Kan jij van je ex partner zeggen dat hij je grote liefde is?

afbeelding van Gast
Absoluut
35% (13 stemmen)
Ja
14% (5 stemmen)
Nee
38% (14 stemmen)
Weet het niet
14% (5 stemmen)
Geen antwoord
0% (0 stemmen)
Totaal aantal stemmen: %votes
afbeelding van verloren woorden

zo voelt het nu wel

Op dit moment voelt het wel zo, dat ik van mijn ex kan zeggen dat ze mijn grote liefde is. Misschien komt dat wel door het feit dat je elkaar 20 jaar geleden voor het laatst zag (op de MAVO, verliefd maar nimmer wat geweest) en je elkaar dan ineens weer tegen komt. Blijkt dat ze enkele jaren, zonder dat je het wist, schuin tegen over heeft gewoond. Ze net als ik wel eens enkele concerten heeft bezocht van Kravitz, ze al die jaren af en toe wel eens aan me heeft gedacht, ze ooit eens in een (toen nog) onschuldig hyves-contact aangaf dat ik de ware nog wel zou tegenkomen , ze mocht willen dat zij het was en nog zoveel meer. Wie mijn verhaal kent weet hoe het uiteindelijk is afgelopen.

Daarom voelt het voor mij nu op dit moment wel zo... Zal slijten.

afbeelding van Isaaa

Love of my life

Hee,

Dat is inderdaad zo, je kan niet in de toekomst kijken. En meestal als je smoorverliefd bent en heartbroken wanneer het uit is denk je dat het de ware was. Anders zou het niet zó veel pijn doen en zó heftig zijn allemaal. Ik denk inderdaad ook nog steeds dat het beste medicijn tegen een verloren liefde en nieuwe liefde is. Niet meteen, maar zolang er niemand anders is blijf je steeds terug denken aan de laatste en hoe langer je daarna alleen blijft hoe banger je bent dat je nooit meer iemand anders zult vinden waarmee je echt gelukkig zult zijn.

Ik heb tot nu toe 3 keer gedacht dat ik de ware had gevonden. En van alle 3 de keren wist ik het zeker, waarvan ik nu nog in de laatste keer zit. Maar als ik terugkijk weet ik dat 't van die andere 2 ook niet waar was, en ik weet van mezelf dat ik al mijn gevoelens altijd heel erg heftig zijn, als ik verliefd ben ben ik smoorverliefd en als ik gelukkig ben zit ik on top of the world. En dat geldt dus ook voor de downs. Daarom dacht ik bij die andere 2 relaties ook dat dít het was. Daar volgende snel weer iemand anders na, waardoor het verdriet niet zolang heeft geduurd. Deze keer is dat wel anders, het blijft me achtervolgen.
Toch weet ik uit ervaring, het moet gewoon ik probeer er in te geloven, dat het hier heus niet bij ophoudt. De vorige keren wist ik het ook zéker, en toch kwam er iemand anders.

Ik heb ook ja ingevuld in de blog omdat ik op dit moment echt denk dat hij 't is voor mij en dat we ooit weer samen komen. Maar zeker weten doe ik dat niet. En aangezien het nu voor de komende jaren over is tussen ons, hoop ik echt heel erg dat ik geen gelijk heb. Of dat ik pas over een paar jaar gelijk krijg met mijn 'ja' en nu weer de kans krijg om gelukkig te worden en verder te gaan.

En dan inderdaad nog iets, ik denk dat de ware niet perse iemand hoeft te zijn waar je nooit ruzie mee hebt en die voor altijd bij je blijft vanaf het moment van ontmoeting, maar wel ooit weer terugkomt. Maar toch vraag ik me af.. Kan de ware iemand zijn die je zoveel pijn heeft gedaan? Die je zó hard heeft geraakd en zich daar bewust van is geweest? Kan dat de ware zijn, vraag ik me af.

'' Altijd bij elkaar
Mijn armen om je heen
Mn allergrootste liefde
Dat wist ik echt meteen

Zeg dat je niet hoeft te gaan schat
Dat je aan mij echt genoeg had
Zeg dat je niet hoeft te gaan schat
Ga schat, want je moet, ik weet je moet

Dan zou ik zeggen dat ik op je wacht
Dat de toekomst naar ons lacht
Dan zou ik zeggen voor de zoveelste keer
Ik wil geen ander nooit meer

Ik wil geen ander nooit meer
Nooit meer zal ik voelen
Wat ik voel voor jou
Ik hoop dat ik kan leven zonder jou ''

'' Wat we samen vroeger droomden,
weet de helft van ons niet meer

Ik hoop dat je gelukkig wordt
Ik hoop dat ik me niet vergis
Ik hoop dat ik gelukkig word
Nu ik zie wat ik zo mis ''

afbeelding van fallen angel

''altijd bij elkaar'' reactie op isaaa

Mooi geschreven gedicht hoor,heel erg herkenbaar.Ik wens je ook veel sterkte..Mijn (ex)vriend en ik zijn nu uit elkaar vanaf 28 mei j.l.en ook ik heb nog steeds het idee dat we ooit bij elkaar terug komen.Hij heeft mij verlaten hoor,ik hem niet.Dat maakt het ook zo vreselijk moeilijk allemaal.Ik hou nog steeds intens veel van hem en ben ook nog steeds ontzettend verliefd.Blijf zo mooi schrijven in elk geval..

