Is een tweede nieuwe relatie mogelijk?

afbeelding van Rodeo

Is volgens jullie een tweede nieuwe relatie met dezelfde persoon mogelijk?

Dit is waar ik nu op gok. Dat we met sporadisch contact terug naar elkaar zouden toegroeien, en gevoelens terug laten opwekken. Zij heeft me volledig losgelaten, en ik haar ook reeds in grote mate.

Voorlopig sta ik ontzettend sterk. Ik hou nog steeds van haar. Ik heb er genoegen mee leren nemen dat ze continu samenslaapt met een andere gast. Moest ze er een relatie mee beginnen, dan zou ik ook daarmee kunnen leven. Ik zou geduldig, en via sporadisch en leuk contact, mijn kans afwachten.

Laatst zag ik haar en keek ze van ver af en toe wel naar me op café, maar wel pas na enkele uren van elkaar te negeren.
Wat later is het ijs sinds de laatste ruzie ook terug gebroken: we hebben een klein gewoon maar leuk gesprekje gehad, met een vriendin van haar ernaast. Ik kwam sterk, onafhankelijk over, alsof ik haar heb losgelaten en terug gelukkig ben en sterk op m'n eigen benen sta.

Het voelt aan alsof ik met een reusachtige achterstand moet beginnen. Maar ik sta nu sterk genoeg om haar terug te 'versieren', haar hart terug voor me te kunnen laten kloppen. Enkel kan ik moeilijk met haar beginnen daten ofzo, dat is pas voor veel later.

Denken jullie dat het mogelijk is om vanuit dergelijke situatie een vrouw van gedacht te doen veranderen dat 'het nooit meer in orde komt, omdat er té veel zou zijn gebeurd' (te veel = de ruzies en scènes tijdens break up)? Denken jullie dat het mogelijk is dat ze na verloop van tijd terug een ander perspectief verkrijgt en terug haar hart zou durven te openen voor me? Het zou om een geheel nieuwe relatie gaan, vermits de eerste dood en begraven lijkt.

afbeelding van sunny1

Tja dat is een ding. Ik moet

Tja dat is een ding. Ik moet zeggen dat ik denk (of hoop) dat het kan. Ikzelf heb hetzelfde met mijn ex (je hebt me destijds goede tips gegeven, vanuit een mannen oogpunt..) Ik zit nu op hetzelfde punt. weer contact gehad, toch weer de vraag.. kan het opnieuw?... Heb mezelf een wek lang voor de gek gehouden dat het 'goed was zo'gewoon vrienden. Maar nee, dat is het niet.De sensuele spanning was er nog, over gepraat ja, van beide kanten aanwezig, veel respect voor elkaar, aanwezig elkaar naar een hoger plan tillen en goed voelen.. allemaal waar.
Maar wat nu? kan het 'goedkomen"Ik kan niet in een mannen brein kijken, maargoed als een man je oprecht heel graag mag en de klik is er, waarom dan niet??
Vanuit jou standpunt gezien, naar een vouw toe.. ik denk dat het mogelijk is.. als ik het om zou draaien. waarom niet? mensen veranderen.. hoe is haar gevoel naar jou toe, kan je dat al beoordelen? en wil je haar terug?
ben erg benieuwd hoe jijzelf hier tegenover staat.

afbeelding van Rodeo

jager (m) en prooi (vr)

Om op je eerste vraag te antwoorden :

Ik heb de indruk dat mannen pas in een relatie willen wanneer ze zeker zijn van hun begeerte voor haar. De liefde van de man zit volgens mij in het begin en zelfs voor de relatie (vandaar het mannelijke relationele jachtinstinct).

En vrouwen zouden in mijn ogen eerder de 'sprong in het ongewisse' wagen, met de verwachting dat de gevoelens nog zeker zouden groeien voor deze ene man. (vrouw als prooi en zelfbescherming, evaluatie na een date, enzovoorts...).

Ik denk dus dat als hij je nog doodsgraag ziet, dat hij dan wel terug een relatie zal willen. Daarom denk ik dat mannen een zekere druk nodig hebben, zo van "je kan me kwijtraken kerel".

Om op je tweede vraag te antwoorden :

Mijn gevoel voor haar?

Ik zou ondanks alles wat ze me heeft aangedaan mijn hele leven gunnen. Ik heb haar in m'n hoofd alles vergeven, en begrip voor haar keuzes. Ik voel een grote zachtheid als ik aan haar denk (de boosheid en het onbegrip is weg). Ik kan me geen grotere liefde voorstellen voor iemand als voor haar.

Het gevoel dat ze volgens mij heeft voor mij?

Weet ik niet zeker. Ik denk dat ze een wrang gevoel heeft als ze aan me denkt, omwille van de vreselijke break-up. Ik denk dat ze me een hele tijd - sinds de break-up - een instabiele loser/gek/stalker heeft gevonden. Ik denk dat ze tot rust aan het komen is op emotioneel vlak, maar ze is koppig en blijft beïnvloedbaar door krachten (vrienden van rebound guy) die nog steeds op haar inspelen.
Ze probeert dit wrange gevoel uit de break-up weg te moffelen door mij volledig in het verleden te steken "komt nooit meer goed; er is te veel gebeurd" zei ze.
Ik denk echter dat ze ergens diep vanbinnen wel weet wie ik ben, en dat ik een stabiele lieve attente, grappige en onafhankelijke jongen ben. Dat gevoel merk ik, wanneer onze ogen elkaar kruisen.

