Is er een God? een ex wel!!

afbeelding van sophie65

Na lang twijfelen en meerdere malen verhalen hier lezen heb ik toch besloten om lid te worden en mijn verhaal te doen al is het alleen om het van me af te schrijven en enige adviezen op te doen van derden en niet van degene die nu nog dicht om me heen zijn, dat lijkt niet echt goed te werken.

Na 22 jaar relatie lief en leed te delen, gedacht te hebben samen oud te worden, 2 giga kinderen op de wereld gezet te hebben heb ik een jaar geleden besloten om bij hem weg te gaan.Gelogen heb ik de laatste jaren veel maar het meest tegen mezelf. Hield me meer met anderen bezig dan met onze relatie, mijn fout, maar om een relatie te laten slagen zijn er 2 nodig en daar heeft hij de laatste jaren weinig tot geen inzet voor gedaan.Vondt alles prima maar ook alles werd voor hem gedaan.

Iedereen heeft hem laten verwerken, de bedreigingen die er zijn geweest werd op een stukje onmacht gegooid, verdriet,moesten we met een korreltje zout nemen, ik heb alles gedaan om begrip op te brengen, zijn vrijwillige opname om van een bepaald genotsmiddel af te komen, totdat hij de kinderen eruit gegooid heeft en alles kwa verwijten in mijn schoenen schuift.Ik heb alles stuk gemaakt hem de kinderen alles.
Nu bijna een jaar verder, houdt het nog niet op, houdt zich bezig met mijn leven en heeft beweerd de enige reden waar hij nog voor leeft is mij psygisch stuk maken en zal je vertellen ik ben der bijna.
Dwarsliggen met alles inboedel, mag niks hebben, neemt een advocaat om het mijn moeilijk te maken, via de kinderen nog steeds van alles verwijten( zijn 19 en 18).Wat niemadn snapt is dat je niet zomaar uit een relatie stapt na 22 jaar dat daar wat aan voor af is gegaan en dat de enige die verdriet mag hebben hij is. Ik ben totaal mijn leven kwijt, zogezegde vrienden noem het op niemand heb ik meer want ik ben de schuldige ik ben eruit gestapt, maar ook ik heb mijn verdriet, wrok haat periodes gehad.Dacht dat ik er klaar mee was maar ben dus nog steeds vatbaar voor veel dingen vanuit zijn richting, vooral verdriet van de kinderen die ik steeds weer opvang.Hoe kan iemand een vreemde voor je zijn die je tot in je diepste kan haten na een relatie van 22 jaar,is voor mij totaal onbegrijpbaar.
Enige positieve is dat ik weer verliefd ben op een lieve man.
Maar voordat ik dit verhaal kan afsluiten zal er nog een flinke periode overheen gaan als dit al lukt.

afbeelding van Freespirit

Hoi Sophie

Hoi Sophie,

Lieve meid...je moet onmiddelijk stoppen met deze gedachtengang!..
Hij is totaal niet bij machte om je kapot te maken! Al denk jij van wel!
Dat kan alleen gebeuren als JIJ het toelaat! Stop daarmee!
Stop om je te onderwerpen aan 'zijn straf'..die hij trouwens over zichzelf heeft afgeroepen, maar dat snapt hij niet...
Stop met jezelf te verontschuldigen dat je bent weggegaan...als jij na 22 jaar je biezen pakt zegt dat genoeg. Je hebt gekozen voor jezelf..en daar hoef je niemand verontschuldiging voor af te dragen. Je hebt juist gekozen! Je hebt gekozen voor je eigen geluk...Je zegt: ik ben mijn (oude) leven kwijt....Nou? Dat was toch de bedoeling? Het was toch de bedoeling om aan een nieuw leven te beginnen?..precies zoals jij het wilde hebben..zodat je 'gelukkig' kon zijn..wat je jarenlang niet bent geweest...
Waarom verhuis je niet gewoon? Ver van die griezel vandaan...Je kinderen zijn oud en wijs genoeg om naar je toe te komen, waar je ook woon. Sluit je oude leven af door te accepteren dat dit er allemaal 'bij hoort' als je een nieuwe start maakt...en dat doet het ook.
Als ik lees: Hij wil me kapot maken en ik zeg je..hij is er bijna...