Liefs fallen angel

afbeelding van Jante in de emotionele achtbaan

Liefde van je leven

Hey,

Ben nu 8 maanden verder en denk nog regelmatig (dagelijks) veel terug aan mijn ex, in het begin wist ik zeker dat zij mijn grote liefde was, echter op den duur slijt het gevoel van je ex toch wel een beetje. Zolang je geen nieuwe liefde gevonden hebt, blijft je ex een groot deel van je leven uitmaken, elk gevoel van leegt koppel je aan haar. Aangezien we niet in de toekomst kunnen kijken, zal je nooit weten of dit de ware geweest is. Wanneer een relatie uitgaat kunnen we zeggen dat dit niet de ware is geweest, de ware is namelijk die persoon waarbij wel alles goed loopt en het niet uitgaat, de ware is de persoon die niet stopt met jou. Liefde moet namelijk van 2 kanten blijven komen.

Klinkt allemaal redelijk nuchter, helaas voor mij is er nog een te groot verschil tussen mijn tekst en mijn gevoel.

Dus voor iedereen,

Take care en good luck!

afbeelding van Verdrietig meiske

Aanvullingkje

Ik ben het eens met Christina en Spiri, maar wilde nog ff iets toevoegen. Als je ineens alleen komt te staan, mis je niet alleen diegene of 'gewoon'iemand, maar, zoals ik het tenminste heb ervaren, valt ook heel je toekomstbeeld weg. Ik wilde samen met mijn ex oud worden. Was hij daarom de ware? Geen idee, waarschijnlijk komt er wel weer iemand op mijn pad waarmee ik dat wil, maar op dit moment kan ik me daar nog geen voorstelling bij maken.
Daarnaast denk ik ook dat je soms wil dat je ex de ware was, vanwege je verdriet. Hoop dat ik dit goed kan uitleggen: de emoties na het stukgaan van een relatie zijn zo hevig en overweldigend, dat je misschien voor je zelf wel moet gaan denken dat het je ware is/was. Om de emoties te kunnen verklaren zeg maar...
En ja, waarschijnlijk denken we over een jaar allemaal anders, wanneer we gewend zijn aan dat bord voor 1, het alleenzijn of misschien alweer een nieuwe 'ware' hebben gevonden. Een jaar is lang, maar verdriet kan ook heel diep zitten en lang voortkabbelen.

afbeelding van christina-marielle

de ware

hallo allemaal,

frapant dat ik hier voor nu dus 75% lees dat julie allemaal zeggen dat je ex de ware is.
speelt mijn logica ook wel weer op, best niet leuk op deze drama site haha < sorry hoor maar soms is het gewoon zo>
als het net uit is tuurlijk zeg je dan dat hij de ware is, en ben daarom wel benieuwd hoeveel % dat nog zou zijn als julie allemaal na een jaar dit weer heel eeerlijk beantwoorden.....

ja nu kunnen julie denken wat een kil iemand om zo te rationaliseren maar geloof over een jaar denken de meeste van julie na eenmaal anders........

liefs christina,

mijn blogs zijn soms net zo'n drama...........

afbeelding van Spiri

Hey Christina...

Het was mij ook al eerder opgevallen dat veel mensen hier nog steeds zitten te wachten op hun 'ex', en ik deel volledig je mening.

De meest logische verklaring is volgens mij dat we er plots weer volledig alleen voor komen te staan. Boodschappen doen voor 1 persoon, tafel dekken voor 1 persoon, koken voor 1 persoon, je kent het wel...

We voelen constant dat er iets 'weg' is...ik vergelijk het vaak met een kies die je laat trekken door de tandarts. De eerste tijd voel je dat binnenin je mond dat die kies er niet meer is, en dat is wennen, net zoals een relatie die pas verbroken is.

Nu we er plots weer alleen voor komen te staan, hebben we het gevoel dat we geen liefde meer ervaren, en dat is pijnlijk. Geen wonder dat we dan verlangen om terug liefde te ervaren in ons leven. Aangezien onze 'ex' (wat een vreselijk vies woord toch!) onze laatste referentie was op liefdesgebied, is het ergens logisch dat we terug aan die persoon denken, en niet aan iemand die we 15 jaar geleden hebben gekend...

