Liefde naar haat

afbeelding van Gast

Ik dacht dat m'n liefdesverdriet voorbij was. Maar ik was gewoon afgeleid door andere problemen.
Vanavond bots ik dan per ongeluk op onze msn-gesprekken die automatisch bewaard worden. Gewoon wissen denk ik, en toch begin ik ze te lezen. Godverdomme waarom, het lijkt wel alsof ik kick op emotionele pijn. Ik kan het niet tegenhouden...ik lees al de lieve dingen...
'allermooiste wezen op deze aarde, mijn lieverd, mij alles'
'Ik hou zielsveel van je, ik ben zo bang om jou kwijt te raken'
'moest er ooit iets tussen ons gebeuren, mijn schatje, ik zou er kapot van zijn, ik zou nooit meer van iemand anders kunnen houden'

Toen kon ik me niet inbeelden dat je me zo zou laten vallen, als oud vuil, zo'n halfjaar nadat je dit had gezegd. Walgelijk wat er van je geworden is in zo'n korte periode.
Ik scroll verder naar beneden, naar onze laatste gesprekken.
In de voorlaatste maak je het uit (op msn, hoe laag is dat niet).
Dan scrollde ik naar ons allerlaatste gesprek. Niet enkel op msn, maar ook de laatste keer dat ik je sprak in het algemeen. Ik wilde meer uitleg, begreep niet waarom je me liet vallen, ik was toch je alles? De ware?
Je wilde zogezegd een tijdje geen relatie meer, wilde het laten rusten.
Na een tijdje zouden we het dan opnieuw kunnen proberen,zei je. Tot dan konden we vrienden blijven.
Ik vroeg nog ofdat je me echt niet liet vallen voor dat roodharige meisje dat je had leren kennen terwijl ik op reis was. Je zweerde van niet. Je zweerde dat je me niet uit het oog zou verliezen.
'Ik hou nog steeds van je' was het laatste wat ik typte. Had ik dat maar nooit gezegd.

Twee à drie weken later mocht je dat roodharige meisje je nieuwe vriendin noemen. Ik bleef maar wachten op je, maar je liet me rotten. Ik had je dingen verteld die niemand anders weet, mijn familieprobleem ( ik ga hier niet over uitwijden, te zwaarwichtig). Geen enkele keer zocht je contact om te vragen hoe het met me ging. Je beloofde dat je er voor me ging zijn, en ik geloofde je, maar alles moet nu wijken voor dat rost kind dat in de middle of nowhere woont. Nu loop je rond met je ego en die vreemde grijns. Op te scheppen tegen je vrienden over je kersverse verovering.
Ik hoop nog steeds dat je terugkomt. Maar niet meer omdat ik zo graag met je samen wil zijn, maar omdat ik in je gezicht zou kunnen zeggen dat hij kan oprotten, hem pijn doen op de manier dat hij dat bij mij heeft gedaan. Iedereen is het zo beu dat ik voortdurend over je praat, ik ben het zelfs beu dat ik constant over je bezig ben. Mijn ander probleem was nog draaglijk toen jij bij me was, maar nu wordt het me allemaal teveel.
Met de dag voel ik mijn woede voor je opborrelen en groter worden. Ik begin een afkeer te krijgen voor wat je geworden bent. Ik begin jou te haten.
Haat. Een emotie die ik nog nooit eerder voor iemand heb gevoeld.
Is het normaal dat ik me na twee maanden nog steeds zo voel? Ik heb geen zin om bij een psychiater op de bank te hangen. Je haten is gelukkig beter dan van je te houden. En tevergeefs naar je te verlangen.

afbeelding van Anneke_1

Liefde naar haat... tja...

Goh, klinkt bekend. Alleen weet ik sinds een paar weken dat er een ander is. Het laatste contact was een mail, daarna heeft ie nooit meer op me gereageerd. Hij was het slachtoffer van onze relatie (van maar vier maanden), hij maakte mij allerlei verwijten (terwijl er nooit een onvertogen woord was gevallen) en hij wilde even afstand. Dat heb ik 'm gegund: ik heb 'm niet gebeld, niet opgezocht, alleen maar af en toe een lief en bemoedigend mailtje of een kaartje en ondertussen zelf langzaam kapot gaan van verdriet en twijfel. En me maar zorgen over 'm maken: hoe zou het nou met 'm zijn? Ondertussen zijn we zes maanden na het laatste contact (van hem naar mij) en is het me pijnlijk duidelijk geworden dat ie niets meer van me wil weten. Zomaar. Van de ene op de andere dag. Hij werd op het laatst wel wat afstandelijk, maar achteraf denk ik toch dat ie toen al z'n oog op die ander had laten vallen... En hij is dus helemaal niet het slachtoffer, hij is gewoon verder gegaan met z'n zorgenloze leventje. Achteraf ben ik zo dom geweest... En toch: de oude mailtjes en smsjes... ik kan ze niet weggooien, heel raar. Ik weet ook dat ik ze niet moet lezen; het doet teveel pijn. Ik praat nog elke dag over 'm, ik denk nog elke dag aan 'm, ik jank nog elke dag om 'm, terwijl ik weet dat ik beter verdien en dat hij gewoon een klootzak is. Ik benijd je wel: jij begint 'm te haten. Ik zou dat ook zo graag willen, maar ik kan het (nog ) niet, ondanks wat ie me geflikt heeft. Want ook al denk ik van niet (en weet ik dat het niet gaat gebeuren): als ie morgen met een grote bos bloemen en een goed verhaal voor me zou staan, dan zou ik er tegen beter weten in, toch weer in trappen... En daar haat ik mezelf om. Wat een trut...

afbeelding van heartbroken anonymous

sluit me erbij aan

hoeveel pijn deze jongen mij heeft gegeven en nog steeds aan doet.
als hij nu belt dat hij me mist ben ik er weer
ik zou zoooooooooo graag willen zeggen NEEEEEE FLIKKER EEN END OP, nu ben je te laat
zoo graag willen dat ik OOK verder kon met mijn leven een echte man kon vinden die echt voor mij gaat.
4 jaar een relatie gehad en daarna 1,5 contact. eerste 2 jaren waren geweldig, de rest heb ik in constante angst , verwaarlozing en afwijzingen geleefd. OOk mijn ex heeft al maanden een ander, een mooier en ouder exemplaar dan ik, iemand die hem meer te bieden heeft. Snap het niet IK heb zoveel geinvesteerd dus waarom ZIJ wel doorkunnen gaan en WIJ niet ( dames van dit blog ) .
OOk ik hou nog van hem, en ok ik bel en sms...zonder reactie terug te ontvangen..het is alsof ik dood ben voorhem. Wat nu wist ik maar wat we nu konden doen. Ik kan je gevoel alleen beamen dat je echt nie de enige bent...haten is dat een betere fase
dat houden van zou ik nu ook wel willen afsluiten....haten en dan gewoon vergeten...

succes meiden
wish me luck 2

afbeelding van Koentje

tijdelijke periodes

klinkt idd heel bekend.
Het stukje 'haat' gaat over, geloof me. Geloof in jezelf. Er komen nog een aantal perioden aan.. Gelukkig worden ze steeds positiever, tegenover jezelf en de rest van de wereld.

Veel sterkte!