kerst in mineur

afbeelding van pechvogeltje

Tja.... misschien wil ik het allemaal eens van me afschrijven...
1 jaar en 9 maand zou het vandaag geweest zijn. Maar kerstavond is alles uit de hand gelopen.
We woonden al samen sinds we een maand samen waren. Ging niet anders, zijn moeder gooide hem buiten.maar ik wou zijn adres niet bij mij, dat was te snel.
Door teveel problemen koos hij voor een referentieadres in NL. Na lang werkloos te zijn (gestrandde zelfstandige), begon hij daar ook een zaak. We zijn pas een maand geleden verhuisd naar een groter huis.
ik dacht dat de stress parten speelde, hij snouwde steeds meer.
Hij moest nog even weg, zei me naar waar. Tuin hij thuis kwam confronteerde ik hem met zijn (zoveelste) leugen.... het liep uit de hand....... verbaal, lichamelijk..... een nachtmerrie. De politie wou niet komen... gelukkig greep een vriend in.
mijn huis was half leeg, zetel weg (die was van hem), geld weg, laptop mee, ....
de rest zou hij halen...... nu staat mijn garage vol, kon ik met kerst zien dat mijn kinderen een zetel hadden en nieuwe cadeaus.
Hem niet meer gehoord..... hij zit op een bouwwerf.
Al mijn vrienden werden aangesproken... natuurlijk ben ik de slechte....
Zal zwaar zijn om verder te gaan, maar ik heb geen andere keuze....
Ik hoop oprecht dat jullie een rustigere kerst hadden.....

afbeelding van waterman

Pechvogeltje

Wat een verschrikkelijk verhaal. Ik hoop dat het nu ietsje beter gaat.

Maar........... dit is niet een probleem wat jij voor hem kunt oplossen. Als hij teveel stress heeft, en hij gaat dat op jou afreageren, met geweld, verbaal en lichamelijk, dan overtreedt hij alle regels die er in een relatie zijn. En dan moet jij dus voor jezelf kiezen, en wegwezen. Hoezeer hij ook de schuld bij jou probeert te leggen. Jij moet voor jezelf kiezen. En dat heb je gedaan.

Hebben jullie een geschiedenis van meer van dit soort uitbarstingen? Of is het de eerste keer? Of is er een patroon zich aan het ontwikkelen? Durf je daar antwoord op te geven? Als je niet wilt, weet dat je nooit hoeft te antwoorden, hoor!

Heel veel liefs, heel veel warmte toegewenst, toch!
Waterman

afbeelding van pechvogeltje

hey dank je voor je

hey dank je voor je reactie...
het was idd niet de eerste keer... in juli heeft hij mij ook zo aangevallen. heb hem toen met politie kunnen buitenzetten, mar na een paar dagen kwam hij terug. Niet bepaald de beste keuze blijkt nu.
en ja, diep vanbinnen weet ik dat dit het beste is, maar hij had ook goede kanten en die nemen nu de bovenhand en snoeren mijn keel toe van verdriet.
Maar haat is er ook.
Ergens de gekende tweestrijd he... en dan de vragen of ik het alleen ga kunnen, hoe ik alles moet oplossen....

afbeelding van waterman

Poeh Pechvogeltje

Trap er niet nog een keer in, he. Dit gaat niet werken. Niet meer. Als de politie er bij moet komen om jullie relatie onder controle te houden, dat is geen goede basis.

Weet dat wat jij diep van binnen weet de waarheid is, hoor. GA NIET MEER TERUG NAAR HEM. Zoek heel veel steun, bij je ouders, bij vrienden, bij vriendinnen, maar GA NIET TERUG naar hem. Ga je steun organiseren, mensen bij wie jij terecht kunt. Geen relatie is honderdduizendmiljoen keer beter dan zo'n relatie.

