Mag ik een kotsbakje?

afbeelding van luddeverdriet

Gatver gatver bah.. wat ben ik soms nog pissed op hem.
Ik heb hier al wat eerder erover geschreven, had een relatie met een man uit Engeland en die bleek dus nog thuis 1 te hebben. Kon het bijna niet geloven, want we hebben ook samen gewoond en dacht gewoon nee dat kan, 1 x per twee weken elkaar zien en zoveel contact als wij hadden.
Dat ik hem uit mijn systeem wil is duidelijk, maar kan er gewoon niet over dat ie nu terug is naar haar. Nou ja, dat weet ik niet zeker, ik kijk wel eens op facebook. Hij heeft mij geblokkeerd sinds 3 weken maar indertijd had ik al een extra account aangemaakt en dan zie ik zijn account.
Zij heeft nog vrijgezel erop staan, maar bij hem zie ik dus nu sinds 3 weken eerst een foto van hem samen met haar en nu 1 van haar in zijn profielfoto. Die vrouw kan er niks aan do, het is een gouden ei zei die wel es tegen mij en daar had ik toen al moeite mee want over de meeste exen was hij niet te spreken, maar dit schijn echt zo'n super lieve vrouw te zijn die overstroomt van liefde. Bah. Ik weet dta het allemaal mijn emoties zijn en dat Facebook een vertekend beeld kan geven. Ik heb zoveel gedaan om met deze man samen te zijn, we hebben ook erg veel ruzie gehad en hij was erg jaloers. Maar dit kan ik gewoon niet hebben. Heb de neiging om te zeggen, hallo? schijnheilige k....
Ik wil gewoon dat iemand tegen me zegt: hallo! verkijk je er nou niet op dat het daar nu rozegeur en manneschijn is en wees blij dat je van hem af bent!! Binnen een jaar zal die het weer doen want hij heeft iedere partner bedrogen. Dat is ook zijn valkuil geweest om dat te vertellen want daardoor ben ik meer gaan checken en kijken, totdat ik bewijs vond. Aan de telefoon bij mij zei hij: ik gebruik haar gewoon voor de makkelijkheid! Jezus wat ben ik met een l... gegaan zeg.
Ik heb erover nagedacht om wraak te nemen en haar mijn gekregen ringen te sturen of usb stick met al zijn opmerkingen zaken etc wat hij gezegd heeft. Maar 1 dat vind ik zo lag van mezelf, 2 ik doe die vrouw pijn en dat doet hij wel uiteindelijk, en 3 ik moet verder gaan met mijn leven en wil geen slechte karma.
Maar tsjonge jonge mijn handen jeuken om hem een schop te verkopen. Mag eerst mezelf wel eens vergeven dat ik hier ben ingetrapt.

afbeelding van waterman

Luddeverdriet

Je bent kwaad he! Nog steeds heel erg kwaad! Gebruik die kwaadheid om hem uit je systeem kwijt te raken, om hem gewoon in zijn eigen sop te laten gaarkoken, en om je eigen leven weer op te pakken. Er zit geen toekomst meer met hem, en je kwaadheid helpt je om dat in te zien. Maak gebruik van je kwaadheid om er definitief een punt achter te zetten

Ik zou eigenlijk gewoon tegen je willen zeggen:

Citaat:

hallo! verkijk je er nou niet op dat het daar nu rozegeur en manneschijn is en wees blij dat je van hem af bent!!

Zorg weer gewoon voor jezelf. Dit wat een misstap, nu weer voor jezelf gaan zorgen. Heel veel sterkte!
Waterman

afbeelding van chelle

@Luddeverdriet: Valse Troost

waterman schreef:

“….om hem gewoon in zijn eigen sop te laten gaarkoken…”

Huh?

‘In het soppie gaarkoken’ lijkt moeilijk te rijmen met het gegeven dat HIJ inmiddels zijn leven heeft voortgezet en momenteel vormgeeft met notabene de vrouw waar hij kennelijk ook al mee was tijdens zijn affaire met Luddeverdriet. Het enige ‘soppie’ wat ik kan bedenken, is een ligbad gevuld met badkorrels & rozenblaadjes terwijl hij samen met ‘die andere vrouw’ in de schuimende bubbels champagne drinkt…

Niet om bot te willen zijn, maar degene waar dat ‘in een sopje aan het gaarkoken’ het meest van toepassing is, lijkt Luddeverdriet zelf te zijn. Zichzelf via een ander FB-account nog steeds - op afstand weliswaar - deelgenoot laat zijn van zijn leven met haar, incl. alle gezellige en romantische momenten tussen hun die op foto’s worden vastgelegd. Zichzelf bezig houdt met ‘wraak’, ook al beseft zij gelukkig (!!), dat dit niet de oplossing is.

Jouw ‘Je bent kwaad he! Nog steeds heel erg kwaad!’ kan bij Luddeverdriet weleens het vuur onder die pan met sop op standje ‘kookpunt’ zetten. Nog even en dat soppie is aan het overkoken...