Ik hoop dat ik haar mettertijd en via enkele sporadische minieme contacten op publieke plekken en via via kan doen inzien dat ik volledig gestabiliseerd ben en een geweldige kerel ben.

afbeelding van sunny1

Dank je voor je reactie. Vind

Dank je voor je reactie. Vind dat je het duidelijk weer kan geven allemaal zonder, dat emoties het verhaal kleuren, want dat is natuurlijk altijd het gevaar... Ik denk wat je ex betreft dat je dat goed aanvoeld, dit zou wel eens de manier kunnen zijn. daden zeggen meer dan woorden dus ze moet zien dat je er anders instaat. Het gevoel is er al eerder geweest dus waarom nou niet.
Wat betreft mijn verhaal ben ik het met je eens. Ik heb me ook af zitten vragen of er bij hem ergens geen onzekerheid zit. Maar hij vind me idd helemaal leuk, en in de categorie super mooie vrouw vallen (zin woorden hoor!!(-;) Kan het ook zijn dat dat afschrikt. (balen) Ik had tijdens onze date het gevoel van wel, en ben maar met geduld te werk gegaan en niet met 'zeuren' gevoelens kan je nou eenmaal niet forceren.. Vroeg het me af.. daar we respectvol met elkaar omgaan, en dat wil ik graag zo houden, maar weet niet wat ik hiervan moet denken.

afbeelding van Phillip

Wij zitten op 1 lijn

Wij zitten op 1 lijn Rodeo.
Met alle ups en downs die daar bij horen.
Eerst loslaten en dan zien of het vlammetje nog brandt.
Maar misschien ook wel helemaal loslaten en nooit meer iets......maar zo ver ben ik nog niet.
Ik zie ook dingen in haar houding en ogen die ze zelf nog niet door heeft volgens mij.

Moeilijkste voor mij is respectvol en 'normaal' tegen haar doen want er is veel gebeurd....en we gaan hier beide totaal verschillend mee om. Zij raast maar door en vlucht in van alles en nogwat en doet alsof alles normaal is, ik ben stil, stuurloos en boos.

Wij kiezen wellicht voor de moeilijke weg, maar zomaar opgeven zit niet in mijn (ons?) karakter.
Elke dag een beetje sterker!

afbeelding van Rodeo

zelfde lijn

Inderdaad, we zitten op dezelfde lijn Knipoog

Niet opgeven is de boodschap. Als een vrouw de strijd waard is, en je bent terug sterk genoeg om te strijden (dankzij het kunnen loslaten) ... en er is nog een waterkans... dan moet je zeker niet opgeven!

Ook bij mij is er eigenlijk té veel gebeurd (vooral wat ze me heeft aangedaan). Het is inderdaad bijzonder moeilijk de boosheid steeds opnieuw de kop in te drukken. Mijn truuk is terug te denken aan hoe ze wérkelijk was, toen ze zichzelf was.

Ja, de ogen en de houding zeggen veel. Het lastige is dat vrouwen zo verdomd koppig kunnen zijn, en steeds op zoek zijn naar valse bevestiging door vriendinnen (over de zogenaamd goede keuze).

Zolang er 'iets' is, wanneer je elkaar in de ogen kijkt... dan is er voor mij nog hoop.

Elke dag een beetje sterker! Knipoog

afbeelding van sunny1

Ik zit in hetzelfde schuitje

Ik zit in hetzelfde schuitje hoor, al ben ik een vrouw... Laat hem niet te veel merken.. al hebben we naar elkaar uitgesproken dat we elkaar toppie vinden.. ik ga niet lopen trekken...

Zolang er 'iets' is, wanneer je elkaar in de ogen kijkt... dan is er voor mij nog hoop.

ik sluit me hierbij aan, al is het niet makkelijk

afbeelding van Phillip

"Het lastige is dat vrouwen

"Het lastige is dat vrouwen zo verdomd koppig kunnen zijn, en steeds op zoek zijn naar valse bevestiging door vriendinnen (over de zogenaamd goede keuze)".

Ik pik dit er even uit Rodeo. Het is waarschijnlijk niet alleen de omgeving maar ook het willen bevestigen van de eigen keuze om uit elkaar te gaan. Het in haar hoofd rechtpraten van de beslissing zou je het ook kunnen noemen.....want ze zal voor zichzelf toch eens toe moeten geven dat dit toch ook niet is wat ze wil.
En dat botst met de twijfels die ze diep van binnen heeft.......

Koppig inderdaad......tijd en matig contact (waarbij ze kan zien hoe leuk ik ben) kunnen helpen.

Maar zo'n vlucht in een ander, ik heb het ook geprobeerd maar ik kan het niet. Niet eerlijk naar die andere vrouw en het geeft me een verschrikkelijk onwennig gevoel.
Wat ben ik een 'monogame' sukkel Knipoog Ik maak een keus en ga daar voor.

afbeelding van Daan73

Ook even over de vriendinnen

Mijn ex heeft de keuze gemaakt, laat dat duidelijk zijn.. Toch zijn het haar vriendinnen (vooral die zelf vrijgezel zijn) die haar keuze helemaal recht praten, goed gedaan, juiste keuze blablabla.. Terwijl haar vriendinnen die wel een relatie hebben tegen haar zeggen.. Praat met hem, denk er goed over na, gooi de deur niet helemaal dicht..
Het lijkt wel alsof die vrijgezelle vriendinnen het wel fijn vinden dat er weer een vriendin single is..

Mijn probleem is het contact.. Door onze dochter zie ik haar gewoon iedere week en dat had ik liever anders gezien. Al ben ik gisteren voor het eerst aan de deur blijven staan en zat binnen twee minuten in de auto..
Afstand nemen hoor je toch overal, voor je ex en vooral voor jezelf, dus daar moet een waarheid inzitten..