HEEEEEEEEL VEEL STERKTE!!!!!!!!!
Waterman

afbeelding van pechvogeltje

ja ik weet het..... Maar de

ja ik weet het.....
Maar de schrik blijft.
Dat hij weer mijn huis zou leeghalen, hij is tot veel in staat.
Hijj heeft overal schulden, ik heb schrik dat ik er voor ga mogen opdraaien.
<

afbeelding van waterman

Hoi Pechvogeltje

Weet jouw huisarts hiervan? Heb je wel eens met hem/haar gepraat hierover? Want misschien zou je ook wel ietsje professionele hulp erbij kunnen gebruiken.....

Heb je internet al afgestruind? Naar gewelddadige relaties? Want dit klinkt allemaal wel als een stevig probleem. Sloten vervangen, en nu met de politie gaan praten. Dat je je niet veilig voelt in je eigen huis. Zijn dat stapjes die je overweegt?

Liefs

afbeelding van pechvogeltje

mijn arts wist ervan ja....

mijn arts wist ervan ja.... maar hij weet dat ik geen depressie-type ben.
Hij kan hier alvast niet meer binnen, bij de politie stoot ik op onbegrip en gezien hij niet eens een adres heeft, kunnen die dan ook weinig doen helaas.....
Ik heb soms het gevoel dat ik hier helemaal alleen door moet, en dat zal wel komen denk ik.
Eens ik weer wat slaap vat en niet meer voor me uit staar.....
Vandaag ga ik me alvast met zoonlief op de gemeente aanmelden en gaan we eens wandelen want ik zit al 4 dagen binnen.... veel te lang om gezond te zijn

afbeelding van waterman

Ha Pechvogeltje

Ik denk ook niet dat jij een depressie-type bent. Maar ik denk wel dat je een echt relatieprobleem hebt. En het gaat dus niet om het voorschrijven van pillen voor jou, maar om steun om je leven weer op te bouwen. Volgende keer zou ik dat maar eens met de dokter doorspreken..........

Ga wandelen, ga naar buiten! Dat lijkt me prima!

Heb je een vriendin met wie je dit kunt bespreken? Een collega, familielid? Zorg er voor dat jij ook een uitlaatklep vindt...... En blijf van je afschrijven!!!!! Ook dat helpt een beetje!

Hug
Waterman

afbeelding van torn

@Pechvogeltje: Tweestrijd

Je geeft in je blog aan dat de politie niet wilde komen.
Ondanks dat het opmerkelijk is dat er geen actie werd ondernomen door de politie op jouw noodkreet zou het wel verstandig zijn om alsnog een melding of aangifte te gaan doen van mishandeling. En daarop volgend naar je huisarts of ziekenhuis te gaan voor onderzoek als er sprake bij je is van zichtbaar letsel.

Dossiervorming kan, hoe rationeel en afstandelijk het even klinkt, in dit soort situaties belangrijk zijn. Je weet nu nog niet hoe het zich verder zal gaan ontwikkelen en dossiervorming van 'mishandeling' kan je helpen in het geval er weer een escalatie plaatsvindt of bij het aanvragen van 'hulp' tegen huiselijk geweld.

pechvogeltje schreef:

Ergens de gekende tweestrijd he... en dan de vragen of ik het alleen ga kunnen, hoe ik alles moet oplossen....

Deze innerlijke tweestrijd en de twijfels of je het alleen gaat redden die er in je woedt ondergaan veel mensen die in een dergelijk situatie hebben meegemaakt of er nog inzitten. Creert ook dat mensen vanuit die angst langer dan goed voor henzelf en de kinderen is in die situatie blijven zitten.

Alleen kan en mag je geen gehoor meer geven aan die tweestrijd of twijfels die je overvallen.
Probleem van relationeel of huiselijk geweld is dat eens die drempel over schreden is de drempel voor herhaling steeds lager wordt. De escalaties sneller gaan plaatsvinden en heftiger kunnen gaan worden.

Je kan het niet meer van jezelf toelaten of accepteren om in tweestrijd te gaan zitten, en al helemaal niet voor je kinderen. Of je kinderen het nou direct meemaken of niet, blijven of teruggaan naar deze partner betekent dat je ze in een voor hen 'onveilige' omgeving plaatst, houdt of laat opgroeien.

