Ik wil hem niet kwijt!

afbeelding van Nientjuh1

Hey allemaal,
Misschien niet helemaal eerlijk, want het is nog aan, maar ik wil toch m’n verhaal kwijt en eerlijk advies.

Vorige jaar april had ik m’n eerste date met J. het was super leuk en gezellig, dus een 2e date kwam al snel. Na 2 weken vroeg hij al of ik zn meisje wilde zijn en zei hij voor het eerst dat hij van me houd. Ik kon het toen nog niet zeggen, maar hij was lief en geduldig. Na een tijdje heb ik het ook gezegd.
Hij is zeeman, dus elke 6 weken is hij 6 weken weg (6 op 6 af), wat natuurlijk verschrikkelijk is in een nieuwe relatie. Je kent elkaar net en dan gaat hij al langer weg dan je elkaar kent.
Maar goed, dat was dus een test. Die test hadden we met vlag en wimpel gehaald. Het ging zelfs zo goed dat we in het verlof erna meteen 3 weken op de bonnefooi naar Frankrijk gingen. Alleen een tentje mee en gaan. De ultieme test werd het door vele genoemd.
Ook met vlag en wimpel geslaagd. Het was fantastisch. Iedereen was jaloers op onze relatie. Mensen dachten dat we al jaren iets hadden, terwijl het pas net 2 manden was. Ons geluk kon niet op. Zo gelukkig.
Toen ging hij weer voor 6 weken weg. Naast dat ik hem ontzettend miste en hij aan de andere kant van de wereld was was er nog passie volop. Dus plande we de volgende vakantie. Dublin! Met oud en nieuw. Dat duurde nog 5 maanden pp dat moment. Terwijl we pas 3 maanden hadden. Met alle zekerheid boekte ik die vakantie. We hadden er zin in en hadden het nergens anders meer over.
Toen hij weer thuiskwam ging het leven gewoon weer door. We deden alles samen. Hij bracht me naar werk en haalde me weer op. Dan gingen we naar Rotterdam (hij woont daar, ik in den haag). We praatten zelfs al over samenwonen, niet meteen natuurlijk, maar gewoon dromen. Toen ging hij weer weg voor 6 weken. De eerste 2 weken gingen zoals normaal. Maar daarna kregen we een ruzie.
Die ruzie moest over de whatsapp, wat natuurlijk super kut is, maar het was niet anders. Maar daardoor is iets kleins geëscaleerd in iets groots. De volgende 4 weken waren alleen maar ruzies. Toen kwam hij terug. We zouden 2 weken daarna naar Dublin gaan. Maar er was spanning. We kregen om de kleinste dingen ruzie, ook in Dublin (verder best een prima tijd gehad). Ik kan altijd heel erg fel en onredelijk zijn, dat weet ik. En ik weet dat het grotendeels mijn fout is dit, maar die ruzie heeft me zo onzeker gemaakt. Sinds die ruzie zie ik hem ook bijna nooit meer. Hij is altijd bij zn beste vriendin (een oudere vrouw die hij zn tante noemt).
Door altijd bij mij te zijn is hij haar bijna kwijt geraakt, dus ik snap het dat hij extra tijd met haar wil doorbrengen, maar daardoor vergeet hij mij. Alles komt van mij uit. Alle afspraken die we hebben (die hij ook nog best vaak afzegt), spontaan langskomen, komt allemaal van mij. Als ik hem niet app, appt hij mij niet. Hetzelfde met bellen.
Anyway. Gister hebben we 5 uur lang gezeten en gepraat. Allebei op het punt gezeten om de relatie te verbreken, maar houden zo veel van elkaar dat we het gaan proberen. Hij wil meer ruimte en ik wil dat hij meer laat merken dat hij vab me houd. Ik heb beloofd hem niet continu te appen, niet te zeiken om de kleinste dingen. Vandaag is dus dag 1, en ik heb hem alleen vanmorgen een appje gestuurd met “goedemorgen, veel plezier vandaag, ik hou van je”. En we hebben heel kort even geappt. Maar verder de hele dag niks gehoord.
Wat mijn angst nu is, als ik hem te veel met rust laat dat we dan uit elkaar groeien, maar als ik hem wel blijf appen hij mij begint te haten.
Ik vind het zo moeilijk. Als ik zo veel hou van iemand wil ik ervoor gaan en die liefde eruit gooien en hem verwennen en laten weten hoeveel ik van hem hou, maar dat kan dus niet.
Ben ik zo’n zeikerd?

