Ldvd.nl (met nieuwe beheerder) weer online!

afbeelding van Admin

Ongeveer twee weken geleden ging ldvd.nl uit de lucht. De vorige beheerder, Tijs, wilde technisch onderhoud uitvoeren, maar er ging iets mis. Omdat de site niet zo heel eenvoudig weer te herstellen was, besloot hij dat dit het moment voor hem was om met het beheer van ldvd.nl te stoppen.

Alweer zes jaar geleden, in 2004, werd ldvd.nl door Tijs en Guido opgezet. Altijd is de site zonder winstoogmerk beheerd. Op een zeker moment deden advertenties op de site wel hun intrede (en dat zullen ze binnenkort weer doen), maar dit was om de hostingkosten te kunnen dekken.

Ergens tussen 2004 en nu vond ik, de nieuwe beheerder, na een relatiebreuk deze website. In de periode die waarschijnlijk tot nu toe de moeilijkste in mijn leven geweest is, zorgde deze site voor verlichting. Ik heb in die tijd heel veel aan deze site gehad. Ik heb er vele blogs en reacties geschreven en er nog veel meer gelezen. Ook toen het grootste verdriet en de ergste pijn wat waren afgezakt, heb ik de site nooit verlaten. Met enige regelmaat kwam ik nog wel online, al schreef ik niet zoveel meer.

Voor mij kwam het daarom - net als voor vele reguliere bezoekers van ldvd.nl - nogal als een onaangename verrassing dat ldvd.nl ineens definitief zou verdwijnen. Layla, die de laatste periode dat Tijs de site nog beheerde de rol van moderator innam, besloot daarop haar eigen forum te starten om zo snel mogelijk toch voor een ander toevluchtsoord te zorgen. Ik besloot om meteen Tijs te mailen en te vragen of het écht niet mogelijk was om de site inclusief de achterliggende database over te dragen. Ik vond dat ik móest proberen om de site inclusief de database te redden; het is juist de database met de zieleroerselen van vele generaties ldvd'ers die ldvd.nl maken wat het is.

Na enig overleg ging Tijs akkoord. Hij wist zich ervan verzekerd dat ik de database met net zoveel discretie zou behandelen als hijzelf altijd gedaan heeft en dat deze niet ineens voor commerciele doeleinden gebruikt zou worden.

Op dit moment kies ik er in ieder geval nog bewust voor om mijn beheerderschap los te koppelen van mijn oorspronkelijke ldvd.nl gebruikersaccount (en dus ook niet te zeggen onder welke nick ik actief ben geweest en af en toe ongetwijfeld nog steeds (ook) actief ben). De reden is eenvoudig: ik heb alles wat ik onder mijn oorspronkelijke account op deze site heb geschreven, geschreven met het idee dat ik dat hier anoniem kon doen. Die behoefte kan nog steeds bestaan. Bovendien is het mogelijk om via het beheerderschap van de site mijn (echte) identiteit te achterhalen. Als het beheerderschap dan weer aan mijn oorspronkelijke account te linken zou zijn, zou dat laatste dus niet erg anoniem meer zijn. Ik hoop op jullie begrip hiervoor.

Kort nadat Tijs en ik het eens werden over de voortzetting van ldvd.nl heeft hij de database overgedragen met enige instructies over hoe ik ldvd.nl weer er zo uit kon laten zien als iedereen het kende. Toen ik toch bezig ging met het opnieuw opzetten van de site, besloot ik meteen het technische onderhoud waar het bij Tijs misging, uit te voeren. Hierdoor zijn een aantal onderdelen van de site nu vernieuwd (en daardoor soms ook lichtelijk veranderd). Ik hoop dat iedereen hier snel genoeg aan kan wennen. De 'barpraat', de chatmogelijkheid die Tijs kort voordat de site offline ging had ingebouwd, is voorlopig ook even weer verdwenen. Ik zal nog gaan onderzoeken wat de mogelijkheden voor een chat op ldvd.nl zijn.

Helaas is het niet gelukt om de plaatjes die bij ldvd.nl horen, te redden. De banner heb ik daarom opnieuw moeten maken. Ik heb het ongeveer zo gemaakt als het in mijn herinnering was, met een kleine extra touch. Vervelender voor de gebruikers is echter dat alle avatars verdwenen zijn. Ik zou iedereen daarom willen vragen zo snel mogelijk opnieuw een avatar te uploaden, zodat de site er weer wat fleuriger uitziet.