Er is genoeg hulp te krijgen voor mensen die meemaken wat jij meemaakt, als jij dat zelf wil.....

afbeelding van pechvogeltje

Bedankt voor jullie

Bedankt voor jullie antwoorden Glimlach
Zols dus eerder gedaan heb ik eens mn kont opgehoven en tot actie ondergaan.... domme dingen hoor..... naar het gemeentehuis, naar de post, naar de GSM winkel om de telefoon die hij meeheeft te laten blokkeren.
Neen, hij komt niet meer in mijn leven..... dat besluit staat vast.
Het was een zeer ongezonde situatie en toen mij 14jarige zoon me gisteren zei dat ik gebukt ging om die conflicten uit te weg te gaan, is er in me iets geknakt.
Ik wil weer die spontane meid worden die ik was.
Waar ik hulp kan vinden, weer ik eerlijk gezegd niet....

Ik probeer het wat op mijn manier..... net mijn huis helemaal gepoetst en nu met mijn zoon van 5 een goede wandeling maken en proberen genieten van de zon....

afbeelding van waterman

Pechvogeltje

Goed zo!!!!! Ik denk dat jij een zeer verstandige 14 jarige zoon hebt!!!! Wees trots op die vent!

Citaat:

Neen, hij komt niet meer in mijn leven..... dat besluit staat vast.

Ik denk dat jij een zeer verstandige vrouw bent. Wees trots op die meid!

Heb je niemand in je omgeving waar je je hart kan uitstorten? Vrienden, familie? Vrienden zijn er voor de moeilijke tijden, hoor!

Heel veel liefs! Zorg heeeeeeel erg goed voor jezelf! Jij! Voor Pechvogeltje! Zodat Pechvogeltje er weer bovenop komt!
Waterman

afbeelding van torn

@Pechvogeltje:Hulp

pechvogeltje schreef:

Waar ik hulp kan vinden, weer ik eerlijk gezegd niet....

Misschien helpt dit je een beetje op weg:
http://www.vooreenveiligthuis.nl/geweld-thuis
https://www.slachtofferhulp.nl/geweld/Delicten/Huiselijk-geweld/

Ik weet niet of het bij jou een rol peelt, maar schaamte voor de situatie waar je inzit/bent gekomen, het gevoel wat er nog speelt voor de partner of angst kan een drempel vormen om professionele hulp te zoeken of om erover te praten met familie, vrienden of vertrouwelingen.

Uit de situatie komen begint bij iemand in je directe omgeving die je, als die er is, over die drempel heen helpt of een telefoontje naar een hulpverleninginstantie.

afbeelding van Micarus

niet helemaal 'on topic' maar toch:

Dit noem ik nu 'ad rem' hulpverlening. Klaar en duidelijk voor de auteur van de blog en al even klaar en duidelijk door de mensen die er iets op geantwoord hebben.
Chapeau, echt.
Mijn bijdrage in deze is nihil, maar ik vind het knap van pechvogeltje dat ze besluiten heeft genomen. Ik kan me voorstellen dat, als je zoon van 14 je zegt dat je gebukt gaat onder de situatie, dit iets met je doet. Een reden te meer om actie te ondernemen.
Ik wens je hierbij goeie moed!

afbeelding van pechvogeltje

moh dank jullie voor de lieve

moh dank jullie voor de lieve woorden.....
ik ben altijd al 'een taaie' geweest.... na een vechtscheiding en dan een nog een kerel die perse een kind wou en er plots niet naar omkijkt, gooit niets me nog zo rap van de baan....
en ja, ik hd die relatie een kans gegeven, maar als je beseft (ok ik heb er wat lang over gedaan) dat het gebaseerd is op leugens en agressie, dan maakt het niet uit of het kerst of pasen is om besluiten te nemen.... ok de timing kon iets beter, maar ach, ik heb de kerst overleefd.... Glimlach
Vrienden.... tja.... blijkbaar zijn die er enkel als ze iets nodig hebben....
Dus ik zal het alleen moeten doen. Maar we komen er wel.... zoals ze zeggen met veel tijd en boterhammen.
Vandaag toch genoten van de zon, de ex een bericht gestuurd met de vraag wanneer hij van zien is zijn gerief te halen, want ben niet van plan om langer als opslagplaats te fungeren.
Ik wil het weg, want ook dat zijn enkel herinneringen an een grote leugen....
Geniet van jullie avond!
Ik hoop dat ik vndaag niet meer teveel ga nadenken, dat is natuurlijk altijd het gevaar....

