Laatste blog? Laatste keer advies nodig

afbeelding van Mayonaise

Hi allemaal,

Wat is het alweer lang geleden dat ik hier heb geschreven.
Het begon allemaal met mijn extreem gebroken hart en vooral ziel na mijn beëindigde eerste echte relatie. Dit is inmiddels 8 jaar geleden.

Later nog een aantal blogs over een “relatie” met iemand die meerdere vriendinnen had, daar uiteindelijk gelukkig snel overheen gekomen.

Nu ben ik alweer ruim anderhalf jaar oprecht happy met mijn nieuwe vriend. Het klikt enorm goed, we vormen een goed team, ik zie echt de toekomst samen met hem (kinderen).

Een tijdje voordat ik met hem begon kwam de droom van mijzelf van 8 jaar geleden uit; met regelmaat zag ik mijn eerste liefde weer. We hebben gepraat, geknuffeld, en telkens als ik zei: laten we het weer proberen! Of iig wat daten en zien wat ervan komt! Dan zei hij: nee, ik vind je nog zo aaantrekkelijk en leuk, maar ik zie het niet meer zitten.

Dus heb ik het hoofdstuk, dacht ik?, definitief afgesloten, punt achtergezet en even alleen geweest en langzaam weer gaan daten met anderen zonder verwachting. En daar was mijn huidige vriend Glimlach.

Echter, toch wil ik nog iets kwijt. Die eerste relatie bleef me soms porren, bleef soms contact zoeken. Ook toen hijzelf ook weer een serieuze relatie kreeg. Als hij twijfelde over haar, kwam hij weer met contact. Ook uitte hij soms “spijt”, maar dat brak ik snel af. Ook toen het tijdelijk uit was met zijn vriendin, kwam hij weer. Uiteindelijk maakte ik duidelijk dat ik verder was gegaan en hij altijd duidelijk is geweest en daar nu ook maar achter moest blijven staan. Ik was immers ook weer gelukkig.

Nu vertelde hij dat hij verloofd is met haar, samenwoont en ook een open relatie hebben. Ik weet niet wat ik ervan moet denken en geloven. Ergens denkik dat het me toch wat doet, moet ik me daarvoor schamen? En dan bedoel ik niet dat ik verdrietig ben of wat dan ook, maar dat ik nadenk over het feit dat we contact hadden. Dat hij totaal is veranderd wat liefde betreft.

En dit betekent echt niet dat ik mijn huidige relatie niet wil want ik wil echt met hem zijn en zie ons echt kinderen krijgen enz!

Kunnen jullie mij misschien helpen dit voor een laatste keer een plek te geven in mijn hoofd? Ik zie het even niet.

afbeelding van mrpither

Re:

Verbreek alle contacten.
Als je dat niet doet is er geen toekomst.

Vraag je nieuwe vriend wat hij er van vindt...

afbeelding van hortensia

@Mayonaise

Misschien moet je het nu ook zelf eens helemaal los durven te laten , de ex van 8 jaar terug . Misschien is het een vorm van wel of niet accepteren, van wat had kunnen zijn wat je ook bezig houdt ? Ik denk dat iedereen nog wel een plekje in zijn hart heeft voor een bepaalde ex . Maar als het zo is dat je gaat twijfelen en je hem echt niet uit je hoofd krijgt dan is het misschien toch handig dat je eerst zelf eens flink op zelfonderzoek uitgaat , wat dit jou zegt .

afbeelding van Mayonaise

@hortensia

Hey Hortensia,

Wat lief dat je reageert.
Ik denk dat het pijnlijk is omdat hij voorstelde met hem in zee te gaan met zijn open huwelijk.
Ben notabene zijn ex en hij weet dat ik gelukkig ben met iemand.

Het voelde respectloos en ik ben er canin de war. Hij was destijds juist jaloers, beklemmend en wantrouwend, en dan nu dit na al die Karens

Ik ga zeker wat doen met je terechte feedback, Dankje.

afbeelding van hortensia

@ Mayonaise

Het is vaak zo dat juist bij het type ex , die heel wantrouwend,beklemmend en jaloers was , dit vaak veel impact heeft gehad . Juist omdat door dat vreselijke nare gedrag ,je als een soort van "verslaafd" aan zo iemand raakt ? Juist omdat je de fijne pieken in die relatie intenser beleefd, want ik vermoed dat er ook vaak nare gebeurtenissen zullen zijn geweest .
Probeer daar eens over na te denken , van jou kant was het onvoorwaardelijke liefde , maar hoe er met jou werd omgegaan door dat gedrag , probeerde je jezelf op een roze wolk te houden denk ik en zodra het dan even goed ging , was je de gelukkigste vrouw op de wereld? en dat gevoel wil je steeds weer , hoe rot hij soms ook deed ?

Ik doe ff een gooi hoor Knipoog

afbeelding van maanwezentje

Dat hij een open relatie

Dat hij een open relatie heeft is zijn "pakkie an". Jij hebt dat (denk ik) niet. Lekker laten gaan.

Om het een plekje te geven: Als jij zijn alles was, dan had hij niet gezegd dat hij het niet zag zitten, bijvrouw wil je denk ik ook niet worden en je bent gelukkig met je huidige relatie. Horden mensen mijmeren nog wel eens over een relatie van vroeger maar meestal staan deze mijmeringen ver van de realiteit. Het is niet verkeerd, maar wel zinloos.

Zie het gewoon zoals het is/was, je eerste echte liefde met heftige pieken en dalen, die achteraf toch de ware niet bleek te zijn. Je kunt je energie beter in je huidige relatie steken.

En dat hij je leuk vindt? Pff, je BENT toch ook leuk! Grijns Grijns