Is dit het gedrag van een schorpioen ?

afbeelding van Veryfunny

Hoi,ben sinds een paar weken samen met een heerlijke kerel die ik eigenlijk al een paar jaar ken maar oppervlakkig..De laatste tijd zag ik hem vaker bij een gemeenschappelijke vriend en ik voelde me elke keer enorm aangetrokken tot hem ..Maar goed om het kort te houden : Heb hem op een dag uitgenodigd bij mij thuis samen met nog paar vrienden ..Hij bleef als laatste en we praatten nog enkele uurtjes gezellig verder..Later die avond stuurde ik hem berichtje om hem te bedanken voor de fijne namiddag en avond die ik had gehad..Hij stuurde direct iets terug maar noemde mij opeens zijn schatje en liefste enz...Ik was er niet kwaad om en zo is onze relatie begonnen..Gecompliceerd ..daar kwam ik al vroeg achter maar ik hou wel van een uitdaging ..We waren nu een maandje samen ,praatten elke dag uren met elkaar aan de telefoon,stuurden tekstberichtjes enz..Hij gaf me de hele tijd onnoemelijk veel complimentjes..ik was de liefste, de mooiste..een prachtvrouw en noem maar op .Tot vorige week ..kreeg de ganse avond lieve berichtjes tot plots het berichtje kwam dat hij vond dat ik al 2 avonden na elkaar beetje raar reageerde(avond 1was ik idd moe en diezelfde avond nog druk bezig met poetsen) en dat hij me maar beter met rust kon laten en we beter gewoon vrienden bleven en het ga je goed schatje...Ik was verbijsterd want snapte niet waar dit opeens vandaan kwam..Sindsdien neemt hij zn gsm niet op,antwoordt op geen enkel smsje,heeft zn fb-account verwijderd en de optie om mijn chatberichten te negeren ingeschakeld op mssnger...Ik ben gewoon in shock want begrijp er niets van ..hij negeert me volledig en ik kan het daardoor ook geen plaats geven of begrip opbrengen want het is te absurd voor woorden dit..Is dit typisch ģedrag voor een schorpioen ? Ikzelf ben tweeling en weet dat deze combinatie moeilijk is maar zonder enige oorzaak ,zonder woorden of onenigheid te hebben gehad en halfuurtje vooraf nog n superlief berichtje ontvangen en dan plots dìt ..?!! Heeft hij iemand anders ? Heb ik zonder het te weten iets misdaan of verkeerds gezegd ? Blijkbaar wel want hij legt de schuld bij mij en ik val volledig uit de lucht ...ik kan er niet van slapen ..ik zou hem de tijd en ruimte geven als het dat is wat hij nodig heeft maar dan praat je met elkaar ipv het op deze manier af te breken..Is dit schorpioen ten voeten uit ?

afbeelding van drbibber

Nee

Hoi funny,

Schorpioen of niet, dit is geen gezond gedrag. Je eerst volledig op een voetstuk zetten en daarna naar beneden laten flikkeren en laten liggen is niet normaal. Je bent geen jojo. Je kunt zijn bestaan nu volledig gaan analyseren maar waarschijnlijk schiet je er niets mee op. Je kunt mensen niet veranderen of ze dwingen om van je te houden. De vraag is, waarom laat jij dit toe? Weet je dat? Waarom begin je aan een relatie die al vanaf het begin gecompliceerd is? Kan je zien wat voor dynamiek er speelt, welk effect jullie op elkaar lijken te hebben? Ik bedoel dit niet lullig hoor of als kritiek. Liefdesverdriet kan enorm veel pijn doen, dat weet ik zelf helaas ook. Maar het is vaak een wisselwerking waar je zelf ook invloed op hebt. Misschien helpt het om even wat afstand te nemen van het aantrekken-afstoten. Ghosting is niet te begrijpen en helaas gebeurt het. Mensen checken gewoon uit en nemen de benen. Je weet zelf het beste wat goed voor jou is, en of je hier nog energie in wilt steken.
Heel veel sterkte!

