Kan het niet meer vatten

afbeelding van woutje1980

Via Google ben ik regelmatig op deze site beland en uiteindelijk heb ik de stap gezet om ook maar eens een account aan te maken omdat ik hier misschien raad en troost kan vinden.

Het zit zo:

ik heb een relatie van 3,5 jaar achter de rug met mijn ex. Nu is het zo dat ik nog onder hetzelfde dak woon, al ben ik in het weekend wel bij mijn ouders. Er is ook een ander in haar leven en die persoon komt in het weekend dus wil ik gewoon vermijden dat ik gekwetst word. Het huis staat op onze namen dus om praktische redenen ben ik nog hier omdat ik vlak bij het werk woon. Nu zijn we al stappen aan het nemen zodat zij hier kan blijven wonen en ik hier weg kan (heel papierwerk). Ik heb het laatste half jaar enorm afgezien, ik denk de rotste periode uit heel mijn leven. Zij leert een ander kennen die komt hier over de vloer terwijl ik hier ook nog woon. Ze zei dat die gevoelens onlangs pas waren gekomen. Ik betwijfel het sterk, maar goed ik kan er nu toch niets aan veranderen en zal er ook niet tussen komen.
Ikzelf heb iemand leren kennen met wie het goed klikte, we hebben veel gechat met mekaar, af en toe es een telefoontje, heb haar tot hiertoe één keer gezien. We kenden mekaar al enkele maanden, ook al bleef het dan vooral bij online contact. We hadden echt soms heel openhartige gesprekken, we smsten veel, gaven aan dat we mekaar misten en mekaar zeker nog eens wilden zien. Zelfs hebben we foto's uitgewisseld. Maar dan ineens.... mijn hart stort in. We waren met mekaar aan het chatten en ze zegt ineens ik heb iemand leren kennen met wie het heel goed klikt, vind je dat erg? Het was alsof ik bijna aan het verstikken was, de verwarring sloeg meteen toe en ik heb meteen opgebiecht dat ik gevoelens voor haar had gekregen. Ze was er altijd voor me, ze heeft me al die tijd gesteund als ik het moeilijk had door mijn ex. Dan krijg je dit te horen, ik had er zo naar uit gekeken haar nog eens te zien, samen wat leuks te doen. Ik heb die nacht geen oog dicht gedaan, kreeg geen hap door mijn keel. Ben er nog altijd heel aangedaan van, het lijkt soms alsof ik gewoon begin te stikken.
Nu voelde ik me terug goed, dacht ik echt dat dit meer kon worden, dat ik terug op het goede pad zat. Mijn wereld lijkt soms ingestort, heb nergens nog zin in, alsof niemand me troosten kan, alsof het gevoel nooit meer voorbij gaat. Ik vraag me maar af hoe dit is kunnen gebeuren, het geeft mij een gevoel dat ik op de tweede plaats kom, maar daar ben ik te fier voor om dat toe te laten. Ik heb nu ook besloten voor een tijdje afstand te nemen (maar een tijdje is een rekbaar begrip). Ik heb haar laten weten dat ik de deur op een kier hou en de streep die ik trek onderbroken is. Ik denk dat dat maar het beste is. Het doet zo'n pijn, heb soms de drang om te smsen, maar ik weet dat ik daar toch niet beter van word en ben fier op mezelf als ik een dag ben doorgekomen zonder contact te zoeken. Door dit voorval heb ik intussen iets meer afstand kunnen nemen van mijn ex, al ben ik ook daar nog niet helemaal overheen. Het doet me pijn te zien dat er een foto van hem en haar op haar nachtkastje staan, terwijl ik hier ook nog woon. Misschien ben ik te hard van stapel gelopen door voor die andere persoon gevoelens te krijgen. Nu heb ik verdriet om twee personen en vraag me af waarom het geluk mij niet toelacht en altijd de goede moet worden bestraft. Ik kan het echt niet vatten! Het is precies dat ik niet gelukkig mag zijn, iedere keer dat ik terug op het goede pad ben, krijg ik een bons in mijn gezicht! Is er nog iemand die een gelijkaardige situatie kent? Ik hoor het graag!

Groetjes

afbeelding van Puk123

Hai Woutje1980

Ik vind je verhaal echt heel ingrijpend. Ik begrijp je echt goed, ook al heb ik niet precies hetzelfde meegemaakt. Ik kan me vooral vinden in het feit dat het contact vermijden erg lastig is. "De deur op een kier houden" lijkt mij eerlijk gezegd geen goed idee.. Hier doe je alleen jezelf pijn mee en hou je ergens toch een beetje hoop voor jezelf.
Soms moet je een deur dichttrekken.

Ook ik heb misschien makkelijk praten maar geen contact zoeken zal ons beide alleen maar lukken door afleiding te zoeken en aandacht ergens anders op te vestigen.. Deze site is hier echt heel handig voor (ook ik kwam hier na een paar keer googlen op terecht). Je blijft wel bezig met de situatie, maar ondertussen schrijf je het wel van je af en krijg je tips van mensen die in een soortgelijke situatie zitten. Zo kun je het misschien heel langzaam een plekje geven.
Ook ik wens jou heel veel sterkte! je kunt het !

afbeelding van evee

ik vind dit zo'n bizar

ik vind dit zo'n bizar verhaal. Jullie zijn beiden al lange tijd contacten aan het leggen met anderen terwijl jullie in 1 huis wonen. Ipv dat jullie de relatie beeeindigen en 1 van de twee weggaat uit huis gaan jullie contact leggen met anderen en blijven jullie in 1 huis zitten. Ik snap dat het allemaal een hoop geregel is als je in 1 huis woont maar deze situatie is toch niet te doen? hier ga je kapot aan? foto van hem en haar op haar nachtkastje? hoe respectloos kan ze zijn zeg! dit kan ze toch niet maken?? wat is er gebeuird waardoor ze zo schijt aan je heeft? sorry voor mijn harde woorden maar vindt het echt te bizar voor woorden dit verhaal. Als ze een beetje respect voor je had zou ze die nieuwe vent niet bij jullie thuis uitnodigen maar bij hem thuis en buiten de deur afspreken, totdat alles geregeld is is dit ook jouw huis en hoort ze rekening met jou te houden.
Jij hebt nu weer liefdesverdriet over iemand waar je mee chatte maar eerlijk gezegd klinkt dat echt als een rebound. Je zocht naar aandacht van een ander, je weer even goed voelen om je ex te vergeten. Volgens mij moeten jullie zo snel mogelijk regelen dat jullie niet meer samenwonen en moet je dan gewoon eens even alleen zijn. Even echt de tijd voor jezelf nemen om alles te verwerken en jezelf weer sterk en krachtig te maken want tot die tijd zal er een relatie toch niet werken.
Sorry voor mijn harde woorden maar bedoel het goed!!