Is geduld een schone zaak of een uitstel methode

afbeelding van Pba1211

Geduld is een schone zaak .. toch....??? zeker in het geval waarbij je alle signalen kan benoemen die er op duiden dat je met je ex (op termijn) opnieuw kunt beginnen.

Maar zou het ook (onbewust) uitstel gedrag kunnen zijn, uitstellen van het moment dat de knop echt wordt omgedraaid maar dat je daar (geen van 2en) nu aan toe bent.

Zelf weet ik het niet, moet ik bekennen en iedereen om mij heen weet het uiteraard zoveel beter, met de beste bedoelingen.
Misschien zijn het toch nog dezelfde valkuilen die mijn verwachting niet waarmaken. Eerder ben ik er al tegenaan gelopen en bewust van geworden dat ik vaak al verwachtingen in mijn eigen hoofd heb gezet, die dan vervolgens niet uitkomen waardoor een teleurstelling ontstaat. Dit is mede een oorzaak van de breuk geweest, door mijn onzekerheid en verwachtingen te projecteren en te acteren daarnaar zijn er situaties ontstaan waar ruzies door zijn geweest. Nooit fysiek dat zeer zeker niet maar de emotionele belasting van die ruzies blijven nog steeds rondzingen.

Zo ook nu, via via kreeg ik eea al terug geworpen en terecht Glimlach, 2 weken geleden op zondag een goed telefoongesprek gehad met mn ex. We waren het erover eens dat we met elkaar graag verder willen, maar ook dat er wel eea gebeuren moest, oa praten en vertrouwen terugwinnen.

De eerste week was een week vol contact , of een berichtje via FB, een Appje, of idd telefonisch. Ook een spontane actie van haar om op de koffie te komen, hierbij heb ik ook gezegd dat heel erg te waarderen.
ZAterdag avond op stap geweest , waarbij ik van te voren graag even uit eten had gewild, maar gze was nog steeds verkouden ed, dus liever niet, maar wilde wel graag op stap en of ik dan bij haar kwam eten.

Al met al was de avond best gezellig zij het enigzins beladen omdat de herinnering aan vroegere tijden natuurlijk hoog tij viert. Ze laat me zien dat ze een berichtje plaatste op, zo van nu bij evenement in ... etc etc.Maar mijn naam stond daar niet bij. Dus ik zei haar zo, Goh... vroeger stond mijn naam daar ook bij..., Maar dat was bewust want het zou verwarrend zijn voor dr vrienden...??? Navraag bij een vriendin van mij leverde het antwoord op dat dit betekent dat het noemen van mijn naam weleens ongemakkelijke vragen oplevert, terwijl ze druk is om uit te vissen wat ze nu eigenlijk wil, zonder invloed van haar vrienden.... Dat is op zich wel een mooie gedachte....

Enfin, naderhand naar huis waarbij ik even mee naar binnen ben geweest maar me zo ongemakkelijk voelde door dat verhaal over ongemakkelijk en het niet echt lekker kon wegzetten , dat ik niet ben gebleven maar naar huis ging.
Zondag nog wat berichtverkeer over en weer, daarna is het tot nu toe gewoon stil.. het lijt dan haast een strijd om wie het kan volhouden om zolang mogelijk te zwijgen. it's killing me !! omdat ik niet goed weet wat ik hiermee aanmoet (of wil)

Enerzijds zijn het mijn eigen gedachten die me hinderen en heb ik alles nodig om de negatieve gedachten er uit te knikkeren. Tegelijk wil ik niet zo kinderachtig zijn om er een wedstrijd van te maken, dat doet een herstel zeker geen goed.

Er staat een principe afspraak voor aanstaande zaterdag, eea onder voorbehoud omdat ze niet wist of haar zus dr verjaardag ook ging vieren die dag. Maar ook daarin denk ik alweer te ver, wat ik mij al weer besef gelukkig (WINST Glimlach ) dus nik smee doen, dat komt wel . Gaat t niet door, dan komt t een andere keer wel, er valt niets om als het anders wordt immers.

Waar ik vooral mee worstel is uitvinden voor mijzelf in hoeverre mijn gedachten gewoon vastgeroeste gedachten zijn. Kunnen ze on the fly aangepast worden of is het dan allen maar je grenzen verleggen....
Wanneer ik graag Concreet aan de slag wil met onze relatie maar zij het de tijd wil geven om te zien hoe eea metterijd verloopt. Is dan meegaan met hoe zij het wil mijn eigen vrije keuze of verleg ik dan telkens mij grens.
Moet je echt bij wijze van spreken harde afspraken hebben mbt hoe gaan we dan verder? Of kun je het op zn beloop laten en al varende je koers uitzetten...?