En verder... doet alles het volgens mij weer. Wellicht bevat de site nog wat kinderziektes, maar ik zou iedereen dan ook willen vragen om mij het te melden als je wat vindt (wellicht heb ik niet meteen tijd om er wat aan te doen, so bear with me Knipoog). Het gaat dan niet alleen om dingen die niet goed functioneren, maar ook om andere rariteiten (zoals dat je bijvoorbeeld ineens ergens iets in het Engels tegenkomt). En uiteraard is iedereen welkom om wat voor commentaar dan ook te leveren. Als je nog wensen of vragen of wat dan ook hebt, aarzel niet die kenbaar te maken. Je kunt natuurlijk reageren op dit bericht, maar je kunt ook een privébericht sturen. Of je stuurt een e-mail aan info@ldvd.nl.

Rest mij nog slechts mijn dank uit te spreken naar iedereen die tot dusver ldvd.nl (mede) mogelijk heeft gemaakt - en in het bijzonder natuurlijk Tijs en Guido. Ook wil ik Layla hartelijk bedanken voor haar moderatorschap in de laatste periode voordat ldvd.nl werd overgedragen. Zij zal haar taken als moderator hier niet weer oppakken, omdat zij haar eigen, nieuw opgezette forum zal blijven onderhouden. We waren het erover eens dat dat niet zo goed samengaat met een voortgezet moderatorschap op ldvd.nl. En ik... ik ga natuurlijk mijn best doen om ldvd.nl minstens net zo goed te beheren als Tijs jarenlang gedaan heeft.

Dan sluit ik nu af met: welkom (terug) op ldvd.nl!

afbeelding van mrbean

mrbean @admin dit is werkelijk super!

Hoi Admin,

Dit is toch werkelijk super, die blogs en pm's zijn toch heel belangrijk voor me, een deel van mijn verwerking zit er gewoon in. Dat vond ik het ergste, dat ik die blogs niet had opgeslagen. Ik heb zoveel te danken aan deze site, dank je Admin uit de grond van mijn hart. Uiteraard ook de grondleggers van deze site, Tijs en Guido, die deze site mogelijk hebben gemaakt. Nu nog mijn avatar plaatje opzoeken, voel me een beetje kaal zonder Knipoog

Mr Bean

afbeelding van waterlelie

@ Admin

Allereerst heel erg bedankt dat deze site toch kan blijven bestaan en voor alle hand en spandiensten. Je hebt er vast veel werk aan gehad.
Dit is toch mijn veilige plekje geworden, vooral in de beginfase van mijn lvdl.
Als ik mijn blogs teruglees ging het toen wel heel slecht met me, gelukkig nu al iets beter. Glimlach
Thank you so much!!!!

afbeelding van diep

applaus voor de nieuwe beheerder

hoewel ik al zo'n beetje een vermoeden heb wie de nieuwe beheerder is, wie het ook zij : applaus !!!
ik vind het hier fijn, heel overzichtelijk en laat het aub zo blijven
Thanks
diep

afbeelding van amber11

?

Ik heb absoluut geen idee wie de nieuwe beheerder is...maar buiten dat..
Ik ben heel blij dat je me deels weer 'heel' maakt. Dit was een beetje mijn nieuwe thuis na de breuk.
Niet alleen de antwoorden op mijn blogs heb ik gemist, ook de blogs van elke ander.
Bedankt nieuwe beheerder!!
x

afbeelding van Letje

Terug

Fijn om te zien dat er weinig is veranderd! Ik heb nu 2 sites waar ik terecht kan, deze en die van Layla, die ik nog steeds heel dankbaar ben voor haar onvermoeibare inzet voor deze site en de nieuwe!!!

afbeelding van Layla

Goed gedaan!