Als je echt dat individu zou zijn zoals jij jezelf hier graag met woorden wenst te portretteren, diegene die graag ‘praat’, nadenkt en uitwisselt over die ‘o-zo interessante, boeiende, leerzame en belangrijke onderwerpen als relaties en liefdes’, dan zou je Luddeverdriet vanuit vraagstelling benaderen en bijvoorbeeld, uit die interesse die jij zegt te hebben, wat dieper ingaan op de werkelijk emotie die achter Luddeverdriets ‘kwaad zijn’ zijn, ligt.

Deze, bijvoorbeeld:

Luddeverdriet schreef:

“Mag eerst mezelf wel eens vergeven dat ik hier ben ingetrapt.”

Het mag op eerste gezicht wel zo lijken dat Luddeverdriet ‘nog steeds kwaad op HEM is’, maar ik durf te stellen dat de kern van haar boosheid – on/bewust - allereerst en het meest op zichzelf gericht is. Vergeef jezelf maar eens, dat je ‘er in bent getrapt’. En niet 1 keer, maar lange tijd, keer op keer, vermoedelijk zelfs tegen de signalen die je kreeg en eigen intuïtie in. Da’s een flinke brok wat je behoort te gaan verteren. Ook, omdat het feit ‘dat je erin bent getrapt’, tegelijkertijd samengaat met eigen aansprakelijkheid. Dat stukje kun je niet bij die ander leggen.

Zoiets als: je bent bedonderd – en beseft je tegelijkertijd dat je jezelf ook hebt laten bedonderen. Kluwen van kwaadheid gaat dus twee kanten uit en komt via twee kanten binnen. Achter kwaadheid, de klauwen van teleurstelling, ongeloof, verwarring, verlies van zelfwaardering, etc.

Luddeverdriet schreef:

“Ik wil gewoon dat iemand tegen me zegt: hallo! verkijk je er nou niet op dat het daar nu rozegeur en manneschijn is en wees blij dat je van hem af bent!! Binnen een jaar zal die het weer doen want hij heeft iedere partner bedrogen.”

Uiteraard ben jij, waterman, iemand die deze hulpvraag dan meteen wenst te bevestigen door precies dát te zeggen wat die ander graag wil horen Knipoog

Maar wat nu - en dit schrijf ik vooral @Luddeverdriet - uitgaande van het meest ‘vreselijke scenario’, dat dit samenzijn niet binnen een jaar voorbij is? Wat nu, als hij in deze vrouw, zijn ‘gelijke’ heeft gevonden? De dynamiek die tussen jullie bestond, hoeft natuurlijk niet dezelfde dynamiek te zijn die hij nu met die andere vrouw beleeft.

Sterker nog: de kans bestaat dat hij met haar een heel andere soort samenzijn vorm geeft, die wellicht ‘passender’ is voor beide betrokkenen. Wellicht dat ‘zij’, vanuit haar karakter, anders weet om te gaan met zijn eigenschappen. Hij daardoor ook weer 'anders' op haar reageert.

Erop ‘vertrouwen’, of er vanuit gaan, dat zijn samenzijn met deze andere vrouw dezelfde knelpunten zal hebben, dezelfde ellende en vervolgens – al dan niet op dezelfde wijze – zal worden beëindigd, is niets meer dan Valse Troost. Ik begrijp dat het troost en bevrediging geeft om het samenzijn van hem met ‘die ander’ op die manier te bekijken, jezelf vastklampend aan de gedachte ‘dat ook hij krijgt wat hem toekomt’, en ‘dat het tussen hun ook niet zal gaan werken’. Ik begrijp de behoefte aan vergelding; dat ook hij zijn portie krijgt na hoe hij zich ten op zichte van jou heeft gedragen.

Alleen bestaat de kans dat je jezelf in de verwerking van jullie breuk toch onbewust afhankelijk maakt van hoe het samenzijn tussen ‘die twee’ zich voltrekt. Iedere keer wanneer blijkt dat ‘die twee’ nog steeds samenzijn, ervaar je weer de emoties van teleurstelling, gekwetstheid of ‘niet goed genoeg zijn geweest’. Want, 'als hij nóg steeds bij en met haar is', dan ga je dat toch automatisch, ergens, op jezelf betrekken.

Het heeft mij uiteindelijk veel meer geholpen om, in plaats van mijzelf te richten ‘dat het samenzijn met Die Ander vast ook niet lang zal gaan duren’ en alle ellende die er tussen ons bestond te gaan projecteren op zijn nieuwe relatie, mezelf iedere keer te realiseren dat het niet gaat om hoe mijn ex zijn relaties ná mij vormgeeft, maar dat het samenzijn tussen ons – en dan vooral de dynamiek die tussen ons bestond - gewoon geen match bleek te zijn.

In het samenzijn met hem en de manier waarop onze relatie vorm kreeg, was IK niet gelukkig. En dan maakt het steeds minder uit, hoe 'gelukkig' die ander dan met iemand anders is of zal zijn.