afbeelding van waterman

Het doet mij goed te zien dat

Het doet mij goed te zien dat er een vechtvogeltje in het pechvogeltje zit.

Vechtvogeltje, zorg goed voor pechvogeltje!

afbeelding van pechvogeltje

dank je waterman dat

dank je waterman Glimlach
dat vogeltje is wat pluimen kwijt, andere zitten wat scheef (ja mss moet ze eens slapen) maar dat komt wel goed...
mijn omgeving schrikt er van dat ik me zo herpak, maar ik KAN gewoon niet liggen treuren, ik moet er alleen al voor de kids staan...

afbeelding van waterman

Hoi Vechtvogeltje Pechvogeltje, goedemorgen

Misschien moet vechtvogeltje effe slapen gaan! Effe rustig bijkomen van de afgelopen dagen. En dan moet vechtvogeltje weer klaarstaan. Voor de toekomst, niet voor het verleden. Maar dat wist je al.

Pechvogeltje, heel veel sterkte!!!!!!! Je bent een dappere meid. Maar dat wist je al Knipoog
Waterman

afbeelding van pechvogeltje

De slaap, ook al was het maar

De slaap, ook al was het maar 5 uurtjes, heeft me deugd gedaan Glimlach
Vandaag wil de ex komen. geen zin in....
weer angst, weer opletten....
maar ben slim geweest en onmiddelijk een vrind gevraagd of hij kan komen.
Ik wil dit jaar afsluiten.... zonder hem.

afbeelding van waterman

Hoi Vechtvogeltje

Klinkt goed!!!!!!!!!!

Waterman

afbeelding van pechvogeltje

Het Vechtvogeltje is een vrij

Het Vechtvogeltje is een vrij vogeltje! Glimlach
De Ex is zn rommel komen halen. Veel gebulk en gedreig, weer agressie, zoon in paniek.... een geluk dat ik een vriend gevraagd had langs te komen! Nu ja, ik ben blijkbaar het slechtste wezen op aarde, maar nu kan ik rust vinden.... al vrees ik nog een natrap.
Maar ik laat me niet meer kennen..... ik kreeg nog een heel opstel via Facebook, maar ik blokkeerde hem.
Ik kan 2016 officieel opnieuw beginnen..... alleen.

afbeelding van waterman

Hoi PrachtVogeltje

Je bent een keiwijf, weet je dat?

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel keigoed 2016!

Er is een chinees spreekwoord, he. Dat als je een vogeltje wilt vangen, dan moet je een warm nestje bouwen. En dan vliegt het vogeltje er zo in. Blijkbaar kon hij dat niet. Een warm nestje bouwen. Dus het vogeltje is gevlogen.

Prachtvogeltje, ik ben heel trots op je!
Waterman

afbeelding van pechvogeltje

bloos

waterman schreef:

Je bent een keiwijf, weet je dat?

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel keigoed 2016!

Er is een chinees spreekwoord, he. Dat als je een vogeltje wilt vangen, dan moet je een warm nestje bouwen. En dan vliegt het vogeltje er zo in. Blijkbaar kon hij dat niet. Een warm nestje bouwen. Dus het vogeltje is gevlogen.

Prachtvogeltje, ik ben heel trots op je!
Waterman

bloos dank je Glimlach
Ik ben wat pluimen kwijt, maar ik zal terug vliegen.
Ik wens je het allerbeste toe voor 2016!

It is what it is, no regrets!