunstig blijft verlopen misschien een kleine afspraak regelen en vandaar verder zien...(daarom nog niet meteen erop vliegen)

Ik ga men account wel wegdoen want stel dat ze dit tegenkomt via google! Lachen
Bedankt voor de steun alvast en ik blijf jullie verhalen hier zeker volgen,desnoods onder een andere nick Knipoog

afbeelding van Hetlevenismooi

@spidey

Heel Veel Geluk voor jou!!! Ik duim voor je dat het goed afloopt.Glimlach Maar je bent toch incognito hier?Knipoog