Kan ze daadwerkelijk zo in de knoop zitten?

afbeelding van Ron87

Mezelf toch maar eens aangemeld hier om eens van 'vreemde' hun mening te horen.

In het kort, kom ik uit een relatie van 7 jaar. We woonden 5 jaar hiervan samen en alles ging eigenlijk super tot het laatste half jaar. Ik kreeg het te druk met werk en de sleur sloeg er van mijn kant een beetje in. Vond het allemaal wel prima en aandacht voor me ex schoot er bij in. Andere kant is wel dat we alles konden doen wat we wilde qua financieel. Ik kwam laatste tijd ook bot over op haar en na weken/maanden opkroppen heeft ze de stekker eruit getrokken. Dit helaas zonder eerst echt te praten om te zeggen van dat het zo niet verder kan en dat er wat moet gebeuren want anders was het risico groot dat de relatie zou stoppen. Daar baal ik echt enorm van dat dat er niet in zat na 7 jaar relatie. Maar goed, na de breuk heeft ze 2 a 3 weken nagedacht en besloten om definitief uit elkaar te gaan. Scheiding in gang gezet, autos verkocht etc en zijn dus op papier officieel uit elkaar. (bijna 4 maanden uit elkaar nu) Wel is er altijd (normaal) contact gebleven. Helaas was er ook al gelijk een jongen die haar erg leuk vond en ook erg op haar huid zat/zit. Ze heeft altijd ontkend dat er wat was met die jongen.

Nu begon ze mij een tijd terug weer te appen dat ze me miste en van me hield en het allemaal niet wist. Dit is nu eigenlijk al bijna 1,5 tot 2 maanden aan de gang. Ze weet het niet, zit niet lekker in de vel en zit in de knoop. Dat is wat ze constant de laatste tijd tegen iedereen zegt, ook tegen beste vriendinnen van haar en ook tegen mij.

Maar, de jongen die ik hierboven al vermeld heb speelt wel degelijk een rol. Laatst heb ik via via te horen gekregen dat ze wel gezoend heeft en 1 x sex heeft gehad met hem. (dit heeft ze ook bekend toen ik het haar vroeg) Maar nadat dit gebeurt is, is ze mij weer gaan appen van ik mis je en ik weet het allemaal niet. Het lijkt wel alsof de twijfel is ingeslagen mij of die nieuwe jongen?

Wat me echt dwars zit is het volgende. De nieuwe jongen gaat veel met haar oom en tante om. Hij heeft geen vrienden en trekt zodoende veel met hun op. Mijn ex en ik zitten in dezelfde vriendengroep en daarom gaat ze vanaf de breuk al met haar oom en tante mee op stap. (jeugdige mensen) Probleem is dat die jongen en mijn ex elkaar dus wekelijk opstap zien.
Niet een heel eerlijke situatie als je zegt dat je in de knoop zit en het allemaal niet weet toch? Paar dagen terug ben ik met haar gaan praten. Heb gevraagd wat ze nu precies wil want dit kan zo niet verder, zij blijft zo in de knoop zitten en ik kan het niet afsluiten doordat ze me toch weer hoop geeft telkens. Tijdens dit gesprek zij ze dat ze me mist en van me houdt maar ook bang is dat het over een tijdje weer niet gaat werken en me dan weer moet kwetsen. Heb ook gevraagd wat de situatie is tussen haar en die nieuwe jongen, ze zei dat ze hem leuk vond maar niet verliefd was., ze vertelde wel dat hij al veel verder is en echt voor haar wil gaan maar zei het afhoudt omdat ze het niet weet. Vervolgens hebben we afgesproken elkaar even helemaal met rust te laten om te kijken of ze me dan echt nog steeds mist etc. Maar nu paar dagen later denk ik van..hoe kun jij nu alles op een rijtje zetten en uit de knoop komen als je wel wekelijks met die jongen en oom en tante op stap gaat. Waarom wil je niet met mij stappen ondernemen om te kijken of het weer wat kan worden?

Verder vind ik het volgende ook vreemd, er hangen en staan bij haar moeder (waar ze nu woont) nog fotos van ons. Als ik iets op snapchat plaatste wat haar beetje jaloers kon maken moest ze daar direct op reageren. Tijdens ons laatste gesprek ook duidelijk gevraagd of we elkaar niet gewoon los moeten laten, waarop ik duidelijk een nee kreeg omdat ze het niet wist.

Het is een heel verhaal en misschien niet even duidelijk voor iedereen maar hoop dat jullie er toch wijs uit kunnen en anders zal ik vragen uiteraard beantwoorden. Ik weet niet meer wat ik moet doen of hoe ze er werkelijk in staat. Kan iemand echt in de knoop zitten of is dit toch echt iets van niet kunnen loslaten? Bedankt voor jullie reacties alvast!

afbeelding van jamor

groen gras

Een gevalletje gras toch iets groener gezien?...

Of iemand in de knoop zit of niet is voor de ander helemaal geen issue. Laat ik het zo zeggen. Als zij in de knoop zit met zichzelf, oftewel zichzelf heeft opgeknoopt, wil jij dan diegene zijn die het koord moet opvullen wat is verdwenen in de knoop. Of kies je liever voor een koord en knoop je je eigen koordje eraan vast om samen een langer koord te worden.
Als zij het geluk bij een ander denkt te vinden, dan moet je iemand direct een zegen geven en loslaten. Waarom? Schijnbaar is die andere persoon belangrijker in het leven van diegene en als dat zo is wie ben ik dan om te zeggen dat dat niet zo is. Laat iemand zelf bepalen wat hij of zij wil doen, maar die hele harde NEE van haar geeft al aan dat het hier voornamelijk om iemand gaat die het niet alleen kan of wil doen. Dat soort mensen dien je juist alleen te laten, zodat ze kunnen leren hoe in het leven te staan zonder afhankelijkheid.

afbeelding van Okewatnu

Lijntje

Volgens mij houdt ze je aan het lijntje voor het geval de relatie met die nieuwe knakker niets wordt. Dikke kans dat er al iets gaande was tijdens jullie relatie en dat zij daarom de relatie heeft verbroken. Dat laatste concludeer ik uit het feit dat er niet meer gepraat is om te kijken of jullie relatie niet gered kon worden.

afbeelding van rik21

Stap er uit

Hoi Ron,

Na zo'n lange relatie laat je elkaar niet zomaar los.
Toch denk ik dat jij de beslissing moet maken om al het contact te verbreken.
Als ze echt zoveel om je geeft komt ze terug. Doet ze dat niet, dan is het voor jou ook duidelijk dat jij verder moet.
Op deze manier loop je de kans dat ze jou inderdaad als 2e optie houd.

En kom op, je bent een man. Waarom zou je iemands 2e keuze willen zijn, als je iemand anders haar 1e keuze kunt zijn.
Jij laat je leiden door wat zij wil. Ga eens voor jezelf nadenken wat jij wil. Jij vraagt haar of jullie elkaar niet gewoon moeten loslaten. Waarom vraag je dit überhaupt? Doe het gewoon!