Lastige vragen waar ik vrij veel mee bezig ben en op dit moment sta ik er meer in zo van ... het is zo hectisch met erg veel belangrijke zaken. verkoop van mn huis, niet zeker of de aankoop van mijn nwe woning doorgaat , ALimentaie is nog niet geheel rond en daarbij dus deze relatie perikelen... Misschien is daarom helemaal niet verkeerd om het op zn beloop te laten , de verwachtingen naar beneden bij te stellen en als alles weer rustig is het vuur weer hoger op te stoken.

Phoieuw.. een heel verhaal maar ik ben weer wat helderder in mijn hoofd hierdoor... Glimlach

afbeelding van kroegtijger

framework maken

Hoi Pba,

Het is weer zo ver bij je geloof ik hè? Knipoog Begrijpelijk hoor, je hebt zo te lezen behoorlijk wat aan je hoofd op het moment en als ik het zo lees weet je af en toe niet waar je ook maar moet beginnen om de boel weer een beetje op de rails te krijgen. Toevallig dat er gisteren een mooi artikel op soChicken.nl te vinden was. Hierin wordt beschreven hoe je voor jezelf een framework kan ontwikkelen om je eigen development voor de toekomst sneller te kunnen maken. Misschien dat dit het wat inzichtelijker voor je kan maken. Zie daarvoor http://sochicken.nl/persoonlijke-ontwikkeling-on-rails

Als ik het zo lees lijkt me de volgorde waarin jullie te werk gaan wel erg belangrijk te worden. Heel veel lijkt van elkaar afhankelijk te zijn, dus als je dan op de verkeerde plek begint, kan je nog zoveel energie erin steken, maar je komt geen klap verder, of eerder nog ga je de verkeerde kant uit met de relatie. Er lijkt als ik het verhaal zo’n beetje volg niet “de oplossing” te bestaan; het probleem is niet 1 ding veranderen en het is goed, maar het is een hele serie aan veranderingen die mogelijk wel nodig is, en die weer aan elkaar vast hangen. Mijn idee erover is dat je het beste kan beginnen bij de individu. Zorgen ervoor dat je zelf helemaal happy bent en je leven leuk vindt. Dat geldt dus ook voor je ex; ook zij moet zich weer helemaal blij voelen en haar leven leuk vinden. Daarna kunnen jullie weer een aanvulling voor elkaar vormen om het nog leuker te krijgen, maar dan dus uiteraard wel op zo’n manier dat jullie niet weer in eenzelfde situatie belanden, dus leren van het verleden.

Dat is natuurlijk niet zo eenvoudig; ik besef dat maar al te goed. Ik zag er in het begin zelf ook totaal niet de humor van in toen m’n ex me een vergelijkbaar verhaaltje vertelde en dat ze daarom een tijd geen contact met me wilde, maar ze had daar toch wel gelijk in dat een relatie pas goed wordt, als je eerst het zelf weer leuk hebt. En natuurlijk is een relatie er ook voor elkaar zijn in slechte tijden, maar om nu in slechte tijden een relatie te beginnen in de veronderstelling dat het dan weer goed wordt is in de praktijk meestal niet succesvol gebleken. Of een tijd lang geen contact hebben voor jullie zal werken kan ik natuurlijk niet beoordelen; dat kunnen jullie zelf een stuk beter. Maar ik zou wel adviseren om je met name op jezelf te richten. Als het met jou goed gaat, dan gaat het daarna allemaal een stuk eenvoudiger. Leef dus in het hier en nu, pak je problemen van het hier en nu aan, en denk aan de toekomst en het verleden, maar leef er niet in.

afbeelding van zgan

to Pba1211

Is het misschien een optie om eens wat dieper in jezelf te 'kruipen' en proberen te ontdekken waarom nu precies de gedachte van een mogelijk herstel aanwezig is?

Zonder te willen oordelen, zou ik het kunnen zien als een hoop op iets, ipv een feit dat het weer goed zou kunnen komen.
Ongetwijfeld zijn er in de signalen die er wederzijds worden afgegeven of gevoeld een vorm van affectie en/of aantrekkingskracht aanwezig.

Is het geen valse profetie van iets wat je misschien bewust of onbewust zo graag wilt, dat het je objectiviteit vertroebelt?

Ik denk dat je vooral bij jezelf te rade dient te gaan wat het nu eigenlijk is wat jij zelf wilt, en niet zozeer focussen op wat zij wel of niet aan het doen is?
Met andere woorden, leef je leven, zonder in te vullen voor en met die ander, maar richt je op je eigen bestaan, en focus op je eigen toekomst, alleen, zonder de mogelijk verwarrende signalen die zij, en eigenlijk jij zelf laat blijven bestaan.

Als het is voorbestemd, dan zal het uiteindelijk de juiste weg vinden tussen jullie, en tot die tijd, laat het gewoon gaan, zie het als een rustpunt voor jezelf, en niet als een strijd om uit te vinden of het nog wel zou kunnen werken, omdat dit slechts onzekerheden kweekt, waar je niet echt constructief mee kan werken.

Z