Kan je je ex terugkrijgen?

afbeelding van Ik3000

Hallo allemaal,

Ik lees jullie blogs al een tijdje aandachtig.
Te voelt goed te weten dat ik niet alleen ben.

Hier dus mijn verhaal:

Ikzelf ben nu zo een 1,5 maand uiteen met degene waarvan ik dacht dat het de liefde van mijn leven was.
De redenen die ik kreeg voor de breuk zijn zeer vaag (langeafstandsrelatie, we keken de week voor de breuk nog samen uit naar leuke huisjes, appartementen,... Ineens zag hij het niet meer zitten omdat hij altijd de Nederlander zou blijven in mijn familie-en vriendenkring, ik ben zelf Belgische. We wonen ong 3 kwartier rijden van elkaar).
Zelf was ik zodanig de kluts kwijt omdat het voor mij zo plots kwam dat ik toen eigenlijk ben weggelopen.
Toen ik wat bekomen was heb ik hem nog een aantal berichtjes gestuurd om toch wat meer duidelijkeid te krijgen over wat er nu precies in hem omging. Hij is me eigenlijk totaal gaan negeren vanaf dat moment.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik hem ook wel bestookte met mails, sms'en, appjes, belletjes,...
Ondertussen laat ik hem nu al 3 weken met rust.
Hij blokkeert me op Facebook, ontblokkeert me dan op Facebook, blokkeert me dan weer, ... Ga zo maar door.

Nu heb ik ergens gelezen dat het zou helpen om je ex terug te krijgen als je hem een tijdje met rust laat dus dat doe ik dan maar weer. Nog niks van hem gehoord... Iemand hier ervaring mee?

Het kan toch niet dat je na een lange relatie zo makkelijk doorkan met je leven terwijl het voor mij echt vallen en opstaan is. Nog steeds. Elke keer opnieuw ...

Iemand die me wat inzichten kan geven? Anders ben ik al heel blij dat ik even mijn ervaringen heb kunnen delen Glimlach

afbeelding van Nientjuh1

Join The Club

Hey Ik3000,

Goed dat je op deze site zit, het helpt echt kan ik je zeggen.
Als ik jou was zou ik hem verwijderen van fb en alle andere social media. Dan wordt je ook niet gek van dat "blokkeren" "de-blokkeren" enz. en ga je niet steeds kijken op zijn pagina.

Het terugkrijgen zou ik helemaal vergeten. Wie weet gebeurt dat nog, dat kan niemand nu voorspellen, maar als je er te veel van uit gaat ben je alleen maar teleurgesteld en raak je steeds weer gekwetst.
Je kan nu het beste helemaal 100% voor jezelf gaan, leuke dingen met vrienden doen, richten op je werk, even jezelf helemaal vertroetelen.

Mijn ex woont op 1,5 uur reistijd van mij vandaan (ik heb geen rijbewijs, dus moest altijd met ov), dus dat lange-afstand snap ik ook helemaal. Wel beter dat je hem dus niet kan tegenkomen als je uitgaat. Dat scheelt een hoop hart-verzakkingen en om je heen kijken.

Het is nu 2,5 week uit met mijn ex en hij negeert me nu al 2 weken.
Ik heb ook gelezen en gehoord dat je iemand beter even de tijd kan geven en met rust moet laten. Dat ben ik nu ook aan het doen. Heel goed dat jij dat ook doet. Je weet niet wat er in zijn hoofd omgaat, dus het is ook maar beter dat niet voor hem in te vullen.

Dat gevoel dat je hebt, dat hij doorgaat terwijl jij instort kennen wij hier waarschijnlijk allemaal. Ik zit daar nu ook midden in. Maar als hij je negeert kan je hem echt beter even met rust laten. Dat zegt al genoeg toch? Over een tijdje kan je hem weer benaderen, als hij dat zelf dan nog niet gedaan heeft. Maar dan moet je je een stuk beter voelen en lekkerder in je vel zitten. Nu ga je je alleen maar rot voelen en misschien wel ruzie maken. Daar help je niemand mee.

Als je maar onthoud dat steeds mailtjes/whatsappjes sturen geen zin heeft. Dat werkt alleen maar ave-rechts en kan zelfs irritatie opwekken bij hem. Als hij contact met je wilt doet hij dat wel. En zo niet, benader je hem over een tijdje weer.