Ik denk dat velen zouden beseffen dat ze gewoon 'iemand missen' mochten ze er verder over nadenken, en dat het niks te maken heeft met die laatste persoon die in hun leven was...

Uitzonderingen bevestigen de regel natuurlijk, en het is normaal dat we allen aan de goede dingen terugdenken die we hebben meegemaakt in onze relatie. Dat is heel goed, tenzij je er blijft in rondtrappelen. Mensen hebben het altijd al moeilijk gehad met betrekking tot veranderingen.

Er schuilt trouwens iets veilig en zeemzoet in dat gevoel (ook al voel je je slecht, het gevoel bied een bepaalde zekerheid waardoor je geen actie onderneemt en gewoon verder blijft mijmeren en hangen in het verleden.) Heel misleidend en gevaarlijk trouwens.

Dit is niet te veralgemenen, maar het valt wel op.

Sterkte iedereen...

Spiri

afbeelding van christina-marielle

hoi spiri

bedankt voor je reactie hierop,
ik was best wel benieuwd naar hoelang het zou duren voordat er hier iemand op deze site zo is dat die dan ook eerlijk antwoord. dat heeft dus maar een paar uurtjes geduurt....
En je verwoord zo mooi waar ik een hoop mensen van verdenkt en natuurlijk ook uitzonderingen daargelaten.
ze missen iemand maar of alle mensen die hier zijn ook echt die persoon missen of diens aandacht en attentie's daar zit dan nog een heel verschil in.
Ik maak me vast niet geliefd met de uitspraken die ik hier nu doe maar weet zeker als een deel diep in zijn hart kijkt het niet allemaal persoonlijk is.....en t is niet mijn bedoeling om mensen tegen me in t harnas te jagen,
maak allen alleen gezond onderscheid tussen aandachts-gemis, gewenningen en echt liefde, en alle gradatie's ertussen....iedereen kent de verschillen wel, die zie je als je bij jezelf eerlijk te rade gaat en das nou juist wat een hoop mensen hier zeker liever niet doen....

het zal je allemaal uiteindelijk helpen uit te vinden wie voor je de ware liefde is.....of was.

maar ik geloof toch nog steeds echt wel in de liefde hoor.........
ben benieuwd wie me hierop weer leuk aanvult en becomentariseerd.

liefs aan allemaal hier,

afbeelding van Spiri

Me again...

Hey Christina (nog es)

Veel ga en kan ik niet meer aan/invullen, ik heb het allemaal al gezegd...

Wil je enkel maar bedanken en complimenteren met je 'recht voor de raap" zijn, ook al is het naar mijn maatstaven toch wel vrij genuanceerd hoor...Juist daarom dat ik je maar al te goed begrijp denk ik Lachen

Maak je maar niet al te veel zorgen over het al dan niet geliefd zijn, want dat slaat dan weer op afhankelijkheid naar anderen toe, en ik, voor mezelf, ben hard bezig om dat gevoel 180° terug te schroeven in mijn eigen leven.

Als mensen omwille van de mening die je hier weergeeft zich in hun kont gebeten voelen is dat enkel een teken dat ze je woorden verkeerd hebben geïnterpretteerd, of dat je de nagel op de kop sloeg.
Tenslotte zijn je intenties eerlijk en goedbedoeld...het soort van intenties waar ik van hou Knipoog

Wees jij maar lekker jezelf

Liefs

Spiri

afbeelding van fallen angel

mijn grote liefde

Is hij zeker echt wel..Zoals eerder geschreven in een van mijn blogs gaf ik al aan dat ik 2 langere relatie's heb gehad,maar ben daar nooit compleet gelukkig geweest.Met A wel de afgelopen 4 mnd en daarom durf ik best te zeggen dat hij mijn grote liefde is en dat altijd zo zal blijven.

liefs fallen angel

afbeelding van elvira20

absoluut niet de ware

ik dacht dat hij de ware was, maar na veel praten met mijn psycholoog ben ik erachter gekomen dat het gewoon niet kon hoe hij deed, ookal heb ik een psychische stoornis en ben ik soms niet makkelijk. Hij was er gewoon nooit voor me, dacht altijd eerst aan zichzelf, dan aan zijn familie, vrienden en ergens achteraan kwam ik dan nog. Mijn familie moest vanaf het begin al niks van zijn hoogpraat hebben. Hij vond zichzelf heel wat. Jammer dat je dat niet ziet als je verliefd ben. Ik heb te veel gepikt helaas.