Ingewikkelde situatie

afbeelding van Abadon

Mijn verhaal begint vanaf het begin van afglopen schooljaar (6de secundair onderwijs). Mijn leven ging goed en op school had ik geen problemen. Na een paar weken stellen een paar vrienden van mij een meisje voor waarmee sommigen van hun er samen mee in de lessen Godsdienst zitten. Sympathiek en plezant was ze wel, maar toen was ze het 'zoveelste meisje op de wereld', ik volgde namelijk Zedenleer dus veel zag ik haar niet.

Een 6 tal maanden krijgen ik en mijn vriendenkring te horen dat 1 van onze vrienden verliefd is op dat meisje, zijzelf voelt hetzelfde voor hem. We moedigen ze aan en helpen ze aangezien ze al een vriend had. Ja, het is niet slim om iemand aan te moedigen in het bedriegen van hun lief, maar je kon echt zien dat die 2 voor elkaar waren gemaakt. Zodra ze bij elkaar kosten zijn, kreeg niets of niemand hun kapot. Wat later vertrekken op schoolreis naar Frankrijk. Toen begon mijn deel in het verhaal.

Het meisje was niet bepaald een typisch meisje, maar meer een 'tomboy' maar dan in een iets mindere vorm. Je kon dit vooral merken als ze uitging met haar vrienden. 8/10 van de groep waren jongens. Zij speelt dan ook graag videogames en draagt zo weinig mogelijk rokken. Ze vond de meeste meisjes nogal 'trutterig'. Daarom dat ze op de schoolreis in onze kamer kwam slapen omdat ze anders gek zou worden. Toen heb ik haar veel beter leren kennen. Bij de thuiskomst besefte ik dat ik verliefd was.

Wat later begon onze vriend het beu te worden dat zij het nog altijd niet had uitgemaakt met haar vriend, zij toonde namelijk veel meer interesse in onze vriend dan haar lief. Uiteindelijk vraagt onze vriend wie zij het liefste ziet. Zij antwoorde in het voordeel van haar lief. Onze vriend was er kapot van, maar herstelde nog snel en ging verder met zijn leven.

Ondertussen heeft het meisje mij laten weten dat ze nog altijd gevoelens heeft voor onze vriend. Hij wil vooruitgaan met zijn leven dus ik vertel haar dat ze hem uit haar hoofd moet zetten. Meestal zegt ze dat dit inderdaad het beste is, maar ik kan met momenten zien dat ze het er echt moeilijk mee heeft.

Dit is dus de situatie tot op de dag van vandaag. Ingewikkeld en niet alledaags, maar toch wil ik jullie mening horen.
Moet ik haar uit mijn hoofd zetten? Of moet ik juist nu mijn kans nemen? Is dit dan niet een soort van verraad tegenover onze vriend? Het feit dat ze haar lief heeft bedrogen spookt ook in mijn kop. Kan je dan nog een eerlijke relatie hebben als je zoiets weet?

afbeelding van Wandering_Soul

first thought

Mijn eerste gedachte(Dronken:

How stop ! Op de rem ! Voor wie heeft ze gevoelens ? En je zegt het zelf al, wie houdt ze ook alweer voor de gek ? Juist... zichzelf. De vraag is, moet je dat willen.

Kun je je gevoelens onder controle houden, je als vriend opstellen en hopen dat ze uiteindelijk voor zichzelf kiest ?

suc7

afbeelding van blauwezon

bescherm jezelf!!

Ik zou er niks mee doen...je gaat waarschijnlijk én een gebroken hart krijgen én een vriend kwijtraken als je het doorzet...