afbeelding van NanoZ

Als ik iets heb geleerd het

Als ik iets heb geleerd het afgelopen jaar dan is het wel, het leren om afstand te houden. Dat kan ik gezien jouw situatie jou ook adviseren. De bedoeling is dat je door afstand te houden, de ander laat inzien dat hij/zij niet zonder je kan/wil. Door nu wel te gaan appen verpest je alleen maar de rust die hij zo graag wou. Je zegt het eigenlijk zelf, door veel te appen kan hij je wel eens gaan haten. Als ik jou was dan zou ik afwachten tot hij een gesprek met je begint. Al die maanden die je de afgelopen tijd samen hebt gespendeerd, heeft vast en zeker ook wel iets met hem gedaan. Hij gaat echt wel weer contact met je opnemen als je hem even met rust hebt gelaten.

En om je vraag te beantwoorden, je bent geen zeikerd, maar ongelofelijk bang dat je hem verliest. Door vanuit die angst te denken, handel je waarschijnlijk niet meer rationeel. Ik denk dat hij jouw afhankelijkheid voelt en misschien beangstigd hem dat wel. Neem wat afstand, onderneem wat dingen voor jezelf en zoek afleiding. Ik weet grotendeels wat je meemaakt, als jij je gevoel van liefde op hem gooit dan creëer je alleen maar meer boosheid.

Je kan het trouwens ook omdraaien, want ik heb het idee dat jij je best kwetsbaar opstelt ten opzichte van hem. Je zegt eigenlijk 'hier is mijn hart, pakt het'. Dit is natuurlijk voor hem confronterend, maar als hij daar negatief op reageert dan vind ik eigenlijk dat hij je misschien wel niet waard is. Ik bedoel daarmee te zeggen dat jullie liefde op verschillende niveaus zit. Zou je het met iemand willen proberen goed te maken terwijl je weet dat hij minder gevoelens heeft als jij voor hem?

In ieder geval sterkte.

afbeelding van Nientjuh1

Nanoz

Wow dankjewel!
Je hebt helemaal gelijk. Ik geef m’n hart aan hem. Hij hoeft hem alleen maar te grijpen! Hij hoeft er niks voor te doen. Als ik van iemand hou ga ik ervoor. Ik geef alles, alles van mezelf. Ik verwacht dan op zn minst wat terug. In het begin kreeg ik dat ook. Maar sinds de eerte ruzie niet meer. Dan komen bij mij frustraties en reageer ik te fel, wil ik zn aandacht, ipv even afstand nemen en elkaar missen. Slechte eigenschap van mij. Helaas is het lastig zoiets te veranderen.
Dus met moeite laat ik m’n telefoon liggen. Hij heeft toevallig net een kort appje gestuurd, daar reageer ik nog even niet op.

afbeelding van Amandaaa

Inderdaad, afstand nemen,

Inderdaad, afstand nemen, maar wel tot een bepaalde hoogte/moment. Je moet er zelf niet aan onder door gaan. Ik heb laatst ook afstand ingezet en ik merkte weinig verbetering na een x aantal weken en toen is het geëscaleerd. Als een man echt wil, laat hij dat wel merken.

afbeelding van Nientjuh1

Amandaaa

Dankjewel voor je reactie!
Ja dat afstand nemen vind ik dus heel lastig. Mijn grootste angst is nu, als ik afstand neem, we uit elkaar groeien, maar als ik hem blijf appen enzo hij juist steeds meer afstand gaat nemen.
Ik weet dat hem continu appen niet goed is en het grotendeels daardoor ook geëscaleerd is, maar damn!!! het is zo moeilijk.
Ik heb nu met mezelf afgesproken alles even vanuit hem tr laten, en dat werkt nu wel. Gister heeft hij gefacetimed met me, uit eigen beweging en gevraagd of ik vanavond naar hem toe wil komen. Dat heeft hij al een lange tijd niet meer gedaan.
Dus we gaan het zien