Kapot en uitzichtloos

afbeelding van Browski

Hallo lezers,

Dit is mijn eerste blog. De eerste die ik ooit heb geschreven en zoals velen van jullie ben ik op zoek naar hulp.

Na een relatie te hebben gehad van 3 jaar is het over en uit. Ik dacht dat de relatie goed in elkaar stak. We deden van alles samen. We traden samen op, we bespraken onze dromen, wat we wouden, hoeveel we van elkaar hielden en wat wij samen wouden bereiken. Ik heb heel veel mooie herinneringen aan ons.

Ongeveer 2 maanden geleden vertelde zij mij dat ze twijfelde, al een jaar lang. In dat jaar heb ik weleens gevraagd of alles goed zat, waar zij ja op antwoordde. Ik ben er nog steeds boos om dat zij hierover heeft gelogen en mij een jaar lang heeft laten geloven in iets dat er niet was.

Nadat ik erachter kwam dat zij twijfelde, hebben wij een onzekere periode van 2 maanden meegemaakt. Zij wou ruimte en rust wat ik haar op dat moment niet kon geven omdat ik een antwoord wou hebben. Na dat zij mij aan gaf dat ze toch echt de rust en ruimte nodig had om hierover na te denken heb ik met pijn en moeite een aantal keren naar een antwoord gevraagd. Hierna heb ik haar 2 weken de tijd gegeven om hier over na te denken. Ik heb geen tot weinig contact met haar gezocht, zij ook met mij.

Na die 2 weken was ik er eigenlijk wel klaar mee. Ik stopte al haar spullen in een tas en ik bracht deze naar haar toe met de boodschap dat ik dit niet langer aan kon. Zij gaf aan dat dit wel heel dichtbij kwam en dat ze dit niet wou. Ik gaf aan dat als ze geen antwoord kon geven dat ik zelf de knoop wou doorhakken en er een punt achter wou zetten omdat ik het niet meer aan kon.

Nadat wij veel hadden gehuild en een nacht zonder slaap hadden doorgebracht, gingen wij allebei naar school en dachten wij dat dit het einde was.

Diezelfde avond dat ik thuis kwam van school heb ik aan één stuk door gehuild, ik ben naar mijn moeder toegegaan en na dat ik met mijn moeder had gepraat besloot ik om haar te bellen. Ik gaf aan dat ik dit niet wou, zij gaf dit ook aan. Wij besloten om nog één keer af te spreken, te benoemen wat voor veranderingen wij van elkaar wouden zien en hoe wij hiermee om zouden gaan. Ook gaf zij aan dat ze het nog niet zeker wist maar ze wou wel praten. Ik was dus erg blij.

Een week later zag ik haar. Wij besproken van alles maar zonder enig resultaat. Dit kwam door haar boodschap: Ik wil het nog wel proberen maar het kan zo maar zijn dat ik het over twee maanden alsnog uitmaak. Zij wou geen valse verwachtingen creëren maar het stuk, het kan zo zijn dat ik het over twee maanden uitmaak, dat zorgde ervoor dat ik de ochtend erop zei dat ik dat niet wou. Wij hebben de rest van de dag veel ruzie gemaakt, zij zette er uiteindelijk een punt achter.

Nadat wij elkaar weken niet hadden gesproken of gezien besloot ik om haar een bericht te sturen met de vraag of zij wou afspreken zodat wij konden bespreken waar het volgens haar fout was gegaan. Ik wou een open gesprek met haar aangaan, zonder enige verwachtingen. Zij gaf aan hier nog niet klaar voor te zijn. Het ging niet goed met haar op dat moment, ze had veel aan haar hoofd zoals school werk en haar eigen leven op een rit te krijgen. Ik gaf aan dat als ze me nodig was ze me altijd mocht bellen.

Hierna heb ik meerdere pogingen gedaan om contact met haar te krijgen, zowel via mezelf als via anderen. Zij reageerde hier later op door te zeggen dat ik me niet zo afhankelijk moest opstellen. Verder moest gaan met mijn leven en dat als ze contact met mij wilde dat ze dit vanzelf zou opzoeken. Ook gaf ze aan niet naar hetzelfde feest als mij te gaan tijdens oud en nieuw omdat ik daar naar toe zou gaan. Ik vond dit idee wel fijn omdat ik dan wat rust zou hebben, zij ook.

Eenmaal aangekomen op het feest zag ik haar lopen met haar vriendinnen. Ik vond het al raar dat zij daar was. Ik ging niet achter haar aan en dacht bij mezelf nou ja het zal wel.