Fijn te zien dat de site met inhoud terug is, de aanhouder wint, dat blijkt nu weer.
Enorm veel steun aan deze site gehad, zeker de laatste 2 jaar, want ik las voordat ik een eigen account aanmaakte al veel eerder mee.
Ik wil Tijs en Guido bedanken voor alles wat ze hier jaren geleden hebben opgezet en dat ze mij hun vertrouwen gaven, hier te mogen Moderaten, iets wat ik dan ook met veel plezier gedaan heb.
Als de site niet uit de lucht was gegaan, had ik zeker nog lange tijd als Moderator door willen gaan.
Intussen is er naast de ldvd site nu ook een ldvd forum geboren, om een ieder een onderkomen te bieden, toen de site plotseling uit de lucht was.
Het forum blijft bestaan, naast deze mooie site, ik zal zo ook daar een mededeling plaatsen met link naar de ldvd site.
Laten we hopen dat de site weer jarenlang veel ldvd-ers tot steun kan zijn, dankzij het harde werken van de nieuwe beheerder hier.
Ik zal hier als Layla (bezoekster) zeker nog blijven komen maar zal niet meer terugkeren als Moderator omdat ik me graag ook wil blijven inzetten op het ldvd forum.
Ik ben overigens wel heel erg blij te zien, dat de site er weer is en petje af voor de nieuwe beheerder.
Heel veel succes dan ook aan de nieuwe beheerder hier.
Voor een ieder veel liefs en groetjes, Layla

afbeelding van emotional

admin

Respect en dank voor het weer opzetten van site. Het was voor velen toch een deel van je verleden, een deel van jezelf.
Met het forum van Layla, nu weer 2 geweldige ldvd sites!

Groetjes
emotional

afbeelding van doubts77

bedankt!

Ook vanuit mijn kant heel erg bedankt, de blogs van anderen en van mezelf waren/zijn belangrijk geworden, ook om af en toe eens terug te kijken hoe ik me in die tijd voelde. Echt heel erg fijn dat de site weer online is! Ik schrijf dan wel niet meer zoveel, eigenlijk kwam ik bijna elke dag wel even kijken. Super dus!!

afbeelding van Jelle

chatmogelijkheid

Hi Ad,
Mocht je tijd te kort hebben, dan wil ik graag gratis mijn kunde als webprogrammeur inzetten om een chatroom in elkaar te knutselen in mijn vrije tijd. Je weet me te vinden (via PM).
Cheers,
Jelle.

afbeelding van Admin

Tijdelijke uitval ldvd.nl

Sinds de site weer online is, is de server een paar keer (op dit moment twee keer) uitgevallen, met als resultaat dat ldvd.nl een poosje niet bereikbaar was. Excuses aan degenen die net iets aan het schrijven waren, wat vervolgens na een druk op 'verzenden' naar de eeuwige jachtvelden in plaats van naar de site gestuurd werd. Op de korte termijn is het misschien een idee om voor de zekerheid het stuk tekst dat je wilt verzenden, ook even in Notepad (Kladblok) op je eigen computer te copy/pasten zodat - mocht de server net weer kuren vertonen - je het stuk tekst in ieder geval niet voor niks geschreven hebt.

De eerste keer dat de server ermee ophield kon ik hem nog niet zelf herstarten, nu kan ik dat wel. Dat maakt dat ik in ieder geval de site weer terug online kan brengen zodra hij wegvalt (ik moet er uiteraard wel even alert op zijn).

Op dit moment heb ik al een nieuwe server geregeld (een zogeheten 'dedicated server'). Als het goed is, zouden de problemen verholpen moeten zijn als de site op deze nieuwe server staat. De verhuizing zal op korte termijn plaatsvinden, waarna ldvd.nl gewoon weer stabiel zou moeten draaien. Uiteraard laat ik het weten als het zover is.

afbeelding van emotional

admin

Goede tip, misschien inderdaad beter even kopietje maken. In ieder geval is de site weer vlug terug online, super!!
Hopelijk dus met die nieuwe server binnenkort alles opgelost.
Heel erg bedankt voor alle inzet en supersnel werk!!

Groetjes
emotional

afbeelding van looneytunarevisited

Fijn

Ik meen ook een vermoeden te hebben wie deze mysterybeheerder is. Ik ben echt blij dat je dit gedaan hebt. Wie je ook bent. Is een speciaal plekje, deze site, toch een lifeline voor een van de heftigste verdrieten die je kunt hebben. Dus goed gedaan admin, veel succes met het beheer. Dat wilde ik nog even zeggen.

