Ik wis je weer

afbeelding van hortensia

Mijn lieve ex , mijn lieve schat , wat hou ik veel van jou ...

De man die ik jaren geleden tegen kwam via vrienden , het meteen klikte tussen ons maar omdat ik in een relatie zat er niks mee kon doen. Jaren later we elkaar weer tegen het lijf liepen spontaan , we zo onwijs blij waren hiermee, met ons samen, totdat ex bedacht dat hij me niet gelukkig kon maken. Drank zijn uitweg moet blijven om vooral niet te hoeven voelen. Hij dan geen angst heeft om mij te kunnen verliezen, zich niet kwetsbaar hoeft te voelen ..ik geen invloed op zijn gevoel kan hebben , hij mij geen verdriet wilde doen en zei : Hortje ga verder zonder mij , ik kan jou niet gelukkig maken en dat verdien je zo ...ik ben een alcohollist .
Ik kwam er niet overheen, dit verlies , deze breuk. Die klote drank...
Lieve man , die altijd meteen voor me klaar stond, gul en lief nuchter ...afstandelijk en jaloers, dronken. Maar onwijs veel van me hield , maar dat juist niet wil.

Zo af en toe appte ik mn ex nog en dan na een vlug berichtje heen en weer zegt hij elke keer ;Hortje ik gooi je weer uit mijn telefoon , waarna ik een duimpje omhoog stuur met ,Goed zo schat !

Ik heb een rare droom , ex zit bij me aan een tafel in een grijs overhemd met zwarte motiefjes , mijn huidige partner ( al een jaar ) zit erbij aan de andere kant van mij.
Ex legt zijn handen op tafel naar me toe en zegt , pop...ik moet even weg , maar ik kom terug en dan wil ik graag even met je praten. We kijken elkaar lang aan en ik denk , misschien wil hij me terug ? ik draai mijn hoofd om naar mijn huidige partner en denk och arme schat straks ga jij me verliezen , ik hou ook zoveel van jou ...
s Óchtends als ik opsta zet ik muziek op en vanaf dat moment gaat het mis ...intens verdriet , leeg ..waarom lieve ex kom je weer in mijn droom ..dat deed je vaker en elke keer werd het waar .

Dagen met heel veel onrust , ik wist dat ex me nu ging appen ...en wat dat met mij zou doen , waarover hij me wil spreken ...
Ik hoor het welbekende geluidje op mijn telefoon ..sta te koken het is 17.45..ik weet wie het is , mijn hart komt bijna mijn borstkas uit . "Hey , hoe gaat het ? Alles goed Tong "
Een uur ge- appt mijn eten aangebrand , de cruciale en de verwachte vraag , heb je het druk? zin om even langs te komen om bij te kletsen?
Ik ga , mezelf toesprekende dat het geen kwaad kon , als vrienden even bij te praten...mezelf voorlieg want ik wil hem gewoon zien, bij hem zijn .
Blij staat hij in de deuropening en doet zijn armen om me heen en knijpt me fijn . Fijn dat je er bent zegt hij en ik loop- achter hem aan de woonkamer in. Fijn he ..om weer thuis te zijn zegt hij . Ik kijk om me heen ..inderdaad ik ben weer thuis . De spullen , mijn lieve ex , het huisje waar we de fiets in de gang moeten zetten omdat er geen achterom is ..de voerplank op de achterplaats voor de vogeltjes die elke ochtend zitten te wachten waaronder een paar hoogst irritante kraaien. Thuis...

Hij pakt iets te drinken voor ons gaat languit op de bank en doet zijn arm wijd ten teken dat ik mijn oude positie naast hem in kan nemen . Kom zegt hij...ik ben Danni Lovinsky aan het kijken, onze favoriete serie en tevreden strek ik me naast hem uit , ik ben echt thuis ...en ik weet dat het maar voor heel even is.

Hij vertelt net terug te zijn , was dagen met vrienden weggeweest op vakantie, zijn tas staat nog onuitgepakt naast de bank . Mijn droom....
Ik zeg ik weet het schat , hij kijkt me even aan, van wie heb je dat gehoord dan ? vraagt hij . Ik zeg van niemand lieverd maar je was weer bij me in mijn droom en ik vertel het . Hij zegt , dat overhemd heb ik , maar al jaren niet meer aangehad , was een hele mooie die ik af en toe droeg...Bijzonder weer lieverd , maar dit is wel vaker zo geweest , jij bent de enige die me zo aanvoelt .
We kijken verder tv...
Hij zegt ineens na een poosje , eindelijk voel ik me weer eens goed , drukt me even stevig tegen zich aan en drukt een kus op mijn hoofd . Ik zeg ik ook lieverd...hij zegt , gelukkig maar dat verdien jij echt ...
We kijken weer een poosje tv en liggen heerlijk tegen elkaar aan..hij zegt , ik wis je weer ... ik zeg dat is goed schat ik weet al niet beter meer , hij glimlacht .
Ik wrijf over zijn rug waar hij pijn heeft , hij zegt , je bent bijzonder Hort alleen jij weet waar de pijn zit en ik hoef het niet eens te zeggen , je weet gewoon waar het is zonder woorden. Je bent zo bijzonder ..ik zeg dat ben jij ook schat...dat ben jij ook. En een beetje voor de grap zeg ik omdat we elkaar heel af en toe nog zien , zo nu kun je er wel weer een jaartje tegen? hij lacht ...geeft geen antwoord . maar zie dat er een grijns om zijn mond blijft liggen .

IK ga naar huis , moet vroeg op om te werken en bij de deur nemen we afscheid, moet mijn licht aandoen , hij wil niet dat ik zonder licht naar huis fiets al is het maar een stukje .
Dag lieverd , zegt hij kust me en zegt zachtjes , Hort ? beloof me dat je goed op jezelf past ? ik zeg dat doe ik schat , doe jij dat ook , pas jij ook goed op jezelf ? doe ik zegt hij ...

Daar fiets ik ...naar huis ...

afbeelding van PoemLover

@Hort

Een tripje in Hort's leven tussen droom en realiteit... Glimlach

afbeelding van hortensia

@poemlover

Tsja Poem ...wat moet ik ervan zeggen , er is meer tussen hemel en aarde denk ik Knipoog

afbeelding van mrpither

Re:

Zo te zien is er enige terugval in je gevoel.
Komt dat omdat je niet gelukkig bent in je huidige situatie?
Terugkeren naar een previous-happy-point-in-life?

Zo maar wat vraagjes......

X

afbeelding van hortensia

@mr pither

Hey lieve vriend
Ik val ook terug zodra ik mijn ex zie of hoor via de app. Wij komen niet los van elkaar, doen bewust ook steeds alle contact vermijden maar op de ene of andere manier , komen we elkaar ook steeds weer onverwachts tegen . Dan broeit het weer .
Ik ben gelukkig in mijn huidige situatie , maar als mijn lieve ex zich weer aandient op welke wijze dan ook , dan ben ik van slag . Hou echt heel veel van mijn huidige vriend , wil hem ook niet kwijt. Mijn lieve ex...ja wat moet ik zeggen, had nooit mijn ex moeten zijn misschien?
xx

afbeelding van ClownyB

@Hortensia

Zo'n mooi verhaal.. Liefde is toch iets vreemds eigenlijk he?

afbeelding van hortensia

@ClownyB

zo gecompliceerd soms , dat is een beetje jammer , want het hoort toch iets moois te zijn