Succes

afbeelding van Ik3000

Dag Lieverd, Fijn om te weten

Dag Lieverd,

Fijn om te weten dat ik niet alleen sta.

Het is gewoon zo verwarrend allemaal. Is ook de eerste keer dat ik gedumpt ben (ben er 26, maar deed vroeger niet zo aan relaties) dus het is echt wen emotiomele rollercoaster waar geen einde aan lijkt te komen en die ik dan niet eens kan delen met wie ik dacht dat het mijn soulmate was.

Ik probeer dan ook wel verder te gaan. Lukt me ook wel, ik ga weer lekker veel uit en amuseer me dan prima maar het voelt niet zo compleet tegenwoordig.

Maar ik verwacht nog steeds elke dag een smsje met een hele smeekbede in.
Achja, ik hoop dat tijd echt de wonden heelt. Ik kan niet wachten

afbeelding van Nientjuh1

@Ik3000

Ik vind dat je er heel goed mee omgaat hoor. En inderdaad, de tijd heelt alle wonden.
Het "verwachten" en "hopen" op berichtjes gaat ook wel vanzelf over. Je moet het maar zo zien. Iemand die jou niet wil spreken of denkt er beter aan te doen is jou niet waard.
En het klinkt heel simpel, maar dat is het natuurlijk niet. Hier mag je altijd je verhaal doen. Je mag alles kwijt wat je kwijt wilt. Wij snappen je helemaal. Als je een rotdag hebt en je wilt hem iets sturen waarvan je dondersgoed weet dat het niet gaat helpen en je alleen maar rotter gaat voelen, zet dan iets op de site ipv dat je hem iets stuurt. Zo doe ik het ook en moet zeggen dat het aardig goed gaat zo.

afbeelding van Ik3000

Nuja, mijn hoofd weet het

Nuja, mijn hoofd weet het allemaal wel.
Maar mijn hart, dat is een hele andere zaak.

Misschien wil ik wel alleen maar dat hij terugkomt zodat IK hem kan afwijzen...
Ik weet het niet, ik verdien iemand die honderd procent zeker weet dat hij bij me wil zijn, toch?

Afsluiten is moeilijk als je geen degelijke reden gekregen hebt

afbeelding van Nientjuh1

@Ik3000

Wij verdienen allemaal iemand die 100% zeker is dat hij/zij bij ons wil zijn. Maar dan heb je inderdaad dat stukje gevoel dat je ontzettend tegenspreekt.

k zit er nu ook heel erg mee dat hij geen reden heeft gegeven, of in ieder geval een hele vage "hou wel van je, maar niet genoeg". Dan denk ik, je houd dus wel van me, dan doe je er toch alles aan lijkt mij? We hebben nooit gepraat, hij heeft nooit gezegd wat ik fout doe, hij heeft nooit gezegd hoe lang hij die gevoelens al heeft. Daar heb ik geen ene drol aan.

Maar goed, ik weet zeker dat als je over een tijdje hem benaderd hij wel durft te zeggen wat nou de werkelijke reden was. Ik zou me daar niet te druk over maken. Eigenlijk maakt de reden ook helemaal niet uit. Hij is een pussy, die als het even moeilijk word weg vlucht, dat willen wij niet toch?

afbeelding van Ik3000

Denk dat we echt in hetzelfde

Denk dat we echt in hetzelfde schuitje zitten als ik zo eens je eerdere blogs doorlees.

Zo moeilijk, ik zit nog steeds hele scenario's te verzinnen in mijn hoofd die aangeven wat hij dacht, denkt, doet, ...
Ik zou een Oscar winnen als ik er een paar zou verfilmen denk ik.

En dat is net zoals ik hoop dat het zou gaan. Zoals in al die romcoms waar ik nu een hekel aan hebt. Je kent het wel, hij rent je achterna in de luchthaven en van die toestanden.

Het enige dat ik weet is dat ik dus niet weet wat er in zijn hoofd omgaat... Heel erg ongelooflijk hard frustrerend. We hebben jaren lief en leed gedeeld. De gedachte dat hij dat nu met een ander zal gaan doen in de toekomst is ONDRAAGLIJK.

En des te meer tijd erover gaat, des te gekker maakt het me allemaal.

