Kan het niet meer volgen

afbeelding van MisterT87

Hallo,

Ben hier net nieuw, vond deze site vanwege mn huidige situatie.
Zit op 1 maand na 2 jaar in een lange afstandsrelatie. Ik werk 7 dagen in mn geboorteplaats om vervolgens 5 dagen weekend te hebben die ik bij haar spendeer (2 uur rijden hier vandaan).
Nou ben ik vrijdag zaterdag en zondag bij haar geweest en ze was afstandelijk.... Heb haar 20 dagen niet kunnen zien omdat ik met een kreupele enkel thuis zat in mn weekend en deels in mn werkweek. Ze was wat afstandelijk en zei dat ze moe was, maar ik voelde dat er meer was. Ze zei dat ze eraan dacht om het uit te maken. Ze heeft me die dagen niet zoveel gemist als dat volgens haar zou moeten. Ze zei ook dat ze veranderd is en egocentrischer is geworden sinds dat ze gestopt is met drinken (vecht tegen alcoholverslaving en gaat daarvoor wekelijks naar een AA bijeenkomst). Ze voelt niks meer voor niemand zei ze en weet niet meer wat ze wilt. Ze voelt dat ze haar huidige pad alleen moet doorlopen. Ze is het niet eens met waar en hoeveel ik geld uitgeef aan sommige dingen (bijv. eens een duurder merkshirt) en is het er niet mee eens naar welke klasse auto ik kijk (is allemaal van mijn eigen salaris.....) Seksleven is niet meer wat het geweest is en we gaan niet vooruit. Nu is het nog niet uit, heb het nog kunnen rechtpraten. Maar weet niet wat ik hier nou precies uit moet opmaken. Ze vecht tegen verslaving, is soms wat lastig idd maar toon begrip en geef haar tijd en ruimte... Vind dit beetje raar ineens, tips, adviezen?

afbeelding van maanwezentje

Zoiets als verslaving moet je

Zoiets als verslaving moet je volgens mij alleen doormaken (with a little help of your friends). Dit is best heftig hoor. Maak je niet zo druk om kleine dingen. Probeer het leuk te maken met/voor haar in plaats van je mee te laten slepen in negativiteit? Als ze aan het afkicken is, zou ze alle steun van je kunnen gebruiken. Als je oprecht van haar houdt, geef je haar alle steun. Niet klagen maar dragen. Ze zal best af en toe bokken en moeilijk doen. Kan jou het schelen als je oprecht van haar houdt? Is dit niet het geval, dan lekker laten gaan. Als je oprecht van haar houd, doe je dit voor haar, niet voor jezelf en wat je er zelf voor terugkrijgt.

Succes, wijsheid en kracht toegewenst (zal je nodig hebben).

afbeelding van MisterT87

Ja ik maak het haar ook niet

Ja ik maak het haar ook niet moeilijk, dat is het ook niet. Doe alles voor haar, zorg voor afleiding, neem haar mee naar de bios, regelmatig uit eten. Ze is inmiddels al 8 maanden nuchter maar ze verandert ermee (zegt ze zelf ook), ik hou gewoon nog van haar en steun haar altijd, zelf drink ik amper, alleen bij vrienden eens een paar biertjes of glaasje whisky, maar nooit waar zij bij is. Lijkt mij meer dat ze ups en downs heeft hierin en bij een dieptepunt zet ze bij alles vraagtekens en duwt ze iedereen van haar weg. Ik doe nergens moeilijk over, zij kropt vanalles op en komt ineens met vanalles wat haar niet zint en zegt vervolgens dat ze denkt een punt achter de relatie wilt zetten.

afbeelding van Beer57

.

na het stoppen met eender welke verslaving lijkt het leven ineens niet zo mooi meer , ik begrijp dat ze het moeilijk heeft en dus down is de meeste tijd .
life is a bitch and so is love Moe

afbeelding van torn

Mindset?

Beer57 schreef:

life is a bitch and so is love Moe

Dat is een mindset, beste Beer!!!

Ik kan uiteraard niet in jouw leven kijken maar als je iedere tegenslag zo ervaart dan kan het leven er vrij deprimerend en somber uitgaan zien.

afbeelding van Beer57

.

Beste torn
ik weet het, maar toch is het moeilijk om dat te beseffen en gebruik te maken van die wetenschap.

afbeelding van mrpither

Re:

Volgens mij onderschat je de impact van een verslaving.
Ze kan stoppen met drinken maar de onderliggende oorzaak moet dan ook nog opgelost worden.
Je schrijft voornamelijk hoeveel last jij er van hebt.

Als je in nood bent is er niets ergelijker dan iemand die zich voornamelijk lijkt bezig te houden met oppervlakkigheden zoals autos, kleding e.d.

afbeelding van MisterT87

Volgens mij krijg je de

Volgens mij krijg je de algehele boodschap niet mee, zij komt ineens uit de hoek met dingen die haar dwars zitten en die ze blijkbaar opkropt. Ik doe niet anders dan rekening met haar houden, denk zelf dat door tegen die verslaving vechten (waar ze het niet zo moeilijk mee heeft als jullie hier blijkbaar denken), het vooral met ups en downs gaat. Bij een down haalt ze uit naar alles en iedereen om haar heen, met al haar vrienden/vriendinnen heeft ze inmiddels ruzie.

afbeelding van Beer57

niet zo moeilijk ?

misschien onderschat jij het wel Knipoog
er gebeurt echt heel wat met iemand die stopt met een verslaving