is het verstandig nog wat van je te laten horen als je ex jarig is?

afbeelding van Steffie01

Ik wilde even om advies vragen...nu weet ik dat ik zelf moet beslissen, maar meedenken is toch altijd wel fijn! Het gaat om het volgende (voor mee info eventueel ik heb laats een 'lang' verhaal gepost dat heette`Pijnlijk ten einde`.

Het gaat om het volgende: we zijn na ruim 6 jaar bij elkaar te zijn geweest niet op een echt leuke manier uit elkaar gegaan. We hebben nu elkaar ruim 4 maanden elkaar niet gezien en ruim een maand niet gesproken. Nu is hij jarig volgende week en ik vroeg me af of ik dan wat moet laten horen. Ik krijg zoveel verschillende adviezen: uh nou nee, hij laat niets meer horen op jouw verjaardag en hij heeft nogal lomp gedaan en dat geeft hem alleen onbewuste macht. De ander geeft als advies dat ik het wel moet doen. Het enige dat ik niet wil is hem `lastig`vallen en dat hij niet het idee krijgt dat ik daarmee nog hoop krijg. Plan was gewoon een berichtje sturen met gefeliciteerd, omdat ik het het gewoon netjes vind en ik bij mezelf denk ik hoef verder niets, maar 6 jaar gaat je niet in je koude kleren zitten!!.

Iemand ervaring hiermee? Ik weet dat ik het zelf aan moet voelen natuurlijk en dat ik maar eens op de dag zelf moet kijken hoe ik er dan over denk.

Alvast bedankt!

Oh ja Geraldine, bedankt voor je reactie, had ook al andere blogs van je gelezen, maar heel intrigerend hoe jij dingen kan beantwoorden. Een dame met levenservaring denk ik zo Glimlach.

afbeelding van kitty78

ik zou denk ik een neutraal

ik zou denk ik een neutraal kaartje sturen..
een berichtje kan ook inderdaad..

helemaal niks van je laten horen is ook weer zo wat...
dus de eer aan je zelf houden, en ff iets van je laten horen..
zo neutraal mogelijk, alsof je het naar je oude tante in america stuurt bijvoorbeeld Knipoog

afbeelding van geraldine

Lieve Steffie, Ik ben het

Lieve Steffie,

Ik ben het helemaal eens met Kitty. Je doet gewoon beleefd als je hem feliciteert, meer niet. Dat geeft aan dat je boven al de emoties kan staan (voor even dan)en dat komt krachtig over. Maar wel heel neutraal houden..

En nog heel erg bedankt voor het compliment dat je in jouw blog aan mij geeft.
Liefs,
Geraldine.

afbeelding van Selas78

Hee steffie, Mijn ex is dus

Hee steffie,

Mijn ex is dus vandaag jarig. Ik heb een half uurtje geleden een kaartje door haar brievenbus gedaan met een hele simpele boodschap. Ik vind het ook weer zo lullig om helemaal niets van me te laten horen. Ik hou gewoon de eer aan mezelf en laat zien dat ik wel zo sociaal kan zijn en haar niet negeer. Wat ze met dat kaartje doet, tja... dat moet ze zelf weten. Ik denk dat jij je ex best wel kan feliciteren. Als jij je daar prettig bij voelt, dan moet je het gewoon doen. Verwacht er alleen niets van. Tchau

afbeelding van Miller

mijn ex was vorige week

mijn ex was vorige week jarig.
Was ongeveer zelfde situatie, namelijk 4 maand niet meer gezien en 1 maand niet meer gehoord.
Ik heb ze gewoon kaartje gestuurd.

Had het moment lijk wel onderschat.
Was achter kaartje geweest en toen ik aan mijn bureau zat om iets op te schrijven, kwam alles weer naar boven. Het besef dat je al die jaren die verjaardag intens met elkaar vierde en dna plots het moet doen met een afstandelijk kaartje.

