Ik wil hem terug

afbeelding van bolleke

Hey allemaal, ik ben hier nieuw en hoop wat advies en steun te vinden. Dit is mijn verhaal; op 9/12/2017 maakte mijn vriend het na een relatie van 6j uit per sms. De dag nadien onrdekte ik dat hij achter mijn rug afsprak met mijn beste vriendin, zij was een maand voordien gedumpt door haar vriend na relatie en samenwonen van 14j. Mijn ex zei dat het allemaal vriendschappelijk begon en dat ze dezelfde problemen mat elkaar deelden ( stroeffe relatie, verdriet, pijn) en dat het daardoor zo goed klikte. Ik ben kapot van liefdesverdriet en begrijp wel eenigsinds dat mijn ex het uitmaakte (ik heb laatste 2j zware depressie gehad na verkrachting dochter) want ik ben laatste tijd moeilijk en ambetant geweest naar hem toe (hij was mijn uitlaatklep).
De 2 personen bij wie ik vroeger lief en leed deelde zijn ineens tegelijk uit mijn leven verdwenen, en het meest kwaad ben ik op mijn beste vriendin (ex-beste vriendin), zij had mijn ex moeten zegge, dit kan niet, je bent het lief van mijn beste vriendin en ze had mij moeten zeggen dat mijn vriend avances maakte en mijn relatie dreigde stuk te lopen. Mijn ex wou al meerdere jaren dat ik bij hem ging wonene, maar ik heb altijd gezegd dat ik dat pas zou doen als mijn dochter van school af is (omdat hij in 40km van mij afwoont, en het onpraktisch zou zijn). Maar hij wil zo vlug mogelijk thuis een vrouwtje die op hem wacht. Mijn beste vriendin zocht een woonst, en mijn ex een vrouwtje bij hem. Toch, ondanks alles, hou ik nog zielsveel van hem en wil ik hem terug voor mij winnen. Hoe pak ik dit aan?

afbeelding van hortensia

@Bolleke

Wat mij in eerste instantie in het hoofd opkwam na het lezen dat hij het uitmaakte via sms , was wat een lafaard, maar dat even terzijde....dan nog buiten beschouwing latende dat hij met je beste vriendin iets is begonnen.

Je schrijft dat je een zware depressie hebt gehad nav een verschrikkelijke gebeurtenis wat je dochter is overkomen. Jullie zijn beide slachtoffers hiervan en de impact is ontzettend groot . Heb je tijdens je depressie veel steun gehad van je toenmalige vriend ? Je schrijft dat hij je uitlaatklep was , denk je nu dat je teveel van hem hebt gevraagd ?

Je schrijft dat jullie zes jaar een relatie hebben gehad , ik citeer :

Citaat:

Maar hij wil zo vlug mogelijk thuis een vrouwtje die op hem wacht

Vind je dat verlangen om samen te wonen na zes jaar vlug ? Hij heeft wel gewacht na jaren eerder het te hebben gevraagd.

Je vraagt hoe jij je ex terug krijgt , ik denk dat daar geen handboek voor is . Zoiets gebeurt als hij dat zelf ook wil ,de vraag die mij bekruipt is : Als dat zo zou zijn, kun jij het dan achter je laten wat er is voorgevallen , het bedrog met je beste vriendin en het laffe uitmaken per sms , of zul je altijd een nare bijsmaak hieraan over houden?