En ik kan hem inderdaad later misschien eens vragen wat de werkelijke reden was. Maar wat heb IK daar nu aan?
Hij heeft me gewoon in de kou laten staan, alsof ik niet meer ben dan een stuk stront.

We hebben nog al stille periodes gehad in onze relatie, maar nooit zo lang als nu...

Ik denk dat het me gek maakt. Ik heb schrik dat hij me gek maakt.

En dan nog wil ik hem nog steeds terug, hij maalt me gek

afbeelding van Nientjuh1

@Ik3000

Dat voor hem invullen over hoe hij zich evt. voelt doe ik ook. Maar dat hij niks laat weten zegt eigenlijk al genoeg. Die frustraties dat hij niks laat weten, dat hij niet vertelt hoe hij zich voelt en er niet is om te komen troosten en knuffelen zijn het ergst, dat zou jij ook wel hebben.

Ik vermijd nu ook alle romkoms haha. Die dingen gebeuren helaas niet in het echt. Als hij jou terug wilt laat hij dat wel merken, dan gaat hij je niet negeren, toch?

Dat gevoel van hem terug willen is heel normaal, maar als je heel eerlijk naar jezelf bent, heel diep graaft weet je ook wel dat als dat gebeurt weer dezelfde fouten worden gemaakt en jij weer gekwetst gaat worden. Helemaal omdat je zegt dat er vaker stille periodes zijn geweest.

Het stomme is dat we heus wel weten wat we moeten doen en dat we ons niet zo moeten voelen, hij voelt zich toch ook niet zo, maar helaas. Het zegt het al, het is een gevoel. Die kan je helaas niet negeren.

We moeten hier doorheen. Love sucks sometimes.

afbeelding van Ik3000

Klopt, ik hou van je

Klopt, ik hou van je inzichten.

Ak zou ik net dezelfde geven aan anderen die in dezelfde situatie zitten, als je er zelf inzit is het blijkbaar allemaal wat moeilijker Glimlach

Hoe was je sollicitatiegesprek trouwens? Helemaal klaar voor een nieuwe start voor jezelf hoop ik?

afbeelding van Nientjuh1

@Ik3000

Voor buitenstaanders is het altijd makkelijker, want die hebben het gevoel niet. Die kijken ernaar met alleen hun verstand.

Gesprek ging op zich goed, maar helaas hebben ze geen plek voor een stageplek. Ik wil de opleiding basiskok niveau 2 gaan doen, maar voor ik mag beginnen moet ik een stage plek hebben. Dus ben hard op zoek. Er staan al een aantal gesprekken gepland, dus het komt wel goed. Daar maar ik me niet heel erg druk om, alleen is het wel heel kut dat mijn ex er niet is om me op te vangen na een afwijzing.

afbeelding van Ik3000

Je kan je frustraties uiten

Je kan je frustraties uiten tegen mij.

Ik ben weliswaar je ex niet, maar ik ben ook niet stom ofzo ... Tong

Maar ik ken het wel, had vorige week ook een begrafenis en dan zou die steun van je ex toch weer even heel welkom zijn he ... Glimlach

afbeelding van Nientjuh1

@Ik3000

Hahaha, altijd fijn als mensen niet stom zijn.

Die momenten zijn inderdaad het moeilijks. Morgen zou het ook wel moeilijk zijn met zijn verjaardag en ik zou vast wel meer afwijzingen krijgen, dus de frustraties en teleurstellingen zijn helaas pas net begonnen. Volgende week zondag zouden we samen naar een concert gaan, BAM in my face. Dat is hard.

Maar goed, ik weet zeker dat alles goed komt met ons. Over een tijdje, een paar maanden, een jaar misschien, komen we allebei iemand tegen die zoveel beter is dan onze ex. Die ons onze ex meteen doen vergeten. Dan zien onze exen dat wij wel gewild zijn en komen ze kruipend en huilend terug en dan is het aan ons hun keihard af te wijzen. Onschuldig Lachen

Maar even zonder dollen, het komt goed. Zolang we niet te veel verwachten en hopen.

afbeelding van Ik3000

Laat dat nu net het probleem

Laat dat nu net het probleem zijn. Ik krijg die rothoop dat ie terugkomt niet weg.

Stond net op, BAM, daar is ie weer...