mannelijke vriend

afbeelding van altair

Dag allemaal,

we zijn 25 jaar samen waarvan 20 jaar gehuwd tot ik drie maand geleden ontdek dat mijn vrouw via internet een vriendschap heeft met een man die ook gehuwd is; ze sturen elkaar dagelijke verschillende sms jes , bellen naar elkaar en als ze dit doen ist voor een uur, dat alles leidde op vakantie tot telefoonrekeningen van 100 den euro's en toen we pas terug uit vakantie waren, zocht ze hem op terwijl ik uit werken was, zonder dat ze mij er iets over verteld had; een week later zocht hij haar op, terwijl ze in de stad was om onze dochter naar een examen te brengen. ik weet mezelf geen raad want ik denk dat er meer aan de hand is dan een "gewone" vriendschap, mijn vrouw zegt dat ik er niets moet achter zoeken, dat alle vrouwen op het net zitten en mannelijke vrienden hebben, ze heeft behoefte aan sociaal contact...

afbeelding van Letje

Altair

Zoveel jaar samen is niet niks, maar ik ben altijd een beetje voorzichtig met hele hechte vriendschappen tussen mannen en vrouwen. Het kan goed gaan natuurlijk, maar zodra dit stiekem gaat dan kan je je van alles in je hoofd halen. Dus praat met haar hierover en vertel jouw gevoel hierbij!
Misschien is er ook niks aan de hand dus mijn advies is, probeer open en eerlijk met elkaar hier over te praten.
Hou je taai.
Letje

afbeelding van mrbean

Mr Bean @altair verdacht

Hé altair, dit is erg herkenbaar, mijn ex had eerst ook een mannelijke vriend, waar ze een goede band mee had, veel sms'en met elkaar, maar gelukkig zocht ze gewoon gezelschap. Maar later heeft ze wel iemand ontmoet, ze belde ook veel met hem, mailde ook veel en sms, alles bij elkaar was het verdacht, en ja hoor, ze ging vreemd met hem! Sociaal contact ok, maar verslaafd aan elkaar raken is toch andere koek, bij een normale vriendschap mis je elkaar namelijk niet elk moment, en wil je elkaar niet elke dag zien. Bij de huidige vriend van mijn ex was dat namelijk het geval, alle alarmbellen gingen een paar maanden geleden rinkelen, en gelijk kwam de aap uit de mouw, mijn gevoel had toch gelijk. Als jouw alarmbellen gaan rinkelen zou ik toch maar haar face-to-face vragen, je ziet gelijk aan haar houding of ze liegt of niet. Vertrouw op jouw intuïtie, maar het feit dat je al zo ver bent dat je hier een blog hebt geschreven vrees ik het ergste, dan denk ik dat jouw alarmbellen al zijn afgegaan, toch? Misschien ga je op onderzoek uit om bevestiging te zoeken, veel beter is om eerst haar op de man af vragen.

Heel veel sterkte hiermee, ik weet hoe het voelt, die onzekerheid, is echt een kl*tegevoel!

Mr Bean

afbeelding van ptm

ptm @altair

Ik lees veel herkenning in je blog.
Overigens is het zo,dat wanneer partners "uitwegen" gaan zoeken,hoe onschuldig ook in het prille begin,er iets aan de hand is met jullie eigen relatie.Die alarmbelletjes zijn beslist een graadmeter,waar je zeker aandacht aan zal moeten besteden,door de confrontatie face-to-face met je partner aan te gaan.Probeer aan de hand van die uitkomsten en begrip voor elkaar,oplossingen te vinden en betere afspraken met elkaar te maken.Analyseer alle knelpunten en wees eerlijk tegen over elkaar!Veelal ligt het niet alleen aan één van de partners,maar meestal is het een combinatie van frustraties van beiden.Wacht niet te lang,want dat onbestendige gevoel trekt je steeds dieper in het moeras,waar je steeds verder in weg zakt!
Ik sluit me overigens helemaal aan bij de reactie van Mrbean.
Ook heel goed,dat je je verhaal van je hebt afgeschreven!
Blijf dat doen,want dat lucht op en je vindt ook heel veel herkenning in je eigen situatie en verhaal en de reacties op je blog kunnen veelal zeer verhelderend zijn.
Sterkte Altair

afbeelding van Minos

Verdacht

Volgens Freud zijn alle relaties tussen man en vrouw gebaseerd op seks. Bewust of onbewust, van één of van twee kanten.
Wel weet ik uit eigen ervaring dat ik als man graag met vrouwen praat. Want mannen praten niet over gevoelens met elkaar. En ik denk dat ik niet de enige man ben die wel eens over seks of over gevoelens wil praten.
Probleem is, dat sommige dingen moeilijk met je partner te bespreken zijn, of omdat ze niet luisteren, of omdat ze misschien snel jaloers of onzeker zijn.
Getrouwde vrouwen die met andere mannen praten, moet kunnen, je moet je partner kunnen vertrouwen, maar weet wel, in stress, op zwakke momenten en als de eenzaamheid toeslaat is er een grote kans dat het mis gaat. Gewoon biologie.