keuze maken

afbeelding van heleentje69

ik ben bijna 7 jaar getrouwd en het voelt als een eeuwigheid, ik wil er graag uit ontsnappen, maar ik durf niet, ik heb 4 kinderen waar ik rekening mee moet houden.
Ik heb nu een goede vriend al 2.5 jaar, daar wil ik graag mee verder,door omstandigheden hebben we 3 maanden samen met de kinderen samen gewoond, om mijn huwelijk en gezinsleven even wat rust te geven, ben nu een jaar verder,en er is in huwelijk niets beter geworden, maar ik wil ergens niet mijn huidige man kwetsen, ik weet niet meer wat goed is en of verstandig...Weet wel dat ik een nieuw leven wil opbouwen maar het ontbreekt me aan moed. volgende kwestie speelt ook mee, hebben het financieel goed, en dat zal met die vriend absoluut niet het geval zijn, doordat hij schulden heeft, is het dan echt zo dat ik moet kiezen tussen geld of liefde??? Help?

afbeelding van loverwoman

@heleentje

Je geeft zelf al het antwoord je hebt al 2.5 jaar een vriend waarmee je verder wil, maar je hebt de moed niet en je wilt je man niet kwetsen, maar bedenk dat je je man juist nu aan het kwetsen bent, ook hij heeft recht op oprechte liefde net als jij, kan jij het hem niet geven,geef hem dan ook de kans om verder te gaan met zijn leven, wat je uiteindelijk ook beslis je doet je man ten allertijde pijn, nu omdat je bij hem blijft terwijl je dat niet wil.... en als je weg gaat zal je hem evengoed verdriet doen.....

Wat betrefd het financiele gedeelte ik persoonlijk vind niet dat je dat mag laten mee wegen, je houd van iemand of niet....
dan hoort geld geen rol te spelen, want het komt nu over alsof je bij je man blijft voor het geld...vind je dat zelf een eerlijke zet?

sorry dat ik zo direct ben, maar mn haren begonnen bij deze zin een beetje overeind te staan, MOET IK KIEZEN VOOR GELD OF LIEFDE...
Denk voor jezelf heel goed na waar je hart ligt, en handel daar na...

heel veel sterkte

Liefs Loverwoman

afbeelding van verwijderd!

super uitspraak

ja een hele goede uitleg en een eerlijke recht op de m.v af

afbeelding van loverwoman

ultiemleven

dank je ultiem....

afbeelding van heleentje69

keuze

Het gaat me niet in de liefde om het geld alswel de 4 kinderen die ik dan groot heb te brengen, waarvan 2 verstandelijk beperkt zijn....dus je kunt ook zeggen, ga ik voor de stabilitieit en zonder liefde wat betekent als broer en zus door t leven verder te gaan, of wel liefde en weinig stabilteit, wat dus niet goed is voor de kinderen, maar dit valt niet onder ''ldvd'' denk ik.
Zoveel haken en ogen aan alles, was het maar makkelijker, hoewel ik ook geen type ben die moeilijke dingen uit de weg gaat....ben ik wel op zoek naar herkenning.

afbeelding van Siddharta

kun je zo eerlijk zijn?

kun je zo eerlijk zijn dat als je bij je man blijft tegen hem kunt zeggen dat je vooral bij hem blijft vanwege de financiën? Hij heeft daar wel recht op. Bovendien maak ik uit je verhaal op dat het je niet om het geld gaat maar om de zorg voor je kinderen. Ja en die moeten toch eten, dak boven hun hoofd, school, etc. Je zou niet de eerste zijn die zich opoffert voor de kinderen. Lastige situatie. Kan je dit bespreken met je partner?

afbeelding van Sendo

hmm

Wees voorzichtig met er van uit te gaan dat een gevoel zo zeker de weg wijst naar een gelukkiger leven. Wat je voelt kan elke dag veranderen. Wat je doet nooit meer.

afbeelding van HugoBos

Tja

Ik heb zelf geen kinderen, maar ik kan me echt wel voorstellen dat zij (terecht) bepalend zijn voor twijfel. Maar idd,voor stabiliteit bij iemand blijven lijkt me naar hem toe zeker niet eerlijk. Tenzij hij hetzelfde voelt. Wil je man eigenlijk wel samen verder? Anders liggen de zaken misschien anders. Wat het niet willen kwetsen betreft, dat is al gebeurd, zelfs als hij het nog niet weet. Misschien een heel gekleurde opmerking, maar ik zou je op het hart willen drukken om je man niet buiten spel te zetten in dit verhaal én in je beslissing. Er is niets kwetsender en moeilijker een plek te geven, dan een voldongen feit. Wat jij ook beslist, jouw keuze bepaalt ook zíjn leven, niet alleen dat van jullie kinderen. Wat je gevoel betreft. Mijn mening is dat échte liefde zich maar eens, hooguit twee keer laat beleven. Maar ook dat is niet echt een advies. Sorry! Moeilijk. Zou hier ook niet zijn, als ik alle antwoorden had Knipoog