afbeelding van Veryfunny

Positive thinking

Hoi drbibber,

Bedankt voor je reactie en je klare kijk op alles...Want je hebt idd gelijk ..waarom negeer ik in godsnaam alle signalen die er van in het begin duidelijk op wezen dat dit -nog maar eens- een gecompliceerde relatie zou zijn..?! Het wordt tijd dat ik mezelf en de keuzes die ik maak eens grondig onder de loep neem..Maar goed, dat plots verdwijnen en negeren had ik niet zien aankomen en ik werd gek van me af te vragen waarom maar besef nu dat ik daar wellicht nooit een antwoord op zal krijgen. Dus heb ik het nu grotendeels van me afgezet en de drang om te weten waarom is stilletjes aan het wegebben maar het doet me wel nog steeds verdriet dat hij me zo behandeld heeft..niet dat ik me wentel in zelfmedelijden maar het doet gewoon pijn dit ..een dikke traan rolt op dit moment over mn wang.. een spontane reactie als ik mezelf toelaat die pijn te voelen ..En Ik ben meer waard en verdien beter dan dit ,dus het zouden tranen van opluchting moeten zijn dat hij me dit al na n maandje heeft geflikt en niet na máánden ..zo haal ik er toch nog iets positief uit maar hoe voorkom ik dat dit in de toekomst opnieuw gebeurt ?
Want dit had ik écht niet zien aankomen ..Nooit van hem verwacht ook ..nog in de verste verte niet..Maar goed..het is wat het is ..ik hou er een wrange smaak in mijn mond aan over, gekrenkte trots en een gebroken hart maar het herinnert me er wel weer aan dat je iemand eigenlijk nooit écht kent..een super joviale vrolijke kerel,zo heb ik hem altijd ervaren dus het onbegrip is dubbel zo groot...
Ik weet hem wel wonen en werken als ik écht n verklaring voor zn gedrag zou willen hebben, maar dat gaat voor mij net een stap te ver...Een vriendin zei me:" misschn is het nét dat wel wat hij wil " ..Wat ?! Kijken of ik op zn stoep zou staan ? Is dit een test ?! Neen,daar bedank ik hartelijk voor..Mindgames en emotionele chantage ..BAH !!

afbeelding van drbibber

Is ook niet te begrijpen

Hai funny, het valt ook niet mee en het is verdorie ook echt niet leuk om te merken dat eerdere signalen, woorden en gedrag nu ineens niet waar blijken te zijn! Het enige wat je kan doen denk ik is even de aandacht op jezelf richten en een volgende keer proberen niet zo hard van stapel te lopen. Misschien kan je over een poosje nog een afsluitend bericht sturen om hem te laten weten dat hij zo niet met je om mocht gaan, dat het niet okee is. Als een soort opkomen voor jezelf. Maar misschien ook niet, als hij niet reageert zoals je hoopt ben je misschien weer verdrietig. Ik vind dat altijd een hele lastige en weet het vaak niet. Dus dan doe ik maar niks in het contact. Dat voelt soms een beetje 'on af'. Maar ja.
Veel sterkte hoor, het is even rot nu maar wordt echt beter!!!!!!

afbeelding van Veryfunny

Ghosting

Hey drbibber,
Ik had hiervoor nog nooit van "ghosting" gehoord..Toen ik het gisteren googelde viel mijn mond open van verbazing (lees :ontzetting) Blijkbaar is dit een nieuwe trend die de kop opsteekt..Ik las een artikel van hoe het voelt wanneer je "geghosted" werd ,hoe ermee om te gaan en het diepe emotionele trauma dat het kan veroorzaken bij personen met een laag zelfbeeld..je partner die je verlaat en je achterlaat met een gebroken hart brengt sowieso al genoeg verdriet en onzekerheid teweeg maar dat ghosting-gedoe..dat is er nog een serieuze schep bovenop doen.
Ik ga het hier maar bij laten want anders wijk ik msschn teveel af van het onderwerp: liefdesverdriet..
En ik wens iedereen veel sterkte die ooit het slachtoffer wordt of werd van ghosting ..En ik kan jou niet genoeg bedanken drbibber..ik heb het nu toch min of meer een plaats kunnen geven..

afbeelding van drbibber

Trigger

Graag gedaan funny! Daar is deze site voor, we zijn er voor elkaar.
Tja, helaas kan zoiets inderdaad ook oude pijn triggeren. Ik heb dat in elk geval wel! Ik weet niet of je een trauma hebt of hoe het komt dat je een laag zelfbeeld hebt maar het is de moeite waard om hier eens naar te kijken, want misschien zit je gevangen in een cirkel (een patroon) en blijf je daardoor dit soort mannen aantrekken. Ik wil je uiteraard niks aanpraten, ik ken je helemaal niet en kan alleen uit eigen ervaring spreken. Na diepgravend zelfonderzoek heb ik ontdekt dat ik steeds in ongezonde relaties raak en hoe dat komt. Wat mijn aandeel is. Dat heeft o.a. te maken met mijn jeugd en het gezin waar ik uit kom. Het is niet mijn bedoeling hen te bashen, maar de situatie vroeger heeft wel impact op mij gehad en me gevormd. Maar gelukkig is er wat aan te doen. Ik heb veel gehad aan de boeken Als hij maar gelukkig is en Patronen doorbreken.