En dat besef lijkt me op de lange termijn vruchtbaarder, dan jezelf troost te blijven bieden met de gedachte ‘dat zijn huidige relatie met een ander vast ook snel over is’.

Maar ik realiseer me dat dit tijd kost, om jezelf uiteindelijk op dat punt te zien belanden...

afbeelding van Hetlevenismooi

Hey luddeverdriet,

Jij schrijft dat je wil dat iemand dat tegen je zegt, dat wat je ook al tegen JEZELF hebt gezegd. Een goed besef ook van jou. Waterman ook zie ik Onschuldig, mooi! Bij deze dan ook van mij. Ik hoop dat het je wat helpt!
"hallo! verkijk je er nou niet op dat het daar nu rozegeur en manneschijn is en wees blij dat je van hem af bent!"

Laat geen bedrog meer binnen!

Ik vind het zo erg dat jij "erin getuind bent" en dat je nog zo verdrietig en boos om die man bent. Ook nog begrijpelijk, het is niet zo lang geleden.
Besef wel dat het verdriet en die boosheid jou raakt, het is jouw pijn.
Jij voelt dat zo, hij is verder gegaan, hoe, dat weet hij alleen. Kijk naar de handelingen naar jou toe. Je zit in zijn leven te zoeken, te wroeten, ver van je eigen leven af. Ga terug naar jezelf.
Het verergert wanneer je niet aanvaard dat alles is zoals het is en niet anders.
Je hebt geen controle over hoe anderen gaan reageren, wel over jezelf, al is dat moeilijk te vinden met liefdesverdriet. Moeilijk te geloven wat er allemaal is gebeurd. Die weerstand van het niet geloven maakt ook ziek. Probeer in de realiteit mee te gaan. Je gaat je weg wel vinden, stap voor stap.

Jouw gevoel speelt je parten en daarom is het nodig om te beseffen dat je jezelf niet beter maakt door op Facebook te kijken. Geef jezelf een periode om daar niet te kijken en verleng dat steeds. Zo heb ik dat gedaan, ik had daar niks te zoeken. Hij wilde mij uit zijn leven.

Als je die boosheid voelt, ga naar binnen en laat die pijn toe. Ga er niet tegen in, ga erin mee. Ik ben ook maar een leek hoor die door erover te lezen en te praten dit heeft geleerd, dit heeft mij wel geholpen als ik boos was of verdrietig. Dus niet dat hele verhaal gaan afdraaien wat jij in je hoofd maakt. Meer op het gevoel richten. Laat dat binnen. Er komt een stukje denken binnen en ga dan gelijk naar jouw gevoel daarvan.

Jouw toekomst zal toch niet meer met die man zijn.
En ik snap het hoor dat je moet overgeven! Kots hem er maar uit! Knipoog
Bah! Iemand zo voorliegen. Dat je daar nog tijd aan besteed.
Neem tijd voor jezelf. Te verwerken, niet in zijn leven kijken. Wel in jouw leven! Liefde

Zij is bedrogen.
Jij bent bedrogen.
Ik zou er niet zo naar op kijken.
Zo geweldig is dat niet.

Ga jezelf bevrijden van het liefdesverdriet.
Lijkt mij een goed plan. Verwerken en dan liever een betrouwbare man zoeken.

Sterkte en heel veeeel liefs

afbeelding van chelle

#Byron Katie

Waar zou jij toch zijn, beste Hlim, zonder die dwangmatige behoefte om Waterman iedere keer weer de veren tussen zijn blote billies te steken, wanneer er weer eens een tegengeluid wordt gegeven?

Want, zonder dat jij dit kennelijk in de gaten hebt, spreek jij jezelf hier als Byron Katie-adept - die zegt niet aan promoten te doen *kugh* - effe flink tegen.

hlim schreef:

"Jij schrijft dat je wil dat iemand dat tegen je zegt, dat wat je ook al tegen JEZELF hebt gezegd. Een goed besef ook van jou. Waterman ook zie ik Onschuldig , mooi! Bij deze dan ook van mij. Ik hoop dat het je wat helpt!
"hallo! verkijk je er nou niet op dat het daar nu rozegeur en manneschijn is en wees blij dat je van hem af bent!"

Gaat dit nou niet heel erg tegen de Byron Katie filosofie in? Of is dat in dit soort reacties nogal lastig om je achter Katie te scharen, aangezien je dan je buddy waterman niet meer kan ondersteunen? Dilemma, dilemma.

Omdat je zo van quotes houdt, hierbij een toepasselijke van jouw Guru Katie:

Byron Katie schreef:

“Any time you're angry at anything outside you, question it, because to be angry at a mirror is insane.”

Dus, luddeverdriet aanmoedigen met ‘Kots hem er maar uit!’, wat zou Byron Katie daar nou eigenlijk van zeggen? Eigenlijk, volgen Byron, kots je dan voornamelijk en alleen jezelf uit Knipoog

Byron Katie schreef:

"Life is simple. Everything happens FOR you, not TO you. Everything happens at exactly the right moment, neither too soon nor too late. You don't have to like it... it's just easier if you do."

Toedeloe! Knipoog