Groeten,

Looney.

afbeelding van ultiemleven

niet alleen

ik ben blij ? dat de site weer in de lucht is , ik voelde mij zo eenzaam en wat ik hier steeds las was de bevesteging voor mij dat ik daar niet alleen me zit

ik ben geen schrijver meer ik lees liever de soris van een ander ( sorry ) maar nogmaals dat doet mij mijn soris een beetje vergeten

en zie hier gelukkig ? weer een hoop oude ? bekende namen ( je kan hier beter niet zijn )

ik vind het wel heeel erg jammer dat ik de meeting in amsterdam nu gemist heb

maar ga verder mensen misschien geeft het jullie ook steun , mij wel hoor al ruim 29 maanden , en nog ben ik niet van dit virus af

zij wel want zij haat mij ? ja ondanks dat ik haar in alles haar zin heb gegeven en haar niet een keer gestalkt hebt ?

zij heeft wel na 27 maanden contact gezocht met haar kinderen , werd wel tijd

maar

eerlijke mensen hebben pijn == oneerlijke mensen vluchten weg

afbeelding van emotional

ultiemleven

Wat fijn om je weer te zien!! Jammer was dat toen die site weg was, ik voelde me ook compleet verloren.
Ook heel erg jammer dat je de meeting gemist had. Layla had nog samen met een vriendin en haar zoon een nieuw forum opgezet, zodat we verder konden. Ik ben Layla ook nog steeds enorm dankbaar voor haar inzet en wat ze allemaal voor werk verzet heeft.

Haar forum blijft ook voortbestaan, zo hebben we nu 2 ldvd sites. Dit is het forum van Layla
http://ldvd.yourbb.nl

Groetjes en fijn je weer te zien
emotional

afbeelding van ptm

ptm @ultiemleven

Fijn dat je er weer bent!!
Ik kon je helaas niet meer bereiken!
Al mijn gegevens waren uit de lucht!pffff
(soms had ik je heel erg nodig).....
ptm

afbeelding van panic

Pluim

Ook van mij krijgt deze nieuwe administrator een pluim. Erg fijn dat hij/zij het initiatief heeft genomen om de problemen op te lossen en ook nog eens de verantwoordelijkheid te nemen de site voort te zetten.
Ik begreep de stress die het plotseling uit de lucht zijn van deze site heeft veroorzaakt. Wel wil ik nog even in herinnering brengen dat ook de vorige administrator en initiator van deze site, Tijs, dat werk allemaal vrijwillig heeft gedaan! Terwijl hij zelf (neem ik aan) geen liefdesverdriet (meer) had heeft hij toch maar liefst 6 jaar lang deze site onderhouden en zich verantwoordelijk gevoeld om problemen op te lossen. Mocht hij dit nog lezen: Super, bedankt dat je dit hebt gedaan! Al die mensen die daarbij zijn geholpen, daar verdien je een lintje voor Knipoog!!
Nieuwe admin: super en heel veel succes! Als je dit ook 6 jaar volhoudt, verdien je vast ook een lintje Knipoog
Groetjes, Panic

afbeelding van emotional

inderdaad

Sluit me helemaal bij je aan Panic. Super van de nieuwe admin!! En inderdaad ook super van Tijs die het toch al die tijd in zijn vrije uurtjes heeft bijgehouden!
En langs deze weg ook nog eens super hoe Layla zich heeft ingezet en hoe ze toch ook meteen dat nieuwe forum opgezet heeft!!
Wat mij betreft verdienen Tijs, Layla en de nieuwe admin allemaal een lintje Glimlach Kan ze allemaal niet vaak genoeg bedanken!!

warme groet

afbeelding van ptm

ldvd site

Wat een geweldig initiatief!
Pfff., wat brak er een paniek uit toen de ldvd-site onaangekondigd uit de lucht ging!
Alles wég!!Alle blogs alle pb's en dat waren er nogal wat!!
Layla heeft ons uit de eerste nood geholpen!Ook zij verdient een dikverdiende knuffel!!Zij bracht ons weer samen met haar mooie nieuwe forum!En mijn account zal daar ook zeker blijven!
Maar ik ben ook heel blij,dat de oude ldvd site is herrezen!

Ik wil daarnaast ook ieder
een bedanken voor alle steun en begrip!
Zonder jullie aller steun had ik het niet gered.....
LIEFS ptm

afbeelding van Admin

Fijn om allemaal te lezen,

Fijn om allemaal te lezen, dank jullie wel!