Hou je taai, en schrijf maar lekker van je af hier! Heb je lieve vrienden om je heen en genoeg afleiding? Liefs B.

afbeelding van Veryfunny

Ongezonde relaties

Hoi B,bedankt voor je reactie en je bezorgdheid..jaja ..ik heb wel vrienden die luisteren en me steunen ..gelukkig maar..en als ik jouw ervaringen lees kon dit net zo goed over mezelf gaan ..
Dat laag zelfbeeld komt uiteindelijk ook door mijn jeugdjaren en opvoeding..als je nooit iets goed kan doen of nooit steun ,lof of aanmoediging krijgt ..tja dan blijft er niet veel meer over van je zelfbeeld..maar dat is door de jaren heen wel erg gegroeid alhoewel ..relaties zijn gedoemd om te mislukken..en ik snap maar niet hoe dat komt..ben toegewijd ,passioneel en lief genoeg maar laat niet over me heen lopen en daar ga ik de fout in blijkbaar ..maar als ik dan eens water bij de wijn doe en me wat zachter en toegeeflijker opstel krijg ik evengoed het deksel op de neus..dus ja..En dat patroon is er idd..ik blijf maar onstabiele mannen aantrekken die me eigenlijk niets te bieden hebben maar het duurt wel even voor ik dat door heb..en dan nog ..ik ben de romantische naievelinge die gelooft (of graag zou willen geloven)dat de liefde alles kan overwinnen..niet dus ..! En als de werkelijkheid je uiteindelijk om de oren slaat en je doet inzien dat je je in een hopeloze situatie bevindt die maar niet verbetert en je mee naar beneden aan het sleuren is ..dat is voor mij het signaal om eruit te stappen en daar ben ik dan meestal wel onverbiddelijk in ..maar elke keer weer kom ik eenzelfde of vergelijkbare situatie terecht..niet te geloven..Nu duurt het wel even voor ik me opnieuw in een avontuur stort..ik hou afstand ..weer elke toenadering af ..zoek smoesjes of uitvluchten als iemand me uitnodigt voor een etentje of iets drinken samen..soms zeg ik ja om dan na een paar dagen met een smoesje weer af te zeggen ..waarom ? Tja..ik durf niet meer ..dan denk ik :"..wat zal het nu weer zijn..".En elke keer denk ik dat ik me nu enkel kan verbeteren en toch lukt het me om nóg erger te vinden..onbegrijpelijk..
En nu dat ghosting-gedoe..dat kan ik maar niet begrijpen..waarom doet iemand zoiets ? Waarom dat iemand aandoen? Ik vind dit wel érg laag en ijskoud..
Nu ..ik moet zeggen dat hij opeens weer boven water gekomen is ..zou hem beter vlug weer onder duwen..eerst fb -account opnieuw geactiveerd ..daarna zag ik op mssnger dat alles terug als vanouds was en ja hoor .eergisteren kreeg ik n berichtje..ik was aan het twijfelen ..reageren of niet..bah ..het was sterker dan mezelf..tuurlijk reageren .."waarom ..waarom " wou daar een antwoord op...kreeg ik totnog toe nog steeds niet ..altijd maar rond de pot draaien en reactie's alsof hij echt geen flauw benul had van wat hij me heeft aangedaan...deze morgen opeens een berichtje :"..sorry als ik je heb pijn gedaan ..dat was niet mijn bedoeling "en dat hij zich tekort gedaan voelde omdat ik beetje kortaf was ..Ach zo..dus daar reageert hij dan maar op door volledig uit beeld te verdwijnen ?? Dat houdt geen steek ..en ik geloof daar dan dus ook geen woord van..labiel dus weer he....Ik laat het hier nu maar even bij en bedankt voor de boeken tips ..daar zal ik me zeker ns in verdiepen!
Lieve groetjes ! Veronique x