Enige tijd later liep ik met mijn vrienden door het gebouw heen en wij liepen langs haar en haar vriendinnen. Ik groette één van haar vriendinnen, zag haar en ik zei hallo tegen haar. Ze zei niks terug. Ik bleef nog even staan maar ze keek strak voor haar uit en op dat moment besloot ik, ik maak er een leuke avond van.

Ondertussen had ik xtc op en ik voelde het al aardig hangen. Ik voelde mij eigenlijk heel fijn op dat moment en een vriend van mij die ook op dat feest was zocht mij later op. Hij zei tegen mij dat hij een meisje wist voor mij en ik liep met hem mee. Op het moment zelf van de XTC ging ik eigenlijk zo hard dat ik geen rekening meer hield met mijn omgeving. Ik ging in gesprek met dit meisje, danste met haar en ik zoende met haar.

Ik stond er niet meer bij stil dat mijn ex op dat feest was, ik stond er niet bij stil dat zij had kunnen zien dat ik met een ander meisje stond te zoenen, wat ze dus wel heeft gezien. Ik heb haar dit nooit aan willen doen. Als ik er achteraf over nadenk heb ik er heel veel spijt van, dat zij het heeft gezien althans. Nu heb ik er geen spijt van dat zij het heeft gezien met de achterliggende gedachte dat het daardoor niet meer goedkomt. Nee ik heb er spijt van dat ik haar heb gekwetst op deze manier. Dit was het laatste wat ik wou.

Echter heb ik er geen spijt van dat ik het heb gedaan. Dit klinkt zo dubbel als het maar kan, ik weet het. Maar zo voelt het wel. En wel hierom: Ik heb mij maanden lang in sombere gedachtes en gevoelens bevonden. Voor het hele gebeuren met haar heb ik een shitload aan nieuws over mij heen gehad wat betreft het niet meer spreken van vrienden, het op sterven liggen van mijn oma, het kwijtraken van een stage plek waardoor ik een half jaar langer bezig ben met mijn opleiding, het niet weten wat ik met mijn toekomst wou en al de ruzies die ik daarvoor met mijn ex had, en gedurende de periode dat wij in een twijfelende situatie zaten. Hoe gek het ook klinkt mensen, op het feest en dankzij de xtc,drugs en alcohol was dit het eerste beetje geluk wat ik ervaarde nadat ik me maanden kut, somber en depressief heb gevoeld. En als ik de xtc niet had gehad of al de drugs en alcohol die ik eerder die dag had genuttigd, had ik dit nooit gedaan. Ik zou nooit van mijn leven bewust voor de ogen van degene waar ik zoveel om geef en hou een ander zoenen.

Maar goed, ik voel me zwaar kut. Zowel tegenover haar als tegenover mijzelf. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik met mijzelf aan moet op dit moment. Vandaar dat ik dit bericht op dit forum plaats.

Het enige wat ik aan jullie vraag is een reactie waar ik iets aan heb. Je hoeft mij niet te vertellen wat voor klootzak ik onbewust ben geweest, dat weet ik wel.

afbeelding van Behindereek

Hallo. Momenteel zat/zit ik

Hallo. Momenteel zat/zit ik in ongeveer een vergelijkbare situatie als jou.

Mijn ex zei enkele maanden geleden ook dat ze rust en ruimte wilde(dit door haar verleden en moeite met haar eigen IK te vinden). Ook ik vond dit moeilijk en ik ging heel erg aan haar trekken. Dit net zolang dat ze zich zo benauwd voelde dat ze geen uitweg meer vond en het met me uitmaakte. Jij deed dit ook een beetje.
Een zeer begrijpelijke reactie want als je iets dreigt kwijt te raken ga je er alleen maar harder aan trekken. Dit puur uit emotie.

Bij mij is het momenteel zo dat ik vorige week overal geblokkeerd ben en 0 contact meer heb sinds het nieuwe jaar.

Ik wil haar nog graag terug en jij misschien ook, heb ik misschien overheen gelezen.
Laat haar met rust dit moet ik ook van mijzelf. Een vrouw vind een smekende man totaal niet aantrekkelijk(tips van hier gekregen haha). Groei en wordt een verbeterde versie van je oude ik. Werk aan jezelf. Praat met mensen. Maar voel je vooral ook af en toe eens kut, dat maakt niet uit.

Dat XTC verhaal tja, je geeft je eigen mening hier al over. Ik oordeel er verder niet over want ik sta ook wel is op een feestje met een pilletje in mijn mik.

Helaas(of gelukkig, maar net hoe je het bekijkt) zoende je met een ander op een feestje, dit terwijl zij het zag. Ja dat is inderdaad heel erg vervelend. Ook voor haar lijkt mij. Denk niet dat je op dit moment veel kunt doen. Als je weer aan haar gaat trekken rent ze nog harder weg. Ik weet niet of ik je hiermee kan helpen maar denk er eens goed over na.