Wat krijgen we nou? Wat zijn dat voor uitlatingen? Kom is onder die steen vandaan...
Dus hij kan jou werkelijk kapot maken..? Reeaaaly? Dus jij zit werkelijk te shaken voor hem, in plaats van aan je eigen leven te bouwen. Hij KAN het niet, daarom zit ie op jou nek.
En waarom laat je hem daar zitten? sodermieter hem ervan af!
Je hebt een nieuwe liefde gevonden..de weg is helemaal vrij...
Sta keihard v?ɬ©r boven hem, en laat alle woorden van je afglijden...JIJ weet de waarheid!
Waarom is dat niet genoeg voor jou? Waarom blijf jij 'geloven' dat hij jou leven runt?
Je moet hem totaal negeren...en met je kinderen moet je ook even een hartig woordje spreken...Zeggen dat als ze bij hun vader zijn geweest, jij dat niet hoeft te weten. Ze zijn vrij om te gaan en te staan waar ze willen, als ze naar hun vader willen ok...maar dan moeten ze de vuile was wel d?ɬ°?ɬ°r laten. Zij zijn oud en wijs genoeg om hun vader duidelijk te maken dat ze al dat gezeur over jou niet willen horen. Zij kunnen ook een grens stellen tegenover hun vader met zijn ziekelijk gedrag...Simpelweg ophouden met dat gezeik anders komen we gewoon niet meer! Jouw kinderen mogen hierin ook wel een 'stand' innemen. Ik denk dat je daar met hun duidelijke afspraken over moet maken.
Jij mag als moeder grenzen trekken hoor! Zeker als jij eronder lijd!
Maar zolang jij niet zegt; tot hier en niet verder! Zal je ex alles uit de kast blijven halen.
Simpelweg omdat hij het kan...jij geeft hem die macht!
Je hebt de stap genomen omdat je een ander leven wilde voor jezelf...Je hebt nu alle mogelijkheden...ALS je je ex maar geen duimbreed de ruimte geeft en absoluut niet luister naar zijn gejank en frustratie..Laat hem lekker in zijn sop gaar koken en laat er een dikke vette scheet op! Wie is die dan wel? Onze lieve Heer? hahaha Mocht ie willen...
Jij zet er gewoon een streep onder en laat dit achter je..Je hebt een nieuwe liefde, maak nieuwe vrienden, zorg dat je het leven krijg waar je in feite alles voor overboord heb gegooid..anders zou alles voor niets zijn geweest. Is het voor niets geweest, of ga jij nu je schouders eronder zetten, je kop in de wind gooien en die ex van je het nakijken geven?
Sophie, het stopt pas wanneer JIJ wil dat het stopt! Jij hebt de macht,niet hij!
Je zou wel gek lijken om hier nog eens even twee drie jaar over te treuren en je te laten terroriseren door die holbewoner...Vandaag die streep! Vandaag die 'stand'! Vandaag die stekker eruit..met ALLES! Laat hem het rambam krijgen en LEEF,LEEF,LEEF.....
Jouw tijd is NU hier..laat het niet afpakken..denk erom..VECHT!

FreeSpirit

Ik ben slechts jou in een andere vorm...

afbeelding van sophie65

Je hebt gelijk weet het en

Je hebt gelijk weet het en ik de altijd de sterke vrouw zit op het verkeerde pad zie het zelf ook in. Ik ben verhuisd, mijn kids hebben een standpunt in dit verhaal ben alleen nog verbonden aan hem wegens nog gezamelijk een huis. Maar dit had ik echt ff nodig deze peptalk en zie ik de realiteit en waarom ik de keuze heb gemaakt weer voor me.
Thx FreeSpirit.