Of je het moet doen moet je natuurlijk zelf weten. Als je een kaartje stuurt, zouk het wel proberen afstandelijk te houden.

Greetz

afbeelding van Peter1972

Moeilijke vraag! Ik denk dat

Moeilijke vraag! Ik denk dat je zelf heel goed moet nagaan wat je onderliggende boodschap is met je kaartje. Is het gewoon echt sociaal dan zal ik een neutraal kaartje sturen. Is je onderliggende gevoel toch nog een zekere hoop op 'iets' dan zal ik niets sturen. Ik zelf heb ook vaak voor dit soort dilemma's gestaan en vaak was mijn onderliggende gevoel toch nog een stukje hoop. Daarom heb ik bijna nooit meer gereageerd.

afbeelding van Steffie01

Goedenmorgen...bedankt voor

Goedenmorgen...bedankt voor de reacties. Het is echt moeilijk, stom dat ik hier waarschijnlijk elke dag even over nadenk terwijl hij er waarschijnlijk helemaal niet bij stilstaat of hij wat hoort of niet van mij. Een stukje hoop waar je het over had die zal er voorlopig nog wel even zitten, dat gevoel wis je zomaar niet uit, maar wat je ermee doet daar gaat het om. Ik wil dus absoluut nuchter en neutraal blijven en daarom gaat mijn voorkeur uit naar een 'simpel' berichtje per sms. Een kaart is al gauw wat meer beladen misschien: wat kies je voor kaart uit? zoveel ruimte voor tekst etc. Ik baal er ook een beetje van dat ik net zo blij ben dat ik het volgehouden heb dat we helemaal geen cotact meer hebben, afstand. Maar tja...het is wel een verjaardag en mijn gevoel zegt wel even feliciteren. Hij heeft trouwens niets op mijn verjaardag laten horen (kreeg 2 dagen later mijn sleutels op mijn matje terug) dus ook zo dubbel allemaal.

afbeelding van Puk

Hou lekker de eer aan jezelf

Hou lekker de eer aan jezelf en stuur een kaartje met een afbeelding van een paar sleutels en de tekst gefeliciteerd. Knipoog

Misschien gaat er dan een belletje rinkelen en staat hij nog even stil bij het neerleggen van de sleutels op jouw matje.

Puk

afbeelding van Steffie01

Mwah...dat is leuk om af en

Mwah...dat is leuk om af en toe over te fantaseren. Ik ben natuurlijk boos (op hem, maar op mezelf ook ik ben ook niet altijd een goede vriendin geweest), verdrietig en al dat soort irritante normale gevoelens, maar ik ga niets meer uitlokken of uit wraak doen. Als dat zo was zou ik gewoon helemaal niets van me laten horen en dat wil ik ook niet. Ik moet gewoon op mijn gevoel afgaan. Wat hij er mee doet moet hij zelf weten, maar ik wil gewoon mezelf blijven, want ben dat uitlokken en wraakgedoe beu, al kan het af en toe nog zo lekker zijn, maar je bereikt er helemaal niets mee. Althans ik niet hoor Glimlach

afbeelding van Ron038

Als jouw gevoel zegt dat je

Als jouw gevoel zegt dat je hem moet feliciteren, moet je dat zeker doen.
Op welke manier je dat doet, dat is aan jou. Via e-mail, sms of een kaartje. Ik persoonlijk zou kiezen voor het laatste, maar hou het simpel en zonder bijbedoelingen of wellicht hoop.
Ik heb wel eens eerder op deze site geschreven: doe een ander niet aan, wat je zelf is aangedaan. Daarom zou ik zeker wel aan zijn verjaardag denken.
Sta er boven, hou de eer altijd aan jezelf, en verstuur je bericht met een glimlach. Ondanks dat wellicht je hart huilt.

Liefs
Ron
x

Er is geen weg terug, je moet er verder doorheen!