Ik heb zelf ook veel op internet zitten speuren, hoe krijg ik mijn ex terug. Eigenlijk begint het bij jezelf. Probeer het los te laten. Verbeter jezelf(dit ook voor jezelf). Uiteindelijk geloof ik wel dat je weer eens met haar kunt praten. Maar nu niet. Het is te vers. Laat haar nadenken en aan zichzelf denken. Het komt misschien wel misschien ook niet.

Succes

afbeelding van Browski

Hallo Behindereek, Heel erg

Hallo Behindereek,

Heel erg bedankt voor je reactie. Ik kan momenteel niet zeggen of ik haar terug zou willen naar al de ellende wij hebben doorstaan. Momenteel werk ik aan mijzelf en ik probeer door te gaan. Het is alleen erg lastig.

Wat het met mij vooral heeft gedaan is schuld. Schuld aan het idee dat ik dit voor haar neus deed zonder hier bewust van te zijn. Ik hoop natuurlijk dat zij dit kan verwerken want dit is alles behalve makkelijk voor haar.

Ik probeer het los te laten en te genieten van het leven momenteel.

Iig bedankt voor de reactie.

Groeten

afbeelding van Unremedied

Je bent helemaal geen

Je bent helemaal geen klootzak geweest. Zij was toch degene die jou afwees, die jou vertelde dat ze eigenlijk onvoldoende vertrouwen had in een toekomst met jou? Zij is toch degene geweest die gezegd heeft: ik ga verder zonder jou - zij het met nog een slag om de arm?

Natuurlijk wil je haar niet kwetsen. Maar ik lees in je verhaal ook dat je gewoon nog niet klaar met haar bent. Het leest een beetje alsof je toch het gevoel hebt dat doordat je met dat andere meisje hebt gezoend, je je ruiten bij haar hebt ingegooid. Dat je het voor jezelf verpest hebt; dat het nooit meer zal goedkomen nu. Dat alles nadat eigenlijk uit alles al bleek dat zij er al zo in stond dat het nooit meer zou goedkomen tussen jullie.

Je gaf om je ex-vriendin, dus dan is het laatste wat je wilt, haar kwetsen. Zelfs al zou je je er oprecht bij neer hebben kunnen leggen dat het definitief voorbij is, dan siert het je op een bepaalde manier dat het jou bezighoudt wat jouw zoenpartij met dat andere meisje met haar gedaan heeft. Maar je bent dan misschien wel (te) veel bezig met haar gevoel en (te) weinig met jouw gevoel. Er vanuit gaande dat het niet meer goedkomt, is het wel jij met wie je uiteindelijk door zult moeten. Bovendien ga ik er vanuit dat zij jou ook gekwetst zal hebben. Dat is denk ik onvermijdelijk als een relatie strandt.

Je was in al je gelukzaligheid even verlost van alle ellende, denk ik, terwijl je onderbewust ook wel wist dat het met je vriendin niet meer goed ging komen. Dan is dat zoals dingen gaan. Nogmaals: ik begrijp heel goed dat je je er rot over voelt, maar als ik je verhaal zo lees, maakt het nergens verschil voor. Jullie zijn nog steeds uit elkaar en jij hebt in eerste instantie laten weten dat jij dat eigenlijk niet wilde, maar daar reageerde zij afwijzend op. Nu zal zij geconfronteerd zijn met wat er gebeurt als jullie niet meer samen zijn. Het zou haar aan het denken kunnen zetten en als het dat niet doet en ze onderneemt geen enkele actie, dan betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat je haar los zult moeten laten.

afbeelding van Browski

Wauw, bedankt voor de eye

Wauw, bedankt voor de eye opener. Het is altijd lastig om het vanuit een neutrale positie te bekijken als je er midden in zit. maar jij zegt heel veel waar ik mij in kan vinden.

Eerlijk gezegd heeft zij mij inderdaad gekwetst, zij heeft mij inderdaad de deur gewezen als ik veel aan haar vroeg dus wat dat betreft heb je gelijk.

Ondanks dat ik veel naar haar gevoel kijk en dat van mij, is die zoenpartij idd een teken van moving forward geweest, tegenover mijzelf.

Wat betreft wat haar reactie zal zijn, ,omenteel haat ze me, dat heb ik iig wel begrepen. Maar goed ze zal idd aan het nadenken worden gezet en stel dat ze een gesprek met mij aan wil gaan, dan zie ik dan wel wat ze wil. Al denk ik dat ze momenteel genoeg woede heeft, ik ken haar als geen ander..

Iig bedankt voor de reactie!