lang geleden

afbeelding van Keelia

Hey iedereen,

het is al weer even geleden dat ik hier echt aanwezig ben geweest, na één blog na dan..

Zo'n drie weken geleden dus mijn ex echt voor de eerste keer gezien na nachtje stappen, twee weken geleden met hem bij een vriendin gezeten, lichtjes gepraat met elkaar, was moe van de werkweek, zat daar comfy bij die vriendin in de zetel en lag eigenlijk bijna in slaap.. Heb nog met iemand anders zitten praten en wat er mij opviel is dat ik en m'n ex eigenlijk twee verschillende wegen zijn uitgegaan..

Ik was al eventjes op voorhand bij die vriendin tot de deurbel ging en m'n ex voor de deur stond.. Net zoals de vorige keer ging mijn hart niet sneller slaan, werd ik niet zenuwachtig.. Elkaar gewoon begroet met hey zeggen en heb me in de zetel geploeft en er de hele avond blijven inzitten..

Heb onlangs nog met een andere vriend staan praten, mijn ex zijn beste vriend, en hoorde een verhaal dat hij letterlijk één meter aan pintjes heeft uitgedronken.. Wat me opviel aan die verhalen dat ze meemaakten was het gewoon pure kinderachtigheid, ik had iets van: Jullie zijn 22 en 23 jaar en jullie blijven pushen om te zien wie het meeste bier op kan.. Leuk voor jullie (sarcasme).. Ik kreeg gewoon een gevoel van: Ow Jezus, grow up would ya.. Ik vond het heel spijtig dat mijn ex die kant is opgegaan.. Hij blijft constant zeggen: Ik mag zoveel drinken, ik word niet dronken (zegt hij al voor onze relatie).. Naja, het is niet omdat je niet dronken bent, dat het niets met je lichaam doet.. Het is en blijft alcohol.. En of je nu goed tegen alcohol kan of niet, snel dronken wordt of niet, voor je lichaam is één liter alcohol ook één liter alcohol, niet meer; niet minder.. Spijtig ook, want de vader van m'n ex drinkt ook graag eens een glas, if you know what I mean, en heb het hem tijdens onze relatie al gezegd: Ook al beslis je om niet die richting uit te gaan, je moet ermee opletten want zoiets zit in de familie en je bent er dus automatisch kwetsbaarder voor.. Al lijkt die het soms niet eens te beseffen.. Hij heeft een slechte band met zijn vader, wil niet hetzelfde worden als zijn vader, maar elke keer ik hem over die alcohol hoorde praten, hoe hij zegt er tegen te kunnen, hoe hij zegt: We mogen toch ook eens plezier maken.. ,dacht ik aan zijn vader..

En eerlijk gezegd, het is niet meer de persoon die ik in mijn leven wil.. Hij is veranderd, maar ergens niet op een positieve manier.. Hij is beinvloedt door die rest, of hij doet alsof hij beinvloedt is door die rest en past zich aan aan de rest, maar dan weet ik niet welke van die twee ik het ergste vindt.. Ofwel ben je beinvloedt door de rest, ofwel doet hij zich anders voor dan dat hij werkelijk is, en als hij met een vals gezicht door het leven wil.. Tja..

Het voelt nu wel raar aan, heb hem 8 jaar gekend, maar het is nu alsof ik hem nooit heb gekend, het is een kant van hem die ik niet ken.. En hoe ik hem in het kort nog maar gezien heb, die twee avonden, en wat ik heb gehoord..

Weet niet of ik hem nog wil kennen..

afbeelding van mrpither

Re:

Hij is niet veranderd, jij bent veranderd.... je ziet nu werkelijk wie hij is...

afbeelding van Keelia

Veranderd

Ben gisteren nog eens mijn oude blogs ingedoken
en ja, ik ben dus wel degelijk veranderd Glimlach

Morgen is het exact één jaar geleden dat ik mijn allereerste blog schreef,
vol in emotie, niet begrijpend wat er in godsnaam is gebeurd, niet willen geloven wat er is gebeurd, op zoek achter antwoorden, volop gelovend dat ik over die pijn nooit zou heengeraken..

En hier zit ik.. Een jaar later.. Een heel emotioneel jaar, een heel zwaar jaar, maar ook een heel positief jaar..
Heb de fundamenten onder mijn gehele constructie weggeslagen en vanaf nul beginnen opbouwen.. Terug leren stappen, maar nu in de richting die ik wil, niet dat anderen van me willen.. Net als elk mensje dat leert stappen, gaat het met vallen en opstaan, maar deze keer blijf ik niet liggen zoals ik altijd al heb gedaan, deze keer sta ik ook op en leer ik uit mijn vallen.. En het opnieuw ontmoeten van mijn ex heeft me doen inzien dat de breuk met die relatie misschien wel het beste is dat me ooit is overkomen, een zin die ik nu durf te zeggen maar een jaar geleden mijn hart deed verschrompelen..